Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 28. září 2008

Po dálnici sem a tam

Výkřik do tmy

Najezdím se poslední dobou více než hodně. Nikdy mi ta křivolaká cesta s hrdým názvem D1 nijak nevadila, ať jsem po ní jezdila divokým sporťákem nebo rozhrkanou pežotí dodávkou.
Jasně, že člověk cítí ten rozdíl, když pak jede na úplně nových úsecích nebo přejede hranice směrem na jih či na západ, ale nikdy to nebylo takové, že bych kvůli tomu musela sepisovat nářky.
Až dnes.
Po včerejší cestě do Brna už té strašné cesty mám po krk. Ono to trochu začalo už při cestě z Paříže, to si autobus tak jemně ševelí, pohodička, pohoda, pak vyjede za Prahu na Brno a v tu ránu mám pocit, že jedu po železničních pražcích.
Na dlouhý autobus se to vlnění přenese jako pravidelné rázy a kdo trpí mořskou nemocí, tak má o povyražení postaráno.    
Ráda si po cestě kupuji preso do kelímku. Nemyslím ty chemikálie z automatu, myslím KÁVU do kelímku s víčkem. Ve chvíli kdy mi za jízdy takováhle káva, usazená pohodlně v držáčku pod rádiem postupně vyskáče z kelímku a zaprasí mi všechno kolem, začínám mít pocit, že povrch dálnice nesplňuje ani normy pro polní cesty!
Navíc jsem se asi včera stala nechtěnou součástí nějaké tajné hry "Ostraváci do Brna a naopak, teď hned!" Jak jinak si vysvětlit oba narvané jízdní pruhy, že chudáčci v audinách nás museli předjíždět v pravém odstavném pruhu?   
A k tomu všemu blahosklonně přihlížejí z přemnožených bilboardů kandidáti nejvybranější, elita nejzářivější, která jediná nás po svém zvolení vyvede z temnot zmatků a divných kauz. Máte smůlu hoši, cestou tam i zpět jsem si vybrala dva sympatické trpaslíky, budu volit toho za 400 korun, ten se mi z vás zdá nejsolidnější. Třeba nechá opravit D1.

21 komentářů:

  1. Skvělá volba,budu volit s Tebou :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Gombo,víš, že na tebe jsem myslela, když jsem to psala? Ty si také jistě užiješ měrou vrchovatou!

    OdpovědětVymazat
  3. Jezdit do Brna je chyba. No a za chyby se platí... :p

    OdpovědětVymazat
  4. Teo,já do Brna nejela jen tak. Uvidíš, už chystám obrázky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. trpaslíků není nikdy dost.

    OdpovědětVymazat
  6. A ty to máš ještě dobrý, protože (zdá se), nemáš smysluplnou alternativu.Ale má mám na strašlivý výběr: přes Vysočinu, na D1 a 50 km po ní do Brna nebo přes totálně přetíženou I/35 do Svitav a pak přes vesnice.Prašť jako uhoď, ale to vybírání je snad horší, než býti postaven před hotovou věc.

    OdpovědětVymazat
  7. Ale za všechno přece můžou právě trpaslíci!!! Trpaslíky nevolit!!!

    OdpovědětVymazat
  8. A bude hůř,až začnou padat mosty nad D1 a jinými komunikacemi a nedej bůh, někoho zabijou. Nemám to sečtené, ale jsem si jist, že pááár by se jich bývalo dalo opravit nebo i nových postavit za penízky, co prošustrovaly ty skopové hlavy na prohraných arbitrážích. Když není odpovědnost žádná, vždy to odskáče chudák poplatník. Na vojně jsem měl druhý rok převzatou pojízdnou spojovací dílnu M3. Při předávání mi chyběl AVOMET /pro neelektro to byl měřící přístroj, ručičkový- bylo to v polovině 60. let/. No co, prosté, napsal domů, poslali 200,- a bylo. Vrchnost to má jinak. Čím víc špatných zákonů nasekají, tím chtějí větší platy /posranci/. Omyl ministra a i nejvyšších se stane, ale když se mi směje do očí a ještě přitom mlaská, je už na mě moc. Přece nepojedu do Ústí do zakázané /vjezd/ nóbl ulice vyvolených zjišťovat, kdo tam nebydlí, abych ho mohl volit. Letos má u mě i ten jednooký útrum. Daleko lepší je, že letos mi poprvé úspěšně vyvedli na zahradě mladé bažantíky, dvě slepičky a 5 kohoutků. Tak hezký večer a bacha na padající zábradlí z mostů.

    OdpovědětVymazat
  9. lední brtníku,po tom komentu od tedamamy vůbec nevím, co s těmi trpaslíky dělat. Asi jako vždy, vykašlu se na to.Johnny, vzpomínala jsem na tebe v pátek, kdy jsem jela kousek za Vrbno a ve Šternberku je zavřená hlavní trasa na Opavu, tak se objíždí nahoru po trase závodu Ecce Homo a dolů to ženou přes Dalov a Horní Žleb, což je také lesní cesta pro závodníky, zatáčky, vracečky...no mňam!

    OdpovědětVymazat
  10. Buteo,ty mosty jsou fakt v hrozném stavu.Ten náš tady teď opravovali přes celé léto, ten snad už nespadne, ale ještě je jich asi tak třicet... ach jo!

    OdpovědětVymazat
  11. Největší problém D1 je, že nemá biokoridory, takže zvířata z jedné nebo druhé strany, jsou buď mrtvé a nebo uvařené v nějaké lokalitě, z toho pak vzniká krvesvinstvo a degenerace druhů.Pokud jde o kafíčko v autě, zkus někdy D11 mezi Prahou a Brandejsem, totálně zlitá, budeš ještě ráda vzpomínat na nějaké to ucmrndnutí na D1!:o))

    OdpovědětVymazat
  12. Modono,co se divíš? Už odedávna se přece zpívá: Hopsa, hejsa, pojedeme do Brandejsa. Proč by to najednou mělo být jinak???

    OdpovědětVymazat
  13. teda mámoproč Ti připadá, že se divím?:o))

    OdpovědětVymazat
  14. Nevím, co je to napadlo. Celý den jsme stáli u cedule \"Ostrava\" a vraceli ty idioty zpátky do Brna!

    OdpovědětVymazat
  15. Trpaslíky proboha ne!!! Nemají rozhled, blbě se na fšechno usmívají, uvnitř jsou dutí a žádný z nich nepíše blog!

    OdpovědětVymazat
  16. poň odlišujemetku Evropy od zbyModono, já jenom, že to je u nás docela normální a každý s tím musí počítat. Proč psát o samozřejmostech?Soudě podle výše zmíněného díla to tady hopsalo vždycky a aspoň tím se v době globalizace odlišujeme od zbytku Evropy. Buďme hrdí na svoje odlišnosti! Každý nás ucítí na vlastní kůži a nezapomene!

    OdpovědětVymazat
  17. Omlouvám se za zmatený nadpis. Můj počítač si občas žije svým vlastním životem a citlivě si vpisuje, kam se mu zachce :((( :)))

    OdpovědětVymazat
  18. Vůbec jsem nemusela do Brna, ani do Brandejsachtěla jsem se dostat na Prahu 6, pouze přejezd v jednom městě z konce na konec = nemožné? Co to kde bylo? Tedy už nacvičovali manévry, či co? Dala bych za trpaslíka i 600,- jen kdyby to k něčemu bylo, ale ... Ale Báro, mám takový dojem, že ty už máš neprůjezdný i přístup na blog, vůbec mi to neprolejzá!!!!

    OdpovědětVymazat
  19. Mod,taková cesta do Brandejsa, to je v létě plnohodnotná náhrada drahé vibrosauny.A zvířátka na dálnici to ani nemluv, v tomhle stojím za Bursíkem celým svým srdcem!!!Kamio :-DD, to byla fuška, co! Těch bylo, že jsem nechápala.

    OdpovědětVymazat
  20. Rowdy, dle tvého popisu,čím se tedy liší trpaslík od běžného politika?Elizo, bude to chtít nějakou podobnou metodu, jako když se čistili Augiášovy chlévy. A bude!

    OdpovědětVymazat
  21. teda mámotaky se zpívá třeba, že okolo Hradce.....,......, třetí kvete modře, a je to kravina!

    OdpovědětVymazat