Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 19. března 2007

Doraž ho,

ještě kope

Někdy se na baru rozvine téma, které mi straší v hlavě ještě po návratu domů.
V pátek někdo nadhodil, jak prý se chováme k lidem, které nemůžeme ani vidět a přesto s nimi musíme jednat.

Moc jsem se do debaty nestíhala zapojit, protože bylo pořád co dělat, ale zajímavé útržky ke mně občas dolétly.

Já osobně jdu takovému člověku z cesty a ty nezbytné kontakty se snažím stáhnout na technologické minimum. Nevím, jestli je to proto, že jsem taková povaha, že si nechci zbytečně kazit den nebo že bych neustála vzájemný souboj antipatií. Možná jsem na některé záporné lidi citlivá a tak se raději tvářím, jako že ani neexistují.
Bohužel v diskusi nebyla žádná žena, abych viděla, jak to třeba mají příslušnice mého rodu, ovšem přítomní muži mě překvapili více než velmi.
Většinou se shodli na tom, že se vrhají do konfrontací s razancí hrdiny španělské koridy a konečným cílem je takového člověka slovně zničit, překazit a otrávit mu tu jeho negativní existenci na tomto světě a přinutit ho chodit plíživým krokem výhradně podél zdi s provinilým výrazem v obličeji.
Fakt, že se jim to taky třeba nikdy nepovede, berou jako jednu z možností.
To, kolik je to bude stát nervů, neregistrují, ba naopak, do boje se vydávají s chutí a vervou starých válečníků.

Až mě skoro napadlo, zda to zase pro ně není nějaká forma relaxu, typu: pohádal jsem se s manželkou, půjdu se vyřvat na byťák, za tím volem, co mi rok dluží novou baterii do koupelny.

V žádném případě si nemyslím, že bych si po sobě nechala šlapat, ale rozborem situace jsem zjistila, že se vlastně vždy podvědomě snažím vše dořešit v "dobrém" a velmi nerada se s lidmi rozcházím za všeobecného křiku, dokonce i s těmi kretény.
Už mě i napadlo, zda se na tom nepodepisuje vliv znamení, ve kterém jsem narozená...
Jdu zkoumat.
Ale i tak by mě zajímalo, jak to máte hozené vy.

278 komentářů:

  1. Lidem,který jsou mimo moji krevní skupinu mám snahu se vyhnout. Nepovažuju to za zbabělost, je to jenom jakási ochrana sama sebe, bo jako správná cholerička mám tendenci při nějaký konfrontaci zvyšovat hlas a slova si taky nijak zvlášť nevybírám. Po takovým emocionálním výstupu jsem zralá na infarkt, takže je v mým zájmu dělat, že některý jedince nevidím. A když mi přesto(nebo právě proto) vleze do cesty - nekončívá to dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se, pokud to jenom trochu jde, vyhýbám jako čert kříži. Nepovažuju to za zbabělost, prostě je mi líto energie a vlastní duševní pohody. Odkoukala jsem u koček, že se taky vyhýbají. Prej mají ty venkovní dokonce celý promyšlený trasy a časy, aby se nepotkávaly a nemusely upadat do konfliktů. Ideální společenství :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. A mám Tě :-)))Aloha Báro,občas se mihneš na mém blogu a tak jsem jednou ze zvědavosti klikl na www u Tvého jména a jsem tu.Pokud se u Tebe v baru probírají takové vážné témata tak si zkus zaskočit na motorkáře.cz. Tam najdeš sbírku exotů kterým bych se i já docela rád vyhnul a nebo bych je raději viděl za pořádně silným sklem někde v ZOO.Moje horké typy jsou například, Borovsky,Hornetak,Číkus...

    OdpovědětVymazat
  4. Magrátko, noho,mluvíte mi z duše... díky. Ty kočky to mají teda promyšlené, že jsou chytré, to je jasné, ale tohle jsem netušila.Motoneznáááálku!!! Vítej!Konečně jsi zabloudil :))Na \"motorkáře\" chodívám, exoti jsou všude, jen si nejsem jistá, kdo by pak chodil do té ZOO ;)

    OdpovědětVymazat
  5. venkovní kočky se mají jak vynhout, ale domácí moc ne. ty dvě kočičí dámy, co bydlí s námi v bytě, to řeší vzájemným okázalým ignorováním... ale jenom než začne jedna nebo druhá protestovat proti nám nahlas - to se okamžitě začnou navzájem bránit. A taky se občas přátelky \"profackujou\" - stoupnou si na zadní a předníma si to vyříkají. Občas jedna na druhou počíhá a skočí ze zálohy, to se pak honí po celém bytě hlava nehlava, břicho nebřicho (naše pochopitelně) a kytka nekytka... :)

    OdpovědětVymazat
  6. a já to mám podobně. pokusím se to vyříkat a když to nejde, tak ignoruju ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Spíš se snažím konfrontaci vyhnout, ale když to překročí určité meze dokážu říct co si myslím. Nikdy se pak necítím dobře ani se mi neuleví. Radši si v duchu myslím, že je někdo debil, ale nikomu to nevykládám.Na úsloví, že nejhorší je srážka s blbcem něco je, někdy stačí ho každý den potkávat.

    OdpovědětVymazat
  8. Bároasi nevím úplně přesně co máš na mysli, jestli jako konfrontace za každou cenu (protože znám i takové jedince, kteří mají takovou potřebu neustále) a nebo v případně nutosti. Já jsem teda typ konfrontační v tom smyslu, že nemám ráda nevysvětlené věci visící ve vzduchu protože takové mi můžou otrávit vzduch nafurt. Nicméně neřvu, zejména ne doma, protože když někdo z nás zvýší hlas, bojí se zvěř:-)).btw můj muž je cholerik,takže nejlepší je ve chvíli X neříkat nic a pár hodin počkat, ale někdy se mi čekat nechce, což je asi dobře, protože choleriky by člověk neměl nechat, aby si vyskakovali kdykoliv se jim zachce:-))

    OdpovědětVymazat
  9. Magrátko: Ale ty venkovní kočky spolu přeci nemusejí komunikovat, my jo. Taky bych si to tak zařídil, kdybych nemusel. Prostě \"ani vidět\"!:))Báro: Já to mám hozený tak, že takové lidi pouze odsud-sem a mezera mezi tím je asi půl milimetru, právě aby se tam vešlo těch pět nutných vět. (A dorazím ho, až se otočí:))))Mod.: Já teda nevím, ale představuji si jen těžce muže cholerické nátury, který každý den nosí své drahé dárečky (...jsme někde psali:). No, ale vzhledem ke tvému článečku o chlápkovi v bazénu, co tam drhnul kachle... tak radši rychle končím, protože až na mě vyrukuješ s \"Halt!\", tak vím, že je zle:))

    OdpovědětVymazat
  10. Emoce zavřu do komory a jednám přísně věcně. A ledově. Celkem to funguje. Konfrontace by mě otrávila, bez ohledu jestli bych vyhrál nebo prohrál...

    OdpovědětVymazat
  11. 2Wu: Taky to tak vidím. Jen mi občas dojde led ,-)2all: Se snažím se konfliktům vyhýbat. Ale když to nejde ... tak led dojde hodně rychle :-O

    OdpovědětVymazat
  12. Kama Ty myslíš, že cholerici nemohou chodit s dárečky?:-))))

    OdpovědětVymazat
  13. ZOONo já si to představuju asi takhle. Vezmeme se z ruce a vyrazíme do ZOO. Tam se budeme povznešeně a blazeovně procházet,prohlížet si ty podivnosti v klecích a vytvářet kolem sebe auru dokonalé dámy a skvělého gentlemana.Pak se vrátíme k Tobě do baru a tam Ty setrváš na své standartní ůrovni dámy a já se po mnoha fernetech vrátím do své opravdové osbnosti normálního vidláka se slámou v botách. :-))Ale vážněji, jestli něco opravdu nesnáším tak je to to upachtěné snažení mít vždycky poslední slovo, takovou tu křečovitou hádavost a zlobu. Denně děkuji bohu za moji milovanou Doktorku která tyhle vlasnosti ani nezná.

    OdpovědětVymazat
  14. fade,možná je jednodušší být kočkou. Já bohužel občas uhýbám i od toho vyříkání a pak se hromadí ve mně a to je chyba.Helazd, no a někdo to má tak, že MUSÍ tomu druhému říct, že je debil :))Mod, to jsem si všimla i u Tebe na blogu. Bez obav do boje. Trochu Tvé nátury bych potřebovala :))Kamio, 5 vět je maximum!

    OdpovědětVymazat
  15. Wu, kdybych si měla tipnout Tvoji odpověď, tak by to byla přesně tahle :)Motoneználku, nepůjdeme za vidláky rovnou? Není nad to se cítit přirozeně :))Važ si Doktorky, ne každý to takhle má,ale podařilo se Ti vyjádřit, to co mi nedošlo, ta zoufalá snaha o poslední slovo, za každou cenu. Tam bude ten zakopaný pes!

    OdpovědětVymazat
  16. Mod.,mohou! Ba dokonce ... musí?! :))

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,ono někdy od posledního slova není daleko k první ráně:))Kéž bych uměl říct z plných plic \"Ty jsi ale DEBIL!!\" To mi moc nejde. Asi se to začnu učit:)

    OdpovědětVymazat
  18. Kamio,sedím teď u kompu mezi cizíma lidma v kavárně a tak nahlas jsem vyprskla, že se všichni otočili .. já si totiž řekla, že bych se to taky potřebovala naučit a že bysme to mohli trénovat proti sobě .. :))Nepojedeš zase někdy kolem po D1?

    OdpovědětVymazat
  19. Báro,já bych teda byla někdy radši tou kočkou. Zježit srst a sklopit uši mi v případě konfliktu připadá mnohem elegantnější, než se trapně zamotat do koktavé slovní komunikace ;-) Což mi docela jde.

    OdpovědětVymazat
  20. Báro,no vidíš, tak až se zase otočí, tak můžeš hned začít trénovat!:)) Úplně to vidím: \"Co čumíte, vy DEBILOVÉ!?\" A oni sklopí zrak a budou potišeji třískat do klávesnice, aby Tě nerušili:)))))))Až pojedu zase někdy kolem po D1, tak to určitě vyzkoušíme! Výborný nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Přihlašuji se do kurzu říkání: \"Ty si ale DEBIL!\" Hlavně si dát záležet na správné intonaci hlasu. Jen tak to kníknout, by nebylo ono.Dejte mi vědět, až uděláte nějaké pokroky.

    OdpovědětVymazat
  22. [15] fakt, jo? Jsi holt znalec lidských povah :).

    OdpovědětVymazat
  23. ja se snazim neprijemnym lidem vyhybat, protoze mi dokazou opravdu zkazit den. Citim se pak trapne za ne. Nekdy mam naopak se svou velkou uprimnosti problem...ne kazdy snese pravdu. Za nejhorsi povazuji jednani s nasi studijni referentkou...u ni clovek nikdy nevi, jestli nezacne treba jecet.

    OdpovědětVymazat
  24. Helazd,někdy to kníknutí taky není od věci:) Nicméně tady se to musí opravdu naplno, s intonací, zvučně a s rovným pohledem, ve kterém se zračí opovržení:)) Mimiku a neverbální komunikaci samozřejmě nevyjímaje...Báro: zdá se, že jsme vymysleli nový vědní obor...

    OdpovědětVymazat
  25. Kamio,vidím to tak živě... až se stydím :))Magrátko, slibuji, že zejména v tomto případě na sebe s Kamiem rozhodně kníkat nebudeme! Wu, kdepak znalec povah, jen mi přijde, že umíš své emoce využít výrazněji lépe ;)

    OdpovědětVymazat
  26. čagi,takže půl napůl: \"Já Ti řeknu pravdu, ale ty zůstaň příjemný v pohodě\" :))Kamio, nevymysleli, v některých rodinách to jistě trénují roky a naplno!

    OdpovědětVymazat
  27. Báro,tak teda \"objevili\"? Těch objevů je na mně teď nějak moc... včera na bazéně a teď toto:))

    OdpovědětVymazat
  28. Báro,opravuji \"na mě\" nebo \"na mne\" .. ufff, to bylo o fous (ještě před tím, než dorazil zcr:))

    OdpovědětVymazat
  29. Bároto bude asi tím přiřazeným znamením:-)

    OdpovědětVymazat
  30. Kamio,objevuj, co se dá! Klidně i na bazéně :))Mod, asi to tak bude. Už jsem se dočetla, že my Býci si takovými věcmi nechceme komplikovat život ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Báro,na znamení se vykašli, tím to opravdu, ale opravdu není :-)))Někdo je prostě od přírody profesionální nasranec, někdo se hádá rád, ale jen s tím, s kým to má úroveň a někdo si říká, že je škoda energie: chytrého nepřehádáš a blbce už vůbec ne :-)))

    OdpovědětVymazat
  32. Zní tomoc rozumně, co říká Rowdy. Tak mu to budeme muset zakázat, jinak přijdeme o živnost;-)Báro: Na bazéně... no právě:)

    OdpovědětVymazat
  33. Rowdy,vidím, že se vyznáš :)předpokládám, že jsi ta druhá skupina..Kamio, myslíš, že je to vhodná seberealizace ta naše nová živnost?Aby nás to nesemlelo taky...

    OdpovědětVymazat
  34. Báro,já myslím, že jo, ale nikomu ani muk. Když nic neřeknem, tak nás to nesemele:-)

    OdpovědětVymazat
  35. Já to mám hozený......na hák;-) Teda rád bych, ale občas ujedu a pak se chovám zhruba tak, jako poddimenzovanej papinův hrneček;-)

    OdpovědětVymazat
  36. Galahade,tak papinův hrneček, jo? Tak to bych se ti pod ruku dostat nechtěla ;)

    OdpovědětVymazat
  37. Báro...zrovna Ty byses (jako jedna z mála) obávat nemusela.A vůbec - já jsem něžný papinův hrneček;-)

    OdpovědětVymazat
  38. Něžný papiňáček?Ale to je rozkošné :))) Taková něžně rozmlácená kuchyně ani tolik nemrzí, jako když to udělá nějaký surovec ;)

    OdpovědětVymazat
  39. Bárono pravda, býci se nehádají, ale co si myslí vždycky řeknou, ovšem v tu nejméně vhodnou chvíli ( myslím nejméně vhodnou pro druhou stranu):-)

    OdpovědětVymazat
  40. Připojuji se k Mod., mám doma dva býky a o průpovídkách v nejméně vhodnou chvíli něco vím. Když po svém výroku vidí mírně protažené obličeje přítomných s nevinností dítěte se otážou: \"A řek sem něco špatně?\" Pochybuju o tom, že by někdy býk mohl dělat diplomata. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Mod, Helazd,tak mně to sudičky udělaly opačně. Já v nejméně vhodnou dobu mlčím...

    OdpovědětVymazat
  42. Báro,že by vrozená opatrnost? Asi začnu blíže zkoumat Tvůj ascendent, descendent a aplikuji Ptolemaiův systém dómů... Pokud v té době bylo Pluto ve znamení Raka, tak se to vysvětluje:)Helazd: Špatně to neřekl, jen s tím měl ještě počkat, až návštěva odejde:))

    OdpovědětVymazat
  43. Kam.správně!! taky ascendent a zpětný aspekt je důležitý!! nejen znamení narození:-))

    OdpovědětVymazat
  44. Kamio,pomůže Ptolemaiovi, když prozradím, že jsem se narodila ve 14 hodin? :)))

    OdpovědětVymazat
  45. Mod,a říkala mi maminka, že když rodila, tak ležela hlavou na jihozápad..

    OdpovědětVymazat
  46. Mod.,ke zpětnému aspektu mě napadl zpětný ráz a hned nato krátká báseň, ale tu nemůžu zveřejnit, naprosto nelze:))Báro: Ano, pomůže, jen je potřeba vědět, zda je to letní nebo klasický (to se ale dá dohledat), pak také šířka a délka (zeměpisná, ne maminky!) no a pak už jenom aplikuješ systémy dómů a který se ti hodí nejvíc, ten tam necháš;-)) Takže nohy na SV... znamenám si:))

    OdpovědětVymazat
  47. Kamio,čas: 14:00 UTCzeměpisné souřadnice nevím, ale byla to pardubická nemocnice, tak kdyby někdo věděl...

    OdpovědětVymazat
  48. Báro,plně postačuje, dokonce i Claudios Ptolemaios tady pokyvuje, že to jako pude... :)

    OdpovědětVymazat
  49. Kamio,tak teď se teprve v plné kráse ukáže velikost Tvé fantazie ;)

    OdpovědětVymazat
  50. Pro určení ascendentu je dobrá nejen hodina, ale i den:-)) a když se narodila Bára, troufla bych si tvrdit, že to bylo 14 SSČ, tedy slušného středoevropského času, neb letní jsme ještě tehdá neměli:-) a zpětný aspekt je snadný, prostě je takový jaké znamení zrovna vládlo v době početí:-)

    OdpovědětVymazat
  51. Bysem si keště dovolila podotknout, že například němci a nemocní němci považují zpětný aspekt za věc zásadní a přikládají mu větší význam než znamení v době narození. V případě Báry by to mohlo znamenat, že má zpětný aspekt ve Lvu, čímž by se vysvětlovala ta kreativita!!

    OdpovědětVymazat
  52. opravacož by vysvětlovalo tu kreativitu:-))

    OdpovědětVymazat
  53. Báro,mrknem na to a uvidíme:)Mo.: Němci byli vždycky divní:) A protože si chci udržet svou živnost, tak ani nebudu říkat, že znamení je 12 a souhvězdí na ekliptice je 13... :))

    OdpovědětVymazat
  54. Kamofšem, pokud jde o ty údaje o narození, všimni si, že 99% lidí se narodilo v CELOU, což je samozřejmě totální kravina:-)

    OdpovědětVymazat
  55. Mod,ona si maminka už léta trochu protiřečí.Sice jednou pod nátlakem ve slabé chvilce přiznala, že mě porodila, ale k otázce početí se nikdy nevyjádřila a hovoří neustále o nějaké vráně...tak nevím. Ale možná, že mě donesl lev :))Ani s tatínkem není řeč.Kamio, doufám, že teď gentlemansky nezneužiješ podaných informací k mé společenské popravě :)

    OdpovědětVymazat
  56. Mod,kravina to asi bude, ale je velký rozdíl v pěti minutách?

    OdpovědětVymazat
  57. Báro,já jsem gentleman, nezneužiju! :) Kdyby to bylo teď, tak bych řekl, že mě stáhli z internetu;-) Ale taky jsem byl klasicky porozen, tedy ve 22:45:))Mo+B: Jasně, že to je kravina, pět minut sem, pět tam to nehraje takovou roli. Směju se když ukazují první miminko roku narozené minutu po půlnoci. A hlavně - někdo považuje za okamžik zrození opuštění hlavičky, někdo celého tělíčka, mezi tím může být i několik hodin... že.

    OdpovědětVymazat
  58. Kamto myslíš jako hlavičku bez tělíčka a tělíčko bez hlavy?:-))pokud myslíš vcelku, tak to jde ráz na ráz:-))))

    OdpovědětVymazat
  59. Báro5 minut určitě roli nehraje, ale já neznám ani nikoho, kdo by se narodil třeba v půl:-)) Třeba já se narodila v 8-večer:-))

    OdpovědětVymazat
  60. Mod.,no to nééé:)) To myslím jako dítěvcelku:) Ráz na ráz ... u třetího dítěte možná jo, ale rozdíly tam jsou (okamžik, kdy se objeví/narodí hlavička a kdy je narozeno celé mimčo). Teď mluvím jako bych někdy rodil, ale pokud počítám i srážky s blbci, u kterých jsem porodil, tak jsem už zasloužilá matka:-))

    OdpovědětVymazat
  61. Mod,viděla bych to tak, že se Kamio moc dívá na akční filmy. \"Už vidím hlavičku...\" za půl hodiny... \"už letí doktor ve vrtulníku...\" a tak podobně :))Kamio, taky z blbců rodíš ježky?

    OdpovědětVymazat
  62. Báro:-)))))))))))))))))))))))))jojo tak nějak:-))))Kam:-)))))) nic dalšího už není tak objemného jako hlava a nedá se miminkům skřípat krček:-)))))))))

    OdpovědětVymazat
  63. Báro,já nevím, jsou toho plné zprávy:))) Kdesi jsem to četl, fakt. Byla to debata na \"okamžik zrození člověka\" - co to jako je a že různí autoři to pojímají různě a jsou tam časové prodlevy, třeba v Polsku by to možná bylo početí:))) Ježky?? Taky, taky:))No, ti jdou ztěžka a bolí to jak sviňa:)Mod.: Já nevím, tak co třeba zadeček? :))) Nebo mi chceš říct, že to je během vteřiny všecko venku??? :))Báro: Sleduj, za chvíli zas budeme u pásu z tanku;-)

    OdpovědětVymazat
  64. Kamneříká se zadeček, ale konec pánevní a to je průšvih, ale na druhé straně, zadek prostě neuškrtíš:-))))

    OdpovědětVymazat
  65. Mod.,konec pánevní, áááá, to mi chybělo ve slovníku:))

    OdpovědětVymazat
  66. Pás z tanku?Slyšel jsem dobře řev mohutných jednotek pohonných naftových?

    OdpovědětVymazat
  67. Galahade,pásy z tanku se nám tu prolínají už od minulého příspěvku :)))

    OdpovědětVymazat
  68. Galahade,ano, slyšel jsi dobře, ale takhle násilně to nemůžeme... musíme postupně. Teď jsme u konce pánevního:)))

    OdpovědětVymazat
  69. Galahade,takže pokud mě donesl Lev na Býkovi, u tebe bych to viděla, že s tebou dorazil Vodnář v tanku. A maminka Kamiová dostala řádně zváženého synáčka mailem...nebo si ho stáhla jako free verzi (při jeho kvalitách odmítám pomluvu, že jí tam byl zaslán jako virus nebo spam) :))

    OdpovědětVymazat
  70. Báro,děkuji, opravdu nejsem spam:)) Ano, byla to původně taková free zábavná utilitka, ale nabalovalo to, nabalovalo a dnes je to samostatný komplexní modulový program s nějakou inteligencí, který se dokáže nejen učit, ale také poučit z předchozích chyb. Jen ty ježky jako by furt kolem shazovali... :))

    OdpovědětVymazat
  71. Kamio,dokonce mu i fungují různé rezidentní podprográmky, že? :)))

    OdpovědětVymazat
  72. Joooo...Kamío...ježci sou svině... Což mi připomíná - takový hladový prase, jooo - to umí bejt taky pěkná svině!(Kterýmžto tvrzením odvádím pozornost od skutečnosti, že nevím, o čem to tu mluvíte a vůbec si nejsem jist, jestli na mě náhodou nejste sprostý!)A teď se jdu podívat po těch pásech;-)

    OdpovědětVymazat
  73. Galahade,to bychom si nedovolili jít zhurta na muže s tankem:)) Viz [61].Báro: Občas něco rezidentního se taky spustí, ale mám to pod kontrolou;-)

    OdpovědětVymazat
  74. A ty pásy jsem nenašel!

    OdpovědětVymazat
  75. S tankem?...na muže s JEDNÍM tankem si zhurta klidně jdi;-)

    OdpovědětVymazat
  76. Galahade,chráněn stádem tanků není třeba se čehokoliv obávat... ;)Kamio, já nevím, v tom bazénu... tam bych za tebe ruku do ohně nedala ;)

    OdpovědětVymazat
  77. Báro, tak si to rozmysli......do ohně nebo do bazénu...(?)\"Stádo tanků\" je moooooc hezký slovní spojení...;-)

    OdpovědětVymazat
  78. Báro,tam to běží rezidentně všechno:)Galahade... nemůžu to najít:) Ale snažím se. A snaha bude odměněna. Zapínám search program... ... ... ...

    OdpovědětVymazat
  79. Galahademám to:http://www.barmanka.bloguje.cz/500899-na-baru-klidne-s-barometrem.php#cmt_36

    OdpovědětVymazat
  80. Kamio,jsi lepší, já to najít nemohla, nemám search program :))Galahade, za Kamia v bazénu nedám ruku do ohně. Zatímco za Kamia v ohni dám klidně ruku do bazénu.... ježíšmarjááá, Báro už nepij...

    OdpovědětVymazat
  81. Báro,bohužel mám před sebou ještě dvouhodinový sporotvní výkon, takže vás budu muset opustiti. Nicméně vzhledem k tomu, co jsi napsala s tím ohněm a bazénem, myslím, že bys taky mohla přepnout na jiný program:-D Nebo raději ne... jsem zvědav, kam to dospěje... Stovka komentů se blíží:))

    OdpovědětVymazat
  82. Néééé...Báro jen pij. Nejen Kamío je zvědav. I já právě stražím uši mohutněji, než příslušnice žižkovské tajné služby! Ale to s tim bazénem si asi budu muset přečíst ještě jednou, protože si právě nejsem úplně jist, že jsem ten výrok pochopil do všech důsledků z něj plynoucích...:-)

    OdpovědětVymazat
  83. Teda Kamio,dvě hodiny je slušný, ale říkat tomu sportovní výkon, je přece jen trochu cynické... Galahade, on teď Kamio, co má nové brýle pod vodu objevil nové rozměry svého vidění světa :)))

    OdpovědětVymazat
  84. Anebo, že bys opravdu šel odklízet sníh?

    OdpovědětVymazat
  85. Jo von má novej bazéééén......tak to už pak rozumim;-)

    OdpovědětVymazat
  86. Galahade,bazén má starej, brejle má nový :))))

    OdpovědětVymazat
  87. Protestuju, tohle nejsou komenty, ale chat:-)))))))))

    OdpovědětVymazat
  88. teda to jsou komenty! a ten posun od tematu jak se spravne hadat pres novou zivnost a porody az k tankum a hups do bazenu!zajimave:)))jo a prispivam ke stovce;-)

    OdpovědětVymazat
  89. [59] ModJá jsem se narodila v 22.30 alespoň máma povídala.

    OdpovědětVymazat
  90. Mod,dejme tomu, že taková diskusní platforma. Nééé,to je škaredé slovo, tak to je lepší ten chat :))Olísku, no vida, to už jste dvě, co jste narozené o půl, tak třeba ještě někdo přibyde. Hledá se zrozenec ve čtvrt a ve třičtvrtě :)

    OdpovědětVymazat
  91. čagi,často se mi stává, že se u komentů pobavím víc než u příspěvku. Nemyslím teď jen u sebe, ale i mnohde jinde :))

    OdpovědětVymazat
  92. Hlásí sezrozenec ve třičtvrtě. 22:45 prý. Ale nevím, jestli to je začátek nebo konec mého downloadu:))Báro: \"Sportovním výkonem\" jsem myslel sportovní výkon, ne to, čemu mnozí říkají \"průmyslová charitativní desetiminutovka\", což už by tedy cynismus rozhodně byl:)Mod.: A co bys čekala ... v baru? :)

    OdpovědětVymazat
  93. Kamío,ten zrozenec ve tři čtvrtě... To znamená, že jsi nedonošeneeeej??? :-P

    OdpovědětVymazat
  94. Kamio,to musel být konec downloadu, protože když se něco začne stahovat, nikde není psáno, že se to také celé stáhne a dokončí.A než PCHD, tak raději NIC!!!Galahade, jestli padne ta stovka, bude martini s vodkou.

    OdpovědětVymazat
  95. Galahade,tak já kvůli Tobě spouštím searching program a Ty takhle.. :)) Pamatuj, že čas je relativní, záleží k čemu jej vztáhneš... Báro, mám v lednici olivky, tak tam k tomu Martini ještě olivku...:)

    OdpovědětVymazat
  96. Báro...protřepaný nemíchaný? S olivou či bez? ...s citronovou kůrou? ...ve smokingu? ...s nebezpečnou kráskou? ...s pistolí pod polštářem?

    OdpovědětVymazat
  97. Galahade,pro tebe protřepaný nemíchaný bez ničeho :)), můžeš i bez smokingu, krásku nechám na tobě a pistoli bez polštáře (s polštářem bys vypadal divně)

    OdpovědětVymazat
  98. Kamio, já vímtobě olivu a Mod cibulku

    OdpovědětVymazat
  99. Tedy dobrá......bez ničeho je to stejně nej;-) Ale smoking by nevadil, nebezpečnou krásku, doufám, najdu na místě a... Máš pravdu, kvůli pistoli sebou polštář tahat nebudu:-)

    OdpovědětVymazat
  100. STOVKA!A je to tady!!!!!! Jupííííííí!!!!

    OdpovědětVymazat
  101. Gratuluji,Kamio se trefil :))Takže Martini bude s olivou...Galahade, nějakou krásku Ti tam nachystám ;)

    OdpovědětVymazat
  102. Vodevřete šampíííčkooooo!!!!A k té krásce...mohl-li bych požádat o nějakou konkrétní;-)A já si to Martini halt budu muset zaplatit:-)))

    OdpovědětVymazat
  103. Galahade,jsi znaný také, přece Tě nenechám platit Martini, když máš členskou průkazku 00.007!Požádat samozřejmě můžeš.... za to nic nedáš :))

    OdpovědětVymazat
  104. Tedy dobrá...Žádat nebudu... tiše doufám;-)A jinak - stovka padla, je třeba si stanovit nové cíle. Tak co takhle 150 komentářů? ;-)

    OdpovědětVymazat
  105. Galahade,stovka bohatě stačila... nejsem maximalista :))

    OdpovědětVymazat
  106. Báro......to není moc ambiciozní plán...teda...

    OdpovědětVymazat
  107. Nadpis článku by se dal přirovnat k té krásné stovce, takže bych to odpískal:))Teď se slaví!!

    OdpovědětVymazat
  108. Galahade,to musí vzniknout spontánně, takže, ať to dělá, co umí :))

    OdpovědětVymazat
  109. Inu Báro...TO...neudělá nic;-) To musí čtenáři;-)

    OdpovědětVymazat
  110. Takže Galahade,já to zformuluju jinak: Dělejte, co umíte :))

    OdpovědětVymazat
  111. Báro...já jsem srdcař, já bych se třeba přetrh... Přidá se někdo...?

    OdpovědětVymazat
  112. Galahade,nerozesmívej... já mám teď vážnou práci :))))))))

    OdpovědětVymazat
  113. Vážnou?Bože...jakou?

    OdpovědětVymazat
  114. Hmmm......je zajímavé, jak se někdy komentáře zvrhnou !!!! Blahopřeji ke 113! Já mívám usmolené 4 a jsem za ně vděčná :o))))

    OdpovědětVymazat
  115. Galahade,že se ptáš! To byl dneska večer, asi to budu muset sepsat!

    OdpovědětVymazat
  116. Olísku,zvrhne se to jenom s přiměřeným dostatkem zvrhlíků :))))

    OdpovědětVymazat
  117. Báro,nech nás s Galahadem, zvrhlíci teď mají vážnou práci ... Galahade: Přesvědčils mě, doufám, že nemáš zbytnělá játra:))http://kamilic.bloguje.cz/506689-kocka-je-brzda.php#comment15Začnem třeba u usmolených 4 komentářů u Olíska. Z toho dva jsou totiž moje;-)

    OdpovědětVymazat
  118. Galahade,takhle to tu opustit, když jsi mě přesvědčil, to je hanebné:))

    OdpovědětVymazat
  119. Kamio,možná se to jednou povede pod mým nekrologem.

    OdpovědětVymazat
  120. Báro,nestraš s takovými myšlenkami:) Radši mít ty usmolené 4 komentáře, jak psala Olísek (to je jako pravopisně správně?:) a být v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  121. Kamio,já jsem v pohodě. Ale vzpomínám si dobře, jakou jsem měla radost z prvních komentářů!

    OdpovědětVymazat
  122. ježyš,to jsem napsala pěkně blbě. Pořád mám radost z komentářů !

    OdpovědětVymazat
  123. Báro,já když jsem viděl v úvodu \"ježyš\", tak jsem myslel, že to tady zase rozbourává Mod.:)) taky mám z nich radost-ze všech. A musím přiznat, že si jako klenotů vážím některých komentářů - zvláště některé novotvary, to stojí za to:)

    OdpovědětVymazat
  124. Kamio,já jsem si dovolila \"ježyš\" vypůjčit, protože se mi to strašně líbí a navíc to obvykle přesně řekne, jak se dotyčný, co to použil, cítí :)

    OdpovědětVymazat
  125. To znám:)taky bych občas použil Modonino \"ježyš\", třeba teď u zcr, kde jsem místo rovnodennosti použil slunovrat. JEŽYŠ!! :)

    OdpovědětVymazat
  126. Kamio promiň...já musel do práce. Ten hajzl Cathcart mi normálně nechtěl dát dovolenou na lámání blogovacích komentářových rekordů... hajzl...

    OdpovědětVymazat
  127. Galahade,to nevadí, není se co divit:) Pomaličku polehoučku tady tu práci dokončíme;-) Víš, mě napadlo, že jsem snad nikdy nepsal do závorek trojciferné číslo, tak si to s dovolením (Báro) vyzkouším... třeba [122] ... týý jo ... [104] wow!! :))

    OdpovědětVymazat
  128. Kamio,ještě párkrát zabloguješ na nějaké lidské téma a budeš si to pěkně zkoušet u sebe, jak se to pohrne. :)))

    OdpovědětVymazat
  129. Pomaloučkuuuu... polehoučkuuu...se chodí na víly:-))))

    OdpovědětVymazat
  130. Galahade,taky mám svou vílu:-)

    OdpovědětVymazat
  131. Kamio,ona se vysublimovala! To je nespravedlivé.. určitě ji nestihl ani Galahad.

    OdpovědětVymazat
  132. Báro,je to éterická bytost, tak už je zase pryč!! Trošku ji znám, bydlí někde daleko a přichází občas s nějakým hezkým poselstvím... trošku jako ten Tvůj Múz:)

    OdpovědětVymazat
  133. Kamio...tak snadno se z toho nevyvlíkneš:-P Si na tebe s Bárou něco vymyslíme. Viď Báro, že si spolu na Kamia něco vymyslíme?

    OdpovědětVymazat
  134. Galahade,on si Kamio strašně rád nabíhá do prekérních situací....

    OdpovědětVymazat
  135. Báro,já si nenabíhám rád, mi to jde samo! :)Galahade: Neponoukej!

    OdpovědětVymazat
  136. Báro,prekérní situace, to by byl námět pro rubriku:)

    OdpovědětVymazat
  137. Kamio,myslím, že jich je nachystaných docela dost :)Rubrika by se mohla začít plnit co nevidět.

    OdpovědětVymazat
  138. Báro,nejhorší na tom je, že na prekérní situace se člověk snaží rychle zapomenout, aby nebyl sám před sebou za vola, že jo:))

    OdpovědětVymazat
  139. Kamio,máš pravdu, zatím jsem neviděla blog s rubrikou \"Jak jsem lidem za vola\" ale pravda, že jsem taky neviděla všechny blogy :)

    OdpovědětVymazat
  140. Báro,tak to bych ani nechtěl - vidět všechny blogy... natož je číst:))

    OdpovědětVymazat
  141. Kamio,ale nebýt zase různých trapných historek, na co by se po letech vzpomínalo, že? Nemůžeme být pořád všichni za supermany...to by byla nuda!

    OdpovědětVymazat
  142. Báro,tak za supermany to nehrozí:) Je to všechno tak vymachrovaně zařízeno, že když si začínám myslet, že jsem ten onen MAN, tak narazím ústy na buldozer... :)

    OdpovědětVymazat
  143. Občastak být Spiderman... wow!! :))

    OdpovědětVymazat
  144. Kamio,to je ten v tom modrém oblečku, co skáče v lese přes cestu a nechává za sebou ty pavučiny, abych měla o čem přemýšlet, jak se tam dostaly?

    OdpovědětVymazat
  145. Báro,ano, ano, to je přesně ten! I když ... teď mi zase vrtá hlavou, proč jej ještě nikdo nikdy neviděl... Jsa ovšem poučen nedávno shlédnutým filmem s Bolkem Polívkou v titulní roli o velkém dědictví... není to důvod nevěřit;-)

    OdpovědětVymazat
  146. Kamio,od té doby, co mě Bolek poučil, taky věřím :) A toho v tom modrém oblečku jsem neviděla ani v kině. Jsou věci, které mě dočista míjejí.

    OdpovědětVymazat
  147. Báro,STOPADESÁT!!! Šampusy do placu, slavíme!!! Ale Galahadovi nalijeme jen decku, protože to nejdříve vyhecoval a pak to vzdal... Že by na nás zkoušel nějakou studii jako britští vědci? :))A toho v tom modrém oblečku jsem viděl na DVD a docela jsem se pobavil:) Superhrdina v jiném hávu:))) Oddechovka, doporučuju.

    OdpovědětVymazat
  148. Kamio,šampus je na cestě!!! A není jen tak obyčejný, chvilku ležel na slámě :))Spidermana teda zkusím, ona mi ho Nova určitě některou chvilku nasrvíruje.

    OdpovědětVymazat
  149. Ne... já jsem profesionální hecíř:-) Tak co si to dát do dvou set;-)Námět na hovor se vždycky najde, žeáno:-)

    OdpovědětVymazat
  150. Galahade,námětů je spousta. Ale neblíží se to pak už chatu? A že jsi hecíř, to už tady dávno víme :))

    OdpovědětVymazat
  151. nekomunikovat s temi, ktere nemuzeme, se zda byt idealni cesta. Prekerka nastava ve chvili, kdy s takovym clovekem musim pracovat, nerkuli spolupracovat... Resim to dnes a denne, zatim s jedinou ztratou kyticky ! :)

    OdpovědětVymazat
  152. Galahade,námět na hovor áááno, vyhecovat áááno a my to pak tady s Bárou odedřeme sami, že jo!!! Ani nápad:)

    OdpovědětVymazat
  153. Terrynko,znám to moc dobře. To je pak zkouška psychické odolnosti... ale hodí se jako další zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  154. Kamio,já se nedřu, já se těším ;)

    OdpovědětVymazat
  155. No jo, zkusenost, ale kazdy den to je umorny.. Navic krom obligatni kolegyne se posledni dny do role kretena neomylne sune i kolega. Nesnasim lidi, kteri rejpou az jsou nechutni a zli, ale jim se nesmi rict nic, byt by to bylo sebevic k veci, uzitecne a plodne. Ve chvili, kdy se v zajmu nevytvareni konfliktu neda se spolupracovnikem mluvit ani o praci, to zacina byt napovazenou. Asi mi brzo jebne uplne ! :)

    OdpovědětVymazat
  156. Terrynko,tak tady snad pomůže alespoň jedna spřátelená duše na pracovišti. Taková ta, co na tebe mrkne, když vidí, že jsi ve stavu \"těsně před jebnutím\" a ty víš, že je na tvé straně a chápe tvé pocity totálního zoufalství nad nějakým kreténem. Pokud takový nikdo není, pak je ouvej..

    OdpovědětVymazat
  157. nastesti je (viz. muj spot o kolegovi, co me v hluboke noci vytahl na pivo), jsme v kancelari v pomeru 50:50 - tedy dva na zabiti, dva spiklenci a ti, kteri se alespon snazi premyslet, nez vyjedou, placnou nejakou hovadinu a nadechnou se trikrat zhluboka, nez zarvou. Nicmene si nedelam iluze, ze padesatiprocentni dvojice oponentu vidi nas jako ty kreteny :)

    OdpovědětVymazat
  158. Terrynko,a vadí ti moc, že tě kretén má za kreténa? :-) Mě příkladně vůbec. Naopak - když mě kretén za něco pochválí, dost přemýšlím o tom, co dělám špatně;-)Kamio - jaký oddřeme? Vždyť už jen těžíte z nadhozeného (rozuměj mnou pracně vytvořeného) hecu:-) Tak nekecej a hovoř;-)

    OdpovědětVymazat
  159. Terrynko,50:50 je povzbuzující. Dívej se na to jako na poloprázdnou nebo poloplnou sklenici. Ta druhá je lepší!

    OdpovědětVymazat
  160. Nevadi, pouze konstatuju, ze je mi jasne, jak me vidi pulka kancelare. Zily mi to ovsem netrha :-)Baro, zalezi na uhlu pohledu - poloplna sklenice piva, ktera utoci na cislo deset, me vetsinou spise desi, nez tesi - desne nerada nedopijim :-D

    OdpovědětVymazat
  161. Galahade,tak zase tolik práce Ti to nedalo, že jo:) \"Nekecej a hovoř\" si značím, neboť tuto repliku jistě ve svém okolí (nejen, ale převážně pracovním) použiju vícekráte... A propos: o kreténech na pracovišti včetně jakéhosi \"jebnutí\" raději nepište, protože někdy je to větší adrenalin, než jízda po držce z Matterhornu v lavině... O práci prosím ne:)

    OdpovědětVymazat
  162. Kamio,že tys dostal poJeb od nadřízenýho:-)Jinak - moc práce mi to vážně nedalo, ale to nemusí nikdo vědět, takže Psssst!!!Replika \"Nekecej a hovoř!\" se mě osobně taky velmi líbí a jakkoliv bych to učinil rád a s pýchou, pod ní se coby autor podepsat nemohu. Prvně jsem ji slyšel od jednoho kamaráda toho času žijícího v Prostějově, který mi zároveň posloužil při tvorbě jedné postavy z Crayfishe:-) Ale hláška to je dobrá, to jako jo!

    OdpovědětVymazat
  163. Galahade,nikoliv, můj šéf je skvělý:) To je spíše celkový dojem z ansámblu... Znám remix té hlášky:Mluví, mluví a furt nic neřekl:)

    OdpovědětVymazat
  164. Kamio......to je vlastně jen oznamovací podoba toho \"nekecej a mluv!\";-)

    OdpovědětVymazat
  165. Galahade,u nás se ještě říká:\"Nědřistej a muf cošik!\"

    OdpovědětVymazat
  166. Kamio...a u nás se na tohle řiká: \"Cožeeeee? Já ti vůbec nerozumim...\" ;-)

    OdpovědětVymazat
  167. Galahade,v tom bude asi nějaká sémantická mezera, když někdo někomu něco nerozumí a to kdykoliv:) Buď v klidu, se nějak domluvíme... třeba anglicky, když bude potřeba:)

    OdpovědětVymazat
  168. Případ opačný,kdy tázající nehovoří, i když by měl:\"Tak mluv nebo ser písmena...\"

    OdpovědětVymazat
  169. Báro,čili \"Kvakej, kvakej, času něni!\" :)Btw: A co když ten mluvčí neumí číst? To si asi písmena těžko přečte...:)

    OdpovědětVymazat
  170. Báro...\"Mluv nebo ser písmenka!\" znám... rovněž dobrý:-)

    OdpovědětVymazat
  171. Kamio,já se lidmi co neumí číst v podstatě nepřicházím do styku, takže jejich problémy neřeším :))Galahade, a to jsou i lidi, co tak strašně šetří písmenky, že by se o nich dalo říct: \"Mlčeli jsme spolu pět mailů!\"

    OdpovědětVymazat
  172. Báro,jak jako \"mlčeli\" jsme pět mailů? To je samé re: a obsah žádný??

    OdpovědětVymazat
  173. Báro,tak třeba to napošesté vyjde a už tam budou i jiná slova:))

    OdpovědětVymazat
  174. Bároooo......nesmutni...:-))))

    OdpovědětVymazat
  175. Galahade,víš, že tohoto smajlíka :(( jsem psala v životě tak maximálně třikrát? Ale tentokrát tam seděl.

    OdpovědětVymazat
  176. Kamio,no jo, ale jak vypadá ležící smutnej smajlík? A jak se pak rozezná, zda ještě žije nebo už je dočista mrtvej?

    OdpovědětVymazat
  177. Báro,pokud se mu vzdouvá dvojtečka, tak ještě dýchá:)

    OdpovědětVymazat
  178. Kamio,dvojtečka leží, tak už je asi mrtvej...

    OdpovědětVymazat
  179. Báro,žádné smutné smajlíky prosím ne!! Hele, takový je lepší :)

    OdpovědětVymazat
  180. Kamio,ale bude to chtít asi ode mě něco smysluplnějšího, než smajlíky, aby nám pak tu dvoustovku nenapadl nějaký šťoura...

    OdpovědětVymazat
  181. Báro,je tady několik adeptů, to je fakt, ale vzledem k tomu, že štvanice na číslo 200 se účastní ten hlavní šťoura, tak je to myslím OK:) Občas tedy mám pocit, že hlavní šťoura je Galahad, ale to je jistě jen pocit:)A propós: Jsem si vzpomněl na třeče liščích ohonů... jak se to dělá v jiných typech elektráren?

    OdpovědětVymazat
  182. Kamio,Galahad není šťoura, to je galantní anglický sir, ten by toho nebyl schopen :))A elektrárny? Já netuším, že jsou i nějaké jiné. Sakra, ale co ty větrné...?

    OdpovědětVymazat
  183. Báro,no třeba ty větrné! Tam se prostě třeč nemá kde vejít a ještě aby roztáčel ty vrtule třeba proti větru... já myslím, že pro takového klasického třeče je šichta na větrné elektrárně za trest ... tam se dávají jenom ti svalnatí třeči:) Mají vůbec ještě liščí ohony? No asi jo, jak jinak by to vyráběli tu elektřinu, že:) Ale asi nefuní... jsem ještě neviděl větrnou elektrárnu s párou u vrtule...

    OdpovědětVymazat
  184. Kamio,já ti nevím, možná tu páru nevidíme, protože v zimě jsou pod vrtulemi vždy natažené pásky a je tam zákaz vstupu, protože může shora přiletět kus ledu. A kde jinde by se tam vzal než ze zmzlého dechu třeče?

    OdpovědětVymazat
  185. Báro,ty myslíš, že třeči liščích ohonů jsou nahoře? Já myslel, že jsou dole a třou to tam pod povrchem a ta vrtule je jenom takové šme pro ekology:)

    OdpovědětVymazat
  186. Kamio schválně...Kolik třečů musí třít kolik ebonitových tyčí kolika liščími ohony, aby vyrobili elektřinu pro jednu domácnosť?A jinak si dovolím nesouhlasit s tvrzením, že galantní angličtí síři nejsou schopni šťourat. Oni šťouraj intenzivně, ale čas od času nejsou pochopeni:-)

    OdpovědětVymazat
  187. Galahade,to já sakra zatím nevím, skončil jsem zatím jen u flusání na TGV:)

    OdpovědětVymazat
  188. Galahade,já netušila, že jsou to takoví šťouralové... a občas je nepochopen každý...

    OdpovědětVymazat
  189. Kolik myslíte, že je (procentně) šťouralů mezi třeči liščích ohonů? :)

    OdpovědětVymazat
  190. Kamio,asi tolik, kolik je anglických sirů. Bude záležet hodně na lokalitě umístění elektrárny.

    OdpovědětVymazat
  191. Myslíš umístění jako \"na kopci\" nebo \"v údolí\"? Teda... větrná elektrárna v údolí, to je asi jako klubovna Klubu filatelistů bez oken na Pradědu:)Vypadá to, že mezi třeči asi nebude žádný šťoura... proč by anglický sýr třel liščí ohon? Ten to přece všechno řídí:)

    OdpovědětVymazat
  192. Kamio,za pár minut odcházím mezi filatelisty, tu klubovnu bez oken si jistě nenechám pro sebe !!! Vyděsím je pěkně hned z rána :))A s těmi třeči už se mi to rýsuje, jak to je, bude článeček, jen čekám na dodání fotek.. (průřez elekrtárnou :)))P.S. Rekord čeká na tebe

    OdpovědětVymazat
  193. 200!!!hip hip... no.Mezi třeči liščích ohonů je šťouralů poskrovnu neb při tření nestíhají šťourat:-) A naopak;-)

    OdpovědětVymazat