Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 5. ledna 2007

Nezačala jsem ten nový rok nějak blbě?

Každému, co si zaslouží
Zítra jedu na jakési nesmyslné školení, na které jsem nikdy neměla kývnout, ale to mám za to, že jsem vyměkla! Teď budu mít zkaženou sobotu, protože nejen, že tam musím být už 7:30 (ráno!!), ale teď mi psala kamarádka (ta, co mě na to uvrtala, takže možná zítra už bývalá kamarádka), že ta hrůza trvá až do 17ti hodin. A ještě mi řekla, abych tam přišla pěkně oblečená, což mě tak nasr nazlobilo, že si asi vezmu tepláky a kárované pončo.
Musím si večer zameditovat a naladit se na těšení, že se alespoň v duchu budu bavit a oběd máme dostat zadarmo a kafe bude v těch termokonvicích, že si na něj může jít člověk vícekrát, aby to přežil. Jo, a jak to tak píšu, tak mě napadlo vzít si sebou Harryho Pottera, neboť stále nejsem schopná dočíst ten poslední vydaný díl, ačkoliv ho mám doma už několik měsíců. A taky pojedu svým autem a nenechám se vézt od někoho cizího, abych mohla v případě nejhorší nudy prachsprostě ujet.
A to nemluvím o tom, že jsem celá nějaká posunutá.
Díky tomu, že pracovní týden začal v úterý, jsem měla pondělí, ve středu jsem měla úterý a tak to šlo až do dneška, kdy jsem v šoku zjistila, že není čtvrtek, ale pátek a že musím dnes udělat věci naplánované na dnes zároveň s věci naplánovanými na zítra (jakože na pátek). Čímž jsem si poněkud zkomplikovala své obvyklá tempo lážo-plážo a musela sebou začít pěkně mrskat, abych to všechno zvládla.
Proto v poledne sedím na parkovišti u Tesca a v letu dlabu čínské nudle a vzpomínám na prababičku.
Myslím na to, jak mě jako malou učila umývat nádobí a pečlivě mi vysvětlovala, že nejprve se opatrně myje sklo, pak jemný porcelán, po něm obyčejný porcelán a pak teprve můžou přijít na řadu příbory a nože, po nich hrnce a nakonec mastné pánve a pekáče. A při tom vzpomínání umyju tu plastovou misku tak, že ji strčím do mikroténového sáčku i s plastovým příborem a celé to hodím do koše na parkovišti a je uvařeno i uklizeno, žádný jemný porcelán se nekonal a honem za dalšími povinnostmi ...

18 komentářů:

  1. na takových seminářích je pozitivní to, že se tam dobře dohání spánkpvý deficit!

    OdpovědětVymazat
  2. Muris,pokusím se nechrápat.

    OdpovědětVymazat
  3. taky jsem taková celá nějaká posunutá :/

    OdpovědětVymazat
  4. Báro...co je to vlastně za školení? Pro barmanky? To by nemuselo být špatný, ne?

    OdpovědětVymazat
  5. fade,ať se nám to brzy srovná!Mirko, kdyby... ale to jsou pojistky, stavební spoření a penzijní spoření a jedu tam jen proto, že mě dotyčná o to prosí už druhý rok a já doufám, že když jí vyhovím, tak mi potom dá pokoj!!!ROZHODNĚ tyhle produkty nezačnu vnucovat svým příbuzným a známým a v žádném případě se nestanu tím vlezným zástupcem, kterého vyhodíš dveřmi a on vleze oknem. Třikrát FUJ!

    OdpovědětVymazat
  6. BároPokud je to tak jak píšeš v [5], opravdu, ale opravdu nechápu proč to děláš. A ještě k tomu v sobotu. A brzy ráno. Nechápu, počkej ještě to zkusím... ne, nepomohlo to, nechápu. Měj se! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mikine,to nepochopíš. Oceňuju, že jsi se snažil! Občas se mi to stane, že proti své vůli na něco kývnu a pak jsem na sebe naštvaná, co jsem to za vola. To se fakt pochopit nedá...

    OdpovědětVymazat
  8. A proč jí tak záleží na tom, abys tam jela?

    OdpovědětVymazat
  9. Měj se hezky na školení a kdyby tam nabízely nějaký deky, hrnce nebo dovolenou, tak mi vem taky!

    OdpovědětVymazat
  10. Bároproboha TY ses nechala do něčeho takového navrtat?Taky jsem mívala jednu takovou kamarádku, ta už nevěděla jak, tak si semnou jednou domluvila kafe a když jsem dorazila, probíhalo takové školení \" No to si děláš ze mě prdel!?\" a šla jsem si sednou do nejbližšího baru na to kafe.

    OdpovědětVymazat
  11. Zaujal mě ten poslední odstavec. Vysvětluju toto dětem už pár let. Přesto jsem občas svědkem, jak jejich ručka klidně hodí skleničku od pití do dřezu, kde už došlo na pekáče a mastné pánve.Tak snad jednou, jednou.. to budou vědět, zrovna tak jako ty.

    OdpovědětVymazat
  12. Hurááááááuž ho tam mám !!!!Aby bylo jasno, jedná se o obrázek. :o))))

    OdpovědětVymazat
  13. Báro,tak to bude fakt jen dobře, že jsi tam svým autem... Můžeš odjet během \"odskočení si na onu místnost\":)Já jsem taky posunutý. Projevilo se to tak, že ve čtvrtek jsem si uvědomil, že nemá cenu brát si čistou košili do práce jen na pátek. A dobře jsem udělal. Sprchování květin od omítky (a to zcela dobrovolně) a čistá košile prostě nejdou k sobě:)

    OdpovědětVymazat
  14. Hmtak Báru tam zřejmě jeblo:-))

    OdpovědětVymazat
  15. Mod.,je jí rozhodně škoda - a já se tak těšil na deky :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Mám taky problém s posunem od nového roku. Nikdy bych neřekl, jak rychle si člověk otočí biologický hodiny. Chodím spát ve 4, vstávám ve 2... užiju si tři hodiny světla a zase tma, deprese. Eeeeee....

    OdpovědětVymazat
  17. Mod, teprve chvilku mi zase jde internet. Včera večer mě poskytovatel dočista odříznul od zbytku světa.sunfreedom, jestli ty nebudeš sova. Já tím převrácením taky trpím.

    OdpovědětVymazat
  18. Na tohle se uvrtat nenechám. A ne a ne. Ani na Zepter jsem nešla a to už mě i můj drahý přemlouval, abysme měli od toho známýho klid. Určitě bych tam nahlas něco nevhodnýho plácla, ti panáci s naučenýma kecama mi jsou na nervy a kdoví jak by to dopadlo. Tak doufám, že jsi to ve zdraví přežila ;-)

    OdpovědětVymazat