Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 30. května 2009

Na tu tancovačku opravdu hned tak nezapomenu

pokračování ze včerejška

Tak, Cheo, poslouchej, jak to bylo dál:
Večer se rozjel bezvadně, hudba senzační, lidí na parketě tak akorát, aby s tam nebáli, ale ani neušlapali a mohli vzít valčík nebo polku pěkně dokola. Program ubíhal rychle, tak, jak to bývá, když se všichni dobře baví.
Nevýhodou tohoto kulturáku je, že ve smouvě o pronájmu majitel (město) zajišťuje   exklusivitu prodeje veškerého občerstvení na společenských akcích baru, který je zde v přízemí a celoročně funguje, i když je kuturák zavřený.
To bych celkem chápala, kdyby provozovatel baru nebyl šílenec s neuvěřitelně astronomickými cenami a nevhodným chováním. Nedá se s ním domluvit vůbec na ničem. Dokonce i když nám jednou sponzor (majitel velkého řeznictví) dal pro každého plesajícího obložený talíř, byla z toho nevkusná hádanice, že je to porušení smlouvy.
Přes co se ovšem nepřenesu, že ti dobytci u výčepu nalejí alkohol úplně každému, na věku nezáleží. Na tyhle plesy nejvíce chodí mladí těsně po tanečních, takže v sále je těch osmnáctiletých jako šafránu. Jaké to má konce, dovede si jistě každý představit sám.

Ovšem konec zrovna tohoto večera byl obzvláště vypečený.

Po půlnoci se to začalo pomalu rozcházet a dole ve vestibulu se jedné dívence udělalo velmi špatně. Tak špatně, že tam potupně vrhla na prostředku před všemi, co stáli kolem.
Chudák její maminka začala okamžitě shánět kyblík a hadr a protože žijeme v době, kdy má na telefonu foťák i dítě z první třídy, není se čemu divit, že někdo tuhe situaci vyfotil.
A pak začalo tóčo!
Kdyby to ta maminka v pohodě dovytírala a dotyčného poprosila, ať tu fotku smázne, asi by se tak stalo a všechno by utichlo. Jenže to by musela být "obyčejná" maminka a né PANÍ Z RADNICE.
Ona začala na celé kolo ječet, jak si někdo může dovolit ji fotit a že okamžitě zavolá městskou policii a s fotografujícím pěkně zatočí. Okamžitě vyndala mobil a co řekla, to udělala.
Měšťáci přijeli téměř okamžitě, ale fotograf nebyl žádný ušlápnutý bázlivec, který by se měl leknout první uniformy a ve chvíli, kdy po něm chtěl policajt doklady, se začal hádat. Ne o tu fotku, ale o princip celé absurdní situace.
Je možné, aby někdo někoho vyfotil a byl to přestupek, který musí řešil MP?
Fotograf se bránil velmi logicky a poukazoval na úplně ožralou nezletilou, že ta je jediná, která by měla policajty v tuhle chvíli zajímat a ne někdo, kdo si cvakne snímeček.
Samozřejmě, že Panízradnice byla hysterická hrůzou, že místní bulvár po fotce skočí jako po uzeném, ale  její totožnost se provalila vlastně až ve chvíli, kdy začala arogantně volat MP.
Měšťáci podnapilou slečnu "neviděli" a tak dál vyžadovali na fotografovi doklady totožnosti, které nakonec smozřejmě musel dát. Zapsali si ho, před jejich zraky musel fotku smáznout, Panízradnice do toho stále vstupovala s typickou nabubřelostí místní fukcionářky... bože, jak ubohé a jak podobné minulému režimu!!! Doslova poroučela policajtům, co mají dělat.
Nic nepomohly intervence okolostojících lidí, ať začnou s postihem u výčepních a ne u lidí, kteří vyfotí jen důsledek. Na tohle byli oba policajti úplně hluší.

A happyend?

Není.

Jen to, že fotograf si šel v následujícím týdnu na postup městské policie stěžovat, ale jeho stížnost nemohla být nijak vyřízena, protože podle služebních záznamů z onoho dne se nic takového nestalo... 
 
    

31 komentářů:

  1. Fuj,Takové věci sem píšeš po ránu... Mně je z toho špatně snad víc než té podnapilé slečně.

    OdpovědětVymazat
  2. Manželko,já se třeba polepším a příští sobotu dám něco povznášejícího, jo? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěknej bordel,to je teda hnus. Ale holt takovej je náš svět, moc světem vládne...

    OdpovědětVymazat
  4. Pri tom, ako tú pani z radnice popisuješ, sa vlastne čudujem, že to začala utierať sama.

    OdpovědětVymazat
  5. Tedy ja jsem s alkoholem zacinal apomerne brzy,ano-neni se cim chlubit,ve 14 letech s flanderou bileho v parku.Ale NIKDY,opravdu nikdy se mi nestalo,ze bych se zmazala jak pětipes a viz vyse slecna nezletila.Takze ja nebudu pokrytecka a nebudu kazat vino,kdyz sama piju vodku,jak se rika...Ja myslim,ze v mirnem mnozstvi ztn-sklenicka šáňa by u me nezletile a mladistve dcerky prosla.Tolik k alkoholu.Co se tyka \"PANI ZRADNICE \",je o d ni hezky,ze uklidi bordel po dcerunce.Ale ta moralka,je horsi,nez to,co uklidila.Takhle se o cele udalosti bude vypravet daleko dele a vice.Protoze na SMAZANOU FOTKU se nezapomene,i kdyz neni k videni.
    Kde ze to byva ten ples? Ze bych treba nekdy,kdyz pojedu naaahodou kolem zasla :oDD

    OdpovědětVymazat
  6. Ted to po sobe ctu a krome normal preklepu,je tam jedna nejasnost,to vypada jako kdybych svoji TED malou 4,5roku dcerku klidne nalivala --ne,tak jsem to nemyslela.Bylo to mysleno na tech 14 let a vyse.Proste si myslim,ze v malem mnozstvi a pod dohledem se muze.Je to lepsi,nez striktni zakaz a ochutnavani \"zakazaneho\" po litrech.

    OdpovědětVymazat
  7. A ty znas toho fotografa? Kdyz vis pokracovani... Nepomohlo by tvy svedectvi (a pripadne svedectvi jinych)? Jak rikas jde o princip, mne by to asi hnulo zluci tak, ze bych mela chut zasahnout

    OdpovědětVymazat
  8. V takovýhle okamžik si vždycky přeju, abych byl na daném místě. Říkám si, že se mnou by takhle nevy****li. (I když takhle od PC se to kecá!) Fotit snad můžu na veřejném prostranství co chci a koho chci. Otázkou pak zůstává případné zveřejnění. (Ale to by se následně těžko dokazovalo ;-)) Měšťáci přece na podobné konání nemají právo a žádné \"zabavování\" fotky nepadá do úvahy, ne? Fotograf měl promptně zavolat 158 a nechat věc prošetřit \"státním\". Myslím, že MP by sklaplo. A patrně by se naopak začaly řešit ty nadrátovaný děcka. I když, na také malé dědině...
    Ale jestli byl fotograf aspoň trochu pohotový a ne moc pod vlivem, tak dotyčnou fotku fofrem někomu poslal, když už šlo do tuhého. Takže třeba u vás ještě bude veselo! :-D
    Jenže, jak říkám, takhle od stolu každej chytrej...

    OdpovědětVymazat
  9. TAKY BY SLO dat oznameni na neznameho pachatele, zavolat 112 a at prijdou zkontrolovat krev nezletilych na sale. Kdyz ne ted, priste bych panu nalevacimu poslala kontrolu. Myslim, ze i mistni deniky by u toho rády byly. Nenechala bych to tak, je to sprosté. ČOIku by te nemohlo zajimat?

    OdpovědětVymazat
  10. Puffin,s nějakým takovým konstatováním jsme to odpískali.

    lojzo, já myslím, že na počátku byl opravdu dobrý úmysl to uklidit a rychle pryč. Ale pak začala hysterčit, jak se vyděsila té fotky.

    OdpovědětVymazat
  11. Cheo,obrovské procento dětí má první zkušenost s alkoholem v rodině. Zda je to dobře nebo není, to je asi kus od kusu. Tohle je pro mě hodně živé, to by bylo na další článek.

    Fotograf byl jeden z \"našeho týmu\". Nakonec jsme kapituloval, bál se, alby nestrhl do víru událostí nás všechny se všemi následky, které by mohly přijít. Pokud by se to zdálo někomu zbabělé, nebudu se přít.

    Vojto, Bosorko, volali jsem tam kontrolu několikrát, vždycky z toho byla malá pokutka pro výčepní v řádu stovek. To je absolutní výsměch.

    OdpovědětVymazat
  12. K tej alkoholickej skúsenosti: Ja som vraj uchmatol a vypil nedopitý pohár si silvestrovským šampanským, keď som mal dva roky. Potom som si sadol do kúta a trhal papierové servítky na tenké pásiky.

    OdpovědětVymazat
  13. Baro, mozna kdyby s tou kontrolou prisel i tisk, musel by byt postih vetsi..?

    OdpovědětVymazat
  14. Baro,me se ta kapitulace vubec nezda zbabela.Mozna prave naopak.Proc zatahovat obecenstvo do svych sporu.Asi bych se zachovala stejne,i kdyby me NASTVALI :-)

    OdpovědětVymazat
  15. A \"Panízradnice\" je volena nebo nevolena? Totiž takhle vyváděj ti volení, protože je nemůže nikdo odtamtud další 4 roky dostat... ti nevolení většinou vědí, že po takovémhle faux pas by nezůstali v kanclu ani dvě minuty...

    OdpovědětVymazat
  16. Nechci se zastávat Paníz(r)adnice, ale umím pochopit, co asi prožívala. Dělat na radnici = mít upjatost a vážnost v popisu práce, navíc pracovat v jakékoliv drbárně znamená zvláště pro ženy nad 40 vždy zoufalou snahu na sebe neupozorňovat.. a už vůbec ne trapasy. Těžko říct, jak se dcerušce povedlo hodit se do takového stavu, ovšem z pohledu matky? \"Spratek se mi ožral, ještě se mi poblil. Dejte mi hned kýbl, hadr, uklidím a mizím. V duchu nadávám a s ostudou uklízím ten hnus, snažíc se přitom nepoblít taky. Pak si všimnu toho zasranýho škodolibýho kreténa, který si mě fotí...\" Tolik vcítění se do matky.. já sama za sebe bych ho asi ochrstla tím hnusem z kbelíku, ovšem paní ve svém postavení si tohle nemohla dovolit.. a tak ve své hysterii volala MP, čímž se zviditelnila x-násobně.
    PS. Vám to přijde normální nebo dokonce vtipné, že si někdo takhle nechutnou situaci fotí? Možná jsem divná, ale mně ne..

    OdpovědětVymazat
  17. No, jestli dcera nebyla plnoleta, tak mi neprijde normalni, ze se takto zrasila, dokonce v pritomnosti matky. Nechutne je primarne to, ze aby na baru vydelali jeste vic, nalevaji kazdemu. Nejen nezletilym, ale take podnapilym.. A ze se to deje dal. Vtipne mi na cele situaci opravdu neprijde nic, trapne vse. Kdyby se matinka zamyslela, sla by po puvodci děje a ne po jeho fotografovi. Bylo by od ni rozumne si pak posvitit na dodavatele alkoholu (urcite na to ma páky)a zamezit tomu, aby nejen jeji ratolesti jiz nenaleval. To by situaci resilo i do budoucna a ukazala by se jako rozumna Z(r)adnice..ne?

    OdpovědětVymazat
  18. No, s tim focenim nevim,zda muze kdokoliv fotit cokoliv. Tady aspon musime i detem ve skole podepsat formular, ze je OK je fotit, kdyz treba je nejaka skolni akce a daji o tom clanek do novin plus nejakou fotku. Aby skola nebyla popotahovana, kdyby nahodou vyfotili a zverejnili deti, kterych rodice si to neprejou. ;op

    OdpovědětVymazat
  19. Drobná radaPromiňte, že vám do toho vstupuju, ale měl bych radu (kutilskou i ze života) pro toho fotografa: Fotit nenápadně! U takhle choulostivých věcí nesmí fotograf dávat všem na jevo: podívejte, já fotím. A to se tady asi stalo. A to byl důvod, proč fotil - aby se ukázal. Následky byly zřejmé. Čili nenápadně.

    OdpovědětVymazat
  20. 12 lojzo,pěkně brzy jsi začal. Mi jednou v nestřežené chvíli Destruktor vyjel zbytky z jedné bedničky prázdných lahví od piva a moc se mu to líbilo, ale mě málem vezli!

    Teo, nebylo by jednodušší hodit to k sobě na blog, než to pracně psát jednotlivě? Tam by to vidlo mnohonásobně víc lidí. Ale díky, určitě si to ujít nenechám, přiznám poctivě, že jako normalizační dítě se ještě i teď dozvídám věci, které jsem ani netušila.

    14-Bosorko, novináři na maloměstě je ustrašená banda, píšící, jak si nahoře přejí.

    Cheo, u spousty věcí si člověk říká kdyby... ale tady se jedna věc změnila k lepšímu, teď na poslední akci před měsícem už si dávali větší pozor komu nalejí, asi byly intervence z více stran.

    Sunfreedom, samozřjmě, že volená, jak jinak. *kyselý xicht*

    OdpovědětVymazat
  21. Sabe,do myšlenek matky se umím vžít velmi dobře, ale napadlo by tebe nebo mě, obyčejné ženské volat MP? Já bych si to tedy zcela jistě vyřídila s fotografem sama, ale možná právě proto, že jsem obyčejná tetka z dědiny. A co ho napadlo to fotit? To mě vůbec nenapadlo se ho zeptat.

    Oby, myslím, že v tomhle jste dál. Tady se to zatím nijak neřeší, alespoň pokud já vím.

    Kutile, přivedl jsi mě k úvaze, co by bylo dál, kdyby si nevšimla, že ji někdo fotí a on měl tu fotku... Pochybuji ovšem, jak ho znám, že by ji poskytl do novin, tím by mohl poškodit celou naši pověst jako pořadatelů a to by si nedovolil.

    OdpovědětVymazat
  22. ad 22. - možná bych se přikláněla k variantě, že to byla profesionální reformace dotyčné - pokud má úředník na radnici s někým problém, volá nadřízeného nebo MP.. asi si netroufla takhle v noci otravovat nadřízeného :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Sabe,zpanikařila a pak už se člověk chová, jak je mu nejbližší... Ona těm policajtům rozkazovala, co mají dělat!
    Podle mě, jednoznačné zneužití pravomoci. Uvažuji, kdo je její nadřízený - asi partajní předseda, jinak si všichni tihle kopou za sebe.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak me napadlo,ze jste ale vsichni nakonec meli docela dost velkou kliku, ze se holcine neudelalo soufl driv a nepogrcala vam ty vysypane prachy. Potom neco sbirej! A pani z radnice by musela prat spinave penize, no jak by to vypadalo?! ;oD

    OdpovědětVymazat
  25. 21Bylo by to jednodušší, ale ne účinnější, než zaspamovat blogosféru. Je to jako vylepit stejnej plakát mnohonásobně vedle sebe na ohradu. Opakování motivu je reklamní finta. A tenhle projekt si ji zaslouží. I kdyby se podařilo přilákat k němu jenom pár ignorantů...

    OdpovědětVymazat
  26. ad. 24 Báro, to už asi není hysterie rozjetá na plné obrátky, to už vypadá na vedoucí postavení :-) Mimochodem - nejsem si jistá, jestli nemá Oby v 19 v něčem pravdu..

    OdpovědětVymazat
  27. Zverejnovani fotekFotky ve skolce my taky musime schvalit,na zacatku skolniho roku podepisuji papir,ze souhlasim se zverejnenim z akci,SVP a vyletu do ZOO.
    Bara ma pravdu v tom,ze volat Mestskou kvuli fotce netreba.Ja bych se stydela a dotycneho fotografa bych pozvala na drink s tim,\"\" to prosim pekne smazte,to vite holka je mlada,ja ji doma domluvim\"\".
    K prani spinavych penez se nevyjadruji,moje fantazie to vidi bohuzel v barvach :-)))))))))

    OdpovědětVymazat
  28. Jen tak lehce si tipnu, že onu dívčinu od té doby už u vás nikdo neviděl;-) Ale jinak to sranda být nemohla. Za půl hoďky začíná ten projekt H...

    OdpovědětVymazat
  29. 27no, takhle to shlédne, myslím INFO, i dost lidí, kteří k tobě třeba nechodí, jsou-li takoví :-). Třeba se chytěj.

    sabe, v tomnle já mohu mluvit jen za sebe, cizí lidi si fotím jen omylem, když se mi připletou do snímku. A naopak, pokud se já připletu na snímek někomu, tak to nikdy nebylo v choulostivé situaci, tak mi to neva, ale to je jiný šálek čaje než s Panízradnice.

    Kamio, sranda to opravdu nebyla, emoce šly až na dřeň.

    OdpovědětVymazat
  30. Cheo,tvé řešení konfliktu je blízké mému. S tím podepisováním souhlasu jsem docela překvapená, sem to ještě nedorazilo.

    OdpovědětVymazat