Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 27. srpna 2012

Prosba o pomoc


Jedná se o mého pejska Kimbu.




Po mém odchodu z bývalého bydliště zůstala Kimba tam, protože jsme se dohodli, že velká zahrada a dvůr jsou pro ni lepší, než 1+1 v paneláku u paničky, která je často pracovně pryč. Navíc tam byla zvyklá a bývalý manžel souhlasil, že alespoň  nebude sám.
Teď se situace změnila.
Ex si našel paní, která nesnáší psy a tak mi Kimbu dnes večer přiveze a s konečnou platností mi ji chce nechat. Jsem z toho zoufalá. Matýsek se sice těší, že bude mít doma pejska, ale to je nemožné. Chudák Kimba by se mi tady uštěkala, byla by tu jako v kleci, je zvyklá na zahradu, je to venkovní pes.

Chtěl by někdo šetiletou fenku přátelského oříška?

Odborníci přes psy odhadovali, že někde v genech má krev Tibetského teriéra, párkrát mě i ve městě někdo zastavil, zda je to tibeťáček, že vypadá skoro jako čistokrevná.

První tři roky Matýskova života vyrůstali spolu, je zvyklá na děti, hodně kamarádská a veselá. Pořád je to takové trdlo hravé, které má rádo kolem sebe lidi.

Já si ji určitě nechat nemohu, stěhování do domečku je ještě v nedohlednu a i potom by to nešlo, Kapitánova Mladší má silnou alergii.

Najde se nějaký člověk, kterému by udělala radost?

Je mi to tak líto...

 Galerie Kimby je zde.


28 komentářů:

  1. pošlem odlink dobrým ľuďom, ktorý hľadajú pejska menšieho vzrastu, nedávno im odišla fenečka za dúhový most....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SV, díky, rozhodila jsem také sítě, kde se dalo, uvidíme, zda se něco ujme.

      Vymazat
    2. zvieratko je kastrované?

      Vymazat
    3. Není kastrovaná, štěňátka neměla. je pravidelně očkovaná, bez blech :-)

      Vymazat
  2. Ach jo, tohle je smutný a škoda. Bohužel ti nepomůžu, pejska si vzít nemůžu (jen rozšířím na facebooku), ale držím palce, ať najdeš někoho hodného v okolí, kdo by si Kimbu vzal, aby se ti úplně neztratila z očí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dee, Alex to také dala na FB, tam by to mohlo vidět hodně lidí.
      Už ji máme doma a moc mě to baví, navíc je to prima mít důvod se ještě večer nebo hned zrána projít (kromě jiných denních dob) :-) Kdyby to nebylo psí trdlo a vydržela by doma třeba 2-4 hodiny sama bez štěkání, tak bychom to nějak určitě zvládly.

      Vymazat
    2. ja by som ti to tak priala, aj Kimbe, aby mohla ostať u teba.....

      (práve sa snažím umiestniť dve nájdené šteniatka, našla ich kamoška, odčervila, očkovala, kŕmi ich, ale nemôže si ich nechať. môj skvelý nápad, že vezmi ešte tri šteniatka z útulku, a budeš mať doma rovnaký počet zverkomláďat a detí, sa jej neviemprečo nepozdáva ;-) )

      Vymazat
    3. SV, dnešek byl s Kimbou prima, musí projít zatěžkávací zkouškou "sama doma". A pak promyslet, co s ní, když někam jedeme (kam pejsci nesmí), což bývá docela často.

      Nápad stejný počet dětí a mláďátek je skvělý! :-)))))

      Vymazat
    4. ...aj panovi manželovi onej kamošky sa to zdá skvelý nápad ;-)

      Vymazat
  3. Takové situace nesnáším už jenom proto, že se jim člověk, přes veškerou snahu, nemůže spolehlivě vyhnout. Naštěstí dají vyniknout jiným osobám, které mají možnost pomoci. Ať se to podaří i u vás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko*, asi to dopadne jako vždycky - pomocná ruka na konci vlastního ramene :-))). Kimba je zlatíčko a máme plán, jak to zkusíme zvládnout, pokud se zapojí celá naše rodinka. Musím také trochu změnit svoje zvyky (spíše zlozvyky - sbohem příjemné bezpsí kavárny) :-)))

      Vymazat
    2. Spsí kavárny sú oveľa lepšie! ;-) vo Viedni majú kaviarne, kde majú mačky z útulku, ľudia tam chodia, hladkajú mačky, mačky sú spokojné, ľudkovia tiež....
      držím labky!

      Vymazat
  4. Zatím nám to jde s Kimbou moc dobře. Věci, kterých jsem se obávala, se ukázaly jako zvladatelné, tolerance sousedů je příjemná, ještě nás čeká nejnáročnější zkouška "sama doma". Doteď jsme byly pořád spolu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak takovou situaci si vůbec nedovedu představit:-( Pokud jde o psy, mám zákaz dalšího příjmu, nicméně na FB jsem Kimbu nezahlédla, ani u Alex na stránce ji nevidím!

    Mod.

    OdpovědětVymazat
  6. Třeba mi Alex jen tak kecala, protože tuší, že pak si Kimbu nechám a budu ráda, že ji mám :-)))). Dneska přijede a říkala do telefonu, že jí veze nový obojek a misky a hřeben :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já si taky myslím, že by sis ji měla nechat, v bytě to vydržíte a v domečku se to určitě nějak udělá, to by v tom byl čert, aby se v takovém domě nenašlo místečko pro jednu malou psí holku! Když se s ní mladší nebude přímo potkávat, určitě hrozí menší nebezpečí alergického záchvatu, než při jízdě na koni! Je mladší ta, co tu jezdila na koni? :o)

    Mod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mod, ano, byla to ta mladší. Zrovna minulý týden jsme si říkaly, že u vás to bylo naposled, co seděla na koni. Musela toho úplně nechat. Ale včera jsme si spolu o tom povídaly a našly jsme cestu, jak to udělat.
      Místo pro malou psí holku se určitě najde. Moc mě potěšil Kapitán, jak vstřícně se k tomu postavil. Ač pejska nikdy neměl... :-)

      Vymazat
    2. nech žije hodnej Kapitán! :-)

      Vymazat
  8. On je to strašně hodnej chlap, to víme:o)

    Já u koní taky docela trpím, ale tělo se přizpůsobí, když musí:o))

    Mod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mod, já nevím, jestli "hodnej chlap" není nadávka... :-DDD
      To bych Kapitánovi nerada udělala :-)))

      Vymazat
    2. hodnej chlap je zázrak ;-)

      Vymazat
  9. My jsme si takto také našli ztracenou fenečku. Muž dceru nejprve vyhnal s tím černým čumáčkem z domu. A hned druhý den se sháněl, kde že ta čubička zůstala. No a pak u nás byla ještě dalších 14 roků. A největším opatrovatelem byl manžel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elizo, začínáme sbírat první zážitky :-))))
      Bude o čem psát, akorát do Dendrologické zahrady nás s ní nepustí.

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Sv, tak si představ, že dnes se objevil zájemce... a já nevím, co mám dělat, protože za těch pár dnů jsme si na sebe všichni zvykli... Rozhodně se nenudím :-))))

      Vymazat
  11. já to vím! ;-) Kimba patrí k vám ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska to dopadlo tragicky. Už jsem fakt musela jít nakoupit, Kimba to celé proštěkala, vynadalo mi pak následně půl baráku. Kdybych na to nebyla sama... Mám problém jít i pro mrňouse do školky, Mates brečel, že si nemůžeme jít zaplavat... ach jo...

      Vymazat
  12. achjo :-( no nie je to jednoduché, verím ti.

    OdpovědětVymazat