Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 15. dubna 2007

Rande na slepo

no comment


Láďa je hodný kluk, žije sám, nevypadá špatně, skoro bych řekla, že mu to občas i sluší, jen je takový trochu zakřiknutý.
Rád by se oženil, protože být sám v baráku není pro chlapa nic moc. On je takový obyčejný, tichý, donedávna jsem ho vlastně ani moc neznala.
Je trochu smolař, párkrát už se mu stalo, že nastoupil do firmy, kde se vzápětí zase propouštělo, takže sem tam je na pracáku a s nějakou přítelkyní jsem ho nikdy neviděla.

Jenže poslední dobou se v něm asi něco pohnulo, začal být aktivní, koupil si počítač, přihlásil se do kurzu, aby se s ním naučil pracovat a dokonce bych přísahala, že i to jeho oblečení začalo mít jiné barvy než šedou a černou.
Volné dny tráví teď na internetu a to za dvěma účely. Začal si shánět  lepší práci než jsou noční směny v pekárně a hlavně by rád v nějaké seznamce poznal vhodnou partnerku, aby už na ten život nebyl sám.

Internetové seznamovací portály překypují nejrozmanitější nabídkou a tak za pár dní našel tu, která se mu jevila jako docela vhodná, také svobodná a ze stejného města. 

A protože to oba s tím seznámením mysleli vážně, stačilo vyměnit si pár mailů a schůzka byla domluvená.

Neznalí poměrů v místních restauračních podnicích, vybrali si dost nešťastně restauraci, kde sice v poledne při obědech není kam šlápnout,
ale po zbytek dne z nějakého důvodu zeje prázdnotou.

Když tam Láďa to odpoledne poprvé vkročil, skoro se té velké prázdné místnosti lekl. V rohu seděli nějací dva lidé, asi manželský pár a jinak nikdo nikde.
Překonal svůj ostych, protože na prostředí restaurací není zvyklý a sedl si tak, aby viděl ke vchodu a čekal.

Potencionální partnerka dorazila s klasickým naplánovaným pětiminutovým zpožděním, přivítali se, představili a započali takový ten kostrbatý rozhovor, jako že je dnes pěkně a svítí sluníčko a kde je číšník s tou kávou.

Donesená zmrzlina je na chvilku zbavila trapnosti prvního rozhovoru a u kávy už to bylo o něco lepší, když se podařilo najít nějaké společné téma.

Hovor se jakž takž rozběhl, jen Láďovi vrtalo hlavou, proč se ti lidé z druhého konce místnosti po nich pořád tak dívají. Po chvilce to už nevydržel a upozornil na ně i svoji partnerku.

"Podívej, jak nás tamti dva bez přestání pozorují," řekl.

"No, víš, oni jsou to moji rodiče, oni tě chtěli vidět", sklopila ona zrak.

A tak se Láďa beze slova zvedl, šel zaplatit číšníkovi a jel zpátky domů...

Osoby a obsazení:

Láďa - 49 let
Ona - 46 let
Rodiče - 65 a více...

31 komentářů:

  1. Život je ťažký. Jeden z najťažších... ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Má to těžký. Já by se hrnul do kouta, rád se seznamuji a pak by viděl paní matku, dcera bude za pár let stejná, z maminky by se dalo vytáhnout, zda umí tvarohové bochte a spousta jiných užitečností. Možno, že prováhal skělý rychlý průzkum.

    OdpovědětVymazat
  3. A dobře udělal:)) Ale dala by se udělat i show - nechat jim tam od obsluhy šoupnout flašku Alpského rumu a pak půl hodinky počkat... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Bároono každé první rande, pokud se ti dva neznají už 100 let z pískoviště, ze základky a nebo z jiné školy, je vpodstatě rande na slepo.Ndávno si mě jeden taky přijel takhle prohlídnout:-), ale maminku sebou neměl:-))

    OdpovědětVymazat
  5. R.zatím dobrý, ale ještě nevím úplně, momentálně jsme po aperitivu u předkrmu:-), uvidíme jak bude po polívce, hlavním jídle, dezertu, sýrech, kávě a digestivu:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Modono,Ty jsi hotový jídelní lístek :-) k nakousnutí (nebo zakousnutí?)

    OdpovědětVymazat
  7. Báro,chudák chlap, smolař, to mu nezávidím. Ostatně té dámě ty rodiče také ne :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Gomboznámá pravda je, že když muži jedí, myslí na jediné, na to co jedí:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Sic je to děsná představa v pokročilých letech zatahovat do soukromí rodiče, ale...... byla aspoň pravdomluvná.A možná rozumím, proč je Láďa singl.

    OdpovědětVymazat
  10. O seznamování...na netu mám taky něco málo co říct. Hezky vypointováno. M.

    OdpovědětVymazat
  11. JO, tak to nevím jak bych zareagoval, asi by me to dost překvapilo... ale rozhodně bych to neřešil takhle ukvapeně (beze slova)... myslím, že \"práce kvapná, málo platná\"...

    OdpovědětVymazat
  12. No tak to je ovšem hustéééé. Ani nevím, jak bych zareagoval já. Asi bych se šel představit, pozval je k našemu stolu, oznámil jim, že už z toho stejně nic nebude, tak se můžeme alespoň pěkně pobavit, a pak bych se zlil jak doga na oslavu toho vtipného momentu :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Lojzo - :-))Buteo, ty nezapřeš starého praktika! Je něco, co by tě přivedlo do rozpaků? :-))Kamio, já znám jenom Alpu a pak Rum. Má to nějaké souvislosti?Mod, ale uznej, že ti rodiče by tomu obědu udělali pro dotyčného nezapomenutelnou atmosféru :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Gombo,jestli ona dáma si za to nemůže sama...Mě doprovázela maminka za chlapci pouze do tří let na místní pískoviště, pak už jsem chodila sama :-)Najednénoze, on se Láďa smrtelně vyděsil všech dnů, které by mohly následovat námořníku, já ne, proto mě to tak asi zaujalo..Gino, na mě to byl taky dost velký fofr, ale taky se říká \"kdo uteče vyhraje\"sunfreedom, jestli to nebude tím, že nejsi nesmělý osaměle žijící skoropadesátník :-DDD

    OdpovědětVymazat
  15. Báro,není to žádná kombinace uvedených lihovin s názvem \"Šumavská blata\". je to čiré, vypadá to jako vodka, chutná to jako vodka, ale má to 80%... staříci by po té půlhodince práskli i to, koho za války udávali:)))Mohla by se dále dít komedie... zapálit si doutník a milou nápadnici začít lákat na práci tanečnice do Německa:)) Bavil bych se ...

    OdpovědětVymazat
  16. Kamio,stejná odpověď jako u sunfreedoma :-))Ale asi o tuhle zábavu přijdeš, nemyslím, že bys chtěl takhle riskovat :-)))

    OdpovědětVymazat
  17. TeedaSám nevím, co bych dělal a jak bych zaregoval. Sunfreedom ale navrhl docela zajímavej postup. To by možná bylo nejlepší ;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Trochu mi to připomnělo film Nuda v Brně, ale tam to dopadlo jinak.Je mi toho pána docela líto, ono seznamování se v dospělém věku není zrovna lehké ani pro smělé natož pro nesmělé. ALe když vydrží, třeba nějaké přijde bez rodičů. A ta omladina co bude u vedlejšího stolu popíjet colu, to budou její děti..přišly omrknout potencionálního taťku.

    OdpovědětVymazat
  19. Nikoliv,takhle riskovat - abych se dozvěděl, kdo udal Kubiše s Gabčíkem - bych fakt asi nechtěl:)))

    OdpovědětVymazat
  20. Já ale nechápu jednu věc, nebo mi možná jenom něci uteklo... proč on měl vlastně utíkat pryč, nebo... otázka na pány, co tu píšou - proč píšete, že by jste se zachovali stejně atp.? Mě tak nějak nedocvaklo kde je ta pointa. Když se chci seznámit a se slečnou si rozumím, je nám spolu fajn... tak mě přece neodradí, že má zvědavé rodiče, nebo ano? Nevím no... já mám v životě zakořeněnou takovou zásadu, že pokud mi o něco opravdu jde...

    OdpovědětVymazat
  21. Gino,až nabereš trochu zkušeností, tak budeš utíkat taky. A to tak rychle, že dohoníš i pointu toho příběhu...

    OdpovědětVymazat
  22. Kamio,jo... asi jo. Asi to bude tím, že jsem mladej, blbej, naivní. Jo a taky mám krátký nohy, proto mi ty pointy asi utíkaj :o)

    OdpovědětVymazat
  23. Helazd,tys to vypointovala ad absurdum :-DDJeště děti... :-)))))))Gino, jenom čistě teoreticky, ty by sis vzal na první rande rodiče? Ve 46ti letech? Varuju Tě dopředu, nedělej to :-)))

    OdpovědětVymazat
  24. Na rovinu......zrovna tohle bych možná zkusil překousnout... ale fakt je, že tak trochu nevím, o čem mluvím...:-/

    OdpovědětVymazat
  25. Ono je vůbec zajímavé mít první rande ve 46 letech, já jsem byl teda rychlejší:)

    OdpovědětVymazat
  26. Kamio,ono to rande asi první nebylo. Jen první z internetu a taky soudě dle sebe, dobře si pamatuji s jakou pohodovou jistotou jsem chodila na rande na slepo v osmnácti :-))Dnes bych snad raději ani na žádné takové rande nešla.

    OdpovědětVymazat
  27. Báro... nevzal. Ale soudě podle toho jak jsi příběh popsala nevyplynulo, zda si je tam ta \"slečna\" vzala schválně, nebo ji nedali jinou možnost. Podle \"chtěli tě poznat\" jsem se spíše přikláněl k té druhé variantě a v takovém případě snad nikdo z nás nemůže za to, jak se chovají jeho rodiče, ne? Matka mé bývalé přítelkyně mě nesnášela a zbrojila proti mě neustále... taky jsem kvuli tomu tu holku neopustil. Právě proto, že mi o ní šlo.

    OdpovědětVymazat
  28. Gino,já budu asi z jiného těsta než ta z příběhu, já bych snad ani nepovažovala za vhodné jim vykládat kam jdu a kdy přijdu a co tam budu dělat. Ani když mi jednou bude 46 let :-)))Ale jinak máš pravdu, že odpor rodičů partnera mnohdy utužuje vztahy mezi těmi mladými.

    OdpovědětVymazat
  29. BaruškoBáro... ono nakonec je to jedno už podle toho, že jsem zase sám :o) Mezilidské vztahy jsou možná ještě složitější, než spletence nervových vláken... co na tom.Kam jdu, kdy přijdu, co budu dělat neříkám doma ani já a to mi zdaleka 46 není (jsem kousek na půlkou, heh)... jak si to kdo zařídí, takové to má, ale znám i případ, kdy je kamarádovi 25 a doma to má vážně těžké (odstěhovat se nepadá u něj v úvahu).

    OdpovědětVymazat
  30. Gino,někdy se ty rodiče fakt blbě vychovávají :-))a někdo není povaha, aby na ně soustavně vyvíjel teror, až do jejich naprostého zdecimování :-))

    OdpovědětVymazat