Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 16. října 2007

Velká aféra ve světě astronomie

Odhalení, jaké nemá obdoby!

Toho osudného dne zavládlo na univerzitě v japonském Kyotu neobvyklé vědecké vzrušení.
Konečně!
Konečně nějaký náznak toho, že dlouhá léta mravenčí badatelské práce by mohla přinést nějaký výsledek v podobě dokázání existence mimozemských civilizací. Tým vědců, vedený profesorem Kurokawou začal tuto otázku řešit přístupem velmi odlišným od ostatních.
Už v době studií mu došlo, že pátrání po cizí inteligenci z vesmíru je prioritou všech hvězdáren světa a jednotlivé státy na toto vydávají nemalé finanční prostředky, ať už to přiznávají nebo ne. Z tohoto poznatku profesor vycházel, když své pátrání po tomtéž koncipoval naprosto jinak.
Proč kopírovat něco, co dělají stovky vědeckých týmů po celém světě? Vždyť k výsledkům vedou mnohdy daleko prostější metody.
Vytvořil tým ze svých mladých, ambiciózních asistentů a začal je školit v tom, jak se nenápadně infiltrovat do nejlepších astronomických observatoří světa a tam postačí jen zajistit si přístup k výsledkům pozorování a vyhodnocování nasbíraného materiálu.
Jak geniálně jednoduché!
Inu to převratné objevy mnohdy bývají. 
V době, kdy začal do svého speciálního týmu vybírat své spolupracovníky však už měl rozhozeny své sítě na mnoho pracovištích, kdy se mu zdálo, že je to to správné místo.
Jeho pozornosti neušla samozřejmě ani známá hvězdárna v Hurbanově, kdesi ve střední Evropě, protože tam snad mělo být velmi utajené centrum výzkumu, nejvýznamnější v Evropě, leč z pochopitelných důvodů pečlivě střežené před zvídavými zájmy všech ostatních.
A toho důležitého dne, který byl stěžejní v celém dosavadním pátrání přišla profesoru Kurokawovi šifrovaná zpráva, že právě v Hurbanově se stalo cosi zásadního, svým významem přesahující rámec běžných úkazů.
Byl okamžitě svolán pracovní tým s úkolem vybrat a bleskově na toto pracoviště dosadit vlastního člověka.
Nebylo to jednoduché, hlavně z důvodu jazykové vybavenosti a znalosti místního způsobu života. Ale profesor Kurokawa měl již dlouho operativně vypracovanou téměř dokonalou strategii, jak se takového úkolu zhostit.
Znal své spolupracovníky, díky desítkám prodělaných psychotestů, natolik dobře, že okamžitě věděl, kdo do střední Evropy pojede.
Jediný, kdo tak náročný úkol zvládne, je jednoznačně jeho drahý kolega Dr.Suguru Kamio, který se naoko zabývá Sluncem a jeho činností, ale ve výzkumu mimozemských civilizací je již velmi daleko. Nastala horečná etapa příprav, na vše bylo velmi málo času a protože hovorová slovenština stále dělala profesoru Kamiovi trochu potíže, bylo rozhodnuto, že se na inkriminovanou hvězdárnu dostane jako student z jiné země.
Bohužel od této chvíle byly veškeré zmínky o celém projektu velmi tajné, stopa profesora se ztrácí někde v Evropě a na dlouhou dobu o něm nejsou žádné zprávy.
Ale nemělo to tak zůstat na dlouho.
Náš tým, který činnost japonských vědců monitoruje, aby zabránil skandálu, který by mohl zcizením výzkumných výsledků vzniknout, profesora nečekaně objevil na severu Moravy.
Pravdou je, že se velmi snažil, aby, pod krycím jménem Kamilič, zapadl mezi místní obyvatele  a nelišil se ani vzhledem, ani řečí. Nejprve si chytře vybral loklitu, kde se hovoří velmi zvláštně a kratce a napodobení tohoto způsobu řeči mu nedělalo problém. Pro člověka jeho znalostí bylo hračkou sehnat si zaměstnání, kde bylo možno pracovat jen tak, na oko, aby měl dostatek času na svůj pravý vědecký úkol.
Nečekaným bonusem tohoto zaměstnání byl i plat, kterým mohl hradit svá vydání za bydlení a stravu a peníze z univerzity, za plnění zvláštního poslání, zatím zůstávaly nedotčeny v nejmenované švýcarské bance.
V nejbližším možném termínu se přihlásil ke studiu na Centrální slovenské hvězdárně v Hurbanově a jeho mise začínala být úspěsná.
Trochu měl problémy s maskováním svého vzhledu, ale postupně se zlepšoval dokonalým výběrem slunečních brýlí, i když mu to stále dělá menší problémy, ale v současné chvíli to má pevně v rukách při všech činnostech.

Náš tým ho objevil vlastně náhodou při jednom bowlingovém utkání. Abychom se utvrdili v tom, že se jedná skutečně o japonského doktora Suguru Kamia, úmyslně jsme podplatili obsluhu a na světelnou tabuli s výsledky hry jsme nechali místo jeho krycího jména napsat jméno pravé "KAMIO". Prvotní profesorův úlek byl byl obrovský..., ale pak se začal mylně domývat, že jeho statusu nehrozí odhalení, se vtipem toto prozrazení zahrál do outu a myslel si, že je v bezpečí.
Opak je pravdou.
MÁME TĚ, DOKTORE KAMIO! JSI VEŘEJNĚ ODHALEN A JE NA TOBĚ, ABYS ODKRYL SVÉ KARTY!    
$$OBR283910$$ 

43 komentářů:

  1. Já to tušila! Hned na první pohled mi přišel velmi podezřelý. Díky Báro, teď už si budu dávat na Kamia pozor. Kdo ví, jestli po mimozemšťanech jen pátrá (co když je jedním z nich?:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. čagi,sledování se nezastavilo!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Áááááááásakra!!! Chcel som povedať... á sakra! Profesore Kurokawo, VŠETKO JE V RICI!! (ako sa tuna jadrne hovorí). Treba sa rýchlo zdekovať aj s tým prefíkaným švajčiarským kontom! Vyzerá to ozaj zle nedobre! Čo to tam táral ten somár Hirayama, že to nikto nemá šancu rozkryť?! Nakopem ho osobne do okulára!

    OdpovědětVymazat
  4. A ten Kamio, to je ten charismatický japonský mafiózo? ;)

    OdpovědětVymazat
  5. @Teo,asi tak nějak, úplně přibližně přesně;)

    OdpovědětVymazat
  6. Teo,na nás si nějaký mafiózo jen tak nepřijde.A Kamio, skláním se obdivem nad přesným vědeckým termínem \"úplně přibližně přesně\" ha ha ha...

    OdpovědětVymazat
  7. Baru...tak ten já používám v práci denně. Ale pssssst - auditor to nesmí vědět!

    OdpovědětVymazat
  8. Galahade,a určitě na to máš i sadu kalibračních měrek, není-liž pravda?

    OdpovědětVymazat
  9. Báro,úplně přibližně přesně = plus mínus autobus;-) Ano, i toto nás v Japonsku učili a to je pro nás - Japonce pravděpodobně jednoznačně nejtěžší. Prý bych byl bez toho v Česku odhalený za 20 vteřin... tolik snahy a vni več!!

    OdpovědětVymazat
  10. [9] Kamio, kdyby sis´ sundal ten foťák z krku, mohls´ zůstat v ilegalitě o něco dýl... :)

    OdpovědětVymazat
  11. @Teo,teď jsi na to kápnul. Kamio si potřebuje vše zfotodokumentovat a nyní si ještě nechal zkalibrovat fotoaparát na své oko. Tuto svou japonskou \"úchylku\" prostě nedokázal potlačit.

    OdpovědětVymazat
  12. čagi,začínám mít pocit, že dr.Kamio to teď nebude mít v Česku jednoduché. Aby teď, pod drobnohledem přátel, nemusel potichu zmizet opět do rodného Kyota.

    OdpovědětVymazat
  13. Do Koyta tramvají. S Krajčem......modelkyyyy:-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Mod.,tak do Koyta?? Aháá!! Tak teď je mi konečně jasné, na co furt myslíš:))@Teo, já myslel, že můj málomegapixelový Kokodak řady 6230 nebude nápadný...Báro, čagi: Své přátele už jsem zfotodokumentoval, ještě mi ale chybí pár stránčiček z několika výzkumných center... ovšem musím vám říct, že takový sajgon, jako je tady v téhle zemi (na Slovensku nemluvě), není ani v Saigonu...

    OdpovědětVymazat
  15. Báro, otázka, kam Ty na to chodíš, když vím kde pracuješ je dost naivní. Zpracování mělo úspěch, docela Ti to jde. ???? No a co, když tak nerudní zavrčí.

    OdpovědětVymazat
  16. Jenom jednu?Baru - měrek mam šest půlek. Potřeba k nim dodat, že je na většině z nich nalepený žlutý kolečko, který v řeči našeho kmene znamená \"vyřazeno ze seznamu měřidel\"

    OdpovědětVymazat
  17. hm, ale zvládnul tu řeč rychle, a i ve verších...

    OdpovědětVymazat
  18. Kam.a Tys to nevěděl dřív? Asi nedostáváš anonymy:-))))

    OdpovědětVymazat
  19. Mod,zase jsi mě rozesmála...Kamio, doufám, že na střední Evropu ale nezanevřeš!Buteo, nejvíc věcí se přece semele v baru.Galahade a k čemu jsou pak tři perdele vyřazených měrek?Rowdy, doktor je velmi talentovaný, zdá se..

    OdpovědětVymazat
  20. Ha, ha.Ty měrky nejsou vyřazený, ony se jen tak tváří, aby je nebylo třeba evidovat. Do dnes vidím vytřeštěné oči auditora, když můj kolega se slovy stejně nefunguje, vrhl měřák do koše. A on si myslel, že narazil na neevidovaný kus, bo neměl žádnou nálepku. :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Baru......jestli to chceš slyšet úplně přibližně přesně, tak slouží k tomu, abychom měli jednou za tři roky co schovávat před auditorama... V běžném provozu tím pak měříme...

    OdpovědětVymazat
  22. Mod.,to já fakt nevím, mi tvoje (nebo číkoliv) anonymy nechodí:) A kdyby jo,tak si to nechávám pro sebe,to je konspirační zásada č.1 a ta platí nejen v Japonsku, ale i tady:)Báro, určitě nezanevřu. Až tady jsem totiž zjistil, že Japonci jsou s tou svou přesností úplně trapní:)

    OdpovědětVymazat
  23. Kamio,že by se ti začalo líbit v zemi chaotiků?:-)O víkendu ale budeš muset odkrýt všechny své karty (viz výše), to se to bude karbaničit:-))

    OdpovědětVymazat
  24. Kam.to není dobrá zásada, s anonymy se musí do světa, protože jedině tak odnaučíš anonyma anonymnit:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Mikine,to jsou typické veselé příhody, které mají roky úspěch na firemních večírcích. Ještěže takové kolegy máme.Galahade, hlavně, když se vejdeš do pěticentimetrové tolerance, ne?Kamio, tak se mi líbíš! A ne mě peskovat, když občas zakopnu v kuchyni o chcíplou kunu.Čagi, tak to bude mít Kamio o víkendu drahé. To mu nezávidím.Ano, Mod, anonyma odanonymnit!

    OdpovědětVymazat
  26. Jooo, to jooo......ale někdy je to vo chlup...

    OdpovědětVymazat
  27. S tebou musí být výstupní kontrola naprostá balada.

    OdpovědětVymazat
  28. Já si právě taky myslim...

    OdpovědětVymazat
  29. čagi,po všech těch nemilých zkušenostech s placením karty odkrývám jen prověřeným osobám. To jest těm, u kterých jsem si jistý, že hrají se mnou a ne proti mě. Někdy se zdá, že je to spoluhráč a najednou ti zabije i tu poslední sedmu. A taky záleží na tom, jestli hraješ mariáš, hercky nebo \"Vole lehni!\". A co je v sázce, to především. Dvacetikoruna mě nerozhodí, vždyť víš:)Báro,doufám, že to drahé nebude a že je o víkendu oškubu jako slepice;-)

    OdpovědětVymazat
  30. Mod.,jsou dvě cesty. Jedna vede přes tlačítko \"Odstranit\" a druhá přes \"Přeposlat\" nebo \"Publikovat\":)

    OdpovědětVymazat
  31. Kamio,Mně se zdá, že často hraješ ty sám proti sobě...nahlášenou na poslední jsem si snad ještě nehodila. Ale je sympatické, že potom, co nás oškubeš, pustíš nám alespoň I´m loosing you z Jukeboxu:-))

    OdpovědětVymazat
  32. čagi,Tobě se to nestalo, protože se držíš při zdi a hlásíš, jen když je to tutovka. A to není žádné umění... mě to nebaví držet se pořád při zdi. Kdybych to čas od času nezkusil (zvláštní je, že 3/4 těch mých pokusů vyjde, ale o nich nemluví nikdo), tak byste tam umřeli nudou:)) No, konečně někdo ocenil, že tam do jukeboxu sem tam něco hodím a zapomněla jsi napsat, že se každého ptám co chce a pustím mu to. Takový jsem!! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Kam,No vidíš to, to bych do Japonce neřekla, takový charakter!:-)))

    OdpovědětVymazat
  34. čagi,ale já nejsem Japonec, já jsem francouzský ital;-)

    OdpovědětVymazat
  35. Matka Japonka, otec Ital, dům v La Ciotat... to je prostě KAMIO!

    OdpovědětVymazat
  36. Kamio je totiž pravej a nefalšovanej kosmopolita...

    OdpovědětVymazat
  37. Kompospolita?To nééé, on je prostě mafiózo.

    OdpovědětVymazat
  38. No to joooo......ale světovej...

    OdpovědětVymazat
  39. A známosti s vesmírem to ženou ještě o úroveň výše. Universopolita...

    OdpovědětVymazat
  40. To už není daleko k tomu prohlásit se Bohem :-o

    OdpovědětVymazat
  41. čagiale potom už následuje jen lahev od octa:-)

    OdpovědětVymazat
  42. Modono,to bylo tuze chytré!Máš 99 bodů... :o)

    OdpovědětVymazat
  43. čagi,bohem by to nešlo, vždyť všichni víme, že Bůh je stará černoška!

    OdpovědětVymazat