Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 21. listopadu 2006

Všichni už to tady naťukli,

tak já teda taky...Můj blog je dosud nepoznamenaný děsem z vánoc, ani těšením na vánoce a to z jednoho proziackého důvodu.
Já vlastně vůbec nevím, jak to s těmi vánocemi mám. Když jsem měla práci v obchodě, tak jsem milovala ty tržby, ale nenáviděla tu nepřipravenou domácnost :)).
Miluji  to srovnané cukroví v papírových krabicích a nenávidím  spoušť po rozbalené hromadě dárků.
Miluji dopoledne po štědrém dnu, kdy se nemusí VŮBEC NIC a nenávidím to zoufalé chození po bytě a hledání místa pro věci, které jsem vůbec nechtěla a nevím si s nimi rady.
Miluji nimrání s dárečky, po kterých jsem toužila a které si mě nečekaně našly a nenávidím povinné návštěvy, kvůli kterým se musím vytrhout z nírvány sladkého nicnedělání.
Ale hlavně nenávidím Silvestr, protože musím být na povel veselá a rozjuchaná a v přetopeném bytě se ládovat chlebíčky, dělanými v tom týdnu už potřetí.
Miluji, když mohu na Silvestra večer utéct kamkoliv do přírody, které mám kolem sebe naštěstí dostatek a jít lesní cestou po křupavém sněhu, vydechovaný vzduch občas přerušit lokem  slivovice a dojít až na to moje místo, odkud je nádherný rozhled na města pode mnou a je-li dobrá dohlednost, vidím i tři ohňostroje v jednom okamžiku, každý na jiném konci obzoru.
Tak mám se těšit nebo nemám?

18 komentářů:

  1. Máš se těšit. Vždyť už se těšíš, je to z toho článečku poznat ,-)

    OdpovědětVymazat
  2. taky si myslím že už se těšíš ;-)na Silvestra jsem taky nejrači s přáteli na chatě... jen si tak přiťuknout sklenkou vína nebo rumu a tak :)

    OdpovědětVymazat
  3. Silvestr je úplně hnusná věc, a celý život až na pár výjimek ho trávím doma pokud možno v klidu bez pocitu, že je Silvestr.Naše pesa Madlenka se tak bála toho střílení, že jsme si zvykli odjíždět na chalupu a tam ji před tím vším chránit. Teď už ji 2. Silvestra nemáme, ale tak jako tak ji tam nemůžeme nechat samotnou........

    OdpovědětVymazat
  4. Na Silvestra se už moc těšíme. Silvestr je totiž už od rána. V rádiu hrají a povídají vesele. Uvařím kotel slovenské kapustnice s čabajkou, nadělám spoustu dobrot, jdu s jezevčíky na dlouhou procházku až do setmění, pak se všichni /psi kočky a já/ dobře najíme, předáme dobrůtky mladým a kolem 23. jdeme do zadní ložnice, tam nic není slyšet a ráno, jako každé, se jdeme vyvenčit a jsme šťastní z Nového roku. Jeden rozdíl ale tady je, nebolí nas hlava a jsme fit a veselí.

    OdpovědětVymazat
  5. Proboha holka, jak se v tom mumraji komentů vyznáš. Nerozbilo by to, kdybys tam nechala přidávat obrázky avatarů nebo změnit šablonu?P.S. Já taky nejsem vynálezce a mám kupovanou, ale tam jste pěkně odděleni, no věc názoru.

    OdpovědětVymazat
  6. a kde bydliš? že bych se šla taky divat....

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já se teda těším, když myslíte, ale moc o tom přesvědčená nejsem.. :)Podle toho, jak to vidím, bychom se měly s Mod. sebrat a zajet k buteovi. Ale to by se mohlo stát, že by pak příští Silvestr taky utekl do lesa...V mumraji komentářů se vyznávám složitě, ale v mumraji života se vyznávám ještě hůř ;)muris, já bydlím pod kopcem, jediným široko daleko, ale ta dohlednost je jako sázka do loterie. Jeden rok nádhera a pak třeba 3 roky ani ťuk.

    OdpovědětVymazat
  8. Přiznám se, že posledních pár let už vánoce moc nemusím. Začaly jsme s dětmi tak trochu oslavovat zimní slunovrat 21.12., protože pak už se zase začíná prodlužovat den. A Silvestra trávím se psy, aby se nebáli střílení a Nový rok vítám popůlnoční procházkou, až když už vše utichne.

    OdpovědětVymazat
  9. Helazd,mně ty vánoce až tak nevadí, ale stejně by mi nevadilo, kdyby nebyly... S tím Silvestrem to máš podobné jako já. Jak psala Mod, dělat, že Silvestr není.Jen nevím, jak odfiltrovat ty rachejtle.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak Vánoce. Ty já taky nemusis, jen je využívám pro získání nějakých těch zajímavých knih a elektroniky. I když tento rok to prej bude o kvádru, zimní bundě a iPodu, když budu moc hodnej. Uvidíme.Jinak - GOOD DESIGN. Konečně jsou vidět avatary a není v těch komentářích takovej bordel ;-) Ne že by se mi to předtím nelíbilo :-)

    OdpovědětVymazat
  11. sunfreedom - Ty už víš, co jéža donese?!Takže jediné překvapení by pro Tebe bylo, kdyby Ti to nedal... ;)Mě už ty komentáře hrozně zlobily a já jsem s tou šablonou vyváděla psí kusy a výsledek nula. Vyzkoušela jsem v noci 3 různé šablony a u téhle asi zůstanu. S těmi avatary je fajn a taky hned vidím nové komentáře i u starých příspěvků, což je jupíííí

    OdpovědětVymazat
  12. 4 BáraNo, snesl bych, kdyby mi nedonesl knížky. Když nedonese kvádru, bude sám proti sobě, protože nepůjdu na zkoušky a to on nechce. Ale jestli k**va nedonese iPod, na který čekám od března, kdy mi ho slíbil, tak se fakt naseru a napřesrok si obejdnám místo něj Santu.

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluji k novému vzhedu. Je to teď prima...

    OdpovědětVymazat
  14. Sharkane,já už jsem to tu psala, ty komentáře to byl \"eintopf\", že se to nedalo číst a já s tím neuměla nic udělat, ač snaha byla. ;)Ale nejvíc mě těší ta čtečka posledních komentářů - to je luxus!

    OdpovědětVymazat
  15. Báro,takový Silvestr, to je sen. Úplně přesně!! Křupavý sníh, lok slivovice a pak, až je všechno prožito a procítěno ... klidně se vrátit k těm chlebíčkům:))

    OdpovědětVymazat
  16. Kamio,a víš, že potom ty chlebíčky opravdu chutnají! Ale až po té procházce.

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,jasně, že až po půlnoční procházce! Jednou jsem strávil Silvestra v takových končinách, že odbila půlnoc a ... ticho. Naprosté ticho. Neuvěřitelné... :) Ale chlebíčky tam chyběly...

    OdpovědětVymazat
  18. Kamio,chlebíčky nejsou všechno... důležité je, že tam bylo všechno ostatní ;-)

    OdpovědětVymazat