Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 11. srpna 2008

Čistě dovolenkově

a oddychově


Na rozdíl od nejmenovaného spřáteleného intelektuálního blogu, zde nebudou žádné Calabiho-Yauovy variety a pokud něco budu svinovat, nebudou to časové dimenze do Planckovy délky, ale pouze vyfouknuté lehátko do Plackova obdélníku.
Po letech práce, kdy jsem si trapně myslela, že jsem nepostradatelná a tento pocit mě v klidu nechal oželet všechny krásné dny, kdy jsem mohla užívat sluníčka, se vracím zpět, k původnímu modelu léta.
Vnímat tu "prázdninovost", povinné práce nechat na dny, kdy prší nebo si ráno přivstat a pak vzít mrňouse a hurá do víru léta.
Letošní léto je docela podařené a proto klidně přiznám, že mám prošmejděná všechna koupaliště v okruhu 30ti kilometrů a mnohdy i dále.
Postupně jsem se vylučovací metodou dostala ke koupališti, které jsme hned v červnu navštívili jako první a dnes už ho mohu nazvat naším domácím.
Mile nízké "venkovské" vstupné, ovšem všechno ostatní už je jen luxusní, od čistoty záchodů, přes huňatou travičku, bezva pískoviště, nádhernou vodu až po restauraci, kde mají všechno, na co si jen vzpomenu.

$$OBR357048$$

$$OBR357042$$

Je to krásně novoučké, vždyť také bylo koulaudováno teprve loni, užijí si plavci a miminka, brouzdátko s vodotryskem je velké a nehrozí, že si děti polezou po hlavách, jak tomu bylo zatím všude, kam jsme vkročili.
Na tuhle přeplněnost je asi nejhorší místní Aquapark. Tobogány a jiné prasárny zatím nevyužijeme, takže jeden batolecí bazének, kde mrňouse každou chvíli někdo drcne a shodí mě moc nenadchl.
A ta nevlídná je aquaparkácká restaurace.
Překvapilo mě, jak prostředí, dozajista navrhované jako místo relaxu, dokáže být při nepéči personálu útulné jako místnost pitevny.
Asi jsem svůj údiv vyjádřia hodně nahlas, protože mi bylo dotčeně řečeno, že to je proto, aby se tam snadno uklízelo, když tam chodí mokří lidi. Bože, tomu říkám logika! To by se mělo dostat do učebnic designu do kapitoly "Jak maximálně zničit dobrý projekt".  
V tomhle prostředí si dát předražené kafe, to už chce hodně silnou náturu. Ukázalo se, že jsem slaboch, otočili jsme se na patě a zmizeli na deku ke své donesené zteplalé vodě a teplým nektarinkám. Za daných okolností bylo nejlepší vyhlásit bezkafový den a nedělat si problémy.

To by se na našem venkovském koupališti stát nemohlo.
Presso až na deku, vynikající kuchyně... aach.

$$OBR357044$$

$$OBR357047$$ 

Prázdniny se nám překulily do druhé poloviny, ze Štěpánka je nezdolný plavec a občas nedobrovolný, ale stále rozesmátý potápěč.
A čas nám přeje, protože už máme více než 1 rok, mohu s malým do bazénu městských lázní, takže máme o zábavu postaráno i na podzim.
   

31 komentářů:

  1. Bárotak to předpokládám, že v březnu sebou povezeme, kromě golfových holí, taky potapěčské bomby! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím proč mě teď napadl Mirek Topolánek, jak stál nad hladinou nějaké toxické vody, která měla být odstraněna a ptal se novinářů: \"Mám tam hodit lomeňáka?\" ;-)) To mě fakt pobavilo, smál jsem se celé odpoledne.No a Štěpánek je šikovný, bodejť ne, když má k dispozici ty nejpříhodnější kvantové fluktuace na Planckově délce!

    OdpovědětVymazat
  3. Mod,tak pokud ještě něco neodhubnu, tak beru neoprénový obleček bomby nebomby!

    OdpovědětVymazat
  4. Kamio,přísahej, že to není nějaká nemoc.

    OdpovědětVymazat
  5. Ne to není. Máme je všichni, páč struny, které tvoří všechno, vibrují i v našich tělech a tedy i my zasahujeme do dalších rozměrů...tralala...už končím, stejně mi nikdo nerozumí:))))

    OdpovědětVymazat
  6. Bároale v letadle se zatím platí jen za nadváhu zavazadel, takže si s tím nebudem dělat starosti:-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Kam.asi si měl moc dovolené:-)))

    OdpovědětVymazat
  8. a nedělej ty hysterické přebujelé multismajlíky:-))))))

    OdpovědětVymazat
  9. Mod,no to jsi mě fakt uklidnila :-)Kamio, tralala, klidně pokračuj, ty vibrace... tomu bych i rozumněla.

    OdpovědětVymazat
  10. Mod., neboj zítra už do Kolbenky(c)... už mě to přejde. I ty přebujelé politůůrované smajlíky;-)D)D)D)D)

    OdpovědětVymazat
  11. Báro,ty vibrace se právě váží k těm Calabiho-Yauovým varietám, takže fuckt radši nepokračuji;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Hele, Báro,a můžeš mi prásknout to \"venkovské\" koupání? Třeba do mailu, ať se tam nesleze celéwww.bloguje.cz:))))))))))))))

    OdpovědětVymazat
  13. Kamio,víš co, domluvíme se tak, že až budu zblázněná v tom hezkém kroměřížském blázinci, tak mi toho Greena dovezeš místo čokolády, jo? Já to tam zkusím rozlousknout :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Gombo,jo, jo! A díky za tip na kolovýlet u tebe.

    OdpovědětVymazat
  15. jé, škoda, že bydlíte tak daleko, taky bych to přijela vyzkoušet s May... u nás jsou jenom ty předražené a hlavanahlavě napresované aquaparky (nebo jsem zatím neobjevila nic jiného)

    OdpovědětVymazat
  16. Achjooo......bych taky něco takovýho potřeboval... Když vlezu na plavečák v Podolí, lidem ve vodě se obvykle nelze vyhnout jinak, než že bazén obejdu. Tam je mnohdy lepší válet se na dece a užívat si rozhled po...mmm...krásách přírody. A náležitě si při tom spálit zádo, samozřejmě...

    OdpovědětVymazat
  17. galahadeale zase večer, nebo v zimě, má ten bazén v Podolí kouzlo, jako málokterý jiný:-)

    OdpovědětVymazat
  18. Mod.,mám tomu rozumět tak, že svůj bazén nebudeš na zimu vypouštět? Wow! Mohl bych tam tedy udělat pár fyzikálních experimentů s teplotní roztažností?

    OdpovědětVymazat
  19. Kam.no já mluvila o bazénu v Podolí, ale když už se ptáš na ten v Labe:-), tak ten se na zimu určitě vypouštět nebude, nebude se vypouštět nikdy, protože kdyby se vypustil, tak by se zničil prej, no jinak, na zimu už bude snad částečně zakrytý, čekáme na dříví:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Mo,asi prkna a zakryjete ho, ať se dá přejít suchou nohou, viď ,-)

    OdpovědětVymazat
  21. Gombono jasně, taneční parket na zimu:-))

    OdpovědětVymazat
  22. A já říkám odkrýt! A koupit brusle! Jawohl!

    OdpovědětVymazat
  23. Kamiona bruslení tu máme domácí rybník:-)

    OdpovědětVymazat
  24. sedmi,je to daleko, ale určitě by se něco našlo i blíž, já dám hodně na doporučení. Nebýt toho, jak jsem se vyptávala známých, kam kdo jezdí, tak o tomhle zapadlém koupališti vůbec nevím.Galahade, máš to dělat jako někteří zkušení. Nasadit si zrcadlovky a ležérně opřen o libovolné zábradlí u bazénu, sám si určíš, kterou část těla si necháš připálit.

    OdpovědětVymazat
  25. Mod,vymyslet takhle fikaně taneční parket, to je super. Váš bazén byl zařazen do kategorie: bezva koupání, super kafe, málo lidí, ale z ruky :-)Kamio, ty nemáš brusle?! To je přece základní výbava každého manažéra... jak jinak řešit problémy, než z nich elegantně vybruslit?

    OdpovědětVymazat
  26. Od tý doby,co mam pod kůží obrázky se pálim nerad. Ono jim to prej nedělá dobře...

    OdpovědětVymazat
  27. Galahade,no, to mě vůbec nenapadlo! To chce asi zvláštní péči, no nazdar, já bych tomu dala.

    OdpovědětVymazat
  28. ...říkáš-li ručníku přes ramena zvláštní péče... ;-)

    OdpovědětVymazat
  29. Galahade,ano, to už je \"zvláštní péče\"Zejména pokud tak i plaveš!

    OdpovědětVymazat
  30. Jestli to neni sproste?U vas se muze vstupovat do bazenu s nafukovackama, a tady neee! ;o(Sice ted uz je mi to jedno, ale kdyz deti jeste neumely plavat a plavcik na me zacat kricet, at jim ty rukavky okamzite sundam, docela me to vzalo.

    OdpovědětVymazat
  31. Obyčejná ženská,za mého dětství jsem také nesměli. Teď už je to každému jedno, jen někde vyhazují děti s lehátkama, ale to je v plném bazénu pochopitelné. Ostatní nafukovací pomůcky nikomu nevadí.

    OdpovědětVymazat