Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 21. března 2007

Už to brzy začne!

A máme se na co těšit

Speciální akce - jarní motoburzy. 


Ač se to za oknem nečekaně zazimilo, jedna věc je jasná.
V garážích, dílnách a různých stodolách už to vře jako v úlech.

Motorkáři obcházejí své nedobrovolně odstavené miláčky, dobíjejí nečinností unavené baterky, kontrolují si vzorky na gumách, vylepšují výkony, dotmelují škrábance z loňska a nedočkavě pokukují po svých kožených oblečcích a helmách, kdy už konečně...
V jiných garážích se zase přelešťují miláčci staršího data a majitelé nedočkavě čekají na první akce "otvírání šoupátek", aby si mohli po zimě opět přivonět k té omamné směsi spáleného oleje a benzínu.
A ještě jinde zase sběratelé všeho možného přebírají své poklady a chystají se to vyměnit, tohle prodat a koupit něco jiného, stejně zbytečného, jak to předtím, jen s tím rozdílem, že tamto mají pětkrát, ale tohle ani jednou. 

Baví mě tyhle nadšené akce, kam se musí kolikrát jet ještě za tmy a pak se doslova přebíhá s baterkou od prodejce k prodejci, co kdyby někdo vytáhl věc, která se shání už roky, vždyť víme, náhoda se může stát. S postupným rozedníváním pak davy houstnou, ale ulovené vzácné součástky už neleží na dece před nohami prodejce. Jsou dávno objeveny, zakoupeny a teď spočívají v kufru auta svého nového majitele, který v tuhle chvíli chodí už jen tak spokojeně po place a zdraví známé a zapřádá rozhovory typu: "Tak co, už ti to jede?"

Dopoledne utíká a u piva a langoše je potřeba vyřešit velmi důležité věci, jako například, zda koupit tu americkou polní lopatku nebo raději novou nádrž svému Matchlessu, ale, sakra, ta dělová koule támhle vzadu, by taky nebyla špatná, kdy to ti lidé pořád berou?

Že to není k ničemu?
Ale to je přece jasné!
No a co? 

$$OBR208422$$

V takovém mraveništi lidí a věcí se může dít ledacos a některé prodejce to nutí i k protiopatřením. Každý se s tím vypořádává po svém, dovoleno je vše.

$$OBR208420$$

A na žádné burze nesmí chybět výstava našlechtěných drahoušků. V případě, že má někdo kamaráda v chromovně se musí nutně nachromovat i dřevěné součástky. Tenhle kousek má ode mě bod k dobru, protože jsem viděla, jak ho spousta lidí obchází, kroutí hlavou a nepoznává! Inu, nový kabátek může i obyčejného proletáře posunout mezi Harleye! 

$$OBR208421$$

49 komentářů:

  1. Tý jo,první jarní den, mne se nechce z pod deky a ona takhle a parádně. Ještě před lety bych za tento článek začal s Tebou chodit. Nedávno, no v roce 1962 jsem si musel nechat na míru ušít kožené kalhoty, bundy byly a lampasácké holinky se taky nechaly sehnat a byl jsem. Nedávno jsem Ti přemýšlel, zda bych měl ještě chuť jet na Harleji durch Spojené státy. Víš, že jo? Já vím, tak manifestačně hodinu a dostal bych kapačky. Tak jdu sněhem na dříví.

    OdpovědětVymazat
  2. Buteo,to je tak pěkné, co tu napsal, že by to vydalo na příspěvek!Určitě bych s Tebou tehdy taky chodila, ale ještě jsem nebyla na světě. A na tom Harleyi, jóó to by bylo něco!

    OdpovědětVymazat
  3. vůbec motorkám nerozumím, byť jsme meli doma Simsona Enduro, ale s brachou jsme na tom moc nejezdili - on byl manicka a radsi nekde pařil a ja byl jeste malej... :-)Ale mam kolegu, ktery sbira a opravuje veterany a ma doma nekolik starych motorek a take nejakou starou Pragovku - nadherny veci - to uz je kategorie umění.Jen takova zajimavost ze sveta motoru:Nedavno byl v TV porad, kde hovorili o predvalecne rodinne ceske firme, ktera vyrabela karoserie pro auta jako Pragovka, Mercedes, Rolls Royce atp. Byla to špička ve svém oboru a delali i kusy na přání. V roce 1948 firmu znarodnili komunisti a majitel si bez udani duvodu odsedel rok ve vezeni. Po svem propusteni až do smrti šéf této firmy jezdil ve Velorexu... :-(

    OdpovědětVymazat
  4. ty jo, buteo,a ja si myslela, ze bys byval chodil se mnou!! no, mas stesti, ze jsem taky jeste nebyla na svete:))

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,tohle mě opravdu úplně minulo. Co jsem dokázal, byly opravy \"stopětky\", ale motorky ... i když ten fichtl naleštěný, to je něco. Pokud v tom je estetika, tak se rád kouknu:)))Buteo: Já bych s Tebou ani tehdy nechodil:))

    OdpovědětVymazat
  6. Nooo...Ten Stadion je přenádhernej... Ale pánové - nechodil bych s váma teda taky ani s jednim:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Kyklope,pořad jsem bohužel neviděla, ale mohla to být karosárna Sodomka. Ta byla před válkou naše nejlepší. Přivedl jsi mě na nápad udělat pár článků na tohle téma, materiálu mám dost. A ti veteráni, to je o nesmírné šikovnosti a citu pro řemeslo. Poto tak ráda na ty burzy jezdím. Jsou tam k vidění nádherné věci.Kamio, taky by sis užil, i kdyby ses díval jen na krásu a byla by to krása staré techniky.

    OdpovědětVymazat
  8. Galahade,je jaro, nebuď takový puritán :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Já nejsem puritán......je sice pravda, že když je láska upřímná, na pohlaví nesejde, ale já mam upřímně rád někoho úplně jinýho, víš Baruuu?;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Galahade,tak jo, i když je to jaro, uznávám, že na tom co říkáš, něco bude :))

    OdpovědětVymazat
  11. Galahade,a myslíš to upřímně? To už tady totiž bylo... a ejhle, kdopak nám to dnes vystupuje ze socdem? :)))Když je láska upřímná, na pohlaví nesejde... ještě, že jsi nenapsal \"na druhu nesejde\":)Báro: ... ale jo, šel bych se mrknout:)

    OdpovědětVymazat
  12. A Báro - neuhodneš koho;-)A Kamio - upřímně to myslim! Ale na jako Gross - jako Galahádě;-)To \"na druhu nesejde\" mne nenapadlo, ale konec konců - je to taky pravda;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Kamio,jsou akce, kam bych tě nezvala, ad. obrázek 1/, kde je jen letištní plocha, prodejci v blátě, kupující v blátě, zima, déšť a nadšení pro věc sice zahřeje, ale občas brzy dojde. A pak jsou nádherná tradiční setkání s burzou spojená, kde je to pravé ořechové. Ten Stadion je z jedné takové na zámku ve Slavkově, kde veteránům patřila celá zámecká zahrada a program byl na celý den včetně soutěže o nejlépe dobově oblečenou posádku...

    OdpovědětVymazat
  14. Galahade,raději hádat nebudu, to zklamání by za to nestálo ;)))

    OdpovědětVymazat
  15. Otázka je......proč bys měla být zklamaná;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Motorůmnerozumím ani pověstné zbla, přesto se kouknu, když to má šmrnc. Já tak na hotový s řidičem, sednout a povozit se ;-))

    OdpovědětVymazat
  17. Magrátko,Šmrncovní auto se šmrncovním řidičem... taky dobrá možnost. Mě stačí to šmrncovní auto. Šmrncovní chlap ani řidičák mít nemusí :)

    OdpovědětVymazat
  18. staromilciMám taky pár kamarádů tohohle druhu a ten jejich zápal pro věc jim teda závidím, upřímně :-))Loni jsem byl na jedné takové akci a tam se začalo diskutovat nad plechovým hrncem který byl podle mě propálený polní kotel někde od Slavkova (Austerlitz). Za chvíli se tam sešla skupinka diskutujících a dospěli k názoru že je to parabola z harleje. Pořád tam vodili další a další svědky dokazovali že mají pravdu ale majitel tvrdil že je to na BSA. Když jsem odcházel tak to vypadalo na rvačku.

    OdpovědětVymazat
  19. motoneználku,jako bych tam byla !!! Těch debat, jestli je to hrnec na BaSU nebo na Harleye nebo na Zündappa.... a pak přední vidlice a nosiče .. konce to nemá!

    OdpovědětVymazat
  20. Když teda jako je to jaro ...... tak ať si. Mně dnes byla zima/horko na D1 :-(

    OdpovědětVymazat
  21. Gombo,včera a dnes byla D1 nejblbější místo, kde se mohl člověk nalézat. Jenže, já vím, práci neporučíš a počasí taky ne.Hlavně, že jsi zpět ve zdraví!

    OdpovědětVymazat
  22. Báro,Pájo a i ty Kamionevěšte hlavy, svadba ještě neskončila, co nebylo, může být. Dlouholetý singl se už neohlíží na věk ba ani na pohlaví, jen ta motorka, ach, jó

    OdpovědětVymazat
  23. Buteo,v ulici u nás je chlapík, který v den svého vstupu do starobního důchodu vzal své letité úspory a koupil si kožený obleček, kilo zlata na krk a japonského choppera a začal intenzivně dohánět život. Jak se mu to daří nejsem schopna posoudit, jen ho občas vidím, jak vleče domů motorku a zakrývá silniční vyrážku .

    OdpovědětVymazat
  24. My mámemokorku takovou:-)), Adámek ji miluje.http://avocode.bloguje.cz//img/darek.jpg

    OdpovědětVymazat
  25. Hodnotím hoznám ještě z Prahy. U nás v Michli, Ohradní ulice, je spousta důchodců, co ráno v papučích do vedlejšího bloku pro housky a noviny a pak čučí na bednu a hekají. Když jsem 3 měsíce naležato čekal na dárce/dárkyni/, leželi vedle mě všichni mladší a čučeli do stropu a čekali až si přijde. Nemohli pochopit, proč se každý den učím jednu větičku ve 4 jazycích. Bůh ví, kde těm mladíkům je konec. Mne se líbí, že v tomto spolku, co se dívám a oni občas na mě, nejsou hekálisti. Vím, že většina z nás to trochu hraje, protože zas tak jednoduché to nikdo nemá, a když něco, tak to podá jako srandu. Proto vás mám všechny rád, ale zásadně po jednom a pěkně do řady za sebou. Ta sviňa sníh ale stále drží a asi ještě chvíli bude, už teď mám sloupec Hg 3 dílky pod. Nařezaná polena už mám jenom na tři dny. Dole v Liťáku kvetou meruňky, zas budou chtít dotace. Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  26. Mod,jen počkej až Adámkovi dorostou ručičky a nožičky! To půjde motorka pod čtyři zámky.Buteo, myslím, že u nikoho na blogu jsem nenašla rubriku Moje nemoci. Ano, máme to všichni různě, občas bolí tělo, občas duše, probere se to a život jde dál, permanentní fňukání nikoho nezajímá. Ani zde, ani v životě.

    OdpovědětVymazat
  27. Japonskýho choppera?!Panenko skákací to je mi nevkus!

    OdpovědětVymazat
  28. Inu...mohl bych zkusit našeptat Burzíkovi, že by je mohl zakázat:-)

    OdpovědětVymazat
  29. galahadno jo a nenarobiš nic:-)))

    OdpovědětVymazat
  30. galahadto by byl dida smutný a Adámek taky:))

    OdpovědětVymazat
  31. Když se kácí les...;-)

    OdpovědětVymazat
  32. galahadno tak pokud nebu¨dou lítat z mého auta, tak je mi to celkem fuck:-)))

    OdpovědětVymazat
  33. Mod....pokud tvé auto není japonský chopper, tak nebudou;-)

    OdpovědětVymazat
  34. Báro, to je geniální nápad!Rubrika nemoci. Založme ji kolektivně, jeden příspěvek by byl. O svém žebru už jsem napsal a furt ta sviňa bolí. Měsíc. Ale včera už jsem zase svým tělíčkem mlátil o palubovku v brance :-D

    OdpovědětVymazat
  35. 2 Gombaurčitě, já mám připravenej excelentní článek ( :-))) na téma \"Na co umřu\"!

    OdpovědětVymazat
  36. Báro, Gombo, Rowdy - mohli bychom pak udělat hromadný zájezd do Pelhřimova! :oD

    OdpovědětVymazat
  37. Galahade,velmi správně jsi pochopil, že \"japonský chopper\" dělí lidi na dvě skupiny. Jedni jsou z něj nadšeni a skalní příznivci klasiky z nich zvrací.Teď záleží na každém, ke které skupině se přidá :)Ad. rubrika Moje nemoci - Gombo, Rowdy, když hodíte svá žebra a mrtvá těla do jednoho příspěvku u sebe na blogu, tak je to v pohodě, ale číst si celý blog o tom, co koho bolí a na co umře, to bych nedojela ani do toho Pelhřimova, protože by to se mnou švihlo mnohem dřív.

    OdpovědětVymazat
  38. zcr,jak již z předchozího textu vyplývá, do Pelhřimova nejedu. Já bych tak spíš udělala procházku na Lysou horu nebo na Ještěd. Tam totiž energii čerpám na rozdíl od krematoria :))

    OdpovědětVymazat
  39. Báro, kdybys nedojela, nic se neboj - my Tě dovezeme :o)Jo a jinak k tomu dělení podle choppera - hlásím se jako zástupce třetí skupiny: netuším jak vypadá (a nepřečíst si diskuzi nevím ani, co že to vlastně je) a, upřímně řečeno, i kdybych věděl... :oD

    OdpovědětVymazat
  40. zcr,jestli to máš s motorkami, tak jako já s chemií, tak ti to věřím. I mě se stane, že u tebe čtu něco a pak si musím polovinu věcí vyhledat ve slovníku :))A do Pelhřimova fakt NE! Jedině snad kdyby tam měli ještě něco jiného než to krematorium. Třeba prima les.

    OdpovědětVymazat
  41. Jamahu opravuji na Yamahu:),ale tu nesnáším stejně:-))

    OdpovědětVymazat
  42. Bárojá nepatřím pokud jde o motorky,resp. mokorky, jak jim říká malé Ačko:-)), do žádné z hora dvou citovaných skupin, motorky nesnáším globálně bez ohledu na to jestli jsou Japonské nebo Čínské, bez ohledu na to jestli jsou to silnice nebo choppery, prostě JE nesnáším, ale daleko laskavěji hledím na toho choppera než na Adamovu 850ku silniční co dá 300 z místa a jestli to byla Jamaha nebo Kawasaki- nesnáším je všechny!

    OdpovědětVymazat
  43. Mod,nesnášíš je jakožto nejrychlejší cestu jak se stát dárcem orgánů?

    OdpovědětVymazat
  44. Nesnáším je zejména od chvíle co na nicj začal cestovat můj syn. Sice se říká, že jen na Harleyi se bourá vícekrát než jednou, nicméně on už boural dvakrát na své \"silnici\". Ovšem taky je pravda, že od stejné doby mám k motorkám coby řidič auta velký respekt a dávám velký pozor, abych je jakkoliv neohrozila. Já sama bych na žádnou motorku nikdy v životě nesedla, ani na nenastartovanou.

    OdpovědětVymazat
  45. Tomu rozumím,u nás je motorek plný barák a zrovna dnes přišla dcera, že by si udělala Ačko a přitom vím, jak pořád padá i z kola...Jenže zakázat jí to nemůžu...

    OdpovědětVymazat
  46. btwten chopper se pohybuje alespoň relativně pomalu a když na Tebe těch 350 kilo upadne, je vymalováno už asi nafurt:-)))

    OdpovědětVymazat
  47. Bároto já vím, že nemůžeš, to já taky nemůžu. Snad ta mokorka nespadne na ni,protože takovou věc nezvedne ani jeden silný chlap, že:-(. My tu máme toho choppera, a 2 skůtry co jsou silnější než pade a teď tu stojí i ta silnice, nevím proč. V Praze má Adam ještě crosku a na té jezdil 5 let po Praze pracovně:-(( Nicméně za těch mnoho let dennodenní motorky si už tak oddělal klouby, že si raději sedne do auta, naštěstí:-).No, budu držet palce, všechny, protože vím proč:-)

    OdpovědětVymazat
  48. Mod,já se bojím, i když jede na babetě. A zničená kolena z motorky, to mám doma na očích v jednom kuse. Teď jsem u motoneználka četla, že motorka se fotí dvakrát za sezónu. Na jaře z radosti a na podzim pro pojišťovnu.

    OdpovědětVymazat