Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 20. prosince 2006

Co občas dělám v noci

Žádné dítě není dost velké na to, by k němu přestal chodit Mikuláš


Vyhrabat to papírové "městečko" mě poňoukla  opakovaná výzva Sharkana (opět nepalacená reklamní vsuvka) :)), který si zavzpomínal na to, jak za starých časů rád lepíval různé papírové modely z ábíčka.
Jeho výzva, poslat fotky vlastních výtvorů u mě bohužel narazila na neexistenci všeho, co jsem kdy slepila, protože dávné přestěhování z rodného hnízda do "bytu" o rozloze 32m2 jednoznačně určilo priority. Nádobí je prý důležitější než papírový Kokořín a oblečení muselo zvítězit nad indiánskou vesničkou. Sorry.

Ale protože si hraju neustále, tak zase mě ta výzva nezaskočila natolik, abych něco nenašla. Bohužel to trochu utíká vyhlášenému tématu, není to z ABC a proto Ti to, Sharkane, nemohu poslat, ale musím to umístit zde.
Architekti mi doufám můj poklesek odpustí, trochu jsem u toho spěchala, neboť jsem to tvořila v noci ze čtvrtého na pátého prosince, můžete mi k dobru přičíst, že jsem se v tvorbě nevyhýbala ani prvkům moderního pojetí bydlení a dokonce jsou některé domky pojaty jako nízkoenergetické, s důrazem na ekologické začlenění do okolního biotopu.

Zádíčka každého domku jsou tvořena z krabiček od zápalek kAUFLAND, které měly tak mizerné škrtátko, že se na nic jiného nedaly použít. Lze ovšem zvolit i jinou značku, mizerná škrtátka mají dnes téměř všechny krabičky.
V každém domečku (karabičce) je pak uložen malý dáreček a krabička je zajištěna z boků izolepou, aby nemohla být zvědavým dítětem otevřena dopředu. Pokud je dáreček na některý den větší nežli krabička, umístí se do krabičky pouze lísteček s informací, kde se dotyčná blbůstka nachází, pochopitelně důmyslně ukrytá.
Teď už to mohu prozradit, naše krabičky obsahovaly převážně bonbóny, čtverečky ledové čokolády, jedny stříbrné náušnice, rozstříhaný TWIST kupón (jehož poslední nejdůležitější část byla až v krabičce č.24) a informaci o knížce, která se musela hledat dle postupně nacházených indicií.
Tento "adventní kalendář" dostala Alex sice 5.prosince, ale chaloupky začínaly od jedničky, aby si na Mikuláše mohla otevřít rovnou pět domečků a měla radost pětinásobnou.

$$OBR173103$$

$$OBR173102$$
 

13 komentářů:

  1. teda, takovej adventni kalendar bych taky brala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Fade,taky se ten příspěvek mohl jmenovat \"Jak zvítězila lenost,\" protože se mi rozhodně nechtělo šít 24 plstěných pytlíčků s mašličkami a lepit na nějakou desku 24 plstěných stromečků a k nim připíchovat ty pytlíčky... :))), jak nám radí krásné modelky v krásných magazínech

    OdpovědětVymazat
  3. baro,fakt uzasny napad!! skoda, zes to nesapsala driv, udelala bych to byvala detem taky. je to fakt super. a hlavne zacleneni do ekosystemu:))

    OdpovědětVymazat
  4. Pajo,za to může Sharkan :)), ale příští rok se to bude hodit taky a máš na to alespoň hodně času :)))

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápadco dodat, nežli že smekám a hluboce se klaním po kolena důmyslným paním

    OdpovědětVymazat
  6. Gombo, ty jsi básník! Opravdu jsi to nebyl ty, kdo napsat Cyrana?

    OdpovědětVymazat
  7. To jeboží :-))) Mně se líbí ten zelenej s verandou ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Magrátko,kdybych tušila, že s tím někdy půjdu na veřejnost, dala bych si více záležet :)). Alex šla spíše po obsahu ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Ale to je skvělý, báječný a vtipný a vůbec nevadí, že to není z ábíčka. :)

    OdpovědětVymazat
  10. mě se líbísupermarket Kaufland je super! :D ale Lidl, ten je levný!

    OdpovědětVymazat
  11. Ako člen Slovenskej komory architektov ti tvoj poklesok odpúšťam. :-) Pekné je to.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, je to velmi pekne, originalne! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Hustofson,LIDL? Co to je?Lojzo, přesně na Tebe jsem myslela, když jsem tu větu psala, tak teď už jsem v pohodě ;))SV, Sharkane, dík :)

    OdpovědětVymazat