Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 12. května 2007

Zrušte zbytečná jednání

a v ušetřeném čase bychom mohli konat třeba dobré skutky.Nečekané souvislosti po přečtení hodně dobrého Modonina spotu se mi vrátila mysl o pár dnů zpět, kdy jsem se dostala téměř náhodně na nějaké jednání jen jako doprovod, ale přece nebudu čekat na chodbě, opírající se o radiátory, když ani žádná židlička nikde nebyla.

O jednoho člověka více nebo méně, stejně si toho nikdo nevšiml.
Z mého pohledu se jednalo o vyložených nesmyslech, protože karty byly stejně už dávno před tím rozdány, jen se musel dodržet zajetý mechanismus formalit, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Celé té frašce předsedal jakýsi muž, který měl na saku připíchnutou jmenovku a tak jsem si přečetla, že se jmenuje Adam a k tomu nějaké příjmení. Tohle biblické jméno ve mě vyvolává u některých mužů myšlenky na "prvotní hřích" ač nevím, jako starý nezneboh, proč mě to vždy napadne. 

Tenhle Adam byl hustý. Ačkoliv měl vést jednání, nedokázal říct jedinou souvislou větu, jeho "ééé" za každým slovem mě začalo iritovat hned po pěti minutách (a nejen mě!), ale já tam nic řešit nemusela, tudíž jsem ho přestala poslouchat a nechala myšlenky zatoulat, kam chtějí.

Zatoulaly se, až jsem se lekla.

Napadlo mě, kdybych byla Eva, že bych si v případě tohohle Adama to jablko snědla raději s tím hadem.
Já vím... už zase had... ale když nikdo jiný už tam v tu dobu nebyl!

A nakonec by to pro takto vzniknuvší lidstvo nemuselo být špatné. Nikdo by nemusel už hadům závidět, že leží a jdou, stačilo by najíst se jednou za měsíc, všichni bychom měli daleko pěknější kůži, žádné vrásky a ušetřili(y) bychom spoustu času a peněz za různé depilce a epilace.

Chudák církev, jak by tenhle průšvih vysvětlila?

30 komentářů:

  1. A taky bychom ušetřiliza opilce a opice, protože hadi (na rozdíl například ode mne) nechlastají!!! :-Dhttp://gomba.bloguje.cz/534884-poznamka-na-okraj.php

    OdpovědětVymazat
  2. ten perex, to navrhnu hned v pondělí v práci!

    OdpovědětVymazat
  3. Gombo,a určitě to není jediný hadí klad :-)LB - aby se pak na světě pro samé dobro dalo vydržet

    OdpovědětVymazat
  4. nijak. ona by totiz zadna nebyla, coz bychom mohli pridat k pozitivum toho sci-fi sveta:)

    OdpovědětVymazat
  5. Utěšování EvyNemusíš, milá, bědovattento had není jedovat.(Martin Komárek)

    OdpovědětVymazat
  6. :-)No, takové nezáživné jednání by se mohlo dost dobře projevit v nezáživných skutcích. Všechno je se vším spojené, bacha na to. Nezáživná jednání vesměs nikomu neškodí :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Není nic horšího, když někdo používá ve svém rétorickém exhibu parazitní slovíčka... a v tomto případě nejde o slovíčka, ale o citoslovce, což je ještě horší... pryč s takovými Adamy!!!

    OdpovědětVymazat
  8. mykee, vidíš, jak jednoduše lze zrušit staleté problémy! :-)Jago :-)))))Ale jinak preferuji nedospělé šktiče!Happy, to je snad jediná víra, kterou v sobě mám, že vše se vším souvisí a skutky se vracejí... proto ta myšlenka v perexu, snad by se to nezvrhlo v \"nezáživné dobré skutky\" třeba v obdarování bezdomovce dalšími pěti prázdnými igelitkami :-)Kamio, třeba Adam zase pěkně kreslí :-D

    OdpovědětVymazat
  9. zcr,žížala je malinký had, jen neunese jablíčko!Já mám žížaly ráda a mezi moje hodně odporné zážitky z gymplu patří i povinná pitva neumrtvené žížaly. To jsem špatně vydýchávala a na žábu se pak raději hodila marod!

    OdpovědětVymazat
  10. A myslíš, že by TO nešlo, ani kdyby Adam držel bobříka mlčení?Já mám trošku hadofóbii, tak bych asi raději brala toho \"eeeééé\".

    OdpovědětVymazat
  11. najednénoze,musela bys mu vrazit roubík :-DJiný výběr není :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Gombo...hadi nechlastaj, hadi nechlastaj... jak který - GalaHadi chlastaj. A jak špatně jim pak bejvá...

    OdpovědětVymazat
  13. A Báro, tu žížalu jste pitvali na kolečka nebo na plátky? :o](My jsme měli outlocitnou pedagožku, takže nám místo pitev do sešitů diktovala systém rostlin...)

    OdpovědětVymazat
  14. GalaHadijsou zmutovaní potomci, kteří sice chlastaj, ale jinak jsou vcelku hodní.Akorát je nesmí nikdo do ničeho nutit, to pak mohou i kousat!zcr, já ani nevím, zda to sem mohu napsat, jestli se nejednalo o tresný čin. Ubohá žížalka se napíchla špendlíkem na polystyrém za jeden konec. Začala sebou šíleně mrskat a musela se rychle připíchnout i za druhý konec, což už bylo jen pro silnější povahy,Pak se skalpelem rozřízla podélně a rozevřená se opět připichovala těmi špendlíky... nejsem si jistá, zda budu dnes obědvat...máš mě na svědomí

    OdpovědětVymazat
  15. takže longitudinální vivisekce... Tak jako trest - k obědu nudlová polévka nepodmíněně, s odkladem do večeře :)))Když o tom tak přemýšlím, já vlastně asi v životě nic nepitval. Měl bych se sebou něco udělat...

    OdpovědětVymazat
  16. zcr,to není problém napravit. Máš spolubydlícího? Ale napřed chloroform! Fakt se zaživa nechutně brání.

    OdpovědětVymazat
  17. Galahade,galahadi mohou, s tím \"gala\" to pak totiž vypadá jinak ... exkluzivně ... honosně ... žádná sprostá chlastanice ,-)

    OdpovědětVymazat
  18. Báro, pozor, to je nabádání k něčemu, k čemu zanedlouho pravděpodobně opravdu dojde... :o|

    OdpovědětVymazat
  19. Gombo......ono to jako sprostá chlastanice možná zvenku nevypadá... Ale soustava trávicí pak i přesto hodně nahlas a sprostě nadává...

    OdpovědětVymazat
  20. zcr,to mi připadne, že nemáš rád spolubydlícího ;)Pánové G+G, takový hezký poetický večer a vy tady s chlastanicí a jejími následky... koukejte to nějak napravit!

    OdpovědětVymazat
  21. Mě se zdá že k nějakému vedlejšáku s hadem přece jen došlo. Mám známou a to je tedy pěkná zmije :-))

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jo, beru sinapomenutí k srdci a jdu do knihovničky pro nějakou hodnotnou knihu :)

    OdpovědětVymazat
  23. motoneználku,a určitě by se jich našlo víc, takže je to jasné!

    OdpovědětVymazat
  24. Gombo,s tvou knihovničkou to nebude problém :)

    OdpovědětVymazat
  25. kdybych byla Eva:-),asi bych opravdu dala prednost hadovi, nez nejakemu ukoktanemu Adamovi, to se pak nedivme, jak to lidstvo dnes vypada...svetu vladnou sami takovi \"adamove\"

    OdpovědětVymazat
  26. Zavoláme Jeevese......on nám s nápravou poradí...

    OdpovědětVymazat
  27. galahade,koukám, že máš fundované pomocníky. Jen někdy je lepší poradit se s vlasní hlavou :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Tak to nepůjde......s tou se asi radí někdo jinej, poňáč když volám o pomoc já, je pořád obsazeno...:-/

    OdpovědětVymazat
  29. Tak to se stává, někdy je lepší poslouchat instinkty, ale vědět kolikrát, co v danou chvíli udělat nejlepšího, to je věda veliká pro každého, to vím já a víš to určitě i ty.

    OdpovědětVymazat