Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 2. června 2011

Budiž slunečno a neprš

Alespoň příští týden.

My s Destruktorem jedeme k moři teď v pátek, Alex za 14 dní.
Akce "Velké balení" nás postihla včera odpoledne. Protože stále ještě nejsme definitivně vystěhovány z předchozího bydliště, jely jsme dnes na výpravu za taškami, osuškami, prostěradly na pláž a podobnými věcmi, které člověk potřebuje jednou za čas.
Nějak jsme to zvládly a v docela slušném čase jsme se zase vracely zpět do vlídnějších míst.
Nenávidím balení. V hlavě si to vždy sesumíruji, poslední dva roky se výrazně lepším a dokonce si to hodím i na papír a pak různě připisuji a škrtám... nesnáším tu situaci, když mi tisíc kilometrů od domova chybí nějaká prkotina, kterých mám doma hromadu a tam ji musím koupit, protože ji FAKT potřebuji.
Některých věcí máme tolik, že je úplně jedno, která si co vezme (třeba nepřeberné množství plážových tašek), ale o něco se musíme pečlivě podělit, třeba o navigaci nebo o krásnou velikou koženou tašku, co pojme půl skříně a pořád vypadá poloprázdná. A o něco třeba Alex nemá zájem vůbec. Třeba o kyblíček a lopatky.
Nejvíc mi asi dělá problém pobalit jídlo, proto naše letošní rozhodnutí - užívat si italské kuchyně pěkně v originále bez vlastního vaření, vítám hlasitým pokřikem HURÁÁÁÁÁ, doladíme to jen nějakými BÉ-BÉčky k zakousnutí na pláži, balíkem vody a pár drobnostmi, kdyby nebyl poblíž nějaký "snídaňový bar".


Byla jsem z toho balení celá rozvrkočená, zatímco Alex si to vyloženě užívala.
"Balím ráda, ale nesnáším vybalování po příjezdu," překvapila  mě.
Má to úplně opačně než já. Já šílím při balení, ale následné vyklopení tašek do pračky při příjezdu mi nevadí, beru to jako takové nostalgické zakončení dovolené.
Destruktor se každý den ptá, jestli dnes už jedeme, zkusila jsem mu to i nakreslit, každé jedno vyspání jako barevné kolečko, které vždy ráno škrtneme, ale trochu se v tom utápí:
"Kdy bude zítra?"
"Až se vyspíš bude zítra," pokouším se chabě vysvětlit.
A druhý den ráno:
"A je teď zítra?"
"Ne, teď je dneska, zítra bude, až se vyspíš..." A tak je to každý den.
Ach jo, chudáček, doufám, že mi nepřestane věřit, když to takto matu.


Pro jistotu si v pravidelných hodinových intervalech obouvá průhledné vodní boty s krabem a ptá se, jestli UŽ. Moc se těší.
Však jsem také na letošní dovolenou měla jen jeden požadavek. Ať je to kdekoliv na světě, ale musí tam být na pláži písek. Loni v tomto ohledu Pula a její kamínková dětská hřiště a sklanatá pobřeží Destruktora trochu zklamala.
Milý Kapitán překonal všechna má očekávání a našel místo, kde se z toho písku mohu zbláznit a mnoho kilometrů nejít po ničem jiném než po krásné písčité pláži.
To místo se jmenuje Rosolina Mare a podle fotek na Googlu jsou tam místa turisticky kultivovaná i vyloženě pustá a divoká. Pro fotografa to skýtá možnost zajímavých procházek a my ostatní to pojistíme Biolitem na komáry a jinou verbež.


Teprve letos se Destruktor opravdu zamiloval do zmrzliny. Loni z ní měl spíše depku, protože s ní nedokázal manipulovat tak, aby nebyl jako prase a to on nesnáší. Takže než aby brečel, že má potečené ruce a bradu, raději zmrzku nechtěl.
Letos na loňské útrapy už zapomněl, pochopil princip obratného lízání a hodně si to vychutnává.
A také bádá:"Maminko, z čeho je zmrzlina?"
"Z ovoce a ze smetany."
"A z čeho jsou ty dobré dřevěné koronoutky?"


 


   

26 komentářů:

  1. Baruš a co tepláky od hlídací paní, berete je? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. rennnie,teď byly hodně teplé dny a naše kraťasy nebyly ničím nahrazeny. Od chvíle, co jsem si zde stěžovala, jsem tepláky neviděla. Třeba bude přes léto už pokoj :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Žádná cestovní horečkaJá mám velkou výhodu. Velkou. Nikam nejezdím, jsem doma, nejdál jedu na chatu. Takže žádná cestovní horečka. Uf.

    OdpovědětVymazat
  4. Buon viaggio!

    Delta Pádu vypadá shůry velice zajímavě, pořádně si to zam užijte.

    OdpovědětVymazat
  5. V Rosolině Mare jsme byli předloni a ano, z toho písku se můžeš zbláznit:)

    Je to takové poklidnější místo, myslím, že pro dovolenou s dítětem dobře vybrané.
    Na večeře jsme chodili do pizzerie La Pirata, tak jestli na ni kápnete, pozdravujte tam:)

    Asi pět km od Rosoliny je přírodní park, ukázky různých středomořských biotopů, jméno mi vypadlo, ale je to tip na půldenní výlet. Naše dceruška to ovšem neocenila, požadavek, ať hodinu chodí, neodpovídal jejím představám o prázdninách:))

    OdpovědětVymazat
  6. Málem bych zapomněla,přeju šťastnou cestu a šťastný návrat!
    Ať se vám tam líbí:)

    OdpovědětVymazat
  7. baleníje u nás brnkačka, vzhledem k tomu, že děti jsou zvyklé se asi od 8 let balit samy. Tuhle jela mládež vlakem v 18.00 do Tater, tak jsem v 16.20 přiběhla domů, že je vyprovodím, a oni seděli za stolem, vyprávěli si a neměli ještě sbalené ani ň. Pak jim stačila čtvrthodinka a bylo. Tohle ale není rekord, když jel syn na lyže do Itálie, zaspal odjezd v 18.00. Manžel ho \"načapal\" spícího (kolem 17.00, měl to tehdy nějak převrácené) a to byly fofry. To jsem se divila, že zapomněl jen jedny spoďáry. Na druhé straně se mi ale stalo, že kdysi jsem pečlivě zabalenou tašku s věcmi obou dětí nechala v pokoji a teprve na místě zjistila, že je to auto nějak poloprázdné. Ještěže i na českých vsích prodávají o víkendech vietnamci levné oblečení!

    OdpovědětVymazat
  8. Já preferuju kamínky i na hraní, nejsou pak všude:-))Taky jsme měli jet do Itálie, do Gargána, nejže já nechtěla jet na 14 dní, maximálně na týden, a tak se vyskytl problém, jak bych se dostala zpět, a tak se z toho stalo 12ti denní Řecko:-).
    Užíjte si to Báro a doufám, že se pak někdy uvidíme, červenec připadá v úvahu prakticky celý, srpen kromě 3. až 11.!

    OdpovědětVymazat
  9. SVhehe, že dřevěné kornoutky! :-)
    tak krásnu morskú dovolenku želám!

    OdpovědětVymazat
  10. Tenisáku,nepovažuji to za výhodu. Čím častěji jezdím, tím je cestovní horečka menší, ještě chvíli a vytrénuji to k naprostému předcestovnímu klidu :-)

    dewberry, díky, jsem na to hodně zvědavá, trochu jsme to vybírali i podle toho, co jsme viděli na Googlu.

    Chris, to jsem moc ráda, že mi z vlastní zkušenosti potvrzuješ to, co si o tom místě myslíme. La Pirata určitě navštívíme a budeme pozdravovat.

    Ali, vzhledem k tomu, jak nerada balím se Alex sama balí od útlého věku a je v tom mnohem zdatnější než já.
    Tvoje děti jsou dobré. Možná jim také nic jiného nezbylo :-p

    Mod, to je opravdu lepší jet jen na 12 dní, než někde trčet celé dva týdny :-))). Dáme s Alex dohromady její služby v červenci a dáme vědět.

    SV, myslím, že \"dřevěné\" kornoutky se stanou stálicí našeho slovníku :-D

    OdpovědětVymazat
  11. OK, budem se určitě těšyt!!:o)

    OdpovědětVymazat
  12. Taky přeji pohodovou cestu i celou dovolenou. Ať vám vyjde počasí! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tož šťastnú cestu a príjemný pobyt, děvčice a ogaři! ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Mod,i my se těšíme, jestli vám z labské chalupy ještě něco zůstane. To nové okno ve štítové zdi je hodně odvážný kousek!

    Nominku, díky, pak poreferuji :-)

    lojzo, též děkuji. Nějaké malé víkendové potoulání po krásné přírodě v okolí tvého působiště je stále na prázdniny v plánu. Záleží, jak nás pustí stavba.

    OdpovědětVymazat
  15. Samozřejmě vám přeju, ať si dovču řádně užijete a teď trošku mimo mísu ;-)))) zrovna jsem do pračky strčila onu zázračnou kouli, tak se třes aby fungovala :-D :-D banééé... nechala jsem se tebou ukecat z toho hezkého článku o ní, tak jsem tak zvědavá, že jsem si jí taky pořídila. Dostává zatěžkávací zkoušku Sluníčkovýma bryndákama, tak jsem zvědavá jestli projde ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Bára: Tak na prípadné letné stretnutie sa teším, určite dajte vedieť kedy a kde budete!
    (A tešil som sa dvojnásobne, keď som to tvoje posledné slovo prečítal ako \"svatba\". :-) )

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Gleep,bryndáky jsou jedna z nejtěžších disciplín. Ty já jsem vyvářela... Zatím se kulička drží, co jsou tyhle horké dny, tak zpocená trička trochu stříknu pod paží Vanishem, aby tam nezůstávaly mapy.

    OdpovědětVymazat
  18. lojzo,to se pak domluvíme, vidím to někdy jak bude tuhnout základová deska :-)
    Svatba? Co to je?! 8-O

    OdpovědětVymazat
  19. 18: taká ozdobná čast základové desky ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. Mnoooo hlásím se z aktuálního testování. Na bryndáky jsem taky prskla trošku vanishe, přecejen jsem jí plně nedůvěřovala a světe div se! oni jsou fakt vypraný :-o až na jeden zažranej flíček, ale ten teď vybělí sluníčko. Páni já čumim! tak to jdu teď vymýšlet na co budu dál používat prášek a na co kuličku abych si jí ušetřila ;-) a taky spotřebovala tu velkou pixlu prášku co tu mám :-D. Takže zatím (po prvním testu) díííík!

    OdpovědětVymazat
  21. Báro mnohem odvážnější kousek je zbourání jediné zdi,která podpírá půl patra nahoře:o)))
    No,mám to pojištěné dobře a jestli mi to filip zbourá, to se bude pojišťovna divit:o))

    OdpovědětVymazat
  22. Mod.Muzu taky prijet f cervenci?
    Ja zase za hodku,dve vypadnu :-p :)).

    Baro uzijte si dovolenou,baleni mi vadi od te doby co nesmim zapomenout na Kikinu,Chrochroka a cerveny autaky...
    Ke jsou ty casy,co jsem jela na 14 dni s batuzkem a jednou ploutvi(druha utekla pri baleni!) .)).

    OdpovědětVymazat
  23. 22: Chrochrok je váš pes? 8 - )

    OdpovědětVymazat
  24. Tak vida, přeji hodně písku, hodně relaxu, žádné nakažené okurky, super moře a slunce;-) Dřevěné kornoutky jsou ze samosebou ze dřeva, dost dobrý:-D

    BTW: Již brzy (příští týden) provedu resuscitaci blogu;-)

    OdpovědětVymazat
  25. Gleep,ráda slyším, že ti kulička funguje. Já jsem s ní teď prala \"dovolenkovou špínu\", čímž myslím různá pomelounovaná a pozmrzlinovaná trička a sjelo to jako nic.

    Mod, snad bourací práce proběhnou tak, že spadne jen to, co má spadnout. Vaše bydlení u Labe má úžasnou atmosféru, tak ta ať tam hlavně zůstane!

    Cheo, už jsme zpět a polovinu zabalených věcí jsem ani nepotřebovala. Zato gumáky mi chyběly :-))) Ale to se vyřešilo na místě.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Kamio,písku bylo spousta, dokonce čistého a opečovávaného!
    S tím blogem je to těžké. Buď to baví a pak si člověk najde čas nebo je to na přítěž, protože člověk začal žít jinak. Já neustále osciluji mezi oběma polohami :-) Nechť se ti daří dodržet svá předsevzetí nejen u blogu :-)

    OdpovědětVymazat