Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 3. července 2009

Oranžové léto

a všelijaké pitomé symboly

Původně jsem chtěla psát o tom, jak se na nadcházející prázdniny těším a jak se mi úplně podvědomě stalo, že jsem se na tuhle sezónu zamilovala do oranžové.
Všechny letošní nové kousky v mém šatníku mají (až na jeden jásavě červený topík) všelijaké odstíny téhle radostné a optimisticky hřejivé barvy. 
Kulminovalo to dnes dopoledne, kdy jsme s Alex nechtěně "zabloudily" do oblíbené sportovní prodejny na náměstí a odcházely z ní s božsky oranžovými kraťasy Nord Blanc.
Alex jimi byla nadšená a tak se doma hned barevně sladila s dalšími doplňky a odpoledne v tomto "slušivém outfitku" jela s námi k rodičům.
Při běžném klábosení u kafíčka rozdělal děda zmrzlinu a Destruktorkovi dal krásnou velikou meruňku, letos první. Ovšemže přišla řeč i na nejkrásnější Alexiny nové kraťasy.
"Pchchch, takovou socanskou barvu bych si na sebe nikdy nevzal," zažertoval děda a krájel dál Destruktorovi jeho meruňku.
"Kdybych byla mrňous, tak si od tebe tu socanskou oranžovou meruňku také nevezmu," vrátila mu Alex smečem a nenechala si zkazit náladu.

"A vůbec, proč jíte tu třešňovou bublaninu, co jsme dovezli, přece nebudete jíst něco tak ohavně komunistického, jako jsou třešně!" přidala jsem se k všeobecnému špičkování.

A tak jsme se zasmáli a debata se stočila na tohle zprofanování barev, symbolů a na to, jak třeba Kapitán odmítl včera nové tričko, na jehož rukávu bylo vyšito něco, co při bližším ohledání mohlo být označeno za pěticípou hvězdu.

Jo funguje to dokonale, není to dlouho, co se mi líbilo rozkošné pyžamko s potiskem různého ovoce, ale v mojí velikosti měli jen s třešněmi na předním dílu a to bych nepřekousla. Stále mám v paměti ty plesy komančů, na kterých měla většina přítomných mužů na klopě neuvěřitelné HÁČKOVANÉ třešničky i s jedním zeleným lístečkem, zhotovené nějakou skalní sympatizantkou.

Ale tu oranžovou mi nikdo na tohle léto neotráví, naštěstí se mi tahle barva ve spojení se socany nějak pod kůži nedostala a já si svá oranžová trička a šátky ve vlasech budu nosit ráda. Jen k rodičům budu dodržovat nějaký neutrální standard, abych nedráždila. 
 

33 komentářů:

  1. Bároale ta červená Tí moc sluší:))),no a třešně,třesně, já mám na svém nejoblíbenějším pyžamu na prsou nápis \" Spím s týmem 1973! a taky už to není pravda:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mod,ten červený kousek sklízí pochvaly, kdekoliv se v něm objevím, ale jen tys to řekla naplno :-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Mod :-)))
    Báro - jéje, nechat si tak otrávit třešně, to je drsné :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem mela oranzove obdobi, kdyz jsem studovala v Anglii a od podzimu do jara moc nevylezalo slunce. Bylo treba to trochu kolem sebe rozzarit a proteplit. Taky to prislo samo. Po navratu domu jsem presla na lososovou/broskvovou atd..

    OdpovědětVymazat
  5. Jáchci vidět ten \"jásavě červený topík\" opakuji, já chci vidět ten \"jásavě červený topík\". Mod může a já ne, to je nespravedlivé. Samozřejmě z vědeckých důvodů, abych mohl posoudit jestli to není nějaká politická provokace, ne že bych jako snad chtěl očumovat.To by mě ani ve snu nenapadlo :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Jinak Anglicani maj celkem dost v oblibe kosoctvercove vzory, navic nastojato. U nich totiz chlupate kosoctverce na stenach WC aj. neuvidite, toto logo neznaji, pro ne je to \"diamantovy tvar\" a hrde ho nosi na prsou, hlavne na svetrech. Jednou jsem zde prekladala Anglicance, ktera prisla v sukni s cervenavym etnickym vzorem, jehoz hlavni motiv byl velky rudy kosoctverec i s tema \"paprskama\", vsude po dlouhe sukni. Kdyz jsem ji na mistni mozne pochopeni techto tvaru upozornila, zrudla a sla se rychle prevleci, jednani odlozeno :-))Kdyz se po ni ptali, nemohla jsem jim rict pravdu, ze sla odlozit kosoctverce:-))..

    OdpovědětVymazat
  7. motoneználkua to vůůůůbec netušíš, vo co přicházíš!!!:-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Ja ho chci taky videt, vcetne toho pyzama s napisem o tymu! :-))

    OdpovědětVymazat
  9. bosorko :-))) Někde jsem četla, že tu nemáš blog. Škoda, jestli máš víc takových příběhů...

    OdpovědětVymazat
  10. nomiNemam, i tak jsem na PC az moc, moje Beruška je akutnější.. Jestli si to v duchodu budu jeste pamatovat, tak pak;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Báro,ty barvy spojené s politickými stranami, to je děs. Píšu to zrovna teď maje na sobě oranžové kraťasy a červené triko s nápisem \"Primátor Cup 2007\"... :) Mi by ta oranžová ani nevadila, ani rudá, jen kdyby tu kterou stranu prezentovali SLUŠNÍ LIDÉ. Jenže v dnešní politice a zvláště v té oranžovo-rudé je už tolik papalášů s chováním \"dělnické aristokracie\", že to nemůžu skousnout. A zoranžověla nám i Zubová... dobře jí tak a doufám, že na nějakém uzavřeném jednání rozloží i socialisty, když se jí to povedlo už u vlády a zelených.

    OdpovědětVymazat
  12. Já oranžovou nerada a červená mi nesluší, takže nemám problém:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jenom jestli máš v těchhle rozkozkošnejch barvách taky kabelky, střevíčky, podkolínky a mašli do vlasů!?

    OdpovědětVymazat
  14. Oranzovou mam moc rada,ale jde mi k zime -a k pomerancum!!!!!!
    Kdyz jsem byla mala,dostavali jsme jich hromadu na Mikulase(ano,i kdyz je to vlastne na podzim) :oD

    p.s.:kde Te muzeme potkat v cervenem topu? :-))

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, už se těším, až tě uvidím.. ne že dojedeš v nějakých jiných nicneříkajících barvách :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ještě že mi žádná strana neukradla mou jedlovou zeleň. ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Nomi /3/,třešně jako takové zprotivené nemám, ale jít někam s velikou třešní na triku, to bych si vykoledovala pěknou řádku blbých poznámek!

    Bosorko, tahle moje letošní snůška oranžových je též od meruňkové až po jasně oranžovou, lososová zatím kategoricky NE, možná někdy příště.

    Motoneználku, červený topík je nepublikovatelný na netu :-)))))

    OdpovědětVymazat
  18. Bosorko,s těmi kosočtverci to mají jinak i Francouzi, četla jsem, jak se nějaký divil, proč je tady znak Renaultu na každé zdi :-))

    Nomi, že nemá Bosorka blog, to už jsem jí též \"vyčítala\", ale nějak se k tomu pořád nemá :-)))).

    Kamio, no to jsem ráda, že to vidíš v pohodě, mě by taková blbina se socanskými kraťasy také ani nenapadla :-).
    A Zubovou jim přeju, ať mají co chtěli a Ratha ať si též hezky nechají na kandidátce!!!
    Vždyť je skvělý! http://petrhajek.blog.idnes.cz...ml
    (viděno u Sharkana)

    OdpovědětVymazat
  19. Mod,my víme, ty máš fialovou ;-)

    Teo, kabelku a střevíčky rozhodně, podkolínky už nějakou dobu nefrčí a mašli do vlasů si ještě rozmyslím :-)).
    Ale nevím, nevím, co budu dělat se zkutečností, že bych se pak mohla stát neodolatelnou :-))))))

    Cheo, červený top ohrožen, nejsem si jistá, zda přežil mé veliké víkendové cestování.

    Sabe, černá éra je za mnou zcela definitivně. Loni jsem ještě spíš řešila kila po Destruktorovi, ale letos už je lépe, tak si můžu blbnout :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Puffin,komu zelená sluší, má vyhráno, já se v zelené nějak necítím, párkrát jsem to zkusila a bylo to fiasko. /rozpačitý úsměv s pokrčenými rameny/

    OdpovědětVymazat
  21. To by me zajimalo, co ten nepublikovatelny topik o vikendu malem neprezil - jestli neslo o vasnive sundavani ci trhani zubama (ne tvyma:-) )

    OdpovědětVymazat
  22. Mám po babičce hrneček a na něm jsou na světlém krémovém podkladu posetém zelenými tečkami dohromady tři dvojice třešní. V mém bývalém zaměstnání jeden kolega s úsměvem prohlásil, že mi ten \"komunistickej porcelán\" rozbije. Nejdřív jsem mu chtěl dát pár facek, ale dvě by nevydržel, za jednu nestojí. Tak jsem mu se stejným úsměvem odvětil, že ho pak donutim ty střepy sežrat místo oběda...

    OdpovědětVymazat
  23. Bárojá myslím, že kdyby byl Tvůj top zelené barvy a měl stejný tvar, jako ten červený, nikdo by si nefšim, že je zelený:-))

    OdpovědětVymazat
  24. Fakt je, že barvy letošního jara a léta, nejsou nic pro mne, ta zaprášená oranžová a zelená nejsou mé oblíbené a ani žádné jiné zaprášené barvy mi nesluší, bo sem letní typ, a to jsou barvy pro typy jarní a některé možná i podzimní.

    OdpovědětVymazat
  25. Bosorko,jak jsi zo tak skvěle uhodla? Samozřejmě, že se trhalo zubama, ale těmi od zipu. Mám teď na zádech drobátko díru.

    Galahade, to by si jednu přes hubu zasloužil. Na věci po předchozích generacích jsem obzvlášť citlivá!

    Mod, s tebou je sranda :-)))))

    OdpovědětVymazat
  26. Mod,já jsem prý zimní typ, tak co s tím???

    OdpovědětVymazat
  27. A vůbec,já jsem občas trochu špinavější od Destruktora, ale až tak zaprášená nééé :-)))))

    OdpovědětVymazat
  28. orangekvůli oranžové se trpí pořád, není to tak dávno, co jsme se syna ptávali, jestli se nebojí do města v orange tričku, aby nedostal na bendžo, že fandí Nizozemcům ;-)

    OdpovědětVymazat
  29. taky mám ráda oranžovou (a nejraději na kalhotkách, k tomu mám i jeden příběh), ale oranžově přitom nevolím. jo, a mám i moc ráda kombinaci oranžové a tmavě modré :)
    symboly by měl člověk odsymbolizovat a brát věci takové, jaké jsou.

    pamatuju si, že v prvních porevolučních volbách měli komunisté číslo 10 a já hrozně trpěla, že náš dům je taky číslo 10 :)

    OdpovědětVymazat
  30. Alenec,ještě Holanďany mi to toho motej :-)))!
    Někdy je to fakt svízelné, ale rozesmála jsi mě.

    Dewberry, je to pár let, co jsem se snažila o změnu domovního čísla z důvodů též poněkud podivných, nepovedlo se. Ani nevím, zda je to dobře nebo špatně :-))

    OdpovědětVymazat
  31. Bárojá bych neřekla, že jsi zimní typ, ale nejsem typový odborník:-), i kdy, vzhledem k tomu, že Ti sluší červená, by mohlo bejt.

    OdpovědětVymazat
  32. Mod,vždycky jsem byla spokojená ve studených barvách, takové ty tvrdé kombinace: červená-černá, bílá-černá, studená modrá s bílou, stříbro k tomu.
    Jak začnu kombinovat něco, v čem se necítím, vždycky je to problém.

    OdpovědětVymazat
  33. 18Tak tak. Mají co chtěli. Alespoň posílili svou ekologickou platformu:) To jsou kecy, že by se z toho jeden (i dva) zvencli:)

    OdpovědětVymazat