Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 9. ledna 2007

Někdo má olizování rád

jednou na hrubo, jednou na hladko

Není žádným tajemstvím, že jako novopečená (asi 4 měsíce) majitelka otrokyně psa, neustále objevuji veliké rozdíly ve srovnání s kočkami.

S kočkami a kocoury jsem žila s různými přestávkami od dětství a zvykla jsem si na to, že jsou to vznešené osobnosti, které svou přízní člověka odměňují.

Pejsci to mají jinak. To jsou vděční a oddaní patolízalové a svou lásku často projevují i kreaturám, které si to vůbec nezaslouží.

Ale o tomhle psát nechci. To by bylo na nekonečný příběh.
Mě totiž zaujala jen taková rozdílná maličkost.
Psí a kočičí jazýček.

Kočky mají v tlamičce šmirgl papír. Příroda jistě věděla, proč jim ho tam umístila, určitě se s ním lépe upraví, aby byly/i  za  dámu/za šviháka.
Byla to naše oblíbená hra.
Já jsem si namočila ukazováček do Pribináčku a kočička čistila a čistila, až snědla celý kelímek. Bylo to drsné a legrační. A taky velmi pečlivé. Není nic pečlivějšího, než kočka vylizující něco dobrého.

Bleskla mi vzpomínka z léta.
U neteře na zahradě je velký bazén. Neteřinka je mladá, hezká a milá osůbka a celé léto je u ní kolem bazénu společnost kamarádů a kamarádek.
Jednoho slunečního odpoledne jsem zašla na pokec. Ivetka mi otevřela a šly jsme na zahradu.
"Teto, musíš být potichu, ať je nevyplašíš," šeptala mi.
"Koho?" šeptám taky.
"Uvidíš."
A viděla jsem.
U bazénu na dece se opaloval kamarád Honza a u něj stály tři kočky a všechny ho usilovně oblizovaly.
"Co to je?" obracím se šeptem na Ivetku a dusím smích.
"To je Honzův erotický salón," směje se neteř potichu, "pojď, ať se mu nerozutečou."
Vycouvaly jsme zpět do průjezdu a tam jsem se, mezi salvami smíchu, dozvěděla, že nejchutnější je opalovací mléko Nivea.
Holt, ani to mléko už není, co bývalo.

Štěňátka to mají jinak.
Občas sice jeví snahu, oblíznout si nějakou slepeninu v kožichu, ale většinou je to marná snaha, od čeho by pak měly svého člověka, že?
Naše Ťapka má jazýček jako hebký teploučký plátek jemné šunčičky. Žádný šmirgl.
Už nám sice nevylizuje uši, když spíme, to ji přešlo časem samo, ale občas má olizovací náladu a pak ji musím předhodit nějaký pamlsek, aby se zabavila jinak.
Největší problém, je když vylezu z vany-zebry, utřu se a namažu tělovým mlékem.
To je dílo!
Čtyři z pěti psů prohlašují, že Nivea je fakt nejchutnější.


 

28 komentářů:

  1. Rodina se kterouu se hodně kamarádímemá fenu teriéra a ta nejraději páníčkovi olizuje místa o kterých se snad nebudu rozepisovat, taky jsem to zkoušel, je to bájo! ;-)A vůbec to není tam co si nejspíš myslíte, čuňáci! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak víš? :-)Ani ne tak palec, jako mezi prsty, uá!!!! :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě bych to specifikovalana takové to místečko na noze mezi palcem a ukazováčkem po celodenním pobytu v uzavřené obuvi. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Jóóóó!!!Úplně se mi orosilo čelo. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mě by to nenapadlo,ale je to dva dny, co jsem se bavila s jedním myslivcem, v čem je nejlepší jeho pes.... a co myslíš, že mi řekl?Tajemství o lízání mezi prsty. A pak že norník!

    OdpovědětVymazat
  6. No, v zásadě je jsou jen dvě možnosti, buď to zažiješ nebo Ti to někdo sugestivně vylíčí, na vlastní prsty je to ovšem mnohem lepší.Jo a vo Pribináček se zásadně s nikým nedělím, aby bylo jasno! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mikine,já jsem se hlavně bála, aby mi to nechtěl ukázat ten myslivec :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Oba?Snad všichni tři, ne? Kdyby mne galahad [2] neodblokoval, nikdy by to ze mne nevypadlo. ;-)Jo a Báro, ten myslivec, byl černej? Ti sou prý spřeženi s ďáblem a to je teprve fetišista! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Já se (skoro) nikdy ničím nenatírám a tak mě (skoro)nikdo nikdy neolizuje:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mikine,vidíš jak takové odblokování dopadne? Pak je diskuse veselejší, než samotný příspěvek :))Myslivec černý nevypadal, zpod klobouku mu žádné růžky nevykukovaly a po ostatních atributech jsem raději nepátrala, aby si to nevyložil jinak.

    OdpovědětVymazat
  11. Mod,ještěže jsi tam uvedla SKORO! Neříkej, že se občas kočk nebo některá pesa nepřijdou přilísat.

    OdpovědětVymazat
  12. Měla jsem možnost poznat jazyky oboje. Když mě pes olizuje nohy klidně spím dál. Když v noci přijde kočka a začne o mě pečovat jako o koťátko, tím že mi olizuje krk nebo nos, mám pocit že se mě někdo rozhodl obrousit šmirglem. Uááá.

    OdpovědětVymazat
  13. Helazd,vidím, že jsi zkušený profík. Já se teprve učím :))

    OdpovědětVymazat
  14. Bárood těch se olizovat nenechám:-))

    OdpovědětVymazat
  15. Mod,já bych se taky nenechala, ale ono se to zvíře neptá :)))

    OdpovědětVymazat
  16. Pes mojí sestry je taky na krémy na ruce. Já jsem zvyklá na naše dva šmirgly. Když byl můj syn skoro dohola, jedna z koček mu pravidelně olizovala hlavu. Vždycky si jí jenom položil, a už to jelo :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Teda Magrátko,to musí být šílený pocit! Nejen, že si neumím představit holou kůži na hlavě, ale ještě ve spojení u tou kočkou.....Syn je labužník

    OdpovědětVymazat
  18. Jen zírám... asi se vystříhám dohola, namažu se Niveou, k hlavě přiložím kočku, k nohám tři psy, pod sebe pořádný šmirgl, na sebe fláknu teplou měkce nakrájenou šunku a to by bylo, abych nezjistil o čem to tady je řeč:)

    OdpovědětVymazat
  19. Kamiliči,zase jsi mě rozesmál, že sedím sama v místnosti a nahlas se řehtám :))))))Přeju Ti příjemné zážitky!

    OdpovědětVymazat
  20. Kamiliči,z takový nirvány už se neprobereš :-)))))))))

    OdpovědětVymazat
  21. náš kocourek nám nohy nelízal, ale máme kamaráda s velmi vyvinutými pachovými žlázami na nohou, a ten, když se sundal kecky, milý kocourek se nad kecky posadil a inhaloval - a trochu se při tom kýval ze strany na stranu... škoda, že to nemáme na kameře

    OdpovědětVymazat
  22. 2alnenec - to dělá i naše Ťapka u manželových pracovních bot. Hned jak je vyzuje, tak do nich strčí celou hlavu a nasává. Já počítám, že jednou se neprobere.

    OdpovědětVymazat
  23. Můj pes......si k mým botám přivoněl jednou. Asi mu to stačilo, protože teď se jim vyhýbá... Ale zas má jiný choutky...

    OdpovědětVymazat
  24. Galahade,chápu to dobře, že ti nohy voní a tudíž nejsou pro tvého psa atraktivní?

    OdpovědětVymazat
  25. Přesně tak Báro...chápeš tomu naprosto správně...:-)

    OdpovědětVymazat