Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 14. dubna 2007

Pod vlivem finské vodky

a pátku třináctého...


Nikdy bych neřekla, že krásný den může začít tím, že mě po dvou hodinách spánku vzbudí před půl šestou Alex, abych ji zavezla do města na praxi, protože jí ujel autobus a auto má stále v rozkladu.
Rozespalá jsem si asi něco oblékla, a když jsem se pořádně probudila, tak už jsem zastavovala u nemocnice, rozloučila se přáním klidné služby a točila se domů. Rodil se příjemný slunečný den a já si to najednou tak intenzivně uvědomila, že jsem se v tuhle, pro mě příšernou hodinu, začala i usmívat.

Ovšem byl to teprve začátek a to, že jsem nečekaně na opuštěné silnici v polích mezi dvěma vesnicemi potkala na kole kominíka, nebylo zdaleka všechno. Kominík se tam zjevil jako z pohádky. Ani sebou neměl žádnou tašku, jen přes rameno klasickou štětku a vypadal i s tím starým kolem jako oživlá figurka z dárková prodejny.

Jasné znamení pro to, abych si dnes udělila dovolenou.

No jistě, že jsem po návratu domů ještě šupla pod peřinku, která nestačila vychladnout.
Další dvě hodinky snění mě vyladily do růžova a dopoledne krásně uplynulo plánování podrobné trasy z Brescie do Florencie.

Po obědě volá Alex, že služba je tak klidná, až vlastně není vůbec žádná a tak ji vrchní sestra pouští domů už teď, místo v šest, což je báječné, v tak krásný den.
Její odvoz domů spojíme s nákupem a víme, že není třeba žádného spěchu, v takový den se nespěchá.

Stále nepoučena dřívějšími zažívacími katastrofami, zastavujeme se v jakémsi šikmookém stánku  s gyrosem, leč Vietnamec kroutí hlavou, že "uš neni" a já nic jiného nechci, tak jdeme přes ulici do obchodu s plavkami, neboť loni nové plavky do šatníku nepřibyly a letos by tedy logicky přibýt měly.
 
Po deseti minutách vycházíme z krámku a vidím, jak naproti Vietnamec láduje tlusté holce gyros do bulky, až mu to padá na stůl a znovu si jdu stoupnout do fronty a když na mě přijde řada, tak zase vrtí hlavou a "uš neni" ... stojím tam jak pitomec a obě se s Alex smějeme a já nevím, zda ti udivení lidé kolem vědí čemu, vždyť nedostat gyros je přece důvod spíš k pláči a vzteku.

Mezitím se městský provoz zahustil natolik, že i v našem maličkém městě se dá použít termín traffic jam a za této situace může sluníčko svítit jak chce, začnu být  lehce podrážděná, že to nezachrání ani šumění lesa z CD v přehrávači. Dílo zkázy na mé psychice dokonal jakýsi dědek ve favoritu, který si zaparkoval v zákazu stání a zatarasil tak provoz na celé křižovatce, což mě rozpálilo doběla a začala jsem troubit a nadávat, leč ten člověk přistoupil k mému otevřenému okénku a s kamennou tváří jasné převahy mi sdělil, že on je zaměstnananec pošty a proto tady stát může, tak se mám uklidnit, což bylo jako přilití oleje do ohně.
To jsem tedy v žádném zákoně ani vyhlášce nečetla, že by zákaz stání neplatil pro některé druhy zaměstnanců, obzvlášť ne pro evidentně ulhané dědky v tesilkách, stoleté silonové košili a rezavém favoritu. Takže se ke mně přidala i Alex a ječely jsem na něj obě, až se nás zželelo autu, co jelo z protisměru a hezký řidič najel na chodník, abychom mohly z té zauzlované situace zmizet.
A jelikož já sprostě nemluvím, jen když se takhle monstrózně naseru, tak se Alex řehtala ještě přes další dvě křižovatky, jaké perly ze mě padaly.
Jak rychle zuřivost přišla, tak zase odešla a doma bylo kafíčko a také ovocný salát z nakoupených dobrot, ale všechno na světě musí být pěkně vyvážené, tak pro změnu nešel internet, jak je poslední dobou zvykem každý pátek.
Hodinku, dvě mi to nevadí, ale čtyři hodiny bez pravidelné dávky návykové drogy už je moc a tak volám technikovi, i když dobře vím, že je pátek večer a moc se to nehodí, leč absťák je silnější než dobré vychování.
"Dobrá večer, paní Báro, už sedím na hřbitově a spravuji to, za chvilku vám to pojede," sdělil mi ten milý chlapec a ještě poděkoval za zavolání.

K tomu hřbitovu jen na vysvětlenou, že nemám nějaký mrtvonet z márnice, ale je to nejvýše položené místo v okolí a logicky bylo využito.
Zrovna tak, jako signál pro mobil, který pro změnu chytám z věže kostela.
Skoro bych se nebála tvrdit, že mám dobře našlápnuto být on line i dlouho po smrti.

Už se skoro stmívalo, ale to nejlepší mělo teprve přijít.
Tím, že se rozběhl mrtvonet, mohla mi do mailu přiletět pozvánka na soukromou akci, která nakonec vyústila v nádherný ohňostroj a když píšu nádherný, tak jen proto, že nemám slovo pro něco ještě krásnějšího.
To nebylo jen pár obyčejných levných rachejtlí, jak to většinou bývá, že vyletí něco, rozhodí pár záblesků a než letí další, tak ta předchozí už je dávno vyhořená.
Tohle bylo barevné, bohaté, jiskřící a bez přestávek a překvapivě dlouhé, ve stále nových kombinacích barev a efektů. Jedním slovem ÚŽASNÉ!!!

A na tu finskou vodku také došlo, i když klidně mohla zůstat v ledničce, ale kdo ví, možná jsem kvůli ní viděla o nějakou tu hvězdičku víc..

28 komentářů:

  1. To prostě nabádá udělat si ten den dneska, že jo. Jenže práce volá. Hola Hola.

    OdpovědětVymazat
  2. sunfreedom,jednoznačně si udělej alespoň chvilku!Mě taky včera volala, občas i silným hlasem, ale já ti občas tak ohluchnu...(Dneska to dodělám..)

    OdpovědětVymazat
  3. BároTy máš z kominíků taky pupínky?Já je musím vynegovat, což znamená knoflík a pak vidět kočátek, psa a brýle. edávno jsem knoflík ulovila levou rukou na pravé straně šestého trička odspod a pak sem v této poloze jezdila půl hodiny Prahou než se mi podařilo zajistit všechny zaručené fakovače:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Mod,máš to perfetně vychytané. Mně, břídilovi, stačí jen knoflík a i ten se někdy obtížně hledá. Ale včera jich bylo dost. Pokud platí i sluneční brýle, ty jsem měla na nose, psa jsem potkala v doma a z kočárku mám větší pupínky než z kominíka ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Monstrózně nasraná...:-DHezké, hezké... Oběma Vám závidím. zatímco Alex v poledne pustili domů, já se tou dobou teprv připravoval na odchod do práce. A to do takové, kde vás nikdo domů nepošle, když není co dělat. :-((( Ale byl klid - díky Bohu za ty dary;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Galahade,:-DDDD, kdybys slyšel, co jsem tomu dědkovi řekla, tak bys padl jako Alex, ale teď už jsem zase slušné devče, takže nic nebude :-DD.Ale hlavně, žes tu práci přežil a jsi zase mezi námi, co mají dnes a zítra krásné VOLNOOOO!

    OdpovědětVymazat
  7. Bodejť......řikám - Díky Bohu za ty dary...;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Bárojenže, ten knoflík nesmíš pustit než uvidíš ty brýle, kočárek a psa:-)))a vlastní brýle neplatí:-)

    OdpovědětVymazat
  9. ostatně vlastní brýle se bez vlastních brýlí... ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Báro,takový den prostě nejde zalít jinak, než panákem něčeho extra supr:)) Docela bych si vsadil, že děda ve stoleté košili od Makyty Púchov měl v narezlém Favoritu na sedadle klobouk... v poslední době mě takoví \"řidiči\" točí taky a jak říká klasik \"Neuměl jsme mluvit sprostě, dokud jsem nezačal jezdit autem\"... Traffic jam-no vídíš, lidi si furt stěžujou jak jsou chudí a když chceš přejít cestu, tak nemůžeš, protože si každý to svoje pozadí veze ve fáru... A \"do rakve mrtvonet a onlajn kameru\", to bude vítěz soutěže portálu Gůgl o nejmorbidnější onlajn na síti... :)))))

    OdpovědětVymazat
  11. :-)))))))) mrtvonet nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  12. Mod,tak to bych jezdila ještě dneska. Pustá venkovská silnice 5.třídy v šest ráno...já bych to změnila na povoz s hnojem, kostelníka a kunu. Pak by to šlo.Kamio, dědek neměl klobouk, ale apartní tmavě modrou basebalku se žlutým nápisem ALBERT :))A dopisuji si do svého diáře: V \"lastmailu\" doplnit webovou adresu on-line kamery! Rowdy, tak mě napadl nečekaný zdroj peněz pro obec: prodávat hrobová místa na prvním on-line hřbitově v republice, ne-li snad i v Evropě! :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Báro,ale vlastní kuna pod sedadlem spolujezdce neplatí!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Rowdy,teď máš velké štěstí, že Tě napadla zrovna kuna a ne povoz s hnojem :-)Ten a ani kostelník moji nejsou!

    OdpovědětVymazat
  15. a prodej míst on-line určitě jo, ale s výhledem, vždyť po smrti si to člověk kolikrát už ani pořádně neužije!

    OdpovědětVymazat
  16. Rowdy,je to sice nejvyšší místo, ale ta hřbitovní zeď... ta to kazí.. S tím si asi nevyradím. Škoda, ale jako nápad dobrý, ne?

    OdpovědětVymazat
  17. dobrý, jen trochu lepší marketing by to chtělo!

    OdpovědětVymazat
  18. Mod.,kočárek, brýle a pes... to jsem teda nikdy neslyšel... a já proč tolik lidí chodí s rokou na poklopečním knoflíku:)Báro: Marketing je jasný - zařadit do pravidelného přehledu onlajn kamer na ČT2 mezi sjezdovky ... to by byla taky slušná jízda, ne? :)

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio!!Kudy chodíš, že potkáváš tolik úchylů? :))Jo? To by šla Panoráma a pak Mrtvoráma?

    OdpovědětVymazat
  20. Adéla mi dneska zasadila do pesy angrešt:-(

    OdpovědětVymazat
  21. Mod,asi nevěděla, ne? A co s tím, přesadí ho? :-(

    OdpovědětVymazat
  22. Báro,tak tos měla říct, že to je podezřelé, já myslel, že všichni čekají na obrejleného psa, který rajtuje v kočárku:))

    OdpovědětVymazat
  23. zcrjsem přehlídla ten dobrý komentář:-))) ano vlastní brýle se bez špatně hledají:-))

    OdpovědětVymazat
  24. Báro no nevědělamyslela si, že pesa je pochovaná asi o 3 cm vedle:-))),no ještě že to nešloupla o ty 3 cm z druhé strany, tam mám tátu:-))))))))))

    OdpovědětVymazat
  25. Kamio,proto jsem navhrovala toho kostelníka na voze s hnojem držícího kunu, ale asi nic, těch taky moc nebude.Mod, já bych se u vás v zahradě bála šlápnout, ale vybavila se mi debata u Rowdyho, když instaloval k sobě na zahradu jeřábem ten pomníček..

    OdpovědětVymazat
  26. Bároneboj, mám v tom systém, ovšem hrobová místa nezviditelňuji po Rowdyovsku, ta moje místa jsou na místech, kam by nikoho normálního šlapat nenapadlo, ten angrešt se třeba takto ocitl mezi modrými zvonky barvínku:-)

    OdpovědětVymazat
  27. Mod,barvínek mám na obou hrobech o které se starám, už je to pro mě rostlinka s jasnou symbolikou. Tam bych s angreštem ani nevkračovala.

    OdpovědětVymazat
  28. [25] A kuna nese kostelníkovi k jezeru noviny... nebo dýmku... nebo to bylo jinak? Úplně jste mě popletli...Mod., Báro, na hrobech mazlíčků má SRSTKA symboliku docela patřičnou! (U lidů by záleželo, zda se jednalo o ten druh, který když se svlékne, tak má pořád ještě svetr.)[26]A já teda nechci šťourat, ale bavíme se o TOM barvínku, který NEMÁ zvonky? (Pokud to bylo básnicky, jako bych nic neřek\' :)

    OdpovědětVymazat