Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 25. března 2007

Co s ním, zabít ho?

Jiná pomoc není


"Ten tak strašně chrápe, že já už ho úpně nenávidím," pravila jedna známá paní a z očí jí sršely blesky.

Tohle sdělení u mě vyvolalo překvapení.
Chrápe ten můj chlap?
Nevím.
Jdu se zeptat Alex.
"Jo, mami, občas chrápe. Syším ho, když se jdu v noci napít."
Zase jedna výhoda toho, že spím tak málo a když se konečně dostanu do postele, tak usínám, ještě mám nohy skoro na zemi.

"A co s tím budete dělat?" ptám se té paní, aby řeč nestála.

"Jsem úplně bezradná, přece si nebude přestavovat byt, abych mohla spát v obýváku, to teda ne! Mám novou ložnici, tak nebudu někde jako pes na otomanu v kuchyni. Na operaci jít nechce, se všitým tenisovým míčkem na zádech pyžama nemohl spát a vrcholem všeho bylo, když mi jeho dcera z prvního manželství poslala špunty do uší!"

Uf, to byla kanonáda.
Okamžitě mi vyskočila vzpomínka na jednu dovolenou v Píšťanech v kempu Sĺňava, který je velmi navštěvovaný, ale tak prostorově stísněný, že pokud se tam lidé hned po příjezdu nechtějí mít rádi s ostatní stovku stanujících, tak je lepší, když se raději ubytují na druhé straně Váhu.

Hned první noc byla náročná.
Kdepak rozpitá hulákající skupinka, žádní zpívající kojoti, ale dva kvalitně chrápající jedinci, každý z jiného stanu, vzdálení tak 30 metrů od sebe.
Tihle dva chrápali první ligu. Doplňovali se v tom chrochtání, dušení a hekání vskutku náramně. Do rána je nenáviděl celý kemp.
Nezáviděla jsem jim, když se ráno postupně vynořili za svého plátěného příbytku, chtěli popřát dobré ráno, ale místo toho si od jedné Maďarky hned chytli divoké  dvojjazyčné doporučení, že takoví bezohlední vandráci mají zůstávat doma nebo jezdit někam, kde jsou alespoň čtyřicítky zdi.
Myslím, že oba tehdy do večera odjeli jinam...

A teď tu stojím z tou rozhořčenou paní a je mi, jako bych znovu slyšela tu rozlícenou Maďarku.
Paní byla rozjetá a bez pobízení pokračovala:" Ale už máme řešení. Je to novinka z Teleshopingu. Takové hodinky, co dávají spícímu celou noc impulsy a on pak nechrápe."

Ach.
"A zabírá to?" ptám se s opravdovou zvědavostí.
"Samozřejmě, říkali to v té televizi, my to budeme zkušet poprvé dnes v noci, nejdřív jsme museli do toho koupit baterky."

Tak vám, milá paní, přeju, aby alespoň jednou v té televizi měli pravdu, abyste toho vašeho chudáka nemusela v noci vzít po hlavě tupou sekyrou.
Ale asi houby. Už někdo viděl, aby taková kravina fungovala?
 

56 komentářů:

  1. :-)))))))jediné co funguje bezchybně je skutečně odstěhovat si spaní trvale jinam, buď do jiné místnosti, nebo do jiného domu:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Zabít ho?Tohle řešení zásadně neschvaluji. Nikoli z falešného humanismu, ale z pudu sebezáchovy. Taky chrápu, tak ať si tady ta moje nenajde precedens :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Impulsy do huby celou noc, no potěš pánbůh, to bych vzal hned ráno tupou stranou tu manželku :-))))

    OdpovědětVymazat
  4. jsem na tom podobně, dá se to řešit operativně asi tak za 8 litrů... až budu bydlet s holkou, obávám se že mě to nemine, protože aby partneři, příp. manželé spali každej v jiný místnosti mi připadá děsný (nebo když už, tak až po deseti letech manželství ;-)když jsem chodil s Petrou, tak jsme to tak opravdu řešili, že jsem prostě šel spát do jiný místnosti, protože se mnou by si toho spánku taky moc neužila...

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,hodinky, co vysílají impulsy. To bude asi tak úspěšné jako ty ostatní věci z Teleshoppingu:)) Nejvíce mě bere, že ten, co chrápe o tom neví. Pak nastávají zoufalé nahrávací-dokazovací pokusy s diktafonem a podobně:) Já teda prý jen velmi zřídka a prý ihned reaguju na mlaskot.. Ale nic o tom nevím:)

    OdpovědětVymazat
  6. A proto, svatební noc minimálně rok před vlastní svatbou nebo před podespáním té družební smlouvy /druh-družka/ a ještě už se musí přidat i před registraci. Minimálně rok, aby se vyloučily případy chrápaní jenom v určitém ročním období.

    OdpovědětVymazat
  7. Mod,zaplať bůh za můj dobrý spánek a až budu spát špatně, ložnice máme dvě :))Rowdy, láska vše překoná a zdá se, že nejsi ženatý první týden, takže impulsy ti asi nehrozí.PJ, u tebe to má význam, jsi mladý a je to na celý život, ale oni mají 70 let!Ale jsou spolu asi čtyři roky, že by tam byl problém?

    OdpovědětVymazat
  8. Kamio,a co všechno uděláš, když se na tebe zamlaská? To zní velmi pikantně...Buteo, to se pozná zkušený muž. Za ten rok se dá kromě toho zjistit i fůra jiných věcí :))

    OdpovědětVymazat
  9. Báro,já nevím, já totiž spím:)) Asi se obrátím na druhý boček? Snad neštěkám!! Ale možná vrním... :)

    OdpovědětVymazat
  10. a proto je dobrá prevence.nabízím bezplatné vyzkoušení zda chrápu slečně, která se se mnou vyspí ;)Jestli s tím má nějaký vnitřní problém, může mi tedy za to i zaplatit.

    OdpovědětVymazat
  11. Hustofsonea běžně, pokud se s Tebou nikdo nevyspí, tak chrápeš nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  12. Někdy je lepší zabít to i když nechrápe.

    OdpovědětVymazat
  13. Hustofsone,ty už jsi tu tak dlouho nebyl, že jsem si říkala, zda ještě vůbec žiješ...Já osobně považuji chrápání za rozhodující faktor až tak na pátém místě ;)A tímto vlastně odpovídám i Mod [11], a souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  14. Teda upřímně... já nechrápu, alespoň zatím ne... a jestli jednou začnu (asi jo, jsem chlap), tak to bude štvát především mě samotného a nechápu chlapa, kterého to ne*ere. Už jenom proto, že bych se za to styděl. Ale šíleně. Takže zkus paní poradit, ať trošku zalechtá manželovi na ego a chlapskou hrdost - to dělá divy.

    OdpovědětVymazat
  15. Já údajně ze spaní skřípu zubama.

    OdpovědětVymazat
  16. Muj chlap příležitostně chrápe, ale reaguje poměrně rychle na mlasknutí, takže je to zatím snesitelný. Mnohem zajímavější mi přijde, že chrápe jedna z mejch koček a někdy ze spaní cvaká zubama. Ale je to úměrné velikosti tlamy - jenom tak tichounce. SKřípání zubala jsem jednou slyšela - zlatý chrápání ! Jenom jsem čekala, kdy se dotyčnýmu začnou sypat zuby ven.

    OdpovědětVymazat
  17. Mod: no spíš odstěhovat do jiného domu... jiná místnost je přeci jenom vždycky kousek :)

    OdpovědětVymazat
  18. ZabítJednoznačně likvidovat, už jednou si paninka kvůli němu oddělala celý víkend (když měli svatbu) a ted otravuje i v noci.

    OdpovědětVymazat
  19. ještěrno to je fajn, když je to jen kousek, ale není odtamtud slyšet:-))Dostalas mejl? já určitě přindu:-) teda doufám:-))

    OdpovědětVymazat
  20. motoneználku,:-))))))) předpokládám, že chrápeš :))))

    OdpovědětVymazat
  21. Gino,toho chudáka to taky štve, on už se skoro bojí usnout, ale jsou věci, které vědomě neovlivníš... asi teda...zcr - skřípání zubama je ale zase dost tiché, takže by tě možná stačilo připlácnout polštářem.MAgrátko, mě je to vždy hodně k smíchu, když zvířátka chrápou, náš pes si tak rozkošně pochrupuje. A pak ještě naši ježci ve stodole. Tam je někdy přes den randál a ono to chrápe pět ježků.

    OdpovědětVymazat
  22. Nevadí mi, když chlap trochu pochrupuje. Jediný koho znám, kdo chrápe opravdu nesnesitelně a v ńeuvěřitleně bohatém rejstříku zvuku chroptění a dušení, já můj otec. Když jsem s ním ještě bydlela v jednom bytě, několikrát se stalo, že mě jeho chrápaní vzbudilo přes troje zavřené dveře na opačném konci bytu. Motorovka hadr.Myslím, že jeho chrápání překračuje decibely přípustné pro noční klid..

    OdpovědětVymazat
  23. Magrátko, ale tatínka zabít nemůžeš... to musíš začít považovat za roztomilé, tak to řeším já ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. a nejhorší je, že chrápající vždycky usíná dřív než ostatní! My měli bratrance, co usnul ještě před dopadem do postele. A úměrně tomu chrápal. Strašidelně. Doma ho vyhnali z ložnice do obýváku, ale myslím, že si nepomohli, protože předtím chrápal jen manželce, zatímco obývák byl oddělen od odstatních ložnic vždy jen jedněmi dveřmi, takže si to užili všichni. (Zažila jsem na vlastní kůži během několika návštěv.)

    OdpovědětVymazat
  25. alenec,tak to nemá chybu, musejí ho mít doma rádi. Jinak by se to nedalo.

    OdpovědětVymazat
  26. Někteří lidé chrápou tak, že se prakticky obracejí naruby a to se prostě vydržet nedá!! Můj muž teda taky chrápe,resp.chrápal, teď už ho neslyším:-) a strašně, ale znala jsem jednoho, ten chrápal tak děsně, že jednou když jsme s nim a jeho ženou byli na chatě, stěhovali jsme se s mým přítelem za noc asi 5x, napoprvé z patra do přízemí, napodruhé před chatu a ráno jsme se probudili ve velmi vzdáleném koutrě zahrady. Děs:-)))

    OdpovědětVymazat
  27. Bároskřípání zubama jsem taky zažila, je to jiné, tišší, ale zařezává se to do mozku úplně stejně intenzivně, při spkřípání zubama se spát prostě nedá!!!

    OdpovědětVymazat
  28. Mod,ještě že jste na té chatě nebyli v zimě :-))Já jsem jednou probudila sama sebe skřípáním zubů a ke svému úděsu jsem skřípala o vypadenou plombu. Na žebříčku ohavných zážitků je to tak No.5

    OdpovědětVymazat
  29. Hm, prý taky chrápu. Osobně to považuji za blbost, o tom bych přece věděl. :) Jinak ty hodinky určitě fungují. Obzvláště, jestli dávají impulsy o dost vysokém napětí. Ale než na baterky, navrhoval bych je zapojit do sítě. ;)

    OdpovědětVymazat
  30. To víte, v noci mozek zpracovává podněty a ve volném čase dává pokyn ke zbrušování klektáků a požeráků :oDJinak trochu se děsím toho, až někoho napadne, že vyřešit něčí problém se skřípěním zuby je vlastně nepříjemně jednoduché...

    OdpovědětVymazat
  31. BarčoJiste, jsou veci, ktere vedomne neovlivnis, ale vedomne muzes ovlivnit sve rozhodnuti jit/nejit na operaci, ktera ti od toho pomuze... nebo snad ne? Kdyby ho to stvalo az tak moc, tak na ni jiste pujde... jako nevim, nedokazu si to vysvetlit...

    OdpovědětVymazat
  32. Shakane,jeví se mi na to jako vhodný elektrický ohradník ;) zcr, mě ty tvoje pilníčky a pilky napadly, ale jsem si nedovolia....Gino, oni už jsou staří. Ve chvíli, kdy je někomu k sedmdesátce a vrhne se do nového manželství, už to je šílený čin a nese sebou velmi obtížné sžívání...a pak to může narazit i na takovou věc, jako je chrápání. Věci, kterou by před lety třeba vůbec neřešili.

    OdpovědětVymazat
  33. Báro, a to kdybys tušila, že pracuji s celou hromadou zubních vrtáčků... joj, to jsem asi neměl říkat. Bojimbojimbojimbojim...

    OdpovědětVymazat
  34. zcr,ty se bojíš? Teď už se bojím i já........... budu teď k Tobě mnohem hodnější a milejší. Asi tak, jako k člověku, který má hromadu zubařských vrtáčků....

    OdpovědětVymazat
  35. No, to je vlastně pravda - tak jinak: jsemszlejjsemzlejjsemzlej a mám zubní vrtačku zavěšenou proklatě nízko... Pokud navíc platí o tupých zubařských vrtáčcích to samé co o tupých nožích... :o]

    OdpovědětVymazat
  36. zcr,vrtáčky jak vrtáčky, ale máš i zubařské křeslo????

    OdpovědětVymazat
  37. Barco jo, k sedmdesatce uz je to o necem jinem, souhlas.

    OdpovědětVymazat
  38. KamioZubařské křeslo? Jistě. A dokonce je houpací.

    OdpovědětVymazat
  39. Houpací zubařské křeslo?Jako že by zubař seděl, držel vrtačku a já mu na ni nahoupávala?zcr, ty sadisto!!!To už raději to elektrické.

    OdpovědětVymazat
  40. Ale Báro, proč hned vrtačka, pro začátek bude stačit třeba ta věc na zubní kámen :o]Sadistické sklony snad nemám, ale žel nechávám se velmi snadno strhnout slovním humorem do oblastí, kam slunce nesvítí... ;)

    OdpovědětVymazat
  41. zcr,komu Slunce nesvítí do úst, ji má pravděpodobně zavřenou směrem k jihu;-)A na zubní kámen je Calgon!!

    OdpovědětVymazat
  42. zcr,já jsem tě odhadla na sadistu hned v tom lese, když jsem se na tebe podívala očima nevinné houbičky :)Kamio, jadnou jsem se zubaře naprosto vážně zeptala, co mám dělat proti tvorbě zubního kamene a on mi dal skvělou radu:\"Nesmíte slinit.\"(Neplést se \"slintat\"!)

    OdpovědětVymazat
  43. Báro,aspoň měl tvůj zubař smysl pro humor. Když si jednou moje paní zubařka pochvalovala, jak se jí povedla plomba, řekl jsem jí, že je to bezva, protože pokud by někde našli mou ohořelou mrtvolu, aspoň bych se dal snadno identifikovat. Vůbec to neocenila. :)

    OdpovědětVymazat
  44. Báro, na houby jak sádlo, tak máslo...

    OdpovědětVymazat
  45. Sharkane,po letech pravidelné/nepravidelné péče o chrup jsem zjistila, že smysl pro humor pana doktora roste úměrně s množstvím utrpení pacienta. zcr - i za syrova, já vím :))

    OdpovědětVymazat
  46. Báro,zvláštní, nejsou náhodou s mým panem dochtorem příbuzní? Nebo že by se to učilo na fakultě? Řekl mi něco podobného... radši vůbec nejíst:))

    OdpovědětVymazat
  47. Kamio,asi nechodíme ke stejnému zubaři, že?

    OdpovědětVymazat
  48. Báro,já myslím, že ne:) Ten můj má iniciály KZ a sídlí ve stejné budově jako pracuji, což má mj. za následek komické dialogy typu:\"Kdy chcete objednat?\"\"To je jedno, hlavně v pracovní době\" :))

    OdpovědětVymazat
  49. Kamio,já teď stejně budu chodit na vrtání do druhého patra... budu mít ten chrup takový ... umělecký. A navíc každý dobře pozná moji ohořelou mrtvolu.

    OdpovědětVymazat
  50. Báro,umělecký? Wow! Raději se neptám na detaily:))) A s tou mrtvolou se nerouhej, hele!

    OdpovědětVymazat
  51. Kamio,na umělecký chrup se mě opravdu neptej, to musíš u zcr, ten má ty vrtáčky a pilníčky a houpací křesílko ;) A rouhat se začal Sharkan :))

    OdpovědětVymazat
  52. Báro,ano, ano, sveď to na ně! :)

    OdpovědětVymazat
  53. Sharkane,do tebe nikdy, tady černý humor jenom kvete!

    OdpovědětVymazat