Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 28. června 2011

Včera jsem si to musela oslavit

sama

Včera měla Alex 25. narozeniny.
Ani nějak nevím, proč o tom píšu, každý má přece někdy nějaké narozeniny, ale včera to bylo jiné. Ani jsme si nezavolaly.
Co je dospělá, stávalo se to, že na své narozky nebývala doma a slavili jsme to v termínech všelijakých, až jak měla čas přijet za námi domů. Díky shodě konce školního roku a oslavám své osoby měla pojištěno, že nedostane za vysvědčení vynadáno, vždyť kdo by nadával oslavenci. A že to občas dalo přemáhání... :-) Její systém lajdáctví a salámismu, na konci pololetí vždy vyvažován horoucím učením a napravováním průšvihů mi moc nevyhovoval, ale vždy to nakonec dopadlo dobře a když ne, kdo by na to vzpomínal, to už je dávno pryč a vystudovaná výška (všech 5 let na na první pokus) to jistí.
Ale to jsem odbočila. Vždycky jsme si na její narozky alespoň zvolaly a navzájem si popřály, já jí a ona mně, jako že jsem ta, co za to může.
Trošku si stejně myslím, že narozky dětí jsou i svátkem maminek. A je to moc prima, když si ti dva, co kdysi byli jedno tělo a jedna duše mohou spolu sednout, na chviličku se přitulit a třeba chvíli povzpomínat nebo si popovídat o plánech do budoucna, zkrátka, zastavit se a užít si jeden druhého, než se zase každý rozběhne za starostmi o chléb vezdejší. Nám s Alex se to letos nepovedlo, jela si odpočinout k moři s telefonem bez roamingu, ale až se vrátí, bude ji čekat veliký dort s láskou pečený a s radostí zdobený.

8 komentářů:

  1. přeju všechno nejlepší Alex i její mamince, určitě si oslavu po Alexiném návratu moc užijete.

    OdpovědětVymazat
  2. dewberry,díky, asi se to tentokrát sveze s oslavou brášky, bude mít za pár dní 4 roky. Oba jsou to Ráčci :-). Tuhá skořápka a pod ní dobré srdce.

    OdpovědětVymazat
  3. sedmi,díky. Přijde mi, že 25, narozeniny je potřeba oslavit, daleko více, než třeba 50. :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já si také slavím své\"porozeniny\",a dárek si taky koupím :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dito,to jsem ráda, že to tak nevidím sama. Já si sice dárek nekupuji, dárek jsem si porodila, ale užívám si to jako hezký den. A když je u toho i dotyčný \"dáreček\", je to moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  6. :) ALEX VSE NEJLEPSI preju :)).

    Pro me byla petadvacitka prelomovy rok.
    A vlastne moc hezky,kdyz se vratim o deset let zpatky ve vzpominkach :)).


    Raptor je taky RAK-28.6.08
    Vsude pisou,jaky jsou to hodny a klidny deti..Haha

    OdpovědětVymazat
  7. Cheo,tvůj komentář mě přivedl na úvahy, co jsem vlastně dělala já, když mi bylo 25 :-). Ježyš(c)!
    Ráčci jsou velmi citliví, ale své okolí moc nešetří :-)))

    OdpovědětVymazat