Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 21. května 2011

Prací kulička

pokračování

Peru s kuličkou druhý měsíc a stále jsem spokojená. Ukazatelem dobrého vyprání jsou úzké jasně bílé proužky na jinak tmavě modrých Matýskových pískovišťových ponožkách.
Mám pocit, že za jiných okolností by proužky už byly dávno buď šedé nebo namodralé, jako už se to v podobných případech stalo mockrát.
Bílá trička se dostávají též do své bývalé kondice a na flašky s pracími gely usedá prach.
Ovšem to vše jsou jen mé vědecky nepodložené dojmy, bůhví, jak je to všechno  doopravdy.
Alex mě o víkendu hodně zmátla. Dala si vyprat svoje věci a asi v polovině cyklu si všimla, že k dávce zapomněla dát kuličku. Ha ha ha.
Jak to dopadlo? Prádlo bylo opět hezky vyprané :-).


Přemýšlím, zda používání pracích prášků třeba není jen nějaká pověrčivost :-)
 

13 komentářů:

  1. když se dostanu k obsluze pračky já, sypu půl prášku do nádobky, a do bubnu mezi mezi prádlo dávám polštářkový gel.
    ale je to houby platné, stejně když to vytáhnu je to mokré a zmačkané.

    OdpovědětVymazat
  2. Já sypu všechen prášek rovnou do bubnu, zejména proto, abych si nezasírala tu práškovou nádobku:-)) Bez prášku sem ještě nezkoušela prát, ale možná, že by se to při tom velkém bubnu samo dostatečně vymlátilo.
    Tuhle sem viděla v díle Sberatelů kostí, jak vyprali pána v průmyslové velkopračce v hotelu, s různými bělidly a tak podobně. Zejména mu však neprospělo to odstřeďování, kostra byla sice pěkně bílá, ale zbývající kusy pána držely ve všech těch dírách bubnu a moc vypraně nevypadaly:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Brtníku, máš asi špatnou pračku. V televizi jsem viděl, jak z pračky vytahovali košile vyžehlené a naškrobené. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. [3] Tak až TAKOVOU pračku uvedou na trh - budu první v řadě na koupi :-)) (psáno po dvouhodivém žehlení, neb zatím taky mám pračku jen tu špatnou...)

    Báro, tak ještě jeden až dva články o praní s kuličkama - a nakonec si je taky koupím. I když občas mám pocit, že na ponožky mých dětí nepomůže ani praní v neředěném bělidle... :-))

    OdpovědětVymazat
  5. POZORKdo musí žehlit, neumí věšet!:o))

    OdpovědětVymazat
  6. lední brtníku, :-)))až někdo vymyslí pračku, co vyplivuje čisté vyžehlené prádlo, bude to na Nobelovku!

    Mod, fuj! Až mi zatrnulo. No, hlavně, že kostra byla hezky bílá!

    Bohdane, nevěř všemu, co je v televizi. To jsou stejné bludy jako \"psali to na internetu\" :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nomi,plním slib, že budu průběžně informovat. Ale stejně to jsou jen mé dojmy, máme různou vodu a různé stupně ušpiněnosti. Když mi Mates donese z venku tepláky jako dnes, zase končím u mýdla Lanza na kolena od trávy, kulička - nekulička...

    Mod (5) - zlatá slova! A úplně nejzoufalejší je, když i dobře pověsíš, ale pak sundáš a sama sobě si to zmuchláš do prádelního koše a necháš tak týden odležet...ach jo...

    OdpovědětVymazat
  8. Moje malá zkušenost:prádlo je čisté a voní,tedy zatím to funguje, rodina je skeptická ale já držím:-)
    Prala jsem v Amway, tedy dost draze,bílé prádlo nikdy nebyl tak bílé, pak přešla na komerční značky, ale vždy mi vadil ten pach/pardon, vůně/ prádla.
    Jinak kuličku dávám na slunce podle instrukcí.

    OdpovědětVymazat
  9. 5: tak tak ;-)
    nedávno mi rozprávala kolegyňa, že \"pri žehlení som pozerala telku, akurát dávali Smotánku a ukazovali tam celebrity.\" som jej povedal, že v tejto vete nerozumiem štyrom slovám. veľmi sa smiala. myslela si totiž, že žartujem ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. To je zajímavé... Mně to zas připomnělo P. K. Dicka, který dlouhá léta bral drogu, bez níž, jak říkal, by nemohl psát, a pak zjistil, že díky zcela zvláštnímu metabolismu jeho těla na něj ta droga nikdy neměla žádný vliv.

    OdpovědětVymazat
  11. Dito,líbí se mi na tom, že to prádlo voní tak hezky, přírodně... nevím, jak to popsat. Zejména teď, když se suší venku. Akorát musím opravdu dávat pozor na mastné fleky, ty musím \"ošetřit\" předem, jinak je to konec trička.

    SV, ani se ti nedivím. I když já teď díky mrňousovi dostávám průpravu o věcech, o kterých bych nikdy netušila, že je budu znát. Jedná se zejména o různé příšery z dětských animovaných seriálů, většinou jen žasnu, doteď jsem znala akorát šmouly.

    Henry, efekt placeba dělá velmi mnoho. Že by to byl i případ zázračné kuličky? ;-) Kdo ví...

    OdpovědětVymazat
  12. no vždyť to říkám,prát stačí s minimálním množstvím prostředku, i bez kuličky. Teda jen s čistou vodou a klackem jsem to ještě nezkoušela, ale kdo ví? Dnes čekám na výsledek pracího pokusu s jarem, včera byla k obědu kachnička a ten můj čuník se pocákal víc než jindy... takže až přijdu domů a popatřím na suché prádo, uvidím, jestli jar pomohl!

    OdpovědětVymazat