Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 29. srpna 2008

Slovníček pojmů

alternativní slovníček pojmů

Valná hromada je slovo, které mě zastihlo na počátku 90.let jako poněkud srandovní terminus technicus.
Moje babička to má zmáknuté už dávno, co je to taková valná hromada..

Wikipedie praví, že valná hromada je nejvyšší orgán společnosti či občanského sdružení, který dělá nejdůležitější rozhodnutí. Schází se v různých intervalech, určených stanovami, kolektivní smlouvou nebo zakládací listinou. Může ji také svolat statutární orgán (výbor, představenstvo) při důležitých událostech. Účastní se jí členové společnosti.

Wikipedie kecá, já to vidím takhle:
Chápu, že je to že je to asi velmi důležitý orgán (bože, ORGÁN, ještě to...), ale stejně, vždy, když slyším o tom, že mají někde onu valnou hromadu, neubráním se velmi silnému pocitu, že se někde někdo válí na hromadě. Spousta peřinek, měkkých dek, polštářů větších i menších, kufříčky a obleky odhozeny v předsálí a v hlavním sále.... nechť si čtenář dosadí sám svou představu odletujících odkupnutých lodiček slečen ověřovatelek zápisu.
Ne, nemám na mysli nějaký bezuzdný grupáč, to v žádném případě, mám na mysli bezstarostné se válení jen pro tu čistou radost z uvolnění po celodenním oficiálním, vysoce formálním programu, kdy jen zbavení se škrtící kravaty je obrovská úleva a pak skok do haldy polštářů...

Občas si děláme valnou hromadu doma, nemáme sice akciovku, ale máme u Alex v pokojíčku bezva širokou postel s množstvím peřinek.
Ona totiž potřebuje k běžnému spaní tří nadýchané deky a tři polštářky, protože si ráda dělá kolem sebe pelíšek.
Je to takový ranní rituálek, teď, co je Alex doma, že dopoledne, většinou mezi snídaní a kávou proběhne hodně hlasitá a jásavá valná hromada, jejímž iniciátorem je vždy náš mazlík.
Ze stoje padá na haldu polštářů, zavrtává se nich a hýká smíchy, kope nožičkama, nemotorně vstává a my ho házíme zpátky a všichni se u toho láskou žereme a to je ta správná valná hromada.

$$OBR360647$$

$$OBR360648$$

28 komentářů:

  1. Krása jak se řehní... všichni! Musím si teda ještě dokoupit jednu deku, pak sehnat jednu slečnu, jednoho psa a jednoho ročního darebu a můžu to začít zkoušet taky...;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kamio,tahle sestava v žádném případě není ortodoxní dogma. Doporučuji ti například 3 slečny, tři morčata a jednoho hroznýše.

    OdpovědětVymazat
  3. Já nevim......že jste takový tentononc...Já bych vystačil s jednou slečnou úplně bez hroznýše...

    OdpovědětVymazat
  4. Galahade,oceňuji svou vrozenou skromnost, ale my se tady bavíme o valné homadě. Ty také? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsemstejně konzervativní jako Galahad [3].Stačí mi jedna a s tou se válet. Může to být i na nějaké hromadě, ovšem stačí i hromádka. Jak jistě dosvědčí výše uvedená Alex, i důlek v pelíšku je in :)))))

    OdpovědětVymazat
  6. 141414Tak tohle hezké číslo se mi přihodilo při téhle návštěvě.GRATULUJI!!!Kdo nevěří, nemusí, ale já mám \"skrýnšot\" ,-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já ti, Gombo,také gratuluji k pěknému číslu :-D!To třeba já mám ve svém pelíšku valnou hromadu s jedním Ježečkem a dvěma Hrošíky.

    OdpovědětVymazat
  8. Báro, ty máš tak krásný děti!a jinak Alexino spaní chápu, já nejradši spím ve dvou peřinkách (ta třetí by se mi už do postele nevešla).

    OdpovědětVymazat
  9. G+G čiliGalahade a Gombo, vy byste pořád jen čuňačinky, tady se ale hovoří o normální valné hromadě, kterých se děje v různých firmách spousta ... ročně... :)))

    OdpovědětVymazat
  10. Tož dobré, dobré... I toho psa v posteli jsem velkoryse přehlédl. Ostatně, není to můj příběh. ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Kamio!...a Baru pro Tebe je to vlastně taky;-)Jaký čuňačinky? Já o nich neřekl ani slovo. Já jen napsal, že bych se rád valně hromadil třebas i jen s jednou valnou spoluhromadnicí...

    OdpovědětVymazat
  12. Galahade,neřekl, ale myslel, se přiznej;-D

    OdpovědětVymazat
  13. Si vyprošuju,aby mi někdo vkládal do hlavy necudný myšlenky!Svejch mam tolik, že je můžu vyvážet...

    OdpovědětVymazat
  14. Galahade,dyk je vyvážíš! Sem! Viz [3] :-DD

    OdpovědětVymazat
  15. No Kamio......konkrétně tahle necudná neni...

    OdpovědětVymazat
  16. Galahade,Galahade... je necudná silně, ovšem nonverbálně;-))

    OdpovědětVymazat
  17. Ha, ha,vzhledem k onehdá změněnému mottu, já snad ani nevím, co to tady melete :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Malí mazlíci jsou fajn, ale bez tvého upozornění bych si změny motta nevšimla. Netroufám si komentovat, ač mě napadá mnoho připomínek. Tak ať to tu dlouho nevisí, jó??!

    OdpovědětVymazat
  19. zuzi,to je ještě trochu jinak. Řekla jsem, že nepolezu na blog, dokud si neudělám pořádek ve svém životě, abych tady neotravovala se zoufalstvím, které občas takovéhle dělání pořádku obnáší. Ale vydržela jsem to bez blogu asi dvě hodiny :-)

    OdpovědětVymazat
  20. to je super valná hromada :P btw, kdo tenhle termím vymyslel?

    OdpovědětVymazat
  21. Kamio......to dokaž! :-P

    OdpovědětVymazat
  22. Galahade,dokázat to nelze, to je nad slunce jasné, to dobře víš... neumím si ale představit, že by to bylo myšleno jinak, možná proto, že těmto přemýšlecím vzorcům rozumím;-) tak už toho nech a přiznej se, že jsi zdravý a normální;-))))

    OdpovědětVymazat
  23. Zdravý a normální ano...qale víc ani ťuk:-P

    OdpovědětVymazat
  24. V téhle ilustrované hromaděje snad překlep, Né??. To bych si myslela tak termín \" Valená hromada\", nebo \" Valící se hromada\". Já když si vzpomenu na poslední mé povinné absolvování \" Valné hromady\" u jednoho mého klienta, tak to ale nemělo s těmito obrázky naprosto nic společného. A ani bych nechtěla podobně jako dokumentuješ jejich příští sezení \" Valné hromady\" s nimi takto absolvovat, to bych s nimi raději vypověděla smlouvu. TO NIKDY!

    OdpovědětVymazat
  25. Ne, Elizo,klasická valná hromada je nuda převeliká, ale být to musí. U nás doma raději takhle.

    OdpovědětVymazat
  26. Take se mi zda termin \"valna hromada\" dost divny. Mnne to zase asociuje nejakou hromadu nacamranych uredniku, kteri se nekdy valej. Takze kdyz mam svolat \"valnou hromadu\", nazyvam to \"vyrocni schuzka\".

    OdpovědětVymazat
  27. Kharmino,tvůj termín je určitě lepší, ale zákonodárci to asi vidí jinak.

    OdpovědětVymazat