Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 24. dubna 2007

Další myšlenkový pochod

do mojí sbírky

Tenhle rozhovor se odehrál včera s jedním známým a uvádím tohle jeho zařazení úmyslně, aby nedošlo k mylnému úsudku, že se jedná o přítele až, nedej bože, o milence.

Nikdy na mě nezapomene s kytkou na svátek, narozeniny, dokonce občas přijde i kytičkou jen tak(!) a po pravdě na sebe prásknu, že mi to dělá docela dobře.

Teď naposledy to byl od něj jen takový jarní pocit, když se objevil a nesl mi krásné červené tulipány.

"To je krása, víš, že od tebe dostávám víc květin, než od vlastního manžela,"  řekla jsem, když jsem dávala tu objemnou kytici do vázy.

"No jistě, ty si myslíš, že já své manželce nosím kytky?"

"A ne snad?" ptám se udiveně.

"Samozřejmě, že ne! Ona by si myslela, že si něco žehlím nebo že mám někde bočáka..."

Čelist mi spadla překvapením.
Opravdu to takhle funguje?

54 komentářů:

  1. Myslim, ze to takhle funguje tam, kde to neni zvykem od zacatku :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano,takto to může fungovat. Ovšem konstrukci \"myslím si, že si ona myslí a podle toho jednám\" nedoporučuju. Skutečnost v myšlení toho druhého může být úplně jiná (rozhodně jsem tím nechtěl říci bizarnější:), než se domníváme a podle čeho pak chybně jednáme. Má rada pro paní Pawlovskou a tento den zní: Nedomnívejte se! :))

    OdpovědětVymazat
  3. asi jak kde... u nás to funguje tak, že dostávám kytky docela často bez důvodu a rozhodně muže nepodezřívám z ničeho :)

    OdpovědětVymazat
  4. Terrynko,asi to málokde časem nevyprchá.. ale jako nezdolný optimista uznávám, že v ojedinělých případech to může vydržet.Kamio, nejsou blbější konstrukce než \"myslím si, že si myslí...\" to máš pravdu. Přináší to ohromné povyražení.

    OdpovědětVymazat
  5. fade,HURÁÁÁ. Ještě pár uklidňujících názorů a budu zase v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  6. Uklidňující názor:Myslím, že květiny dávají všichni muži všem ženám - všude a v míře více než hojné - a to nejen ty reálné, ale i ty virtuální a rozhodně to neznamená nic jiného, než \"Chci Ti dát květinu a nic za tím není!\":)) A květináři (a květinářky;-) jsou šťastni... a my také!!! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Opravuji:\"...všichni muži všem ženám...\" si opravte na \"...všichni muži pouze své ženě...\" ufff, mohl být malér.. ufff:)

    OdpovědětVymazat
  8. Kamio,tak hezky to vysvětlit a vzápětí to zase zamíchat... nechtěl ty bys jít do politiky?

    OdpovědětVymazat
  9. Báro,.. pssst, mohla bys vyplašit kandidátku, co kolem poletuje:)

    OdpovědětVymazat
  10. Kamiokandidátku na květiny?

    OdpovědětVymazat
  11. Kamio,tohle slovo mě vždy velmi plete. Myslíš kandidátku jako ten papír, co jsou na něm kandidáti nebo nějakou ženu, co je na té kandidátce? :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Báro\"kandidátka\" je slovo podružné, zásadní slova jsou \"poletuje\" a \"kolem\", vlastně:-))

    OdpovědětVymazat
  13. Nespravedlivost a diskriminace.Já kytku nedostanu jak je rok dlouhý a přitom znám dost lidí kteří si u mě mají co leštit:-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Mod.,upřímně řečeno vlastně asi nevím:))Báro: Myšlena byla ta papírová, ale taková kandidátka, když se vydaří a ještě k tomu kolem poletuje... wow!Motoneználku (Mtn. nebo jakou zkratku chceš preferovat?): co bys dělal s kytkou...? Co takhle řízek? (myslím jídlo, ne část z rozmnožovacího postupu u květin :))

    OdpovědětVymazat
  15. Já, ještě jako mladá života neznalá, jsem šla gratulovat nastávajícímu tchánovi s kytkou a on se na mě nechápavě podíval a řekl:\"A jak se to pije?\"Takže od té doby, k chlapovi s kytkou jedině na hrob!

    OdpovědětVymazat
  16. Báro,na hrob s bonboniérou! Když kytka, tak ne řezaná!! Ideální fialky Saint Paulia:))

    OdpovědětVymazat
  17. mam v tom trosku zmatek...no me se tedy nasnade nabizi otazka:Proc je teda nosi tobe???Libis se mu?? Chce s tebou neco mit?? Jen tak to podle me nebude...nebo se pletu? Predpokladam, ze si ty krasne kytky nenosis domu...?

    OdpovědětVymazat
  18. Leni,to je správná otázka:) Taky nenosím kytku někomu \"jen tak\" (pokud si tu kytku tedy nedonesu od někoho, komu \"by to uvadlo a byla by to škoda\"). Muž nedonese květinu \"jen tak\" a když přinese ještě k svátku, k narozeninám, takhle pravidelně... :)))

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio,bonboniéru na hrob?! Tak jedině do hřbitovní síně, technikovi, když opravuje přípojný bod mrtvonetu :-)). A akorát tátovi donesu k narozeninám v květináči kaktus. Leni, opravdu jsem se musela zamyslet, jak to je. Myslím, že se jedná o takový ten typ muže, který je rád v dámské společnosti, těší ho jejich radost z těch květin a tím pádem i z něho samotného, jestli je v tom nějaká platonika, to netuším, nikdy nic takového nenaznačil. A taky bych řekla, že asi ty květiny nosí i jiným ženám a že to dělá rád. Z toho my vyplývá, jestli mu náhodou doma něco neschází...A květiny od jiných mužů si naopak nosím domů velmi ráda.. přiznám se, je to taková mlčenlivá výčitka ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. Každému doma něco chybí, třeba Filip by rád, kdybych občas přinesla něco k jídlu:-))))))))))

    OdpovědětVymazat
  21. P.S.teda a myslím, že by mu vůbec nevadilo, kdyby to jídlo přines cizí chlap:-))

    OdpovědětVymazat
  22. Báro,já si jen vzpomněl na jeden vtip:)Jdou dva kamarádi na pohřeb, všichni pláčou, jdou špalírem, každý hodí na rakev v zemi kytku, posype symbolicky hlínou. Najednou se ozve rána jako z děla. \"Cos tam hodil, člověče?\" \"No... kytku jsem nesehnal, tak jsem koupil aspoň bonboniéru...\" :)))

    OdpovědětVymazat
  23. Bára,\"A květiny od jiných mužů si naopak nosím domů velmi ráda..\"-k tomu by som si dovolil parafrázovať pána Hrušínského: Františku, to neděláš dobře s těma kytkama... ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Mod,někdy mám pocit, zda tenhle známý nemá doma nějakou semetriku. V životě jsem ho neslyšela o ní promluvit, snad jen jednou, dvakrát a to nebylo nic moc... tak nevím.Kamio - :-DDDDD Ten jsem neznala!Lojzo, já to beru tak, že kdyby najednou manžel přišel¨a donesl si v rendlíku třeba jahodové knedlíky domácí produkce, tak přinejmenším zbystřím pozornost a pokusím se takovým situacím předejít tím, že mu je občas udělám také. Jenže on je na ty mé náznaky nějaký nechápavý :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Bára,no vidíš, to je pekný príklad toho modelu \"myslím si, že si myslí...\" :-)))Možno to ten tvoj chápe takto: \"Kvety už má, načo ďalšie?\" ;-)

    OdpovědětVymazat
  26. lojzo,tak jsem se šla zeptat, aby bylo jasno. Máš bod a vyhráváš nevypsanou soutěž o tom, co si myslí můj muž, když si donesu nějaké květiny :-))Je to přesně, jak říkáš...

    OdpovědětVymazat
  27. Květiny cizí ženě jen tak, bez důvodu? To je myšlenkový pochod, kterému nerozumím... :)

    OdpovědětVymazat
  28. Duchem chudý chlap,když se bojí přinést květiny vlatní ženě. Nebo je chudák, co si to domů nasáčkoval. Květiny manželce nosím, kdykoli mne napadne/si vzpomenu. Kolegyním spíše dávám drobné dárky. Aby se mi to nepletlo. Pro šťouraly, manželce dávám VELKÉ dárky :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Já mám tedy nejradši květiny v květináči a nebo na ně ráda koukám v těch stáncích, když je jich moc pohromadě, to se mi líbí, bohužel mi nikdy nikdo nekoupil obsah celého stánku:-)))

    OdpovědětVymazat
  30. Sharkane,myslíš, že udělat radost nějaké ženě, která je mu třeba sympatická, je málo? Možná ano, nevím, nejsem muž ;-)Gombo, na Tebe jsem spoléhala a opět jsi nezklamal :-)Mod, já vždycky když vidím ve filmu, jak někdo zaplní pokoj své milované květinami, tak mě to spíš vyděsí. Tedy pokud není hospodyně, která by to pak nějak uspořádala :-))

    OdpovědětVymazat
  31. Sharkan,definuj \"cizí žena\". :-)

    OdpovědětVymazat
  32. lojzo,připojuji se k tvé prosbě na Sharkana ;)

    OdpovědětVymazat
  33. [24] Ó! Jahodové knedlíky!

    OdpovědětVymazat
  34. Ehm. Rozhovor s mojí přítelkyní asi tak tři týdne zpět:Ona: A ty jako nebudeš nosit kytky?Já: No já na to moc nejsem, ale teď když sis o to řekla, tak by to bylo blbý, to bych jako jen dělal co říkáš, že jo...Ona: Ale Ben nosí Míše kytky, pořád, jen tak.Já: No tak to je pašák no, já prostě na kytky nejsem. Vadí to?Ona (vzlykaje): Tak ty mi jako nebudeš už nikdy nosit kytky joooooo?Já: Bože...

    OdpovědětVymazat
  35. no nektery chlapy holt nutit nemuzem, muj je to samy, obcas prohodim nejakou narazku, ale proste to nejde lamat pres koleno...bohuzel, kdyby ste jen tusili jakou (vlastne nechapu proc...?) nam dela radost kytka.........fnuk

    OdpovědětVymazat
  36. Leni,to je tá správna otázka: Prečo vnímajú kvetinky inak ženy a inak muži? Vie to niekto?

    OdpovědětVymazat
  37. zcr,ještě vydrž, čas jahodových knedlíků se blíží... :-))sunfreedom, možná bude stačit, když obratně prodáš jiné své přednosti.Leni, kdyby oni věděli, jak na nás ty kytky působí, tak možná, že je dobře, že je často (nebo vůbec) nenosí, protože by si nás omotali kolem prstu jako nic.Lojzo, já nevím, jak to vnímají muži, ale pro mě je darovaná květina jako něco navíc, co ten muž udělat vůbec nemusel, ale z nějakého důvodu udělal a mě to potěší.Ale to nemusí být ani květina, taková procházka v podvečer dělá taky svoje :-)). Bože... já se stávám nějaká sentimentální, asi to půjdu vyběhat...

    OdpovědětVymazat
  38. Bára,kedysi o tom spievali Rangers/Plavci:Květy dej, podívej - holky mládnouneznám případ, dívku květ kdy nechal chladnou,činy své všechny dál těžko zvládnouurčitě každá odpověď dá ti kladnou.:-)

    OdpovědětVymazat
  39. Lojzo,no vidíš!!! Tak to je, tak proč se ptáš :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Přítel mi taky kytky nedává. Prý je mu blbý je kupovat a nosit po ulici. :/ Řeším to tím, že si je pěstuju na zahradě. Místo kytek mě bere na večeře, tak co ušetřím na jídle, vrazím do rostlin na zahradu. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Helazd,večeře taky nejsou špatný. Ale to dřív dostanu tu kytku, než bych vytáhla muže někam na večeři. A přitom jsem si ho pokazila sama, stačilo by jen méně často vařit :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Náhodou,nosit květiny po ulici je v pohodě... květinářka se culí a holky na ulici se za mnou i otáčejí!! :))

    OdpovědětVymazat
  43. Kamio,a to je přesně ta situace, která by některým jiným mužům vadila.

    OdpovědětVymazat
  44. Báro,to by bylo na článek:)) Ty kradmé pohledy děvčat a co si asi myslí... ta děvčata:)

    OdpovědětVymazat
  45. Kamio,vidíš, mě to inspirovalo trochu jinak. Za chvilku to bude dopsané :-)Ale když chceš, nahoď fotku, jak jdeš s kytkou po ulici a my už Tě tady s pomocí dalších děvčat rozcupujeme ;)

    OdpovědětVymazat
  46. Těším se,až to bude tak dopsané, že si to třeba budu moci přečíst:)) Nene, fotku nene!!

    OdpovědětVymazat
  47. Kamio,ale kdybys dodal fotku, tak by hned i poznalo, zda potřebuješ \"seznamovací zvířátko\" nebo zda ti stačí ta kytka :-D

    OdpovědětVymazat
  48. Báro,pejska pro seznamování potřebovala ségra, já nikoliv:))

    OdpovědětVymazat
  49. Kamio,tos mi připoměl, jak Alex na podzim stála s Ťapkou před obchodem a přišel kluk, sehnul se pohladit štěňátko a říkal mu :\"Ty jsi hezký pejsek, to je škoda, že už jsem zadaný...\" a pak zase šel. :-D

    OdpovědětVymazat
  50. Báro,to je pouze varieta trapného:\"Ty jsi krásný pejsek jako Tvoje panička, je panička volná? / můžu si pohladit paničku? / doufám, že tě panička netrápí?! / tebe bych bral domů i s paničkou! / no jo, jaký pejsek, taková panička!\" Takové věty je potřeba nechat amatérům, ať se vyřáděj:)) Ale je potřeba ocenit upřímnost této varianty!! Alex by se přeci na takovou lacinost nikdy nechytla. Spíše bych čekal toto:\"Hele a ty víš, jak vypadá psí mozek na cestě??\"

    OdpovědětVymazat
  51. KAMIO!!!tak tahle tvá hláškavstoupí do dějin!!! Pokud bys už dnes nic jiného neřekl,tak to bohatě stačí :-)))))))

    OdpovědětVymazat
  52. Bára,ja viem (viď 39), ŽE to tak je. Ale neviem PREČO to tak je. :-/

    OdpovědětVymazat
  53. Lojzo,možná proto, že je to hmatatelný důkaz toho, že nám projevujete z nějakého důvodu svou přízeň a to věcí krásnou, ale naprosto zbytečnou, která se za chvíli vyhodí, ale vy jste ji přesto donesli, abyste vytvořili pěkný okamžik.A my vás za to máme rády a pak ta vzájemná výměna libých pocitů pokračuje dále a dále, ale to už je jiný příběh...

    OdpovědětVymazat