Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 18. února 2007

Nečekaná patálie

Veletržní klobása se opravdu nevyplatila


Ve čtvrtek večer o sobě dala jen tak trochu vědět, v noci už bylo hůř a horečka, která se přidalala v pátek, jasně naznačila, že nás navštívila stará známá salmonelóza.
Ano, ta stejná, která mi už jednou přivodila šestitýdenní neschopnost. Ta tehdy přišla do mých útrob v párku, v nádražním bufetu, po příjezdu z dovolené. To bylo hodně zákeřné, člověk přežije v klidu a ve zdraví všechny nástrahy balkánské kuchyně i hygieny  a pak se nečekaně odrovná v domácím prostředí. To je skoro tak trapné jako vlastní branka.
Tentokrát už si to budu dobře pamatovat, že jsou prostě věci, které mi výrazně nesvědčí a kterým je potřeba se vyhýbat. Alex to chytla jen lehce, ale i tak vypadáne obě moc hezky...(Alex líp)
Nechutně a sprostě nám ta ohavná bakterie rozmetala dlouho plánovaný program na pátek a sobotu, takže žádné povyražení, jen jediná myšlenka na stádo permoníků skákajících mi v oblasti tenkého a tlustého střeva.
Celková slabost u mě nečekaně vygradovala vděčnost vynálezci dálkového ovládání od přístrojů, které nám pomáhaly zpříjemnit to utrpení a pak taky ještě vděčnost drahému mobilu, kterým přicházely milé posilující SMS.
Celkově jsem shledala jen jednu malou nevýznamnou výhodu, a to tu, že jsem nemusela nic vařit.
Jednak bych tuto marnou práci ani nezvládla a ve chvíli, kdy se změní doba tranzitu pozřené potravy z obvyklých 24 hodin na 30 vteřit není o čem uvažovat.
Teď pocucáváme černý čaj, v nepravidelných intervalech se s Alex potkáváme na prošlapané trase ložnice-WC-koupelna a v pravidelných intervalech opakuji zaklínadlo:"Už nikdy klobásu."
Pevně doufám, že si organizmus nějak vyradí sám, nemám kouska chuti belhat se zítra k doktorovi pro antibiotika.
Ale horečka ustupuje, tak snad bude lépe.


 

30 komentářů:

  1. no,hlavně že víš z čeho to pošlo, to u nás nebylo, a proto nebezpečí číhá v každém bufetu i v tom domácím!

    OdpovědětVymazat
  2. chudaci. tak at je brzy lip a at to ta salmoneloza neni!!

    OdpovědětVymazat
  3. No takhle zakončit takový krásný výlet, to by se z toho jeden po......

    OdpovědětVymazat
  4. antibiotika jsou ve fernetu, nebo v absintu kdo má po ruce.

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,já měl přes Vánoce střevní chřipku... smutně jsem koukal na mísy s cukrovíčkem... Ale i já našel malé bezvýznamné plus této patálie. Přes Vánoce jsem shodil tři kila...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pajo, on mě ten doktor nemine, do baru bych s tímhle nemohla :((Rowdy, máš pravdu jako vždy.lední brtníku, tys mě inspiroval k zahájení desinfekční procedury. Ovšem u mě vyzkušená je vlastní slivovice :))

    OdpovědětVymazat
  7. Galahade,to se povede málokomu, hubnout přes Vánoce. Jen ta forma byla trochu drastická :)

    OdpovědětVymazat
  8. No do baru možná, kdybys opatřila nápisem. \"Dnes salmonela, sleva na vše 50%\"

    OdpovědětVymazat
  9. Ajaj:-((tak tohle se mi myslím ještě nikdy nestalo, kdyžtak to řeším jednorázově zhruba do 5ti minut po konzumaci a pak už je klid. K tomu doktorovi si raději zajdi, aby to nebyla nějaká ta vistelie, nebo jak se ten parchant jmenuje!!

    OdpovědětVymazat
  10. Mod...To je Ližteriér... ten parchant, co na něj teď lidi mrou...Báro - forma je to drastitcká, ale jedině ty prý fungujou:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Báro,upřímnou soustrast posílám, ale řekl bych, že salmonela to nebude... To dálkové ovládání je opravdu vynikající vynález;-) Léčit se! Pokud máš po ruce kalvados (minimálně 50 voltů), tak pěkně sterilizovat, to zabije všechny Vyližteriéry ... to platí i pro Alex (když je to pod dohledem rodičů a v rámci léčby...:)

    OdpovědětVymazat
  12. Že by lizterie to byla? no to nic, minule jsem si popletla lymfon s glaukomem:-))

    OdpovědětVymazat
  13. Teda, člověk se pobavíani nemusí vylézat z postele! Tak Ližteriér! :)))))Mod, ještě 4 hodiny po konzumaci jsem měla v bříšku jako v pokojíčku. Zákeřnost klobásy se začala projevovat ve chvíli, kdy už mi nebylo pomoci...Kamio, kalvados nemám, jen ty vypálené švestičky, 57 voltíků. Už se léčím!

    OdpovědětVymazat
  14. Článek dobrý, diskuse bohatá, ovšem Rowdy [3] a Buteo [8], chlapi to šlo až na dřeň :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Gombo,život je pes, vidíš sám.. :)))Rowdyho omlouvá skutečnost, že já jsem zase drzá na jeho blogu :)) a Buteo, jako moje tchýně může všechno :)Buteo, a nemyslíš, že by tam měla být spíše přirážka? Přece jen, je to přidaná hodnota!

    OdpovědětVymazat
  16. Takhle dopad můj muž, když se narodila naše starší dcera. Šel zapíjet, dal si párek nevalné chuti a schytal salmonelu (sice né tu horečkovou) takovou, že shodil 6 kilo.

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,ofšemže s přirážkou! Vždyť kdo to má pak zadarmo uklízet!

    OdpovědětVymazat
  18. duno,já když to měla poprvé, tak obtíže přešly asi za deset dní, ale vzorky byly pozitivní ještě další měsíc. Takže jsem měla celý měsíc neschopenku, aniž bych pociťovala jakoukoliv nemoc. Zrovna jsem cosi studovala, takže jsem se mohla perfektně připravit na závěrečné zkoušky. Jenže to jsem byla zaměstnaná. Teď, co vykořisťuji sama sebe, by mi měsíc neschopnosti zdevastoval živnost :)

    OdpovědětVymazat
  19. Rowdy,:))))))))))) to už by asi uklízely manželky a matky. Doufám, že nám to Gomba promine ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Myslím, že by parta měla dostat certifikát, že dokáže vést plodnou diskusi slušnou formou s prominutím i o srágoře.

    OdpovědětVymazat
  21. Buteo,některá témata táhnou. Nejvíc komentářů (67 !!) se mi sešlo, když byla učená rozprava o záchodové štětce! :)))))

    OdpovědětVymazat
  22. Takže vidíš, jaké máme vlastně kvalifikační zaměření. O hladových dětech v Africe a míru v Sudánu to ne. Ále, já plně souhlasím, bavme se o blízkých věcech. /hehe/

    OdpovědětVymazat
  23. Buteo,jsou témata, kterým se programově vyhýbám a vím dobře proč!JIstě chápeš, jak to myslím.

    OdpovědětVymazat
  24. Báro, Tobě já prominu [19] skoro fšecičko, leda bys přestala psát - to Tě neomluví nic, ani vlastní smrt ,-)

    OdpovědětVymazat
  25. Gombo,díky. Jako důkaz o zlepšujícím se stavu svého zažívacího traktu jsem zplodila další příspěvek :))

    OdpovědětVymazat
  26. Bárojaká témata? co tím myslíš?:-)))))))

    OdpovědětVymazat
  27. Mod,myslíš, kterým tématům se vyhýbám?To je na tomhle blogu myslím dost poznat, ale hlavně těm politickým...ze zcela osobních důvodů. Ne že bych žádné názory neměla, ale nechce se mi hádat i v době osobního volna a v čase vyhrazeném na relaxaci :))

    OdpovědětVymazat
  28. Bároaha:-(, no tak si vyberte nafandění nějaký neutrální tým, třebaaaaaa Zelené:)))))))))

    OdpovědětVymazat
  29. Wydržaj pajoněr! střewa to určitě přežijou

    OdpovědětVymazat