Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 20. května 2007

Nehledali se a přesto se našli,

tak snad jim to chvíli vydrží

Před pár dny jsem zde slzela nad dědou ze sousedství, jak ztratil dlouholetou přítelkyni, fenku Pajdu, ale pak se v tom smutku objevila jeho dcera a vzala si ho k sobě domů.
Už tehdy zaznělo v komentářích, že to je sice pěkné, ale je to jen řešení na pár dnů.
Ano.
Po pár dnech byl děda zpátky doma, s dcerou si patrně vyříkali letitá nedorozumění, protože tak dvakrát týdně vidím její auto u jeho vrat, což předtím nebylo vůbec.
Myšlenka na to, vzít dědu do psího útulku pro nového kamaráda mě neopouštěla, ale měla jsem poslední dny docela fofry, takže jsem to stále odsouvala.

A co minulý týden nevidím!
Děda na procházce se psem! Chundelatý blonďák, střední velikosti s roztomilým čumáčkem, jen podivně staženým ocasem mezi nohama.
Při všem spěchu se nešlo nezastavit a neprohodit pár slov.

Zase se mi potvrdilo, že v malém městě o sobě lidé vědí víc, než by se mohlo na první pohled zdát. To, že děda bydlí osaměle a nic moc se s nikým nebaví, to ještě neznamená, že o něm dokola lidé nevědí první poslední.
Zpráva o Pajdě a znovunalezení dcery proběhla mezi místními drbnami rychlostí blesku a na potřebě dalšího psa se shodly všechny.
Uliční úderná jednotka CIA složená z dam v nejlepším věku (65 a dále),
vypátrala o pár ulic dál nešťastnou paní, které zůstal pes po zemřelém příteli, ale ona si ho domů vzít nechtěla nebo nemohla a nevěděla co s ním.

Slovo dalo slovo, děda se mezitím vrátil domů a byl velmi překvapen, když u něj nečekaně zazvonila neznámá paní, na vodítku držela onoho štěkajícího blonďáka a v tašce pytel s granulemi a stočený molitanový pelíšek.
Děda mi líčil, že to bylo takové překvapení, že si nechal strčit do ruky vodítko a na víc se nezmohl.
Pak se přece jen vzpamatoval a začal se chabě bránit, jenže rychle změkl, když slyšel, že chudák pes žil po smrti svého pána 14 dní v tmavém sklepě a jednou za den dostal nažrat.
Což také vysvětluje psovu nynější bázlivost, která snad časem přejde.

Potěšilo mě to a až zase půjdeme s mojí Ťapkou von Psí Naleziště a potkáme milého blonďáka Kárla von Skep, tak můžeme jít kusek cesty spolu. Pokud se ovšem ti dva vedle sebe snesou.

39 komentářů:

  1. Hele......a kdyby ještě ke všemu ten Karl z rodu Kellerů na Tvou Ťapku z rodu Fundgrube příliš stár, bylo by to naprosto ideální, není-liž pravda:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Noooo,moc stár by být asi neměl. Tak přiměřeně :-))A vůbec, na co pořád myslíš!

    OdpovědětVymazat
  3. Báro,to je fajn, že se ještě dějou takové věci:) Ťapka se určitě nové přátelské známosti bránit nebude, zvlášť když je teď taková fešanda po zásahu stříhacího Tarzana:))

    OdpovědětVymazat
  4. Báro......na nakládanej hermelín... včera jsem čtyři hermelíny naložil a někdo je přede mnou někam schoval...:-(

    OdpovědětVymazat
  5. V rámci psí duševní rehabilitace žádná zastavení v rychlosti a výměna pár slov! Pěkně pravidelně, s výměnou salámku, a pohlazením nebohého psíka... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kamio,my jsme obě fešandy, jen Ťapka to má lepší. Až se podruhé narodím, tak chci být svým psem!!!Galahade, jak se nakládá Hermelín?

    OdpovědětVymazat
  7. zcr,nevím, nevím, zda si to u pejsků tak snadno vyžehlíš po těch remoskách :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Uliční úderná jednotka CIA složená z dam v nejlepším věku... děsivá představa. Ještěže je nenapadlo nanominovat k němu nějakou ovdovělou členku organizace. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Ježiš Báro......já zapoměl zmínit feferonky:-)))) ...se omlouvám;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Báro, přeci do oleje:-)))) Ale vážně - rozříznout, vycpat česnekem, trošku prosypat pepřem, vložit do sklenice, posypat cibulí, novým kořením a bobkovým listem, takhle dokud nenaplníš sklenici. Pak proleješ tim olejem:-)Teo - to bys mu pak musel věnovat výtisk svého elaborátu na téma psychorachejtle...

    OdpovědětVymazat
  11. Teo,já bych ještě nejásala, ono to plíživě začne vyptáváním jak se pejskovi daří a než se naděje, bude mít aktivní členku nasazenou v kuchyni. Život je plný nástrah!Galahade a jaká je minimální doba zrání?Abych věděla jak dlouho to musím chránit tělem, než se mi na to doma vrhnou?

    OdpovědětVymazat
  12. Báro, oproti žehličce, jak navrhuješ, mi ta remoska přijde ještě dost humánní... :o]

    OdpovědětVymazat
  13. He - ála Příliš vzdálený most......potřebujeme, abyste své pozice udrželi dva dny...

    OdpovědětVymazat
  14. zcr,tak jo, ani žehličky, ani remosky, ale věvec buřtů.Galahadův hermelínek, hmmm, v pátek tu máme takovou sešlost, tak to ve středu vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  15. Baru...když to necháš uležet déle, nic se nestane. Jen to bude víc vonět;-)

    OdpovědětVymazat
  16. [11] Ano, někdy je nejlepší řešení bez omluvy a bez vysvětlení umřít...

    OdpovědětVymazat
  17. Což mi připomíná, že můj chlupáč má 11 let a letošní sníh bude asi jeho poslední...

    OdpovědětVymazat
  18. Galahade,to máš jako s utopencema. Nikdy se nedozvím jak chutnají třetí den, neb už dávno neexistují.Teo, :-)))) někdy bych to s chutí udělala i já!sunfreedom, možná letos v zimě nebude sníh...

    OdpovědětVymazat
  19. Báro,utopence dělám pro některé své kamarády:) Mají smůlu, žádný třetí den! Přece neznehodnotí to dílo!! U mě lahve leží předepsaných 14 dní a pak si to až můžou za obolus rovnající se výrobním nákladům odvézt... myslím, že je umím dobře(tajný recepis:) soudě dle pochval poptávajících i jejich rodinných příslušníků.. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Kamio,to je škoda, že nemůžeme udělat virtuální ochutnávku! To bych si ráda smlsla...

    OdpovědětVymazat
  21. Báro,škoda:) Až bude zase nějaká poptávka a já se do toho vrhnu (a doma bude pozdvižení, protože ten lak je cítit všude), můžu přiblížit fotogalerií:))

    OdpovědětVymazat
  22. Kamio,fotku, jo? No teda, tos mi připomněl jednu mou kolegyni z dob totality, když měla známého řezníka a vždy v poledne se vrátila s něčím podpultovým a on jí jednou prodal fantastickou debrecínku (ještě chemicky neupravenou jako dnes) a ta nádherně voněla v celém kanclu a já už to nemohla vydržet, tak jsem se zeptala co to má a ona rozbalila balíček, strčila mi ho až pod nos a řekla: \"Na, tak si přivoň.\" A pak to zase zabalila a strčila do tašky. Baba lakomá.

    OdpovědětVymazat
  23. Milé. :) V amerických filmech mě happy-endy přivádějí k zuřivosti, ale v životě to občas potěší. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Sharkane,zato já nedosáhnu vyrovnaného klidu, dokud neuvidím řešení \"nazelenalé hádanky\"... leží mi to v hlavě :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Báro,vzhledem ke Tvé pomstě u mě s tím plovoucím oním mám chuť Ti taky něco vyvést... třeba napsat \"Dobře Ti tak!\" :))) Ale nenapíšu, protože debrecínky miluju a úplně ji cítím... to je vůně...!!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Kamio,věř mi. Bylo to strašné, jak plavalo proti mě. Absolutní vrchol eklovací pyramidy!Sharkane, tak už jsem v klidu a dík za půl bodu :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Báro,já mám fantazii docela bujnou a výjevy skoro reaslistické, takže si chci raději představovat (a cítit) vůni debrecínek, než (vidět) plavající toto..!! :))

    OdpovědětVymazat
  28. Hermelínekjsme včera dojedli. Naloženej s česnekem a provensálskýma bylinkama. Ležel týden a byl tak akorát ;-)

    OdpovědětVymazat
  29. Kamio,ano, rychle pryč od tématu. Hermelínek, utopenci a debrecínka... taková debrecínka s ciabatou... jéé, já dnes ještě nesnídala!

    OdpovědětVymazat
  30. Báro,ach, ciabatta s olivami!!! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ach......takový kilový hovězí zadní úplně bez ciabatty a oliv :-P

    OdpovědětVymazat
  32. Kamio,čerstvě rozpečená...Galahade, to jsem neměla už mnoho let a k snídani snad nikdy :-)). Asi nevím, co je dobré!

    OdpovědětVymazat
  33. Báro,rádo se stalo. Sama sis ho vydělala... :)

    OdpovědětVymazat
  34. Baru......ty nevíš, že hovězí zadní je dobrý???? :-O

    OdpovědětVymazat
  35. Galahade,dobrý jo, ale ne k snídani! Snídani si představuji úplně jinak, než s kilem hovězího ;)

    OdpovědětVymazat
  36. No dobře......tak teda jen půl kila...

    OdpovědětVymazat
  37. Galahade,ty jsi taky rozfázovaný ((R)-Rowdy), takže hovězí na snídani mě nepřekvapuje:)

    OdpovědětVymazat
  38. Galahade,já tě nechci omezovat, klidně celé kilo, jen já bych se nezúčastnila a zůstala bych u kávy, džusu a mističky s medem.Kamio, chodit jako Galahad na tři směny, tak jsem rozfázovná a ještě rozklížená :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Mistička s medem......je díky svému skutečně univerzálnímu použití asi to jediné, za co bych ten biftek vyměnil:-)Kamio... jak pravila Bára - víc nemám co dodat;-)

    OdpovědětVymazat