Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 30. března 2007

Co si člověk vychová, to má

asi už to s tou výchovou k černému humoru nebudu přehánět, nemuselo by se mi to na stará kolena vyplatit.

Ranní pohoda.

Alex má teď praxi a v sedm se vrátila z noční, hned si vlezla do vany a já dělala snídani, takovou tu, co se dělá, když si potřebuju odpočinout po práci dlouho do noci. Horká silná káva, pomerančový džus, pár topinek, míchaná vajíčka.

Charakteristický zvuk Espressa za chvilku vytáhl Alex z vany a přišla se posadit ke stolu ještě ve froté županu, s vlasy stočenými pod ručníkem a nádherně voněla. K tomu to opálení...

"Krásně voníš," říkám a podávám jí hrnek na kávu.

Ani jsem na to vlastně žádnou odpověď nečekala. Nebo tak maximálně "děkuji" a v krajním případě navíc informaci, které to pleťové mléko z  nepřeberné hromady v koupelně je původcem oné příjemné  vůně...
Ale to bych musela mít za dceru někoho jiného.

Ta moje mi totiž řekla:"Tssss, tak se umej a budeš vonět taky..."
 

17 komentářů:

  1. :-))))))))))))))))))))))))))to mi připomnělo dialog z loňského léta:))) Adam přišel ze své části chalupového domu, něco mi ukazoval a povídal a povídal a najednou povídá \" Už ses dneska myla mámo?\"sem se trochu překvapila a \" Jo, jasněže myla.\"\" Aha, tak to jsem asi já.\" a odkavčil.Kdykoliv ho teď 5x denně kdekoliv potkám, zapřemýšlím, jestli sem se už myla:-)))))))))

    OdpovědětVymazat
  2. Mod,ježyš! Tys to teď hodila do úplně jiné roviny! Já se taky myla! :)))))))))P.S.Tvé JEŽYŠ! se stává kultovním slovem, možná se začne psát i s copyrightem (c).

    OdpovědětVymazat
  3. Bárodo úplně jiné roviny to hodím,až Ti povyprávím svou příhodu od Bati z minulého týdne:-)))Ježyš, no jo:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Ježyš (c) holki,už jste se teda jako dneska umili?

    OdpovědětVymazat
  5. To mytí mi připomíná moji přítelkyni, doktorku přes zvířátka, ta se taky pořád myje a pak voní nějakou desinfekcí ale někdy to prostě nejde smýt a nedávno jsme měli v posteli koně. Ona sice tvrdila že se mi to zdá ale já jsem to poznal, byl to kůn.:-)

    OdpovědětVymazat
  6. motoneznalkubuď rád, že ti nechodí do postele jako postříkaný kočk:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Gombo,a proč zrovna dneska? Je snad ňákej svátek nebo co?Motoneználku, oni se ti tam ty zvířátka budou tak průběžně střídat, Mod má pravdu, my máme pod oknem shromaždiště kočků a to je teda velká síla... zaplať bůh za koně!

    OdpovědětVymazat
  8. Báro,bože taková snídaně by se mi občas šikla... :))

    OdpovědětVymazat
  9. Galahade, KOHO?!? To už jste na mě teda jako dva?!No to mám teda kamaráda...Kamio, řekla bych, že výrazně lepší než čaj od předchozího večera. Ten by mi stál nedotčen na lince ještě druhý den odpoledne a pak by byl asi zneškoděn ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Báro promiň...Mě se ten postřeh prostě líbí:-)

    OdpovědětVymazat
  11. asi proto podvedome chci kluky;) a tou snidani bych taky nepohrdla!

    OdpovědětVymazat
  12. Galahade,vždyť mě taky :)))) Už jsem se od té doby myla dvakrát a fakt dobrý! :)))Leni, to jsou takové drobnosti, které mě ráno drží při životě. Často se nerozmazluju, ale občas jo, tak dvakrát do týdne :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nabízí se otázka: po kom to hubaté dítě je? ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Sharkane,uvažuješ správně: po mněěěěě!A svojí mamince si postěžovat nemohu, protože by měla veliku škodolibou radost :))))

    OdpovědětVymazat