Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 14. října 2008

Vítej mezi námi!

Máme, co jsme chtěli

Stávalo se mi to každou chvilku. Já, v hovoru občas starý sarkastik a ironik, kolikrát jsem někde v komentářích něco suše podotkla a byl průšvih na světě. Špatné pochopení není zrovna dobrý základ pro vřelé vztahy. Nebo opačně. Napsala jsem celý článek v ironickém duchu  a někdy se podařilo a byl pochopen naprosto a jindy to byl trapas, kdy se mi pak milí čtenáři snažili vysvětlit, že bych to, či ono dělat raději neměla. Třeba nakupovat v parku na zemi.
Ironický smajlík jendoznačně chyběl. Občas jsme si s Kamiem povzdechli, (též zdatný ironik, jen co je pravda) ale dál to neřešili.
Ženou činu se ukázala býti Looney. Smajlík jí též chyběl, tak jednoduše vyhlásila pátrání.
Za to díky, Looney!
Hledalo se po netu, trápili jsme si mozkové závity, ale stejně jako Newtonovo padající jablko, řešení bylo elegantní, jednoduché a hlavně světově srozumitelné.
Přišel s ním úderně @Teo. Žádné cavyky, tady ho máte, když ho chcete a já jdu zase někam prudit.
Jeho :-i je skvělý.
Autor z něj asi nezbohatne, ale stane se dozajista nesmrtelným :-i. Autorská práva u věcí, co zlidoví se nahánějí těžko, navíc internet je typické médium, které něčí výmysl okamžitě uchopí, na tisíckrát rozmnoží a počátku se nikdo nikdy nedohledá.
Jak hezky se vžil Modonin  výkřik šokujícího údivu a nadsázky JEŽYŠ!, jak pěkně nás Lexulka obohatila svou kolbenkou, či Rowdy soustruhem. Patrně jim za to tantiémy rovněž nepřicházejí.
Tak tedy milý ironický ksichtíku, žij tu s námi a svou existencí za trefnými větami nás rozesmívej, vytáčej i vracej do reálu. Vítej!
@Teo díky a teď už je jen na tobě, abys vymyslel, komu pošleš fakturu :-i.

12 komentářů:

  1. Trochu mi to připomíná, jak jsem obohatil :-i veteránský slovník o výraz \"havěť\". Za to však tantiémy rozhodně neočekávám, spíš jen doufám, že mi nikdo nerozbije hubu. ;-)Smajl je dobrej, jednoduše geniální, tak jsem zvědav, zda se chytí. Gratulace @Teo!

    OdpovědětVymazat
  2. He he... tak tenhle smajlík používám pro výraz \"Jdu si na balkónek zakouřit\"... Jo a kolbenka a soustruh - to nejni nic nového, tam jsem chodil ještě před internetem ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Fakturu pošlu tamtéž, co ostatní. Na Ústřední lampárnu hlavního nádraží v Prase. Inu, pohledávky, i nedobytné, jsou přece AKTIVA, že? Uvidíme, zda zveřejnění autorství nebude pro ájroniksmajloše. medvědí službou. ;-i

    OdpovědětVymazat
  4. Vojto,u tebe se mi moc líbil jeden obrat nepřesně ocituji: \"Bylo to v únoru toho roku, jak mrzlo, až vše zrudlo...\" taky dobrý.Johnny, do \"kolbenky\" chodila ubrazně i naše babička. ale Lexulka to tak jaksi příjěmně znovu oživila, rovněž tak Rowdy, od svého soustruhu.@Teo, já si myslím, že tví nepřátelé nechodí číst plky infantilní barmanky. Nebóóój, to se až tak neproflákne. To by musel někde prokecnout třeba Topolánek a tomu jsem to ještě nepsala.

    OdpovědětVymazat
  5. Důrazně protestuji, soustruh jsem nevymyslel, alébrž okopíroval a rozmnožil, původce je Mo. Já se jen pokusil zavést synonymum \"hejbat pákou u mašiny\", \"případně \"utahovat šrouby ve fabrice\" pro svůj pracovní výkon, ale neúspěšně (přitom první výrok mám navíc od kamarádky Lidy)!

    OdpovědětVymazat
  6. Rowdy,tvůj protest je přijat a redakce se omlouvá Mo, neboť to netušila.Tak a je to :-)

    OdpovědětVymazat
  7. K tomu příspěvku mě inspiroval Kamio. Říkala jsem si, že když existují smajlíci na spoustu blbostí, proč neexistuje smajlironik? Nebo že by existoval, ale vynálezce si ho schovává doma na lepší časy? Dar přítele Gůgla tentokrát nepomohl, tudíž bylo nutné vyhlásit pátrání. Zpětně jsem ráda, že jsem nenavrhla odměnu. A faktura od @Tea naštěstí zatím nedorazila.

    OdpovědětVymazat
  8. Ehm...[7] Odměnou je mi všeobecné nadšení, které přímo čiší ze záplavy komentářů pod tímto spotem. :-i

    OdpovědětVymazat
  9. Looney,dobře jsi udělala!Teo,cha chá a sem se teď ten ironicsmile hodí jako prdel na hrnec, jo!

    OdpovědětVymazat
  10. No vida!Chvilku vás opustím kvůli plnění pracovních povinností a už je to tady! Záplava děkovných komentářů!! :)Já budu stručný. Tááákže děkuji @uTErOvi, sice mě trochu nakrkl, že na to přišel tak rychle a že se mi to líbí, já nad tím strávil asi 14 dní. Kreativec se pozná. Až to dojde na Lampárnu, tož se všickni určitě složíme na honorář:-iBáro, je to super, chtěli jsme ho dlouho, tak už je tu!! :)Looney, Tobě taky velký dík a prosím Tě informuj, až se i-smile objeví v nějakém doprovodném textíku v nějaké hard-to-find cache:))Rowdy, hejbeme všichni a ono to jede občas dozadu...??

    OdpovědětVymazat
  11. Cago Baro,Smajl je vetsi klasik nez machacek coby prezenter rozpustneho kafe:-) je fajn, ze ho nekdo vymyslel. Pisu ho casto, zvlaste, kdyz neni jiste, jestli staťka (nekdy holt diakritika je nutna;-) pobavi. Pak vi aspon autor (ja), kdy se ma smat;-)tak smajlici, vy previti, jen houst a vetsi kapky!;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Kamio,když tři vykřičníky stojí 1,8mega, kolik by asi stála dvojtečka, pomlčka a malé i? Vůbec si nedokážu odhadnout!!!Ahoj Lexulko, tak piš a rozmnožuj ;-)

    OdpovědětVymazat