Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 7. března 2007

Jsem prokletá,

ale snad ne na věky

Seriál příhod z autobusu zanikl ještě dříve, než začal, protože ráno už mi stál u domu hodný servisman a zavezl mě k uzdravenému autíčku.

Rozlámal se mi totiž ve dveřích u řidiče zámek, což je zvlášť prekérní ve chvíli, kdy člověk stojí 50 km od své garáže a žádným dostupným způsobem nemůže zamknout auto a jít vyřídit  věc, kvůli které vážil tu cestu.
Ať žijou centrály!
Nakonec jsem ho musela nechat odemčené, doufajíc, že si toho žádná kůže zlodějská nevšimne.
Dobře to dopadlo, ale další cesta už vedla právě za zmíněným servismanem, který mi zámky uzdravil a ještě přidal dálkové ovládání, takže mi celkem za dva tisíce výrazně zvedl uživatelský komfort.

A mám klid! Protože ve všech testech TÜV píšou, že u mého vozu a modelového roku se pravidelně vyskytují tři závady:

1.utržené lanko spojky (to se stalo hned v prvním půlroce a bylo opraveno v záruce)

2.rychlé prorezavění zadní části výfuku (už mám také za sebou a spláchlo se to na pojišťovnu v rámci minulé bouračky, kdy celý ten drcánek stál pojišťovnu "jen" 119 tisíc vč. zapůjčení náhradního auta)

3.pokažené zámky (takže to už mám za sebou taktéž)

Teď už prý mohu jen jezdit, píšou  němečtí odborníci, vyměňovat různé kapaliny a nebát se ničeho (ó, kéž by). Pokud by to ovšem psali britští vědci, tak bych si šla koupit nové auto.

Leč udržet si dobrou náladu mi nebylo souzeno dlouho, neboť jsem si zajela ještě něco málo nakoupit a na parkovišti u mého oblíbeného obchůdku se ke mě přihnala jakási malá svrasklá babice jedné národnostní menšiny a volá:"Pani, může se vás něco zeptat?"

"Promiňte, já spěchám," je moje univerzální odpověď.

"To bude jen chvilka," ubezpečuje babice a tak brzdím krok a tázavě čekám, co z ní vypadne.

"Nedala byste mi 20 korun na chleba?" ptá se mě bez zbytečných okolků a já asi čumím dost překvapeně, i když co jiného jsem mohla čekat.
Prodleva mezi její otázkou a mojí odpovědí asi byla delší, než obvykle, protože než jsem se zmohla k jakékoliv odpovědi, tak už se prudce naježila a začala na mě naprosto překvapivě řvát, že proklíná mě i moje děti, když jsem taková a nechci jí nic dát.

Tak jsem se otočila a prchala a babice se tak sama připravila o 20 korun, protože já jsem většinou ta blbá, co dá, i když dobře vím, že to má na cigára, ale přece nemohu dopustit, aby jí kvůli mě vybledly plíce, prsty a zuby.

Takže, babo, nic nebude a tady máš prémii za to, jaká seš na lidi:

Přijde stará cigánka k doktorovi a naříká, že ji bolí celé tělo.
Doktor ji chvilku prohlíží a pak jí řekne:"Prosím vás, mohla byste si kleknout tady pod okno ... trochu víc dopředu."
Chvilku se dívá, přemýšlí a říká:"A teď pomalu přejděte sem ke křeslu a zastavte se, ne, nevstávejte, zůstaňte klečet. A zkuste se malinko pohybovat dozadu.... ták, děkuji, můžete vstát."
Napíše léky, cigánka odejde a sestřička se udiveně ptá."Co to máte, pane doktore za nové vyšetřovací metody?"
"To nic, sestři, odpoledne mi z nábytku dovezou takový malý tmavý stolek, tak jsem si chtěl zkusit, kam by se nejpépe hodil."
   
 
 

22 komentářů:

  1. stejne jako podivinsti ridici autobusu, i tyhle babky se snad vyskytujou po celem svete a v tu nejnevhodnejsi chvili je clovek vzdycky potka

    OdpovědětVymazat
  2. Báro,vzhledem k nadpisu bych se raději podíval do těch testů, která závada skončila na bramborovém místě:)) Nedej bože, že by praskly parohy!

    OdpovědětVymazat
  3. Čagi,to je určitě jen JEDNA babizna, protože vypadá stále stejně, lze ji potkat všude a pak se vždy vytratí a objeví na jiném místě.Kamio, oni uvádějí jen tři závady. Čtvrtá prý žádná NENÍ....Jdu zapátrat, jaké závady má Tvé MC ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Baro,tak to jich najdes asi vic..to vis, francouzske auto

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,parohy jsou v oukeju, tak snad už se nic nestane, jinak si hledám nějaký pěkný strom:))Čagi: Ty máš francouzské auto?

    OdpovědětVymazat
  6. Báro,to mi připomíná ten ftip, jak do veřejného domu přijde chlap s dogou a poručí si tu nejhubenější zaměstnankyni, co ji tam mají. Pak jdou i s tou dogou na pokoj, a on říká \"Svlíkněte se\" a \"Klekněte si\" a \"Dejte ruce na zem\" a té doze \"Tak se podívej, takhle budeš vypadat, když nebudeš žrát!\"

    OdpovědětVymazat
  7. no neříkej, že byla ta žebračka stejné národnosti, jako hrdinka vtipu! to je teda vážně divné, to jsem nečekal!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  8. U nás chodila jedna stará, scvrklá, hnědá po náměstí a nabízela chlapům sexuální služby (svoje). Moc se s tím nepárala a když nechtěli, začala na ně šíleně řvát s celkem jednotvárným slovníkem. Mohla jsi dopadnout hůř ;-)))

    OdpovědětVymazat
  9. R.nenhle jsem chtěla říct já!!!!!!!!!:-))))

    OdpovědětVymazat
  10. Rowdy :)))))))))))))Tak nějak to chodí...mykee, původně jsem si myslela, že ta na tom parkovišti je švédská intelektuálka :)))) ale asi néééMagrátko, to bych jí ještě přidala, za to, že si svoje služby nechá ;)

    OdpovědětVymazat
  11. BTW,teď čtu o posledních výsledcích britských vědců - http://web.volny.cz/magazin/styl/clanek/~volny/IDC/63601/kava-funguje-u-zen-jako-afrodiziakum.html a musím teda potvrdit, že jim to zkoumání teda závidím!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Rowdy,já bych ten výzkum ještě více zúžila a jako figuranty bych vybrala výrazně NEPŘITAŽLIVÉ samečky a pak by se vidělo, kolik kafe by musely ubohé krysy vypít... :)))

    OdpovědětVymazat
  13. Dát si těch deset kafí, co tam píšou, tak mám kolaps a mohl by si se mnou snad i nepřitažlivej výzkumník dělat co by chtěl. Akorát pro výsledky výzkumu by to asi nemělo kýžený efekt ;-))

    OdpovědětVymazat
  14. Magrátko,tys to v těch úvahách posunula ještě dál... myslíš, že to libido zkoušejí přímo ti výzkumníci? Tím se ovšem vysvětluje i výběr témat k výzkumům :))

    OdpovědětVymazat
  15. no jo, ale jak lidi poznají, kteří samečci jsou pro krysy výrazně nepřitažliví?

    OdpovědětVymazat
  16. Báro,Magrátka uhodila hlavičkou o kladívko. Britští výzkumníci se tak totiž nenápadným způsobem rozmnožují, protože je to jediná možnost jak poslat své geny nepřitažlivého samečka dále:))Prostě která je volná, ať se nabarví na zrzavo a my ji podrobíme \"výzkumu\":))(viz Galahad - http://galahad.bloguje.cz/497287-zrzky.php)

    OdpovědětVymazat
  17. Alenec,pro mě je nepřitažlivý krysí sameček každý, ale ještě by se to násobilo, kdyby byl umolousaný od zbytků bramborového salátu, po vyběhnutí z mísy s tímto pokrmem.Kamio, přesvědčil jsi mě: Jdu si koupit barvu!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Kamio,tmavozrz se taky počítá ? Báro, ještě horší by to bylo po vyběhnutí z úplně jiný mísy ! I když to by zase nemusel bejt umolousanej ...

    OdpovědětVymazat
  19. Magrátko,asi ano, ale to se musíš zeptat Britských odborníků nebo Galahada:) Já bych ji asi taky počítal, tmavozrz je pěkná barva...Báro: Výměnné pobyty jsou zavrženy, ať žije výzkum! ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. Kamio,a kdo jako ty výměnné pobyty zavrhl?!Možná bych tedy nenápadně podstrčila seznam dobrovolnic...

    OdpovědětVymazat
  21. Báro,já nevím, tak leda že by objekty výměny začali \"zkoumat\" taky britští vědci? Jinak už tedy fakt nevíííím!! :)Jo a nenápadně mi ten seznam podstrč do mejlu;-)

    OdpovědětVymazat