Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 22. dubna 2007

Páteční večer a velká show,

spousta krásných věcí, světel a lesku


7.ročník soutěže mladých módních návrhářů Doteky módy se stále vzestupnou úrovní.

Musím začít fňuknutím a úvahou, zda má vůbec smysl psát o módní přehlídce, když to nemohu doprovodit jedinou fotkou. Ale zase mohu začít dobrou radou:
"Nemyslete si, že kompaktem v desáté řadě něco vyfotíte!"
Konec dobré rady.
Hlavně, že jsem opovrhla kvalitní zrcadlovkou z důvodu více než trapného. Nechtělo se mi s ní tahat.

Po úvodním představení poroty, složené z šéfů sponzorských firem (mně nic nedali, tak je jmenovat nebudu) včetně jejího již tradičního předsedy Jana Saudka, naběhly na pódium tři křehké dívenky.
Překvapivě se chytly připravených basových kytar a ta nejmenší zasedla k bicím a proměnily během chviličky poklidné divadlo v rockovou arénu. Jiskřilo jim to pěkně, klidně bych si je zase někdy poslechla. I proto jsem si ráda zapamatovala, že se jmenovaly K2 a byly z Hradce Králové a nejstarší z nich měla osmnáct let.

Přetrpěli jsme nezbytné další úvody a začalo to hlavní.
Model jeden za druhým, ve znamení nekonvenčnosti, vše divoké, živé, inspirující až nesmyslné, žádný respekt ke vžitým postupům, zkrátka - svěže střelené, radostná podívaná.
Paní majitelka módního salónu, se kterou jsme s Alex byly, se sice občas hodně nahlas držela za hlavu, ale to asi způsobovala ta vtipná neúcta k tradicím, která jí občas chybí, aby měl perfektně vypracovaný model trochu současného šmrncu.

Pak přestávka, šampaňské, kolem spousta známých tváří a proto přidám i trochu bulvárku o tom, jak Heidy Janků je moc milá a veselá, Karel Voříšek umí i improvizovaně vtipkovat, Klára Doleželová to naopak neumí vůbec, sympaťák Pavel Kožíšek má opravdu tak pěkný zadek, jak jsem si myslela, až mi někoho silně připoměl, a zuří, když se někdo splete a řekne mu "pane Poulíčku," jeho partnerka Martina Poulíčková je ve skutečnosti ještě víc podobná Evě Herzigové a Jan Saudek neví, zda má potomků devět nebo dvanáct.

Druhá část večera už byla o nositelnějších oděvech, ale přesto originálních, krásných a nápaditých. Kelvin Clein, Camilla Solomon, William a Delvin a spousta dalších, které jsem si nezapamatovala, protože vytisknout program, jak je všude běžné, bude možná překvapující novika ročníku osmého.

Kolem 22. hodiny korunovace vítězů, slzy poražených, spousta potlesku, gratulací a pro samé záblesky foťáků a pózování a obrovských kytic si ani nikdo moc nevšiml všech těch babiček a maminek oceněných studentů, které dojatě seděly rozesety v hledišti a prožívaly si pět minut slávy svých ratolestí, aby mohly pak s nimi snít sen o velkém dobytí světových módních domů.

27 komentářů:

  1. Jo, maminky a babičky, toť téma:-)), znám jednoho,ten by řekl, že to je 3. a 4. generace, která už do životů té 2. a posléze té 1. už nepatří, ovšem, kdy se tohle dělení má odehrát? Tehdy když rodiče už zaplatili studia, případně byty a domy ? když si člověk pořídí vlastní rodinu? Netuším:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mod,tohle je snad jediná věc, kde mám jasno. pokud se ten vztah mezi generacemi plynule přemění v přátelství, tak to funguje. Chce to jen \"maličkost\" - nevyčítat, nepoučovat, respektovat. Nerada bych to zakřikla, ale u nás doma to funguje, prababičkou počínaje, Alex konče.

    OdpovědětVymazat
  3. Bároale to nehovoříš o společném nebo aspoň částečně společném soužití.

    OdpovědětVymazat
  4. Mod,néééé, v žádném případě. Nejbližší vzdálenost je za dvěma rohy, abych ani nic neviděla. Kdepak společné bydlení!

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,s Heidi mám osobní zkušenost celkem z nedávna, ovšem samozřejmě pouze z hlediště divadla:)) Myslel jsem si, že je to nafoukaná ženská, ale měl jsem z ní stejný pocit-milá a bezprostřední. A z Jana Krause, v jehož talk show účinkovala, jsem nemohl. Smál jsem se od začátku do konce... :) A ze Saudka nemůžu taky, ovšem tak, že jeho nemůžu vůbec:))

    OdpovědětVymazat
  6. Jo jo, Heidi je skvělá úplně stejně posledních 30 let a taky pořád stejně skvěle vypadá a taky se mi moc líbí její vztah k manželovi dříve nemanželovi, to je přesně vono jak si to představuju, že by to mělo vypadat 25 případně 30 let:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mod.,vypadá fakt dobře, to jo:))) Ale o její soukromí se nezajímám, takže nevím jak si to jako představuješ, že by jako mělo vypadat..:)

    OdpovědětVymazat
  8. Kamio,Saudek měl fofry, jak neustále při každé příležitosti chtěl mizet do zákulisí za modelkami. Je to taková jeho póza. Jak před ním ženy utíkají, až ječí, je v sedmém nebi ;). Ovšem na pódium z hlediště skáče pořád velmi rozverně.Jinak Heidy je fakt kočka. Manželství taky nevím, tady byla s komarádkou.

    OdpovědětVymazat
  9. Kam.no tak nějak, jak to mají u Pavlíků:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mod.,já nevím, jak to mají u Pavlíků (abych řekl pravdu, je to jejich věc, že jo:)Báro: Saudka nesnáším, jelikož nemá smysl pro jemné způsoby a chování (třeba a\'la viktoriánská Anglie) a navíc... ty jeho fotky jsou pořád na jedno brdo... kdyby tam nebyla ta neuměle maskovaná vulgarita, tak je po fenoménu.

    OdpovědětVymazat
  11. Kamio,není nad krásně vyfocený ibišek...

    OdpovědětVymazat
  12. Báro,to by výše zmínený \"Ten co jej nechci jmenovat\" nedal, to je fakt a to ještě kompaktním digitálem.. ojojoj:)

    OdpovědětVymazat
  13. Kam.ježiši a chci aby Tě to zajímalo??? já to uvedla jako příklad, který se mi líbí! Sakra:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Kamio,to by pro něj byla mrtelná degradace. Já nemám nic proti plesnivé zdi (pokud je u někoho jiného než u mě) a oceňuji věrnost tématu :-DD

    OdpovědětVymazat
  15. Baro,to musel byt nadherny vecer a my tady praktikujem pouze windowshopping:-( (btw.ve vylohach butiku se objevila nova kolekce, vecer pujdu fotit;-))Tak ja mam Saudka docela rada. Jeho styl - kolorovane fotografie i to tema se mi libi. Jeho soukromi je podivne, ale ma kolem sebe lidi, kterym to neva, tak proc by sve chovani menil, ze?

    OdpovědětVymazat
  16. no musela to byt dobra zabava, skoda fakt, ze nejsou fotky...kdy si poridis digital?;)

    OdpovědětVymazat
  17. Leni,on to je digitál, ale takový drobek, který mám stále u sebe v kabelce.http://www.digimanie.cz/art_doc-EED626638A9AFEB8C125706B00595646.htmlA to se do velkého tmavého sálu opravdu nehodí. Loni s tou zrcadlovkou to bylo výrazně lepší!

    OdpovědětVymazat
  18. Mod.,ad [15], ne, to jsi nechtěla, já jen že stále nevím jak to mají u těch Pavlíčků, že jo:)Báro: Fotící kreditka... wow. Já bych raději foťák, kterým by se dalo zaplatit (ale není to udělátko k zahození:) Foťáček vedle francouzáku... wow.

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio,já jsem s ním nesmírně spokojená. už jen proto, že je stále se mnou a kolikrát mi pomohl něco zdokumentovat. A francouzák skončil nedávno, mříže jsou opravené! Vidím, že je nejvyšší čas, udělat repotáž \"Z mé kabelky\" :-))

    OdpovědětVymazat
  20. Báro,reportáž \"Z mé kabelky\" bych zvážil s ohledem na případné rozkrytí dámských kabelek obecně:)) (Ale piš!!!:)

    OdpovědětVymazat
  21. Kamio,já jsem to úmyslně nazvala \"Z mé kabelky,\" protože neznám jiné kabelky :-)). Neodvážila bych se použít termín \"dámské kabelky\" aby se na mě nesesypaly dámy a nezbily mě kabelkami.

    OdpovědětVymazat
  22. Báro,no právě, třeba některá taky nosívá francouzák:))

    OdpovědětVymazat
  23. Kamio,stejně by to byl zajímavý průzkum!

    OdpovědětVymazat
  24. Báro,zdá se, že téma na článeček je na světě:) Jen aby to nebyl průšvih. Já osobně si nejsem jistý, zda to vůbec chci vědět:))

    OdpovědětVymazat
  25. Kamio,určitě nechci nikomu vnucovat obsah své kabelky, jen nevíš, o co se připravuješ.

    OdpovědětVymazat