Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 14. listopadu 2006

O líném řidiči a chrochtajících mobilech

Zase den jako perlička


Přijela Coca-cola a opět nový řidič mi odmítl nanosit přepravky až do baru, ale necházel mi to jen na chodbu a než jsem řekla "švec", tak byl pryč.
Rudlu nemaje, vláčela jsem třicet  beden s ohavnou kyselinou fosforečnou plněnou kysličníkem uhličitým do skladu déle než hodinu. Skončila jsem s rukama vytahanýma až na zem a zbytek dne jsem musela dávat velký pozor, abych si na ně nešlápla.


Pak přijel dealer s restauračním vybavením. Škoda, že nepřijel o něco dřív, mohla jsem ho trochu zapojit do nošení, alespoň by se tomu žabákovi studenému trochu rozproudil krevní oběh.


Dovezl mi nové skleničky. Už jsem se na ně těšila, stálí hosté to jistě ocení. Jaké bylo moje překvapení, když začal vybalovat "třetinky", které jsem chtěla na džusy a limonády a na těch sklenicích bylo napsáno Zubr a Gambrinus.
Následující debata stála za to:
"Co to je? Já chtěla sklenice bez nápisu."
"Však to není nápis."
"Co to teda je?"
"To je LOGO."
Teď by normálně mělo následovat "rána-brada-zem", ale já se ovládla a sladkým tónem s příslibem blížící se zuřivosti jsem se zeptala:
"Takže vy mi chcete říct, že když je tam napsáno "Síla chuti" tak to není nápis, ale LOGO!?
"No", pípl dealer.
"Tak si ty sklenice zase vezměte, já vám k nim mohu přidat ještě padesát stejných, které mi dává ZADARMO pivovar a já je nepoužívám, právě proto, že je na nich ten NÁPIS!! Chápete?!"
Pochopil a odjel.


S ním odjelo i všechno negativní a zbytek dne už byl příjemný, tak, jak jsem zvyklá.

Třeba ta čtyřletá holčička, co přišla s maminkou, stála vyšponovaná na špičkách, aby viděla do skříněk s nápoji a sladkostmi a volala:"Maminko, já chci ty bubinky."   
"Jednu Fantu", vysvětlila si to maminka.
"Nééé, já chci bublinky!!!"
"Jaké bublinky? Kofolu?"
"Nééé!"
"Tak jaké chceš bublinky."
"No, ty v té čokoládě!"

Nebo ta paní, co přišla na capucino a stále se vrtala v digitálním foťáku. Když říkám vrtala, tak tím chci říct, že na to koukala přes silné brýle ze vzdálenosti asi pět centimetrů a stále něco mačkala a zkoušela.
Po čtvrt hodině přišla k baru, dala si ještě ferneta (taky to někdy dělám, po kafíčku ferneta místo pralinky, mňam) a prý: "Paní, umíte to s foťáky?"
Divná otázka pro barmanku, ale náhodou se trefila.
"Co s tím máte", ptám se a natahuji ruku.
"Víte, když jsem to koupila, tak to bylo dobře nastavené a teď jsem to nějak rozhasila."
"Co chcete, aby vám to dělalo?"
"Před tím, vždycky když jsem zmáčkla spoušť, tak ten foťák HAFNUL a teď to nedělá."
Ó bože.
Chvilku jsem procházela menu, podařilo se mi foťáček znovu rozštěkat, paní byla šťastná a moc děkovala a když odcházela, zvonil jí mobil. Tedy pardon, on jí nezvonil, on jí kokrhal.  

23 komentářů:

  1. Hele asi se za Tebou budu muset zastavit......mě fotoaparát rovněž neštěká...:-(

    OdpovědětVymazat
  2. galahad,klidně se zastav, rozštěkáme to ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Coca-Colaaaaaaaaaaaaaa :-P. Dealeři Coca-Coly, to je kapitola sama pro sebe. Vzhledem k tomu, že jsem si na tento nápoj vypracoval závislost (rozuměj-půllitr denně, jinak nefunguju), jsem nevrlý, když nám v automatu na kolejích dojde. Hlavně že tam je to blbý Icetea a Sprite, ale Coke pro mě a Diet pro spolubydlícího, stejně závislého, nikde. Tak jim vždycky volámena tu infolinku a tam se diví, že se jim studenti tak starají o automaty... A ten chlápek, co to tam musí druhý den rovnat, se tváří divně a znuděne, protože evidentně olomoucké koleje ten den nebyly v plánu :-))))

    OdpovědětVymazat
  4. Báro...zase jsi mě pobavila.I když musím přiznat. Můj mobil...to je ptačí zpěv...abych na chalupě zapadla do přírody.Ale rozzpíval se v metru...všichni zakloněné hlavy a hledali na stropě ptáčky. Ani jsem ho nevytáhla a v batohu zaklapla.

    OdpovědětVymazat
  5. Můj štěká, ale jen někdy, když neštěkne, není obrázek, ale nevím proč, teda proč neštěká. Pokud jde o mobil, mám novou Nokii, která nedělá nic, protože se vypla a já ji neumím zapnout. Já tu techniku miluju:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. sunfreedom - zavolala jsem si taky na infolinku a zjistila, že povinností toho řidiče je, aby mi ty bedny dal přesně na to místo, kam ukážu prstem, i kdyby to bylo v pátém patře bez výtahu. Takže příště ať se těší ... vždycky za to těm klukům dám nějakou korunu navíc...Mirko - to je hezké \"ptáčci v metru...\"Ten kohout je rozsévač dobré nálady. Když ta paní odešla, tak se ještě pět minut všichni smáli..

    OdpovědětVymazat
  7. Mod,já mám asi nějaký špatný foťák, mně neštěká, ani nemá v návodu, že by mohl. Na tohle kritérium jsem při výběru nemyslela ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Haf :-)Kde jsou ty časy kdy při fotografování vyletěl ptáček.

    OdpovědětVymazat
  9. Asi jsem ještě měl dodat, jak zvoní telefon mně. Bohužel žádné zvíře - jen úvodní song National Geographic. A ten tam je už dva roky...

    OdpovědětVymazat
  10. kokrhající mobil, štěkající foťák..co příště? bučící vložky? sténající rohlík?:)

    OdpovědětVymazat
  11. to ani nemyslíš vážně, žes to tahala sama?!? hááájzl!

    OdpovědětVymazat
  12. Jakube :))))sunfreedom - teď už je to jasné. Jakmile v OL na temi najdu mobil a bude mít logo Bílých tygrů a bude zvonit jako NG, tak vím, komu ho vrátit ;)mykee - ten sténající rohlík mě zaujal, pošli dva ;)muris - jóóó mluvíš mi z duše!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Vlastníci hudební hluch, je se mnou zábava v busu. Zvoní , pátravě se rozhlížím a nikdo nic, tak vylovím svůj. Nastavil jsem vibrace a hned mi u babičky spadl na zem, já nemaje v kopcích signál.Za toho hulváta se omlouvám, že jsem stejného rodu. Možno je to socialista a čekal na všimné

    OdpovědětVymazat
  14. buteo,všimné by dostal, ale na to ani nedošlo.To nebyl hulvát, to bylo horší, oni jsou za to PLACENI a opakuji: mají to ve smlouvě. Prostě, není to můj přítel ani kamarád!

    OdpovědětVymazat
  15. Bubvinkyty prostě mivuju. Ty je máš v baru? Milé.

    OdpovědětVymazat
  16. to Bára: trochu to po(o)pravíme, jo :-) Logo Bílých tygrů tam je jen na začátku jako úvodní obrazovka. To co bude na displeji bude vlajka NATO ;-) Jsem deformován, omlouvám se :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Gomba - a teď si představ, že já jsem je ještě nikdy nejedla. Nebýt té reklamy, tak ani nevím, jak jsou dobvé ;)sunfreedom - vidím, že Ti záleží na tom, abych ten mobil opravdu poznala až ho najdu. BTW, každý máme nějaké deformace... i ty moje určitě časem vyplavou na povrch ;)

    OdpovědětVymazat
  18. V intimnější chvíli ti prozradím pin ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. sunfreedom - v baru se mi svěřuje kde kdo s kde čím, ale PIN - to by bylo poprvé(ááách)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak já se stavim......za Tebou...na baru... časem ho jistě najdu;-)

    OdpovědětVymazat
  21. galahad ...hledej, Šmudlo...

    OdpovědětVymazat
  22. To se šmudla naběhá;-)

    OdpovědětVymazat