Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 24. května 2007

Nechci, ale musím.

Snažila jsem se, ale asi už to nerozchodím.

Můj současný stav očekávání malého barmáněte, pracovně zatím nazývaného Vetřelec I, sebou nese kromě různých katastrofických vizí i spoustu veselých situací.

Sousedka (51 let):
"Paní Báro, já jsem vám sice včera k tomu miminku gratulovala, ale ve skutečnosti vás lituju."

Alex, v současnosti na praxi na gynekologii:
"Mami a pečuj si, prosím Tě, taky tak pořádně o nohy, protože ta porodní asistentka z tebe na sále uvidí jen chodidla a rodidla."

Tetička, které jsem to oznamovala v neděli:
Naklonila se ke mně a významně mi zašeptala:"A co tvůj manžel? Už to ví?"

Mladý prodavač kočárků u vybraného modelu:
"Musíte si nejprve zvolit, zda porodíte dítě v létě nebo v zimě. Ten kočárek co jste si vybrala má malou korbu a tak je jen na zimní děti. Dítě narozené v létě tam v zimě s dekami nenacpete."

Alex při společném hledání nějakého vhodného jména pro chlapečka (holčička už je vyřešená):
"Jak se na vás dva koukám, tak by se  rozhodně měl jmenovat Kašpar."

45 komentářů:

  1. Věru, sousedka perlí. A prodavač taky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Báro,jen aby to nebyl jen Kašpar, ale třeba i Melichar a Baltazar. To bys nenarvala ani do toho zimního, a citlivě - o tom už vůbec nemůže být řeči:) To by mě nenapadlo, \"letní\" a \"zimní\" kočárek... jako pneumatiky, hele:)

    OdpovědětVymazat
  3. A není jak u pneumatik universál? Oni ho moc nedoporučujou, ale je to elegantní řešení pro maminky, se mi zdá... Musím říct, že si asi články týkající se této \"situace\" budu ukládat a za nějakých sedm, osm let, si je přečtu... abych věděl, co a jak :-) V každém případěje to úžasný...

    OdpovědětVymazat
  4. jeje, ty čekáš potomka? já myslela, že už máš velkou dceru. tak moooc gratuluju!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ha! Gratuluju! Můžu chodit vozit? Teta Muris je moc hodná teta! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Sejra,kolem mě je to teď samá perla.Hele, Kamio, tys to popletl. To jsou zimní a letní děti! Ježyš(c)! Ty myslíš, že bych mohla mít trojčata? To ti pěkně děkuju! sunfreedom - to jsme na tom asi stejně s tou orientací v problematice :-).Zatím si připadám v takové prodejně jako mimozemšťan.

    OdpovědětVymazat
  7. No to se nám krásně vysvětlil ten štrůdl s kari a maso se skořicí .)A přímo vidím scénu na silnici - policejní auto Tě přinutí zajet ke krajnici... \"Tak paní řidičko, vy máte letní kočárek... tak si vystupte... no vy, s tím dudlíkem\"

    OdpovědětVymazat
  8. sonjo, ono se to nevylučuje :-)Jo, Muris, tos mi připomněla ještě jednu hustou hlášku od známé:\"To je blbý, když máš dítě na starý kolena a všechny babičky na hlídání už jsou mrtvé.\" :-)))zcr, nejraději bych někde sehnala tu košatinu - osmipérák s chromovanými blatníčky. To by si mohl policajt pískat jen pro své potěšení, ale ne na mě ;)

    OdpovědětVymazat
  9. pravdu dítvoje známá! - ačkoliv nebudeš tomu dítěti tak trošku babičkou ty? :D

    OdpovědětVymazat
  10. muris,snad to nebude tak strašné. Uvidíme, jak mě přijmou místní kočárkové gangy.

    OdpovědětVymazat
  11. Omlouvám seale mě ti až ted došlo že čekáš mimi. Tak to blahopřeji.A protože jsem škodolibej parchant tak se ptám, dá se do kaipanu namontovat dětská sedačka?:-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Hehe, si to, koukám, užíváš :-)Já si poprvé v kočárkové prodejně připadala trapně, fakt. Břicho jsem ještě neměla a zdálo se mi, že po mně všichni divně koukaj. Jakože věk a tak...a teď na to prdím a jsem stráááášně pyšná na ten pupál :)Svěříš se nám se jmény?A s kočárkem - ano, my máme ten malej, co není na letní děti. Prostě byl nejlepší a nejkrásnější :)

    OdpovědětVymazat
  13. motoneználku,moc nevyrypuj, už se těším, až se dočtu, že sháníš k Ducati sajdu.Mého muže si vezla maminka domů z porodnice na Harleyi :-))Alloro, Alex chtěla chodit po prodejnách se mnou a nakonec jsme z toho měly legraci, jak prodavač nevěděl, se kterou se má vlastně bavit, která to vlastně čeká.A kočárek je jasnej! Ať se to narodí, kdy chce, já tam Vetřelce našlapu!

    OdpovědětVymazat
  14. [8] Báro, to jo - prosvištěla bys kolem něj, ani by se nestihl otočit... :)))

    OdpovědětVymazat
  15. opozdene gratuluju!!!bizardni to situace, zajimaly by me tve odpovedi, reakce ci vyrazy v tvari;)

    OdpovědětVymazat
  16. Nenašlapávej tam hlavně Vetřelce II protože by ti pak byl pro Vetřelce I k ničemu. :))Hele teď dělaj tak malý kočárky, že bych tam svého prvorozeného nenarvala. By mě zajímalo co dělaj matky s velikejma novorozencema. Asi jim hned koupěj sporťák. Zas teď dělaj pěkný kočárky na dvojčata. Kdyby tě to náhodou potkalo. Ten co jsem používala já mi připadal spíš jak rakev než jak kočárek.

    OdpovědětVymazat
  17. Ježiš marjá voni jsou letní a zimní? Tak to jsme možná udělali něco špatně...

    OdpovědětVymazat
  18. taky převelice gratuluji ( a už ses teda rozmyslela, jestli chceš to zimní, nebo to letní dítě? ;-))) )

    OdpovědětVymazat
  19. Leni,já hodně věcí přecházím smíchem, jen u té paní sousedky bych sama ráda viděla svůj výraz!Helazd, na velké novorozence asi výrobci PĚKNÝCH kočárků nemyslí.Katchabo, já chci hlavně ten vybraný kočár!!! V nejhorším to děťátko bude trošku trčet ven, no a co? :-)))

    OdpovědětVymazat
  20. pěkný komentáře :) já se zatím vší silou držím, abych nezačala obíhat prodejny s dětským vybavením :D

    OdpovědětVymazat
  21. gratuluji!Nahodou je strasne super mit jeste miminko, kdyz deti uz jsou odrostle.My jsme doma vozily sestru v kocarku pro panenku a cas od casu jsme ho slozily, takze se z neho stal vlastne takovy skejt a vozily jsme se taky:-)Mozna neni ani kocar treba, muze z tebe byt klidne \"indianska babicka\", tedy maminka.

    OdpovědětVymazat
  22. Jé, mimčo na cestě! :-)) Gratuluju - a tak trochu strouhám mrkvičku ;-)

    OdpovědětVymazat
  23. blahopreju Báro! ... muzes vybirat jména treba podle jejich latinskýho významu...

    OdpovědětVymazat
  24. sedmi,mě to nechává v klidu. Abych to své \"shánění\" kočárku uvedla na pravou míru: Byly jsme ve třech prodejnách a to hlavně proto, abychom vůbec zjistili, co je na trhu a kolik to stojí. Zjistily jsme, že většinu prodávaných věcí ani neumím zařadit na co to je a kočárky, co se mi líbí, stojí tak od 15 tisíc nahoru. Tím jsem skončila a začnu to řešit až někdy výhledově.čagi, malou Alex jsem taky odnosila převážně v klokance a bylo to fajn :-)duno, asi víš proč :-)))Já to špatné už zapomněla a zůstalo mi v hlavě jen to pěkné, takže jsem zatím optimista.babet, zatím jsme se zadrhli u toho Kašpara. S takovým mančaftem, jaký doma mám, není rozumná řeč. Ať si klidně dají třeba Vavřince, on si je zmlátí sám, až vyroste.

    OdpovědětVymazat
  25. 26 sem byla taky já:-))

    OdpovědětVymazat
  26. Johnnyjak špatně? jako jste chtěli zimní dítě a budete mít letní?:-))))Jinak, kočárky se snad hlavně nemají kupovat předem ne? už třeba jen proto, že například koupíš kočárek a pak musíš ještě pro jeden pro to druhý dítě a sežeň za půl roku stejný:-))

    OdpovědětVymazat
  27. Hele......Baltazar nejni špatný jméno:-)

    OdpovědětVymazat
  28. BarmáněJé a já nad tím článkem o testu dumala, jestli teda fakt jo :-))) Tak to teda moc gratuluju a korbu asi větší, ne ?

    OdpovědětVymazat
  29. Mod,i kdyby ses k /26/ nepřiznala, stejně bych tě prokoukla :-))Galahade, jak by se mu říkalo? Baltíku?Magrátko, jasně, korbu větší. Třeba MPV Mercedes řady \"B\".

    OdpovědětVymazat
  30. Nooo......já myslel spíš \"Balíku\", ale obvyklejší a asi i méně urážlivě znějící by byl třeba Baltazárek...;-)

    OdpovědětVymazat
  31. [12]+[14]A taky se dá zapřáhnout přívěs. I k motorce, kdysi se to jmenovalo PaV :) takže možná i za Kaipana ,-)

    OdpovědětVymazat
  32. a co Balzac/k nebo Goy/ia?..nebo Gorka?

    OdpovědětVymazat
  33. no a ja se pripojuji k dune. preju vsecko nejlepsi a taktez strouham mrkvicku. pristi muj clanek bude o ofelii, abych te dobre naladila. a mimochodem, kdybys mela holcicku, muzu ti poslat nektere opravdu pekne kousky pro ni:))

    OdpovědětVymazat
  34. Galahade,Balíka ti přenechám. Mě stačí v rodině jeden Samuel, kterému nikdo neřekne jinak než Samečku. Snad až vyroste, tak to bude lepší.Gombo, PAVa bych někde ve stodole určitě našla, ale ten by za Kaipanem spíše jen létal.babet :-))) stačil dnes Alexin nápad - \"Laurin\"pajo, uvidíme, co to bude. Zatím nebudu předbíhat. Ale pěkné kousky na holčičku, je lákavá nabídka :-)

    OdpovědětVymazat
  35. [36] Báro,a když to budou dvojčata, pro druhé navrhuji \"Klement\". A kdyby jedno bylo holka, tak \"Sabina\".

    OdpovědětVymazat
  36. Gombo,Bára to tam nahoře v článečku vyzávorkovala, holčička je prý už vyřešená:)

    OdpovědětVymazat
  37. To se bude muset zapít!Jakou máš vlastně v tom báru otevírací dobu?

    OdpovědětVymazat
  38. @Teo,otevřeno mám od září do dubna a od května do srpna je zavřeno. To by mohlo vyjít :-))

    OdpovědětVymazat
  39. Od září do dubna nonstop? A kdy spíš?Aha... od května do srpna... ale něco mi tady nehraje. ;)

    OdpovědětVymazat
  40. Připojuji se k Duně......a posílám velkou gratulaci s malým škodolibým uchechtnutím :-) počkej jenom ty neprospané noci :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Teo,to mně to teda hraje a taky tančí. Každý čtvrtek a pátek, pokud je tedy otevřeno.Armine, kolik myslíš, že toho naspím teď. To už může být jenom lepší :-))

    OdpovědětVymazat
  42. parada! Gratuluju! ;-) Pracovni nazev \'Vetrelec 1\' neni od veci, kdyz se clovek zadiva obcas na vlastni bricho a ono se tam pod kuzi neco prohani a pohybuje zcela bez naseho pricineni ;-)) Preju prijemnejch 40tejdnu! xx

    OdpovědětVymazat