Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 5. října 2006

Píchni, řízni, pusť mu krev

manželská tolerance v praxi

Říká se, že si ženy podvědomě vybírají za partnera muže, stejného povahového typu, jako je jejich otec. Pokud mohu prohlásit za sebe, tak je to asi pravda. Ač každý jinak založený, přesto bych u nich našla tolik stejných vlastností a modelů chování, až se tomu musíme doma smát.
 
Jednou z naprosto totožných věcí je jejich reakce na komáry, klíšťata a mouchy. Předpokládám (i když to nemám prakticky ověřeno), že proběhnuvší potkan by jim tolik nevadil jako taková ta líná, pomalá moucha, co vám sedne na okraj talíře nebo přeletí těsně u obličeje.

Začal podzim a tím i čas, kdy se do domu po desítkách stahují komáři a začíná nelítostný boj kdo s koho. Pamatuju si to z dětství, jak obětavá mamka riskovala vlastní život a balancujíc na vratkém sektorovém nábytku Univerzal vraždila smetákem komáry, aby zajistila doma večer klid.

U nás doma se však na všechno musí vědecky. Nastolí se všechny možné způsoby obrany proti obtížným  upírkům a vylučovací metodou se dojde až k ideální variantě.

Takže zasedla rodinná rada ve složení já (1 hlas), Alex (1 hlas), manžel (5 hlasů) a došlo se k následujícímu:
Sítě do oken - kromě toho, že při osmi oknech a okýnkách je to drahá záležitost, nejvíc jich stejně naletí ze suterénu a tam žádná síť nepomůže.
Manuální odstřel plácačkou - nejhorší varianta, mající za následek fleky na zdech, což je hnusné!
Raid - nejprve rozsáhlná anketa mezi známými poté na základě vyhodnocení odpovědí zamítnuto.
Odpovědi byly typu: nám při používání Raidu chcípla rybička v akváriu, já jsem po probuzení jako praštěný pytlem přes hlavu, já se v noci dusím... Nechť mi ctěný výrobce odpustí, jed je jed.

A tak se u nás komáři vysávají vysavačem. Co na tom, že dva hlasy byly proti, když pět hlasů bylo pro. ;) Nejsou skvrny na zdech, vetřelec je zlikvidován ekologicky, jen jako drobný nedostatek se jeví to, když se komár schová (a že oni to umějí) nebo je jich moc.

Takže v tomto ročním období to u nás vypadá tak, že přijdu v noci domů, utahaná jak jeřábová kočka, vyluxuju komáry a pak se teprve může jít spát.

Na tomto místě mohu zodpovědně prohlásit, že máme nejvyluxovanější stropy široko daleko.

A nikde není zaručeno, že někdy ve tři v noci mě nevytrhne ze spánku nenadálé rozsvícení a nenáviděný zvuk vysavače, doprovázený výkřikem: "Ještě je tu jeden!"

  


 

7 komentářů:

  1. Tedy co se týče mého partnera a mého otce, tak to pravda není. Jsou každý naprosto - ale naprosto - jiný povahový typ.

    OdpovědětVymazat
  2. já neusnu,dokud je jen jediný v místnosti.Jsem schopen chodit po místnosti s lampičkou v ruce a svítit do všech rohů a zákoutí a hledat ty s....

    OdpovědětVymazat
  3. Helena - Určitě to o těch typech vždy nesedí, ale u mě to prostě tak vyšlo. Po fyzické stránce jsou úplně jiní, ale ty jejich stejné zvyky! Z toho by bylo na celý jeden příspěvek ;))

    OdpovědětVymazat
  4. dalimil- ... a pak si lehneš, zhasneš a kolem hlavy bzzzz

    OdpovědětVymazat
  5. Musím silou svého jednoho hlasu dodat, že bzučící komár nebo moucha je horší než sbíjející soused :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mamed - asi jsem divná, ale připadne mi horší, když mě z hlubokého spánku vytrhne řvoucí vysavač půl metru od hlavy...;) To ze mě pak vypadnou slova, na která by slušná dáma ani nepomyslela. Pak to všechno zaspím a až je mi to ráno zopakováno, nestačím se divit.

    OdpovědětVymazat
  7. taky jsi zapomněla, že se u nás běhalo s plynovým hořákem podél zdí a proto je i půlka těch sítěk proti těm obludám propálená :))

    OdpovědětVymazat