Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 10. března 2007

Takhle to vidím já

je to špatně?

Přilítla mi do mailu fotka.
Nečekaně a překvapivě se na mě dívala tvář osoby, na jejímž blogu čas od času utrousím nějaký komentář.

Opět mě to vrátilo k úvahám o fotkách na blozích a jinde a o postupném, ale "selektivním" poodhalování anonymity vybraným spolublogerům.

V žádném případě na to není žádná šablona, každý asi od založení svého blogu očekává něco jiného a jeho pohnutky se ubírají pouze a jen cestami jeho myšlení.

Dlouho, předlouho leží mi v hlavě věta:"Dala jsem ty fotky na blog, abych neměla pocit, že někoho podvádím..."
Ale já neměla pocit podvedené v době, kdy tam ty fotky nebyly...
Naopak, teď si říkám, jestli z úhlu takového pohledu nepodvádím já...

Jenže problém je asi v tom, že já ty fotky k ničemu nepotřebuji. Pokud mám ráda něčí blog, nezáleží mi na tom, pod jakým úhlem nasadila Matka příroda někomu uši k hlavě. Samozřejmě, že jisté představy se mi samy vylíhnou v mysli po přečtení občasných zmínek a jako drobné kamínky se mi porovnají do nějakého více či méně mlhavého obrázku, který může být na hony vzdálen realitě, ale to v tomhle případě přece vůbec neřeším!

A pokud by nastala situace, která samozřejmě nastat může, existuje přece jednoduchá možnost vzkazovníku.
Nejelegantnější varianta, se kterou jsem se setkala, spočívala v zaslání sdělení: "Mám své stránky ještě tam a tam, je to na tobě, jestli se tam koukneš."
Ano a je to na mě, jestli si budu chtít svoji představu nahradit realitou nebo ne.

P.S. Z této bezpointní nesouvislé úvahy jsou zcela vyjmuty blogy, ve kterých je někdo odjakživa sám za sebe, včetně třeba fotky v avataru, fotek z různých akcí a kde adresně prezentuje svoji práci, koníčky, či názory...tam není co řešit. 

32 komentářů:

  1. Takže já su mimo...:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Galahade,záleží z čeho :))))

    OdpovědětVymazat
  3. Noooooo......z týhle úvahy:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já sem úplně mimo protože mi za chvíli letí letadlo a já mám mokrou hlavu a nesbalený kufr:-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Nebo když na sebe veme 100 různých ptačích podob

    OdpovědětVymazat
  6. Báro,vzkazovník? Co je to?? :)) Náhodou je to takhle hezké. Ta anonymita sbližuje. Kdyby každý věděl, že ve skutečnosti jsem silně podobný Piercovi Brosnanovi, mám dvě vily, čtyři Ferrari, jednu středně velkou továrnu na výrobu skleněných očí (ty mufloní letos jdou na dračku!!) a majoritu v ČEZ Aréně, tak by se se mnou třeba nikdo nebavil ... :))

    OdpovědětVymazat
  7. Mod.,horší by byl mokrý kufr:)) Good let!

    OdpovědětVymazat
  8. Kamio......teď si na to kápnul. Už půl roku řeším dilema z nejtěžších - Mám si koupit třetí Modenu nebo tentokrát radši toho Vanquishe? A taky s tim radši na veřejnost moc nelezu, protože si dovedu představit ty předsudky a tu závist...

    OdpovědětVymazat
  9. Galahade,já ti čoveče nevím, já bych šel spíše do Cessny 560XL, ale to tady raději neřešme, vezmeme to přes ten vzkazovník, aby se s náma ještě někdo někdy vůbec bavil;-))

    OdpovědětVymazat
  10. Někdy je ta anonymita opravdu lepší. Záleží ale na tom, co kdo a pro koho píše. Kamio, to jsem o tobě nevěděla!Ty jsi opravdu nějaký mafiozo, že? S tím Piercem bych se ale moc nechlubila, víš že Bono je přece víc (http://avocode.bloguje.cz/479455-bono-je-skoro-nejkrasnejsi.php):)

    OdpovědětVymazat
  11. Mod,přeji šťastný let a hezkou dovolenou, pozdravuj evropské ostrovy u Afriky...hlava uschne cestou(ale z letadlového okýnka nevystrkovat!):)

    OdpovědětVymazat
  12. Ksichtíky řeším jedině při osobním jednání. Asi by se mi špatně povídalo s člověkem, kterej (když už jsi to nadhodila)by měl ušiska slona africkýho a při debatě by s nima mrskal. To by mi fakt vadilo.

    OdpovědětVymazat
  13. Já si myslím, že ty blogy bez fotek jsou lepší. Protože čtení, ať už knížky nebo blogy nás nutí k nějaké představivosti, co se asi tak stalo, filmy ne, tam to hned vidíme ale tohle si myslím že ty fotky to pak už jaksi kazí. Už nepřemejšlíte nad tím jak to asi mohlo vypadat. Čtete to tak nějak bez zájmu, bez toho zamyšlení jako dřív.

    OdpovědětVymazat
  14. Máš naprostou pravdu, Kamío......ne s tou Cessnou - s tim vzkazovníkem...

    OdpovědětVymazat
  15. Mod,na dovalenou bych vyrazila okamžitě, ale ty přípravy... a to balení... v tomhle jsem trochu jako Rowdy. Půl hodiny předem... a pak mě stojí 3 x tolik, si tam všechno kupovat.Kamio, tys na to kápl s tou závistí. Ovšem jestli jsou ti v pohledu vidět ty 4 ferrari a akcie ČEZu, tak začínám toužit po tvé fotce ;)noho, a což teprve, kdyby měl chobot...;)

    OdpovědětVymazat
  16. Zuzinesko,přesně tak jsem to myslela... jako když mi někdo zfilmuje knížku... může to být zklamání, může to být ještě lepší...proč mi brát iluze?Galahade, jak může mít Kamio pravdu se vzkazovníkem, když neví co to je?

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,já myslím, že máš pravdu. Já jsem založil blog proto, abych byl anonymní, resp. nedohledatelný pro moje blízké. Zejména pro ně je moje stránka nepřístupná. Je to moje 13. komnata, abych svoje nejbližší neobtěžoval svými chmurami. Dát si na blog fotku? Kdoví, kde po netu brousí třebas moje děti. Kdo má jiný názor, může mi ho sdělit (k tomu mám vkazovník, kolegové K+G ,-) Jinými slovy, co bloger/ka, to názor. To je pro mne na tomhle virtuálním \"způsobu existence\" vzrušující a inspirativní.

    OdpovědětVymazat
  18. Z blogera čouhá skrz internet jen pověstná 1/10, zbytek je zamrzlý a schovaný pod hladinou...Zatím jsem se osobně setkal jen s jedním člověkem-takyblogerem a nelituju toho, ale odhalovat obecně se rozhodně nehodlám (dokonce jsem musel řešit drobnou bouřku, když jsem kamarádce smazal komentář, v němž mne oslovila křestním jménem), i když indicií jsem tam naskládal už docela dost (tolik zvrhlých zájmů dohromady za tolik lidí nemá :o)

    OdpovědětVymazat
  19. Gombo,o mě ví dcera a sem tam si přečte, co je nového, ale protože je to už víc kamarádka než dcera, tak mi to nevadí, stejně bych se jí svěřila, možná víc než blogu.zcr, mám pocit, že už bych se asi taky dobře hledala, cítím to jako ty, včetně těch zvrhlých zájmů :)) Naštěstí mě nikdo hledat nechce, takže klidně můžu další zvrhlé zájmy přihazovat :))

    OdpovědětVymazat
  20. Manželka,když byla, tak hrávala se mnou kanastu, ale nikdy nechtěla hrát na schovávanou, teď mi došlo, že se bála, že bych jí nehledal.

    OdpovědětVymazat
  21. Buteo,obecně se dobře ví, že ženy po čtyřicítce na tu schovávanou hrát raději nemají...

    OdpovědětVymazat
  22. Báro......mohl se náhodou trefit;-)

    OdpovědětVymazat
  23. Galahade,to by chudák neunesl... víš, že náhoda je potvora :))

    OdpovědětVymazat
  24. já se taky přikláním k anonymitě... vlastně ani nechápu, jak to někteří bloggeři dělají, že se všichni navzájem znají i osobně... ale na druhou stranu, u lidí, kteří mi jsou sympatičtí přes blog, by mi asi odhalení nevadilo :)

    OdpovědětVymazat
  25. fade,já si tak psala pro sebe a vůbec jsem netušila, co se z toho může vyvrbit...

    OdpovědětVymazat
  26. Báro,není fakt oco stát.. víš, co stojí údržba těch aut? Pořád lítáš z dozorčí rady někam na představenstvo, nemůžeš důvěřovat ani vlastnímu služebnictvu (tváří se jak jelimani, ale když se nedíváš, hned ti čajznou třeba zlatý obal na šampus) a co je nejhorší, pořád tě otravujou nějací, že potřebují tuhle dvacet litrů, tuhle padesát a pokud nedáš, tak jsi za krkouna... Galahad by mohl povídat (s tou majoritou v Accor hotels)!! :)))

    OdpovědětVymazat
  27. To mi nemusíš vysvětlovat, znám to moc dobře, jen tady na blogu se to obtížně větrá... málokdy najdeš někoho, kdo by s tebou opravdu soucítil..

    OdpovědětVymazat
  28. BaroRowdy keca vis, nesmis mu vsechno bastit:]]

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoooj Mod,podle lehce hranatějšího úsměvu usuzuji, že jsi dobře doletěla :))Na Rowdyho si ještě posvítíme ;)

    OdpovědětVymazat
  30. Mod.,ahooooj:-) Hranatější úsměv je fajn, protože tam je určitě super klávesnice. S \"příliš žluťoučkým koněm, který úpěl ďábelské ódy\" si tam asi neškrtneš, no ale vyměnil bych to za koupandu a Martini s cibulkou:)

    OdpovědětVymazat
  31. jeste zpatky k te anonymite. Ja zalozila blog hlavne pro me pratele a zname...protoze rozepisovat se kazdemu porad dokola, jak se mam apod. z toho bych se asi brzo zblaznila. Ale respektuji anonymitu kazdeho z vas.

    OdpovědětVymazat
  32. čagi,u vás dvou je to úplně jiné. A taky se zajisté dá očekávat, že tam nebudete prezentovat své rozervané vnitřnosti :))

    OdpovědětVymazat