Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 16. dubna 2007

Poznávání po kouskách

Jaké to asi je? Bezpointní úvaha s množstvím možných konců...


Ve spojení se včerejším příspěvkem mě napadlo, jaké to asi může být... Nejprve poznám jméno, které může být nickem nebo pravdou, potom snad věk a pár vybraných vlastností.

Nejsem lovec známostí, takže to neberu na lehkou váhu.. přemýšlím o tom a představuji si..

Asi nebude bydlet blízko, takže se hned nevidíme.

Létaly by maily... esemesky... v každém tom střípku je kousek dílu výsledné mozaiky, ale stále je obraz spíš zastřený... fotka, jakoby byla tabu, aby se představa nenarušila jako výbuchem granátu.
Pak v jednom mailu odkaz na vlastní blog.. hltavé čtení archívu, fascinace autorem a horečné dosazování dalších dílků do mozaiky... obraz se malinko zaostří, ale stále to není ono.

Chybí pohled do očí, chybí tisk ruky...

Pak další kousek... telefon... první skutečný projev emocí ... strach, očekávání, radost, snad i trocha vzrušení a hlavně ostych, nedostatek slov a přebytek myšlenek... úleva, když vše končí smíchem a okamžitým nalezením tématu k povídání.

Zbývá už jen  domluvit setkání, kde dojde k prvnímu dotyku, neposlušnou myslí proběhne, že možná i k prvnímu polibku... A možná bude vše jinak, bude jen podání ruky a po rychlé kávě ještě rychlejší útěk, ale mohlo by být ještě hůř a k útěku bude stačit pohlédnutí průhlednou výlohou do nitra domluvené cukrárny ... a bleskové zrušení rezervace pokoje v místní hotelu...

A někdy stačí jen staří rodiče u vedlejšího stolu... jak je ten život složitý...
  

37 komentářů:

  1. Báromyslím, že poznávaní po kouskách, teda navíc ještě v popsaném duchu, má bezesporu tu výhodu, že možnost poznávat tu je aspoň jakás takás:-)a někdy, když pak toho poznávaného potkáš, už tolik nezáleží na těch běžných věcech na první pohled, protože už zaujal.V reálném životě určitě potkáme spoustu úžasných lidí, kteří nás na první pohled neupoutali a tak je jen mineme, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  2. Modono, na druhou stranu,víš, kolika magorům se tímhle způsobem vyhneš?

    OdpovědětVymazat
  3. Vzájemné poznávání až po vzájemném čtení si blogů mi připadá hrozně zvláštní. Jako naruby. Jako bychom se napřed viděli víc než nazí a až potom ty slupky.

    OdpovědětVymazat
  4. Mod,to je pravda, určitě bych si dokázala vybrat i ze zdejší blogosféry :-))Gombo i zde bych si vybrala ze zdejší blogosféry :-DD

    OdpovědětVymazat
  5. Bárovybírat případně z blogosféry je jistě jiné a ne prvoplánové, jako když se jdeš seznamovat někam na seznamku.No a jinak, venku mineš všechny magory co blogujou a na blozích všechny, co jsou venku:-))))

    OdpovědětVymazat
  6. Mod, blogosféru jsem tak plácla, ale plánovitě bych se šla seznamovat na www.milionarihledajizeny.com. Pokud by zrovna všichni neblogovali!

    OdpovědětVymazat
  7. Magrátko,a proto lépe zůstati pěkně v ulitě..

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna dneska jsem navštívil zoufalé ruské slečny na www.bridemeplease.ru a vypadaly všechny strašně prvoplánově, jako by se chtěly vdávat za každou cenu nebo co:)) Některé měly i své blogy!! Ale byly tam jenom takové ty fotkypodvaadvacáté hodině... takže zase nic:)Pohlédnutí do nitra cukrárny může spočinout právě na starém otci, co přišel kontrolovat synka, aby nepřitáhl domů semetriku jako při posledních pěti pokusech...(Ale vážně - hezky jsi to napsala...)

    OdpovědětVymazat
  9. Báro,ani se neptám, která ta blogosféra jsem, páč já už jsem se zařadil :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Kamnáhodou nedávno jsem slyšela nějakého psychologa řékat, že to je nějaké pravidlo, že člověk se seznámí 5x s tím samým typem, tedy blbě, ale pak už se to prý změní:-)))))))

    OdpovědětVymazat
  11. Modono,anebo taky nezmění ,-) psychologům nevěřím, páč dle mého sami potřebují odbornou péči :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Gombo nevímjá moc lidí, kteří hledali 6x zásadní změnu vztahu neznám:-))

    OdpovědětVymazat
  13. Mod.,ano, ano, můžu jedině potvrdit práce páně psychologů:)

    OdpovědětVymazat
  14. Mod-Kamkdy kdo a s kým tady mluvil o zásadní změně? ,-)

    OdpovědětVymazat
  15. Gombojá o ní mluvila, myslela jsem těch 5 v souvislosti se zásadní změnou, tedy výměnou, jakože opakovaně měníš furt za to samé, teda 4x.

    OdpovědětVymazat
  16. Modono,já vííím, nesmíš mně na fšecko skočit ,-)

    OdpovědětVymazat
  17. Gombo, [10] aby si teď někdo třeba nemyslel, že spolu něco máme!!!A u té několikáté výměny si ale většina lidí myslí, že vyměnili za něco úplně jiného, jen jejich okolí vidí, že mají zase to samé :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Galahade,to hmmm je jako co?

    OdpovědětVymazat
  19. Báro,Jistě, že jen okolí většinou vidí, že je to zase totéž. Prostě když něco čteš špatně, přečteš to špatně čtyřikrát... děláš pořád tu stejnou chybu..:)

    OdpovědětVymazat
  20. Věčná nejistota.Báro já jsem na Dok použil \"spolehlivý\" trik. V divadle u šatny jsem jí šlápl na nohu. Mírně, samozřejmě, ale pak jsem se omluvil a jako bolestné jsem ji pozval na sklenku.Víš co je ale děsivé? Čím víc ji znám, tím víc jsem přesvědčen, že ne já ji ale ona mě sbalila. Jenom to nějakou tajemnou ženskou fintou zaonačila tak že první krok (šláp) jsem udělal já.

    OdpovědětVymazat
  21. Motoneználku,a tak to je se vším. Ty si myslíš, jak jsi na to nevyzrál, ale nakonec se ukáže, že Ti tam tu nohu podstrčila sama a ještě Ti podsunula tu myšlenku jí na tu nohu šlápnout... telepatie? :))A chceš tedy říci, že \"Slečno, neztratila jste kapesníček?\" už je společensky out? ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Báro......to hmmm je dost živý :-/

    OdpovědětVymazat
  23. KamioNo obávám se že trik s kapesníčkem je opravdu už mimo. Možná by se dal kapesníček nahradit mobilem ale bouchni o zem Nokii za 10 tisíc :-))).

    OdpovědětVymazat
  24. Motoneználku,to je finta, budu si muset více vždy prohlížet muže, co mi šlapou na nohy, vrážejí do mě a ve frontě u pokladen zezadu drcají vozíkem a taky přede mnou pouštějí na zem mobily a klíčky od mercedesů :-))

    OdpovědětVymazat
  25. 2 Bara: na netu se clovek seznámí s temi, kterí by ho v reálu treba vubec nepritahovali, proste kazdý máme ve skutecnosti urcitý archeotyp z kterýho nevycházíme, net dává moznost sirsího obzoru, coz muze pak zklamat nebo naopak prekvapit.

    OdpovědětVymazat
  26. Motoneználku,\"Slečno, neztratila jste mobil?\"\"Ach ano, vy jste pozorný!! Děkuju!!\"\"A na kafe nepůjdeme? Za odměnu..?\"\"Já spěchám, ale moc děkuju...\"(-10 000Kč)\"Slečno, neztratila jste mobil?\"\"Ach ano, děkuju, ten je můj, jste zlato!!\"\"A na kafe jako nálezné...?\"\"Si upad ne?!\"(-20 000Kč)\"Slečno, neztratila jste mobil?\"\"Jééé, vy jste hodný. Ten je můj! Co bych se nahledala!! Děkuju!!\"\"A na kafe nepůjdeme? Za odměnu..?\"\"Ale jo, ráda! Franto, ten mladý pán nás zve na kafe!!!Našel můj mobil!!\"(-30 130Kč)... to by vyšlo sakra draho:)

    OdpovědětVymazat
  27. babet,to je náhodou prima, tady na blogu nikomu navadí, když má někdo třeba dřevěnou nohu :-)))Kamio, ty materialisto, vůbec nepočítáš s tím, že při pátém mobilu bys mohl narazit na ženu, která má cenu nesrovnatelně vyšší? :-))

    OdpovědětVymazat
  28. Báro, jo tak jsem to myslela :-))

    OdpovědětVymazat
  29. babet,nebo dřevěnou nohu na obrtlíku s pokladničkou v zánártní oblasti:)Báro:\"Slečno, neztratila jste mobil?\" \"Ach ano, děkuju, ten je můj, jste zlato!!\" \"A zajdeme spolu na kafe jako nálezné?\" \"To si myslíš, že si mě koupíš kafem, ty odporný materialisto? Nemyslíš, že žena má cenu nesrovnatelně vyšší??\" (-40 130Kč)

    OdpovědětVymazat
  30. Kamio,ta poslední je podvodnice. Žena s nesrovnatelně vyšší cenou by ti vykala :-))

    OdpovědětVymazat
  31. :))Žena s nesrovnatelně vyšší cenou by hlavně řekla, že to není její mobil:))

    OdpovědětVymazat
  32. Kamio,to jsem ráda, že jsi na to přišel a rovněž neříká cizímu muži takové ošklivé věci :-))

    OdpovědětVymazat
  33. Báro,přišel:) Poznávám po kouscích... přece:)

    OdpovědětVymazat
  34. Kamio,teď jsem chtěla napsat, tak haž mobily taky po kouskách, ale napadlo mě něco lepšího! Házej makety, těch je všude k dispozici dost!

    OdpovědětVymazat
  35. Báro,to je nápad! Teď je ale potřeba to říct motoneználkovi, jinak přijde na buben stejně jako v tom příkladu nahoře:)

    OdpovědětVymazat