Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 21. října 2007

Za školou

Takový zvláštní den, ten pátek.

Probudila jsem se jen tak zlehka a pod víčky se mi odvíjel příjemný erotický sen. Honem jsem se zavrtala ještě víc do polštáře, abych ten sen nevyplašila a on se mi neztratil, to by mě fakt mrzelo.
Neztratil se, ba naopak...  příjemně demoralizační... takhle by mohl začínat každý pátek.
Úmyslně nepíšu každý den, tam by hrozilo zevšednění, ani big steak se nedá jíst pořád.

Co si dneska udělat trochu radosti, když ten den tak hezky začal?
S provinile radostným pocitem uličníka, který právě minul otevřené školní dveře a šel si zakouřit na lavičku do parku, vypínám zvonění u mobilu, ať si volají, nikdo je neuslyší, sedám do auta a jedu se toulat.
Mrňouska s dostatečnou zásobou mléka mám, a před sebou jen jednu povinnost, kterou plním během pár minut a pak jsem volná jako pták a také tak nezvěstná pro všechny, kteří by se odvážili po mně dnes něco chtít.
S chutí si dopřávám výstavu fotografií, pak hodinový pobyt v bezvadném knihkupectví, jehož měkké sedačky lákají k siestě s knihou v ruce, maličký stále spinká a tak se mnou absolvuje ještě zastávku v zahradnictví (svátek Dušiček se blíží), aniž by to vůbec tušil.

Dobře, že jsem ten mobil nevypnula úplně, odřízla bych se tak od milých sms a to bych nerada a také bych netušila, že mě Alex čeká na nádraží a potřebuje odvézt domů.
Je to pro nás teď malý svátek, když se sejdeme, většinu jejího času doma už vlastní Vetřelec2. Vždyť jsem také na její počest upekla kus masa, aby si spravila chuť po blafech "coprivátdá".
Odpoledne už jsem zase na svém místě, nebo-li "s mobilem na uchu" a zjišťuji, že se ani nic moc nestalo a žádná dodatečně přišedší jobovka mi už večer na baru nepokazí.
Naopak, radost mi udělala došlá pošta, neboť na mě z útrob schránky vypadla čestná vstupenka na Invex a tím se vyřešilo mé dilema, zda jít či nejít, no, rozhodně jít, když je součástí vstupenky i bohaté občerstvení, kdo by odolal dvěma panákům něčeho a slaným tyčinkám umně naaranžovaným ve sklenici s firemním logem.
Ač neodborník ve světě informačních technologií, mám pocit, že tenhle veletrh je za ta léta, co na něj jezdím už jaksi "můj" a chybět na něm by byla ostuda, stačilo, že jsem to vypustila loni.
Každý ten ročník byl jiný, charakteristický nějakou příhodou, koupí nebo seznámením a ačkoliv jsem normálně docela plachá osoba, jsou situace, kdy se měním v přidrzlou vtěrku a to zejména ve chvíli, kdy mám zájem o něco konkrétního, úžasného, nádherného, co jinde k vidění není. Obvykle to bývá nějaký fotoaparát, mobil nebo firemní zástupce.
Dokonce jsem jednou viděla ŽIVÉHO Ondřeje Neffa!
Jenže místo, abych se k němu vrhla a vyznala mu svoji platonickou lásku, tak jsem ztuhla a nechala ho projít okolo, aniž by o mně okem zavadil a to je celý můj zážitek, amen.
Pamatuji na roky hubené, kdy se po veletrhu uvažovalo, zda to opravdu nebyl poslední ročník, vždyť už přece není co prezentovat, "všechno už bylo vynalezeno a vymyšleno", ale pak do toho vtrhli mobilní operátoři, dali tomu novou šťávu společně s výbuchem novinek v digitálních fotoaparátech, počítačích, softwarech a spirála směrem nahoru se prudce roztočila a umlčela všechny ty, kteří Invex pohřbívali.

Ale abych se vrátila k tomu pátku... joo, byl to moc pěkný den!

$$OBR285886$$
 

19 komentářů:

  1. Počítáms pár informacemi o novinkách. Taky můžeš udělat sama soutěž i porotu a vyhodnocení co Tě nejvíc oslovilo jako překvapení. Myslím nějaký exponát, zajímavost a tak.

    OdpovědětVymazat
  2. Ondřej Neff kolem Tebe prošel a nespočinul na tobě okem? Tímto se právě diskvalifikoval z mojí RSS čtečky :-)))(to jsem někde četl a moc se mi to líbilo byt nevím co to RSS čtečka vlastně je)Jinak mrkni se mi tam na tej výstavě po telefonu co nemá tlačítka jo.Takový ten jak se klove do displeje. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Buteo,to je na mě moc úkolů, to asi nezvládnu.motoneználku, jak víš, že to je něco, co nejvíc za všeho potřebuji? Musím totiž eliminovat to pitomé hlasité lupání tlačítek, když si esemeskuji v posteli vedle spícího člověka. A to klovátko, co vypadá jako tužka a nic tím nenapíšeš se prý jmenuje stylus a fakt to není sprosté slovo!

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se chytáma volňas nikde. No nic, hodný zaměstnavatel mi snad lupen proplatí. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mikine,já to dostala i s pozvánkou na nějakou pofidérní konferenci, ale to se Štěpánkovi asi líbit nebude, takže to vypouštím z programu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ha !S Ondřejem Neffem kamarádím. Závidíš? :)Tohle visí u nich doma:http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//2.760.jpgA tohle taky... Paní Ljuba Krbová, přítelkyně Ondřeje Neffa:http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//2.759.jpgTak jsem si chvástnul a jdu zase dál. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jééé,Teo, já se teď mohu chlubit, že ke mě na stránky chodí ten slavný @Teo, co kamarádí s Ondřejem Neffem! Já se mám!Nutno dodat, že oba ty obrázky jsou velmi povedené.

    OdpovědětVymazat
  8. Vy dva chlubiči!Taky se chlubím, že znám @Tea, ale nikdo to jaksi nebere. A to mají mí kolegové plné počítače jeho povedených montáží... I těch nepovedených, ve smyslu mě se nelíbících. :-) Zdar!

    OdpovědětVymazat
  9. Já se nechlubim tim, že znám aTea......já se tim jen (marně) bráním ve chvíli, když mi některý z mých přátel jeho pracemi zahltí mailbox a prakticky z nich udělá spam...

    OdpovědětVymazat
  10. Báro,příjemně demoralizační pátky jsou vynikající, ale nesmí mě zastihnout v práci...ve zmíněný pátek jsem pobíhal po skladu s inventurními soupisy...tedy spíše s inventurními stohy. Mezi hutním materiálem v regálech to bylo demoralizační samo o sobě...A takový konkrétní, úžasný, nádherný firemní zástupce... nic pro mě:)

    OdpovědětVymazat
  11. No jo, no,to nejni žádná sláva, jenom profláknutost. Mně ty moje výtvory lezou na nervy taky. Hlavně když z nich někdo vytváří prezentace v Power Pointu a rozesílá to jako spam. Ale sorry, nechtěl jsem tak neurvale strhnout pozornost na sebe. V podstatě se taky nesnáším... ;)

    OdpovědětVymazat
  12. na invexu se dozvíš určitě spoustu novinek, a i když nejsi úplný profík - užij si to

    OdpovědětVymazat
  13. Kamio,taky zajímavý pátek! A s obchodními zástupci do mě nerýpej, ono tam bývá i spousta hostesek a pak bych si mohla rýpat zase já *veselý smích*@Teo, tomu říkám sebereflexe *smích od ucha k uchu*

    OdpovědětVymazat
  14. Natalie,jestli bude takhle hnusně, tak je Invex ohrožen, ono i nečekaný nával práce mi to neusnadňuje... uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  15. Hezkej může být skoro každý den, jen si občas udělat ... a mimochodem, já měla taky hezkej pátek!

    OdpovědětVymazat
  16. zuzi,ráda slyším, že jsi se měla hezky. Snad bude takových dnů přibývat.

    OdpovědětVymazat
  17. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchodujte kdekoliv Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat