Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 8. ledna 2007

Tanec je vyjádření touhy ve vertikální podobě

a všechny konvence zůstanou  zachovány

Vůbec se nemusíme znát.

Stačí jen delší pohled přes pár stolů a pak jemné přikývnutí na otázku:"Smím prosit?"
Nechce tu chvilku strávenou se ženou v náručí degradovat ploužákem a nabízí taneční držení, kdy mají tančící k sobě ještě blíž, než blízko.

Mám svoji ruku v jeho a druhou rukou mu spočívám na rameni a přes tenkou látku košile cítím jeho horkou kůži.

Možná i jemnou vibraci.

Vdechuji mužskou vůni při pomalých tónech hudby a nechám se vést a unášet.

Na chvilku ztrácím kontakt se světem, vnímání času se zastavuje.

Je vysoký, když mi chce poděkovat za tanec, musí se sklonit a nechat mě nahlédnout do svých očí a na zlomek vteřiny i do duše.

Najednou se čas vrátil, každý sedíme u svého stolu, bohatější o  magický zážitek, takový jaký dovoluje pouze tanec.

29 komentářů:

  1. Báro,nevešlo se to do komentáře... ;-)http://kamilic.bloguje.cz/460886-vertikalni-podoba-touhy.php

    OdpovědětVymazat
  2. Kamiliči,MAŽU TĚ! :)))))

    OdpovědětVymazat
  3. Jasně, něco jako eroticky neerotický prožitek s někým nikým:-), chápu, ale ne, ani toto se mi nestalo, věci se mají dělat pořádně:-))))

    OdpovědětVymazat
  4. Mod,pochopila jsi to přesně, ale někdy to stačí ...\"Věci se mají dělat pořádně\" - jak se taková poučná věta může zneužít :)))

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,můžu si to nějak vyžehlit? :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Přečetla jsem oboje (Baru i Kamiliče), přebrala jsem si to takto: Ještě když jsou ženy romanticky vertikální, jsou už muži prakticky horizontální, i když jsou vlastně ještě taky vertikální.Zatímco ženy si užívají pohled s očí do očí, muž myslí na kozy (tělocvičné?)

    OdpovědětVymazat
  7. Jak si to teď nerozházet u Báry ani u Kamiliče! Mně se ty článečky líbí oba. Jak skvělé pojetí. A totéž píši do komentáře na vedlejším weblogu ,-)

    OdpovědětVymazat
  8. Gombo,díky, u mě si to nerozhážeš;-) A Bára mi napíše jak se z toho \"vykoupím\" a já to udělám a bude to zase v poho!! (Teda do doby, než mě zase něco podobného napadne..:)

    OdpovědětVymazat
  9. Kam.třeba by se to přežehlilo, kdyby sis s Bárou zatančil:-))))))

    OdpovědětVymazat
  10. Mod.,to by šlo, sakra... jen jestli bych dostatečně vibroval... Myslím touhou, protože vibroval bych určitě smíchem - jen bych si vzpomenul na horizontální poleh za tělocvičným náčiním:)) Ale Báro, tančit umím!! I klasiku!!

    OdpovědětVymazat
  11. Kamilič to rozlousk......ale Báro - štveš mě! Sem dostal chuť se přihlásit do tanečních... Ve třiadvaceti poněkud...zvláštní, není-liž pravda...(kor ve chvíli, kdy dle slov jedné své kamarádky vypadám na třicet...)

    OdpovědětVymazat
  12. Helazd, mohla bys Kamiličovi dělat advokáta. Je to tak. Chlapi jsou jiný živočišný druh.Kamiliči, jak jsem psala u Tebe, je odpuštěno. Helazd mi to vysvětlila :)Těší mě, že umíš tančit. Jsi mým prvním tančícím hvězdářem...Galahade, do těch tanečních se určitě přihlaš! Nikdy není pozdě. Jsou i taneční pro dospělé a tam je těch \"po dvacítce\" vždycky hodně. A ty zážitky!Gombo, dobrý. Mohl by jsi z fleku do dilomatického sboru jakékoliv země.

    OdpovědětVymazat
  13. Galahade: Přihlaš se! Pokud tam nemají žíněnky, tak na tebe třeba zbude nějaká dřevěná koza:)Helazd: Tobě patří dík, pochopila jsi to správně:) Sice občas je to naopak, že žena je v myšlenkách horizontální, zatímco ještě nedošlo k vertikálnímu tanečnímu výkonu, ale už se v tom zamotávám:))Gombo: Dostaneš diplomatický pas, imunitu a volnou vstupenku na Galahadovu půlkolonu:)

    OdpovědětVymazat
  14. Báro,já se tam přihlásím, jen když mi Ty a Kamilič půjdete na prodlouženou za rodičovstvo;-)Kamiliči - was ist das diese \"půlkolona\"?

    OdpovědětVymazat
  15. Báro,to jsme dopadli, co? Já myslel, že budeme tančit a my budeme sedět u stolečku č. 61, srkat víno a bát se, aby nám syn Galahad neskončil mezi dřevěnýma kozama v přístavku s nějakou permanentně horizontální tj. do rodiny nevhodnou tanečnicí:)Tančící hvězdář? No, proč ne. Znáš ten pořad \"Když hvězdy tančí\". Tak když hvězdy tančí (před očima), měl by hvězdář přestat pít:)Galahade: To ti všechno vysvětlí v těch tanečních, ale neboj se, přežila to i větší dřeva. Pokud tě bude učit Zdeněk Chlopčík jako mě, tak to bude v pohodě:)

    OdpovědětVymazat
  16. Glahade, všímáš si, jak se taťka Kamilič začal těšit? Dokonce už akčně rezervoval stůl. Klidně se můžeš přihlásit, dodáme i tanečnici!

    OdpovědětVymazat
  17. :-DJakou tanečnici? Koho? Znám jí? Má kozy? ...dřevěný?Drahý otče Kamiliči - horší, než skončit v přístavku s nevyhovující tanečnicí, je skončit v kuchyni s nevyhovující kuchařkou...

    OdpovědětVymazat
  18. Jo je to pravda!Plesová sezóna dorazila i do našeho maloměsta, hurá!

    OdpovědětVymazat
  19. Galahade,tanečnici máš v mailu, ale zatím lépe tančí než vaří :)Mikine, taky se těším! Na jednom plese budu stát u vchodu, na dalším budu prodávat tombolu, ale určitě si taky zatancuju!

    OdpovědětVymazat
  20. Báro...nevím, jak je to možné, ale já jí v tom mailu nenašel...:-(

    OdpovědětVymazat
  21. Galahade,fyzicky tam nebyla, ale tu fotogalerii mám v odeslaných mailech jako OK ???Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

    OdpovědětVymazat
  22. Soudruzi z NDR......udělali chybu v tom, že mi ten odkaz doručili do spamu :-D Vopičácí jedni... Slečna jest vzhledu příjemného a já bych si s ní zatančil velice rád (kdybych to uměl - rovněž se mi nechce degradovat atmosféru ploužákem;). Že pozdravuji...:-)

    OdpovědětVymazat
  23. Vopičáciiijsou všude. U mě občas řádí také. Pozdrav vyřizovat nebudu, ona si ho přečte a vyřídí sama :)

    OdpovědětVymazat
  24. Dobře......smím-li se ještě zeptat - kdo je ta \"Ona\"?

    OdpovědětVymazat
  25. Galahade,napsala bych, že je to taková mladá jezinka, co utancovala už několik Smolíčků, ale to Ti nemohu udělat, to by ses asi nepřihlásil a my bychom s Kamiličem museli hledat jiné dítě (jinou záminku, jak se dostat do tanečních).

    OdpovědětVymazat
  26. Milý Galahade: úplně nejhorší je skončit v přístavku s nevyhovující tanečnicí mezi dřevěnýma kozama a zjistit, že je taky nevyhovující kuchařka. Tu mi, synu, do domu netahej:)Báro-ženo: Kdopak je ONA? Měli bychom se nejdříve poradit spolu, než začneme radit synkovi bez zkušeností:))

    OdpovědětVymazat
  27. ONAsplňuje všechny požadavky. Dokonce je výrazně převyšuje. Má i dřevěnou nohu!

    OdpovědětVymazat
  28. Pokud je utancovala,tak je to dobrý - lepší, než kdyby je rozsápala...:-) Kamiliči neboj, nepřitáhnu:-)

    OdpovědětVymazat
  29. jo:)ploužáky jsou best:) ale jen ty opravdu natěsno :))

    OdpovědětVymazat