Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 15. února 2007

Reportáž psaná z čiré radosti

a zase jenom pro holky a ještě pro Gombu.

Dnes byl ten den D, kdy mělo svátek mé švadlenské srdce, neboť jsme si s Alex vyrazily na ohlášenou návštěvu veletrhu módy KABO STYL do Brna.
Vůbec nevadilo, že lilo jako z konve, že dálnice tím pádem byla ještě protivnější než jindy a že první kafe jsem si stihla dát až na benzínce těsně před Brnem.

Dokonce se ani nenaplnila moje obava z posledního dne veletrhu, kdy jsem předpokládala už jen únavu a vyprodané regály u většiny vystavovatelů.

Opak byl pravdou. Jako kdyby si ten poslední den všichni ještě honem chtěli užít. A tak jsme si užívaly také.
Zejména v pavilonu bižuterie, neboť jsme obě jako staré straky a pan zástupce křišťálu Swarovski z nás bude mít kopřivku ještě večer na hotelu.

Pavilon D byl plný velkoobchodů s textilní galanterií, takže zde jsme naplnily hlavní účel výletu a zásobily se na další půlrok flitry, nášivkami, bižuterními komponenty, pásky a spoustou dalších nezbytných věciček za zlomkové ceny. 

Nezklamal ani pavilon s obuví (můj oblíbený Menbur překonal veškeré očekávání) a s kabelkami, kde jsem to kupodivu urejdovala jen s útratou 350 Kč za mrňavou červenou kabelku, kterážto barva v depozitáři kabelek zatím chyběla.

Daleko horší pohroma se na moji peněženku chystala v pavilonu oděvů, kde jsem to ani moc nečekala. Tam obvykle jen ilegálně fotím modely, které mě zaujmou a u kterých nestojí žádná paní, aby mě odehnala jako nežádoucí špionážní element.
To skyté nebezpečí číhalo v podobě nádherné koženo-kožešinové bundičky ušité přímo pro Alex, jako na míru. Viděly jsme ji už z dálky, smála se na nás ze svého ramínka a volala nahlas:"Kup si mě, kup si mě..."
Nebylo možné kolem ní jen lhostejně projít a dělat, že neslyšíme její lákání.
Jen co si ji Alex oblékla, bylo jasné, že to nemá jedinou chybu. Dokonce i lidé se zastavovali a čekali, co bude.
Řeknu rovnou, nebylo nic.
Ona totiž ta kůže byla lemovaná kožešinou z LAMY! Nebudu riskovat, že taková lama bude mít vedlejší účinky na člověka, který ji má většinu dne na sobě! Ne, lamu ze svého dítěte neudělám! Alespoň ne dřív, dokud nedostuduje...ale asi ani potom ne.
Takže bunda putovala zpět na své ramínko a nepomohla ani tajuplně sdělená informace paní prodavačky, že dnes je největší veletržní sleva a bunda je "jen" za 8800 Kč. Buď zdráva lamo a zdob tělo někoho jiného.
Odcházely jsme a mě hřála alespoň představa, že jsem ušetřila skoro 9 litrů, které jsem sebou stejně neměla.

Italských stánků bylo letos jaksi méně a nebo v nich nebyli přímo jejich majitelé a tak se nedalo poznat, odkud firma je, neboť ty nejexotičtější názvy mají vždy firmy z té nejmenší české a slovenské vesničky.
Tím pádem se nekonal ani krásný Ital od tkaniček do bot, který se loni tak nesmazatelně usmíval na Alex, která kolem něj stále chodila, když se tak pěkně usmíval... Nevadilo, alespoň nám zbylo více času na ostatní stánky, když se nemuselo kroužit pořád kolem jednoho.

Musím poznamenat, že mužů bylo v tom ryze ženském království překvapivě mnoho. Možná ani není správný výraz "muž", spíš bych volila nějaké jiné slovo, ale čeština v tomto směru moc vybavená není. Jedná se spíše o jakýsi živočišný mezidruh, velmi příjemného chování, vzhledu a sexapealu, který se však nejeví dostatečně soběstačný pro normální život, kde se musí občas dělat i jiné věci, než-li natřásat hedvábné volánky. Ale pohled na ně vyvolává libé pocity.

Módné přehlídky komentovat moc nebudu, neboť předpokládám, že nás s nimi bude Darja Hrubá v pořadu Móda, extravagance, manýry krmit dalšího půl roku bez ustání, zase do dalšího veletrhu v letním termínu a jistě si to užijí všichni, koho to zajímá.

Pro velké množství lidí se moc fotit nedalo, takže jen dva obrázky šatů, které mě zaujaly a poslouží mi jako inspirace pro některý z plánovaných modelů na příští společenskou sezónu.

Kouzlo obou šatů spočívá v tom, že konce volánků jsou obnitkovány zároveň s vloženou strunou, která nedovolí látce splihnout a tak i v klidu šaty stále dělají vzdušný dojem, jakoby byly v pohybu.  

$$OBR194710$$

$$OBR194711$$

Jediná negativní záležitost, která se nám přihodila se jmenuje "veletržní klobása."  Tato byla pozřena v pozdně odpoledních hodinách a nyní se začala probouzet k životu a naznačuje mi, že asi bude bezesná noc.
Jinak jsme se vrátily ve zdraví a v kuchyni na stole je už roztažené celé naše korálkové království, z něhož přinesu fotoreportáž v příštích dnech.

31 komentářů:

  1. Gombo,minule to vypadalo, že tě diskriminuji :))

    OdpovědětVymazat
  2. Při maximálním soustředění mé šedé kůry jsem si místo té černé hmoty představil alabstrovou pokožku, pak nůžkami rozstřihl ty obaly a to vám byla nádhera. Díky za hezký příspěvek

    OdpovědětVymazat
  3. No to nééé!To bych si NIKDY nedovolil :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Buteoooo,néééé! To má vzadu zip! :)))))Ale aspoň vím, na co muži myslí... my toužíme po krásných šatech a vy je z nás toužíte svléknout, jak je možné, že mi to dodnes nedošlo?! ;)Gombo, to byla reakce na Butea, ne na mě, že? :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ó ó óvolánky nemají chybu a ty barvy na druhých šatech taky ne. Já si na tě vzpomněla, když jsem včera po celým městě prostě nesehnala ani decimetr tyrkysový sametky. To mám za to, že žiju v divočině.

    OdpovědětVymazat
  6. Báro,jistěže to byla reakce na Tebe. S Buteem obvykle nelze než souhlasit ,-)

    OdpovědětVymazat
  7. Magrátko, právě proto musím občas do civilizace :)Asi ti nemám psát, že tam bylo několik metrů regálu se sametkami a saténovými šikmými stužkami v barvách po odstínech...

    OdpovědětVymazat
  8. Gombo, chápu, ale nesouhlasím :DD

    OdpovědětVymazat
  9. Báro,ale jo, kldně mi to napiš. Já se dneska mrkla, co mají za nový šmuky v mým oblíbeným indickým krámku a pak se mrkla na svůj účet, takže už mě v tomhle směru nemůže nic rozhodit ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Báročím je prosím Tě kožešina z lamy horší než jiná kožešina třeba z nelamy?:-))

    OdpovědětVymazat
  11. Mod,když měla Alex dlouhý černý kabát, nikdo jí neřekl jinak, než \"Batmane\" teď nechtěla riskovat, že na ní budou volat TY LAMO! :)))))

    OdpovědětVymazat
  12. Magrátko,nesmutni, účty mají tu dobrou vlastnost, že pokud alespoň něco děláme, tak se zase naplní... :))

    OdpovědětVymazat
  13. ...jestli fakt bude ta reportáž korálková, tak se zas dostane ke slovu \"závist\" člověka, co se do toho Brna nedostal;-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Ty šaty jsou nádherný, obzvlášť ty druhý. Hmmmmm....

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám dlouhý černý kabát......a nikdo mi kvůli němu nic neřek. tedy kromě Kopřivy, která pravila, že je úžasný... nekecala:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Mayo, v létě bude zase :))Zítra budu asi mimo, ale v neděli bych to mohla stihnout nafotit, než to zase pošiju lidem a nebude doma nic. Dělala jsem krásné zlaté plesové šaty a paní se lekla, že je moc zlatá a chtěla to srazit hnědými korálky. Moc se to povedlo, jenže brala mi to z ruky při posledním stehu a to mě opravdu mrzelo, že jsem nestihla vyfotit. Mohla jsem to mít i do vzorníčku... prostě škoda.

    OdpovědětVymazat
  17. Duno,je to opravdu sranda, když vidím ty šaty a rádoby nenápadně se té figuríně vrhám pod sukně, abych viděla třeba z kolika je to vrstev a tak. Ještě mi nikde nevynadali, ale myslím, že je to jen otázka času... :))Galahade, jestli to nebude tím, že nejsi mladá slečna a mladší mrňaví kluci na sebe nechtějí upozornit jakýmkoliv způsobem :)))

    OdpovědětVymazat
  18. No......to je sice pravda, ale mohly by na sebe upozorňovat třeba mladší mrňavé slečny...;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Galahade,já jako mladší mrňavá slečna flusala na starší kluky rejži a oni mě na oplátku za to tahali za copy, ale bohužel tak v páté třídě to skončilo. Došla mi rejže...

    OdpovědětVymazat
  20. Tý jo, nikde žádný Ital a ještě k tomu Kamio není Ital, v červnu se porozhlídnu kolem Bibione kde se poděli... :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ale Báro,vždyť rýýýže je dnes fšude dosti... můžeš zase vesele flusat;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Kamio,od června do září v Bibione narazíš jenom na Čechy. To se musíš jet rozhlížet jinam. Třeba do Palerma.Galahade, dneska je rýže, ale nejsou tužky verzatilky :))

    OdpovědětVymazat
  23. Báro,škoda, ale aspoň si budu připadat jako snob, vyvalit tolik prachů za pocit, že Česko má moře;-) Mimochodem - celkově zprofanované Bibione má jedno pro mě NAPROSTO NEUVĚŘITELNÉ kouzlo!! Vím to už teď a to jsem tam nikdy nebyl! Připomenu se v červnu, až se vrátím a všechno to vyfotím!! Jůůůů:)))

    OdpovědětVymazat
  24. Kamio,myslíš třeba nudapláže nebo je to něco ještě lepšího?

    OdpovědětVymazat
  25. :DElegán Kamio se přeci nezabývá takovými přízemními věcmi jako focení koňader zpoza chodícího maskovacího keře na nudapláži:)) Kamio má úroveň:) Bojím se,že při mé smůle by mě při fotce koňadry chytil její stotřicetikilový potetovaný holohlavý rus .... nebo carabinieri. Třebaže hvězdář, teleobjektiv s sebou tahat nebudu:)

    OdpovědětVymazat
  26. Kamio,pokud tě při focení stotřicetikilového Rusa s potetovaným zadkem nechytí jehoblonďatý český přítel...

    OdpovědětVymazat
  27. Báro,fuj! Já přeci mluvil v souvislosti s focením o koňadrách, tedy o objektech ženského rodu..! Blonďatého (vlastně žádného) přítele bych nefotil, ani kdyby měl na řiti vytetovanou barevnou politickou mapu středního východu:))

    OdpovědětVymazat
  28. Kamio,tys mi ty koňadry rozmnožil rovnou pod tři příspěvky. To už je skoro malinká koňadří epidemie :))

    OdpovědětVymazat
  29. To skorovypadá, že nemyslím na nic jiného, ale omyl - není to tak:)

    OdpovědětVymazat
  30. Kamio,to jsem opravdu říct nechtěla :)))Jelikož bys to stejně nepřiznal ;)

    OdpovědětVymazat