Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 6. února 2007

Vždycky pořádně vymačkat!

Jinak bude kravál.

V příštím životě, budu chtít svoji vlastní koupelnu. Nikdo mi tam nebude ničit vanu kyselinami, ten sám člověk mi nebude cpát smuchlané mokré ručníky do poliček a jiný člověk mi nebude na mýdle nechávat chlupy.
A rozhodně nebudu muset mít s nikým společnou zubní pastu!
Vzhledem k tomu, jak se v současnosti chová lidstvo samo k sobě, moje příští koupelna bude asi na břehu potoka hned vedle jeskyně, budu-li mít štěstí, ale to nevadí, tam se zmíněné nešvary nedají provozovat také.   
Jako jedináček mám totiž trochu problém, dělit se s někým o věci, o kterých si myslím, že by měli sloužit pouze mě. Trochu škodolibosti si nemohu odpustit v případě Alex, která, také jako jedináček, si dělá s mými věcmi co chce, ale z privátu, kde bydlí ve dvoupokojáči tři holky mi nosí strašlivé historky, jak ty ohavy pijí z její skleničky a hrnečku. No fuj! :)))
Naší koupelnou prošly různé kelímky se zubními kartáčky, posléze byla dlouhou dobu éra elektrická, která byla vynikající, ale únavná stálými problémy s bateriemi a zatečenými motorky.
Nakonec to vyřešil vkusně elegantní chromovaný držáček s výřezy pro zastrčení zubního kartáčku a tuby s pastou.
Nikomu při koupi tohoto zázraku nedošlo, že výřezy pro kartáčky jsou tak atypického tvaru, že, abychom do nich mohli něco zastrčit, museli bychom si ty kartáčky asi vyrábět sami.
Prý se kdysi dělali kartáčky z prasečích štětin. Když si ale představím shánět v dnešní době prasečí štětiny, no to bych raději skočila ve vývoji ještě hlouběji a použila, předky osvědčené, větvičky nejedovatých křovin na konci roztřepené (že by rozkousané?). Ty by mi do toho držáčku šly přímo jako na objednávku.
Takhle jsem odsouzena chodit, jako bludný Holanďan, po drogeriích a hledat vhodný kartáček a zapomenout na různé Oraly B či Analy A, nebo jak se ty nové vymoženosti všechny jmenují.
Kdybyste někdy na vlastní oči viděli divnou osobu, jak přijde do drogerie, z peněženky vyndá kousek tvrdého papíru a v něm má vystřižený malý oválek a zkoumá kartáčkům držátka a nenápadně zkouší zasunovat, tak jsem to jistojistě já.
Naštěstí otvor pro zubní pastu je typizovaný, tam tenhle problém nemám. Tam mám jiný problém. A ten se jmenuje: "Proč vyhazuješ tu tubu, když je tam pasty ještě na dva dny?"
Tentokrát to odnesla Alex. Jsem ochotná uznat, že mačkat oběma rukama tubu a ještě třetí rukou držet kartáček je operace náročná, ale proveditelná. Zejména, když třetí ruku zapůjčí ochotný jiný člen rodiny, kterým já bezesporu jsem.
Včera.
"Mamííí, dones mi do koupelny novou pastu."
"Nedonesu, je tam té staré ještě dost."
"No dobře, tak si vyčistím zuby bez pasty," neslo se z koupelny nějaké vrčení.
To mě zvedlo od snídaně a namačkala jsem jí na kartáček poctivé 2 centimetry, aby viděla.
Dneska.
V koupelně jsem byla první a použila stále tu včerejší pastu, aniž bych měla pocit nějakého nedostatku.
Pak se dostavila Alex.
"Stále si čistím zuby tou starou pastou," řekla jsem významně.
Alex se na mě podívala jako na exota a pronesla:"Já vím, ty vždycky vymačkáš z minima maximum," a odešla si do komory pro novou pastu.

Jo a už vím, kdo dělá na pastě ty červené proužky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Zubn%C3%AD%_pasta

72 komentářů:

  1. Báro,mám dvě myšlenky, které musím sdělit dříve, než je zapomenu.První z nich nějak nejasně souvisí s přesvědčením, že ANAL A nejspíš nebude kartáček NA ZUBY...Druhá z nich pak doplňuje Tvé prohlášení o třech rukách potřebných k vymačkání posledních zbytečků pasty z tuby. Kartáček nedržíme v třetí ruce, ani neobtěžujeme snídající členy rodiny, alébrž použijeme úchopu zubního...Ať jsou taky užitečný ne - děláme to nakonec pro ně, ne;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Galahade,já ty reklamní nápisy moc nečtu, tak to bude nejspíš tím :))))A úchop zubní nepoužívám, neboť při něm šilhám...

    OdpovědětVymazat
  3. Báro,já při něm taky šilhám, ale nijak mi to nevadí:-) Je to jenom chvilka...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. V koupelně máme jeden kelímek, od kterého se čeká, že se do něj vejdou čtyři zubní kartáčky a dvě zubní pasty... Nevejdou. U dětských kartáčků je to zřejmě \"čím širší rukojeť, tím lepší kartáček\" a holky si vybírají každá jinou pastu, z nichž minimálně jedna je ta v té kratičké tubě, co se staví na víko... Takže v kelímku sice cosi je, ale častěji se to nachází různě napadané za pračkou...

    OdpovědětVymazat
  5. Duno,tuhle situaci si moc dobře pamatuji! A neustálé sbírání všeho, co se vysypalo z převráceného kelímku mě vrhlo do náručí atypického držáčku.

    OdpovědětVymazat
  6. Galahade,ani držení kartáčku mezi koleny se mi neosvědčilo :))Upřednostňuji ruku dobrovolníka!

    OdpovědětVymazat
  7. Mezi koleny?To vypadá, jako bys to čištění zubů pojala i trochu jako antikoncepci:-DMy máme v koupelně takovou skříňku, v ní máme s tátou holení. Kde jsou ty časy, kdy jsem se holil jednou za čtrnáct dnů a táta mi holení půjčoval... teď se sice o moc častěji neholím (já vim, já vim - stydim se), ale holení mám svoje a společně s tátou používáme jen pěnu na holení. Což mi připomíná, že podobný problém jako Ty a Alex, řeším i já s tátou právě kvůli tubě s pěnou na holení. A u té je to ještě o to lepší, že není plastová, ale plechová... Ale o tom jsem mluvit nechtěl. Kelímky a kartáčky (ideálně uspořádané tak, jak popsala duna), společně s několika šampóny a deodoranty a intimsprayi a jinými podobnými volovinkami jsme ukládali na horní desku skříňky... Hádej, co padalo nejčastěji;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Galahade,já jsem si přečetla, co jsem to vlastně napsala [6] a vytrženo z kontextu, je to na stejné úrovni jako tvůj komentář v minulém spotu :)))))Co padalo nejčastěji? To se přece kácí dominovým efektem!

    OdpovědětVymazat
  9. Báro,tak jsem si to znovu přečetl také a zdá se mi čím dál víc, že jsem plně nevyčerpal potenciál toho dvojsmyslu, kterýs tam vlastně napsala...:-DA ano máš pravdu - dominový efekt se ke slovu dostal, pouze s tím, že šampóny zůstaly stát... jednak byly uprostřed a pak byly nejstabilnější...:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Galahade,dominový efekt zažívám skoro pořád, protože nějaký ťulpas v mém podvědomí mi nakukal koupit si v IKEA ty úzké (8cm) dlouhé poličky z tvrzeného skla a tam to teda lítá obden :)

    OdpovědětVymazat
  11. No......a pochytáš všechno?

    OdpovědětVymazat
  12. hlavně jsem přestala kupovat věci ve skleněných lahvičkách. Zbytek vždycky posbírám :))

    OdpovědětVymazat
  13. Správné rozhodnutíve správný čas;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Báro vrámci našeho bourání a stavění, jsme loni postavili koupelnu. Také jsem toužila po chromovaném držáčku na kartáčky. Už jsem ho držela v ruce, koukala na ty otvory a bylo mi to jasný, že naše kartáčky doma neodpovídaj dírám. Tak jsem je zas vrátila a koupila kelímky do barvy obkladů. Pasta leží vedle, aby kelímky nepřepadávaly. Máme dva, protože kartáčky máme rozdělné dva + dva. Jelikož pravidelně zapomínám koupit následující pastu, vymačkáváme fakt až do konce. Někdy dokonce šťourám poslední zbytky špičkou kartáčku...

    OdpovědětVymazat
  15. Helazd,takhle já někdy šťourám štětečkem rtěnky...A s tím držáčkem to u mě bylo opačně. Nejprve zakoupen, poté prohlédnut :))

    OdpovědětVymazat
  16. Kartáčky z nerezového držáku tady doma soustavně vypadávají na zem, protože se do otvorů nevejdou a já si kartáček vybírám podle štětinek a ne podle koncovky:-)Tam doma mám kartáčky ve sklenici skleněné a u většiny z nich se neví čí jsou:-))no a pasta, tak tu do zásoby taky nikdy nemám, ale naštěstí máme druhou koupelnu a v ní má pastu Kára a ta mívá i zásoby:-))

    OdpovědětVymazat
  17. Oral Bmi vyfoukl Galahad (při čtení jsem si umiňoval, že tohle prostě NESMÍM ponechat v klidu) - jak to tak sleduju, máme podobné pochody, nicméně kartáček na anal si teda Galahade představiti neumím. A od tohoto tématu teda rychle pryč, nerad bych skončil přesně tam.Chlupy na mýdle, eklahft na stupnici eklhaftů někde na 9,1 :))Báro, zkus se s Alex střídat ve financování pasty a vsadím se, že se pak budeš moci na vlastní oči přesvědčit jak vypadá rčení \"Být papežštější než papež\".Kartáček mám v modrém umělohmotném kelímku z IKEA, který neztrácí svou stabilní polohu nikdy (poradím - je to v úhlu opření zubní pasty, rozhodně základna tělesa celkem nesmí být v tzv. vratké rovnovážné poloze - když se z této polohy těleso vychýlí, tak se - řečeno učebnicí - nevrací zpět, což v praxi znamená, že to různě padá dominovými efekty do van zeber či na hlavu dotyčného neznalce odvětví fyziky, jenž se zove \"Mechanika\"). BTW: Pojem \"Vratká rovnovážná poloha\" mi nebyl schopen vysvětlit nikdo z pedagogů:))

    OdpovědětVymazat
  18. Kamtos mě zklamal, očekávala jsem nějaký celokartáčkový ochranný obal:-)))

    OdpovědětVymazat
  19. Mod.,tak já takový dlouhý komentář vyplodím a to jsem teda zklamal:-) No, takové se neprodávají, jinak bych už měl zabalené všechny, i ty rezervní:)) Náhodou mám kartáček s pastou i v práci:)

    OdpovědětVymazat
  20. Docela se mi ulevilo,když jsem v komentářích nenašel nikoho, kdo by ještě nakonec tubu rozřízl a poctivě vytřel...Jinak zbytky pasty z ústí tuby vymačkávám s úspěchem o roh koupelnového itineráře - dá se na tom ušetřit (podle šikovnosti a praxe) půl až celá ruka. Samozřejmě mi ten pracně vymačkaný kus zpravidla ukane do umyvadla...

    OdpovědětVymazat
  21. Mod,také se snažím vybírat si kartáček podle štětin, ale zároveň s přijatelným držáčkem. A to je ten důvod, proč jsem ve většině drogérií \"známá firma.\"Kamiliči, lekce z fyziky měla úspěch, přerovnala jsem podle tvého doporučení \"domino\" na poličkách a nejstabilnější věci teď suplují koncové zarážky a ty vratké se přes ně nepřevrátí. Kdepak, jak má člověk ty správné známosti (třeba Kamiliče), tak jde vše :))A kvituji s uznáním, že máš kartáček i práci, protože kdo je připraven není zaskočen...

    OdpovědětVymazat
  22. Ke kuchání pasty taky nedošlo. Ale stalo se něco horšího. Jednou to došlo tak daleko, že jsem hledala na zahradě rostliny, které mi pastu pro jednou nahradí, než dojedu pro novou. Ještě, že naše zahrada, je tak trochu apatykářská a nějaká máta apod. se tam našly...Pak jsem hned vyrazila pro novou tubu.Jo a ten poslední cenťák pasty u mě taky končí v umyvadle dost často.

    OdpovědětVymazat
  23. zcr,tak daleko jsem zatím nedošla, abych kuchala. Ani v případě make-upu, kde pár ml stojí čtyři stovky :))Helazd, s mátou to asi půjde, to by mi nevadilo. Jednou jsem měla tu pastu s pumpičkou a zblblá ránem, jsem si pumpla tekuté mýdlo.

    OdpovědětVymazat
  24. Báro, jednou zblblá ránem, jsem si do vlasů místo pěnového tužidla nastříkala synovu pěnu na holení...!Taky máme šalvěj a netřesk, to na zuby doporučuje i lékařská stomatologická komora.

    OdpovědětVymazat
  25. Helazd,a pěnila jsi? :))S tím netřeskem by to šlo i bez kartáčku, že? ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Zrovna dneska jsem si kupovala kartáček na zuby...vybrala jsem Oral B, ale nějaký na A... B(opravdu to připomínalo slovo Anal) tam byl.Já vlastním zubních kartáčků pět: jeden doma, jeden na koleji, jeden u babičky, jeden u přítele doma a jeden u přítele na ubytovně.

    OdpovědětVymazat
  27. Máme všickni štěstí,že krém na boty se nedělá v trojbarevný...

    OdpovědětVymazat
  28. Naštěsti jsem aplikovala a nevetřela, takže jsem nepěnila ba ani nevypěnila. Vyklepala a vyčesala, následně se mi všichni zasmáli, takže jsem zajistila dobrou náladu od kuropění. Ačkoli u nás je to spíš kosopění, neb kury u nás nikdo nemá.S netřeskem by to šlo (stačí žvýkat), ale také nemá ten správný tvar do jakéhokoli držáku.

    OdpovědětVymazat
  29. čagi,jedná se stále o jednoho přítele? :)zcr - vzhledem k progresivnímu nástupu obalového designu a jeho vlivu na spotřebitele se ještě můžeme dočkat. A pak mi pomoz všichni svatí...

    OdpovědětVymazat
  30. Helazd,u nás stále ještě kuropění a jistí to zvony kostela. Hotová idylka...

    OdpovědětVymazat
  31. Tak já se musím přiznat, že v naší domácnosti nikdo nechce pastu dojíždět, je to tudíž na mně, proto máme obvykle pasty v kelímku 2, přičemž to hubené torzo, které (ano!) na konci ještě rozříznu a vytřu, je samozřejmě moje. Držáčky jsme řešili nedávno a zvítězila varianta drátěný košíček se dvěma kelímky na kartáčky (kromě obyčejných máme ještě ty mezizubní, tak je jich tam dost) o něco širším, než je součet průměrů těch dvou skleněných kelímků, a do volného prostoru dáváme tu pastu/pasty. Co mně osobně ale vadí, je ta tekutina stékající z kartáčků do kelímku, kterou samozřejmě nikdo kromě mne nevylévá...

    OdpovědětVymazat
  32. Alenec,ta \"tekutina\" mi udělala husí kůži. Prosím, vylévej jim to dál, ať to nezačne plesnivět. Brrrrr

    OdpovědětVymazat
  33. Alenec,BáraTak jsemsi rikala, ze tady nebudu popisovat dalsi eklhaft,ale po precteni komentare s tekutinou vidim, ze je vse povoleno a nemuzu nereagovat. Tato tekutina a jeji nasledna jina skupenstvi me totiz nad miru irituje vzdy, kdyz navstivim sve mile prarodice.Ze zacatku jsem take vylevala,ale pak jsem prisla na to, ze je snaha bohuzel zbytecna! A kdyz se prida jeste dalsi kelimek se zubni protezou.....Takze od jiste doby si radeji prevazim z domu kartacek v ochrannem obalu:)

    OdpovědětVymazat
  34. Luckooo,to je děsný! Přiznávám také, že jsou koupelny, kam je lepší nevstupovat! Ale myslím, že jsi na téma zubní hygieny dosáhla horní hranice na stupnici eklhaftů!

    OdpovědětVymazat
  35. Báro: Já vím a omlouvám se, ale nemohla jsem se o zážitek nepodělit.

    OdpovědětVymazat
  36. Lucko,někdy se mi to stává také. Nedá se odolat :))))

    OdpovědětVymazat
  37. Lucko,tak tohle je stejné jako s mamografem u Mod. Prostě všechno opravdu vědět nemusím a vidět taky ne...Helazd: Kosopění je nádherné slovo, tady je to spíše popelářůrachotění a autobusoježdění.všichni: To by jeden nevěřil, co za ekláče se můžou objevit v koupelnách. Zvláštní je, jak to všechno bedlivě sledujete. Četl jsem o lidech, co koukají na návštěvách lidem do koupelny a otevírají tam skříňky. Já to teda nedělám, ale vím o mnohých...co vy na to? :)) Neuklidíte si v koupelně? :))

    OdpovědětVymazat
  38. Kamiliči, já nemusím!Jak mi tam pořád něco padá, tak se prach sám oklepává, divné tekutiny se v atypickém držáčku neshromažďují a navlhlé ručníky průběžně likviduji. Takže přijď kdy chceš, jak tě uvidím u branky, tak tu chcíplou kunu stihnu kopnout pod koš na prádlo.

    OdpovědětVymazat
  39. Báro,v pořádku:)

    OdpovědětVymazat
  40. Zaplaťpánbu za plastové obaly na zubní pasty. Dilema, jestli vymačkávat od konce nebo z prostředka, bylo příčinou mnoha rozvodů. Teď je to celkem jedno, tuba se sama zase narovná. :) Mimochodem, jedině správné je vymačkávat tubu z prostředka. ;)

    OdpovědětVymazat
  41. Na mě nikdoz koupelny nehuláká. Když dojde pasta, prostě si zbytek domácnosti zuby nevyčistí, dokud tam nedám novou (je to asi pět kroků). Akorát nevím, jestli je to plus. O zmuchlaných mokrých ručnících na podlaze by se dal napsat klidně román. Nějaký děsivý sci fi. Fakt mě těší, že v tom nejsem sama :-)))

    OdpovědětVymazat
  42. Kamiliči,fakt se ti moc omlouvám. Jsem si jist, že bys tematiku \"Anal A\" zpracoval kvalitně:-) A já si takový nástroj náhodou představit dovedu - místo štětin bych použil houbičku a je hotovo;-)

    OdpovědětVymazat
  43. galahade, kamiličihttp://www.prdel.cz/clanek.php?id=222

    OdpovědětVymazat
  44. Sharkane,začni třeba z prostředka, ale DOMAČKEJ!Ale ty staré tuby byly nepříjemné, to je fakt :)Magrátko, až budeš psát ten koupelnový sci-fi román, dej vědět a já ti dodám hodně inspirace, i když tím nechci říct, jak tak koukám, že bys jí měla doma málo!čagi - :)))))))))))

    OdpovědětVymazat
  45. Třebas špinavý, mokrý, umolousaný - ale hlavně ať všichni víme, kde ho máme!!!

    OdpovědětVymazat
  46. Galahade,takové speciální nástroje si dovedu představit v ordinaci proktologa, ale ne v koupelně, ještě by se někdo přehmátnul a molitanem si přeleštil řezáky:)) Nicméně jedním dechem dodávám, že u některých lidí si dovedu v patřičném objektu představit nejen zubní kartáček, ale i zachodovu kefu. A naštorc:))

    OdpovědětVymazat
  47. Kamiliči,tak tohle si já radši nepředstavuju...

    OdpovědětVymazat
  48. Kamiliči,kefa v roli kukačky... :oD

    OdpovědětVymazat
  49. Ste se mi tunějak rozkukali, na vás si teda budu muset dát pozor! :))

    OdpovědětVymazat
  50. Báro,dej! Oni ty kukačky... koukalas jim někdy do očí?

    OdpovědětVymazat
  51. galahade,to je téma pro Butea:) Samozřejmě bez té kefy:)

    OdpovědětVymazat
  52. Kamiliči,nechci mluvit za Butea, ale proč samozřejmě?:-)

    OdpovědětVymazat
  53. Galahade,kterým kukačkám myslíš? Těm ptákům? Ptákům se stršně špatně kouká do očí, když mají na každé straně hlavy jedno..A nechte Butea, teď, co mi dělá tchýni, s ním musím opatrně. Přece si tchýni nerozzlobím hned na začátku vztahu!

    OdpovědětVymazat
  54. Báro,opravuji tedy otázku: Koukalas jim někdy do oka?A ničehož se neobávej o vztah se svojí novou tchýní - nezlobíš jí Ty, ale Kamilič... No já možná taky trochu...ale to nemusí nikdo vědět:-)

    OdpovědětVymazat
  55. Galahade,to je jasný, že nekoukala! Jak bych mohla :))

    OdpovědětVymazat
  56. Přiznám se,dobrovolně, že můj komentář s \"kuku\" [51] jsem napsal proto, že jsem asociaci od ZCR naprosto nepochopil. Co má společného kukačka s kefou s molitanem. Já trouba, to jsem si naběhl. Teď bude muset tchyně Buteo vysvětlovat, proč má koňadra v oku zapíchnutou záchodovou kefu a jak je možné, že proktolog se vyjadřuje ke kvalitě zubní pasty...:))

    OdpovědětVymazat
  57. Já mám v kuchyni takovou štětku a na konci má ještě molitanovou houbičku a celou dobu s ní meju skleničky, protože jsem si myslela, že je na to. Já naivka!

    OdpovědětVymazat
  58. Celýživot se učíme:)) Ale pokud celou dobu na nádobí, tak se snad nic nestalo... :)

    OdpovědětVymazat
  59. No, je pravda,že jsem ji koupila v drogerii, ale tam se prodává přece i Jar!

    OdpovědětVymazat
  60. Bároa taky WC papír, náplasti, žrádlo pro kočky, kosmetika a tabletky do nádržky. nebudu to tady vypisovat všechno, vidím, že už jsi v drogerii někdy byla;-))

    OdpovědětVymazat
  61. Kamio, ta si děláš srandu, ale WC papír mi dělá obzvlášť problém, zda ho jako papír účtovat do kancelářských potřeb nebo jako ochrannou pomůcku, když je pro zaměstnance popřípadě jako spotřebovaný materiál, když je pro zákazníky! Vždycky tápu!

    OdpovědětVymazat
  62. Kamiliči,.o)Jádrem oné asociace je představa něčeho velkého (a přesto příbuzného - kefa je takový přerostlý kartáček, řekněme si to narovinu...), co zabírá místo v hnízdečku (rozuměj kelímku či jiné schráně na kartáčky) jejím právoplatným uživatelům (tedy kartáčkům)... ten molitan mi tam nezapadá, přiznávám - příště budu důslednější :oD

    OdpovědětVymazat
  63. Jo a jenom tak...([59]) - nemyslel\'s spíš koňadru prostrčenou okem kefy než kefu okem koňadry? Já si umím představit ledacos, ale ta Tvá varianta je na mne asi moc geometricky napjatá :o)))

    OdpovědětVymazat
  64. zcr,sice to pro mě byla ráno náročná intelektuální makačka, ale podařilo se.Kdybych potkala někoho, kdo má všechny potřebné kartáčky a kartáče v jednom kelímku, tak budu utíkat, a zastavím se až za hranicemi města. :))))

    OdpovědětVymazat
  65. Zcr + Bárogeometricky jsem se už vyšťavil u tebe, zcr, a to na zubním průmětu do roviny tlamové, takže žádné další geometrické vzepětí v nejbližší době (asi dva dny) už nehrozí. Koňadra mi okamžitě asociovala bujné poprsí, což ve spojení s kefou či kefkou ztrácí smysl, nicméně taková Mod. by jistě spojení našla;-)

    OdpovědětVymazat
  66. Kamio,prosím,udělej mi menší přednášku, čím koňadra evokuje bujné poprsí? O tom Buteo nic nepsal!

    OdpovědětVymazat
  67. Báro,je to zakompováno už v názvu onoho opeřence;-)

    OdpovědětVymazat
  68. Kamio,ale trvalo mi to že? Nemám dnes nejlepší den.

    OdpovědětVymazat
  69. Báro,taky mám dny... ale to se spraví!! :)

    OdpovědětVymazat