Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 12. listopadu 2008

Jak si pejsek a kočička koupili garáž

S bohémskými rodiči si člověk užije tolik srandy, že buď je musí milovat, nebo zabít.

Je to asi dva roky, co mě jeden známý kontaktoval, že staví u sídliště areál garáží a zda nevím o někom, kdo by měl zájem koupit svému autu střechu nad hlavou.
No jistě! Nabídnu to rodičům, při zaplacení v hotovosti ještě před zkoulaudováním je tam sleva nějakých 40 tisíc, no proč ne, i kdyby to měli časem prodat, mohou na tom jen vydělat.
Taťkovi se to zalíbilo, je to 3 minuty od jejich domu, rok předtím si koupil nové auto, tak proč ho nechávat chřadnout před panelákem.
Domluva byla rychlá a jasná, do tří měsíců měl taťka v ruce klíče od své garáže a dálkové ovládání od vjezdové brány do areálu.
Když tam poprvé přijel, vše ještě vonělo novotou. Fasádníci dodělávali omítky, leč povedlo se jim tvrdou cementovou směskou naplnit i kolejničky od výklopných vrat a ta následně nešla téměř otevřít.
No, koho asi taťka volal na pomoc, že? Já prý znám ty lidi, co to montovali, tak ať je dovezu a musí to dát do pořádku.
Naložila jsem tedy inženýra z montážní firmy do auta a jeli jsme na místo činu. V té chvíli jsem ještě nic nevěděli o zasviněných kolejničkách, takže pan inženýr půl hodiny cloumal klikou, až se mu podařilo otevřít vrata na rozměr, že mohl vlézt dovnitř a tam našel příčinu.
Bohužel, inženýrský kufřík není montážní brašna, tak mi odborně prohrábl nářadí v mém autě, vybral si širší šroubovák, mně přidělil takový užší a pak jsme tam dvě hodiny v hrozné zimě bušili do betonových hrudek, abychom vratům zabezpečili hladký chod.
Akce se povedla, já vrátila taťkovi klíče a pustila celou jeho garáž z hlavy.
Asi tak po roce jsem si uvědomila, že vždy, když k našim jdeme na návštěvu, auto stojí před domem, nijak jsem to ale neřešila, je to jeho věc.
Někdy letos na jaře na tohle téma náhodně přišla řeč a taťka pravil, že tam auto nedává, protože tu garáž nemůže odemknout.
To mě tedy dojal!
Ale do zimy by to prý měl rád v pořádku, pak si tam to auto bude dávat.
Na tuhle jeho větu jsem si vzpomněla minulý týden a zeptala se ho, jak se věci mají.
Taťka se nečekaně zachoval jako muž činu, sedli jsme do auta a jeli rovnou k té neposlušné garáži.
No, jak by to mohlo jít odemknout, když se o to snaží klíčem, který k tomuhle zámku v životě nepatřil a ani po žádném znásilnění patřit nebude!
Druhá cesta domů, tam vzal VŠECHNY klíče, které se mu za celý život nahromadily, bylo jich dvě velké hrsti, a jeli jsme zpět.
Musím podotknout, že to bylo k večeru, všude tma a jemně poprchávalo. Natočila jsem své auto tak, aby nám na tu kasařskou činnost posvítilo a jali se zkoušet klíček po klíčku.
Opravdu nekecám když řeknu, že teprve předposlední klíč byl ten správný.
K dalšímu vývoji situace už ale nemám co dodat.
On vlastně klíč nebyl zapotřebí, neboť po náhodném pootočení klikou se vrata bezhlučně otevřela....garáž celé dva roky nebyla vůbec zamčená!!!

Až mě překvapilo, že jsme tam nenašli nějaký vigvam z kartonů a starých matrací a vyrušený bezdomovec po nás nemrsknul flaškou, proč mu lezeme do jeho bejváku.

"To až řeknu mamce, to se teda nasmějeme," byla první slova taťky, když pochopil, co se děje a proč koukám jako vyoraná myš.
A po cestě somů slíbil, že letos v zimě si tam auto schovávat určitě bude.
To nás asi čekají vyhlídky, už se vidím, jak mu rozmrazujeme  vrata, jejichž spodní část je pevně přimrzlá k zemi...


    
 

24 komentářů:

  1. Jak ses mohla dožít dospělosti? [smích]

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je hodně ze životaTak to prostě na světě chodí... Když klíč, tak poslední z hromady, když dveře, tak nezamčené, když otec, tak mile roztomilý... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Wu: No ušla z domu predsa! Zamknuté nebolo... (pohľad typu \"také ľahké nevieš?\")

    OdpovědětVymazat
  4. :o)Si vzpomínám, jak jsem byl v dětství u tety na prázninách. Nešla jí televize už asi půl roku a řekla mi, že ji vlastně k ničemu nepotřebuje a tak že ani nevolala opraváře. No tak jsem přirazil uvolněnou zástrčku do zásuvky a bylo opravíno! Teta mi pak za odměnu upekla jahodovej koláč. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. lojzo: že mě to hned nenapadlo [smích].

    OdpovědětVymazat
  6. Ještěže pan otec není kastelán. To byste tam stáli do soudného dne, než byste vysílením padli na tu kliku:)

    OdpovědětVymazat
  7. Už vím,po kom je předsedkyně klubu chaotiků :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Wu,já jsem měla krásné dětství. Je pravdu, že už v deseti letech jsem zvládla kompletně uvařit i s upečenou bábovkou, ale zatímco spolužáci měli doma očistec, já byla v největší pohodě.Akorát se mě taťka čas odčasu zeptal, do které chodím třídy. Dodnes nevím, zda to byla recese nebo to fakt neřešil. Musím se ho zeptat.

    OdpovědětVymazat
  9. Puffin,přesně jsi to odhadla. A gratuluji k tvému novému přírůstku, úplně jsem se vrátila o pár měsíců zpátky...to tak utíká!!!Lojzo, nezavřené domovní dveře, to je zase specialita mého muže. K nám může kdykoliv přijít kdo chce.Kamio, to by bylo klíčů!!! To bychom tam stáli ještě teď.@Teo, někdy jsou věci ještě jednodušší, než se na první pohled zdálo... a naopak :-)Gombo, znamenám si: Je drzý!Sákryš, ale má pravdu :-D

    OdpovědětVymazat
  10. To mi připomíná kolegu, který loni odešel z mikulášského večírku notně ovíněn. Když jsem ho asi po třičtvrtě hodině následoval, našel jsem ho u dveří hotelu, jak se zmoženě opírá o zárubeň a marně celou tu dobu hledá po kapsách klíče. Bylo mi ho líto, tak jsem mu ty nezamčené dveře otevřel... :)

    OdpovědětVymazat
  11. Bohdane,to by někdy mohlo být líto i mě, jak zblblá automatickými dveřmi, někdy čekám, až se mi otevřou dveře klasické... Myslím, že jsem tady o tom i psala a to přísahám, že jsem byla úplně střízlivá!

    OdpovědětVymazat
  12. Báro,že doma nezamykáte je poměrně strategicky významná informace. A kde to vlastně bydlíte? :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Báro,to já se zase snažil odemknout dveře od kanceláře dálkovým ovladačem od auta. Nešlo to. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Vojto,proč bychom zamykali, když zezadu vůbec nemáme plot?!Bohdane, to by ses lekl, kdyby to šlo, co?

    OdpovědětVymazat
  15. Joo, tak to já minulý týden na sebe zvonil s nákupem v ruce. A kupodivu nikdo neotevřel:))

    OdpovědětVymazat
  16. [14]Pokud by mi došlo, co se stalo. Což ale není vůbec jisté. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Kamio,stále nic nepředčilo historku, kterak se klepe na dveře při ODCHODU z kabinky záchoda :-DBohdane, pak už by to asi chtělo dovolenou. pokud ovšem umíš úplně vypnout.

    OdpovědětVymazat
  18. Ano, ano. Tady už je vidět, jak se informace stávají plíživě dezinformacemi. Klepalo se na dveře záchoda (nikoliv kabinky) směrem na chodbu, stoje v prostoru toalety;-) To ovšem nikterak nezlehčuje onen duševní stav mimo tuto dimenzi:)))

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio,to je typický princip hry na tichou poštu. Já teď s oblibou hraju jinou hru, kritizovat někoho, ale říkat to malému Destruktorkovi. Např. \"Podívej se, Štěpánku, jak tady ten pán zhovadile zaparkoval, že se sem už nikdo jiný nevejde a je to místo pro dvě auta...\" a tak dále a tak dále. Vůbec se nebudu divit, až mi dá někdo po čenichu :-)

    OdpovědětVymazat
  20. \"...podívej, Štěpánku, jak tady to hovado zaparkovalo svůj pětkový bavorák...to je idiot...s ukrajinskou značkou...Nějaký Vóloďa...nebo Sergej...co tady asi tak může chtít o půlnoci v Tescu?...No, vlastně mi už to auto ani nevadí...honem, Štěpánku, nasedej...jedem pryč!!\" :)

    OdpovědětVymazat
  21. No jo,charizmatický mafiózo, ten zná život!A já, proč mám provrtaný kufr těmi dvanácti dírami...

    OdpovědětVymazat
  22. Bároto ne já! Já jsem mírumilovný s lidským přístupem a dvanáct děr... nejsou to třeba tři prudké vpichy vidlemi? :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Báro,aspoň se s rodičema člověk nenudí a je veselo!;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj lexulko,to rozhodně, jsou to moji miláčkové :-)

    OdpovědětVymazat