Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 10. října 2007

Parkovací krize

Koupím kulomet. Zn. Rychle


Původně mě napadlo napsat Párkovací krize a uplácat zde úvahu o tom, jak záživná a inspirující je oblíbená každoměsíční akce "100 káv a 100 párků", kdy jedno celé sobotní dopoledne nedělám nic jiného než že se mile usmívám a vedu velmi společenskou konverzaci:
"Hořčici nebo kečup?
Jeden chleba nebo dva?
Jistě, mám rohlík.
Turka nebo rozpustnou?
Ano, dám vám to do skla."

A tak pořád dokola, už není sedm ráno, ale dvanáct poledne, doumývám poslední hrneček a talíř (sakra proč někdo položí svůj talíř na jiný, na kterém zůstala hořčice?!), švihnu s utěrkou, vytáhnu ze zdi šňůry od dvou synchronně běžících rychlovarných konvic, smiluji se a tu odhozenou utěrku pěkně pověsím na sušáček, zamknu troje dveře a jdu vařit domů oběd. Škoda, že se Ti moji nestavili, mohli dostat párek a kávu a já si mohla místo poskakování u sporáku číst sobotní noviny.
 
Ale to jsem hrubě odbočila, nadpis je jasný a dnes mi opravdu jde o parkování, protože už mi tečou nervy a potečou mi tak dlouho, dokud nevezmu kulomet a nevybojuji si zpět své ztracené pozice.
Aby bylo jasno. U našeho milého a vlídného podniku je asi 15 parkovacích míst. Vždy to bohatě stačilo, bo opilci (ti budoucí, samozřejmě) chodí raději pěšky, či na kole.
Teď se v těsném sousedství otevřel takový ohavný megaobchod, a nikoho z těch hňupů majitelů nenapadlo, kde budou jeho zákazníci parkovat. A protože jejich letáky prudí nesmyslně nízkými cenami, za brak, který se tam prodává, tak je na parkovišti pěkně veselo a tam, kde dříve stávalo jedno auto, tam se teď dokážou klidně vmáčknout dvě.
Boj o život, se jmenuje ta hra, kdy číhám na volné místo a MUSÍM se tam dostat, když mám auto plné zboží a nebudu to nosit v náručí přes tři bloky a frekventovanou silnici.
Dnes to bylo husté i bez medu. Ve hře na drzejšího jsem vyhrála a ulovila místo, které bylo jen o pár centimetrů širší než moje auto.
Jsem sice zaparkovaný vítěz, ale asi zde strávím večer... jak se z takového auta leze, když to není tank a nemá ani střešní okénko.
Pomalu otvírám dveře, dávám pozor, aby se moc nesrazilo moje a sousedovo zrcátko a obezřetně se rozhlížím, zda majitel onoho sousedního auta není na blízku, co oči nevidí, to srdce nebolí a moje dveře vmáčknuté do jeho, by se mu jistě nelíbily.
Naštěstí se mezera ukázala dostatečně velká na to, aby nedošlo k moc brutálnímu styku kovů a aby moje hlava prošla.
Když projde lebka, projde i zbytek, neboť ten už je natolik elastický, že se nějak prorve. Obě auta byla naštěstí docela čistá, takže to, jak jsem couvala úzkou škvírou přežila moje, taktéž úzká, sukně bez úhony. Bude-li taková situace bývat častěji, budu muset úzké sukně vyřadit ze šatníku, jsou nepraktické, neboť nedovolují ten první venlezoucí krok natáhnout natolik, aby se do stísněného prostoru vešla i druhá noha. Takže nezbývá, než si sukni vyhrnout a dál to nebudu raději pitvat, abych nepobuřovala.
Po tomto užovčím manévru následovalo opětné obezřetné rozhlédnutí, kolik lidí se pobavilo a když jsem zjistila, že to prošlo bez diváků, zase jsem si upravila sukni do normální délky a odkráčela za kšeftem.
Smůla je však dnes mým kamarádem, to sousední auto nebyl zákazník megaobchodu, ale nějaký domorodec a když jsem před chvílí skončila a chtěla jet domů, obě naše auta stála jako předtím, v milostné blízkosti, je to humorný pohled, když kolem dokola je prázdno a pusto. Manévr nástupu pravými dveřmi od spolujezdce je výrazně jednodušší a když se člověk opatrně přehoupne přes řadící páku, je to v suchu a může uhánět ve zdraví do postele.
Zítra jedu s kulometem!
Neee, kecám, zítra jedu na kole... nééé, to kecám ještě víc, to je lepší ten kulomet...   
 

59 komentářů:

  1. Důvěrně známá......situace z okolí našeho obydlí!!!!Kulomet mě teda nenapadl, hihi, ale přiznávám, že když jsme včera s přítelkyní dorazily na parkoviště, a přes poslední místo stál našikmo nějakej kretén, vymyslela jsem bleskurychle novou, extra hnusnou nadávku (a kretén to není!)Tak hodně štěstí při hledání místa, LASIČKO! *smích*

    OdpovědětVymazat
  2. A já proč mám pořád obité dveře na RMC. Instaluju tam malou kameru! 1.Abych zjistil, kdo to je a vykopl mu na oplátku světlo nebo lépe - sešlápl výfuk 2. Kdyby to byla Bára, abych viděl jak se vystupuje z auta v úzké sukni, zvláště mě zajímá ta zmíněná technika:))A jinak - to je všude.Tady se parkovat taky nedá a kde není zákaz stání, tam to stojí, že se nedá projet. VŠUDE!! (někdy i v tom zákazu stání). No a stěžujme si, jak jsme chudý národ!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Kamio,obité dveře ode mě mít nikdy nebudeš! Já jdu na věc vždycky s citem.

    OdpovědětVymazat
  4. Ohledně vyzbrojení doporučuju konzultaci s Galahadem! :)

    OdpovědětVymazat
  5. P.S. Nějaká svině nám nacouvala do auta tak, že nám urvala přední spz. Lidi, já nenávidím lidi s autem, co parkujou vedle nás!!!!! *smííích*

    OdpovědětVymazat
  6. Baru......pokud nepotřebuješ nějaký zbytečně luxusní specialitky, tak za sedm a půl talíře pořídíš UK vz. 59 sice nestřelbyschopný, ale... *muhehehe*

    OdpovědětVymazat
  7. tohle máme u nás na sídlišti každý den :D nejlepší řešení je koupit si starý landrover a navařit dopředu a dozadu kolejnici...

    OdpovědětVymazat
  8. Takže ty umíš dokonce i parkovat. No tak já už nevím, co víc si člověk může přát (smile).

    OdpovědětVymazat
  9. Sedmi......taky dobrý... *palec nahoru*

    OdpovědětVymazat
  10. tak já nevím co se to stalo v Praze, ale jak to bylo předvčerem všechno chucpaný, tak najednou bylo všude plno parkovacích míst a to tedy nejen na placených parkovištích ( většinou nebývá místo ani tam) a tak jsem předvčerem i včera zaparkovala úplně vpoho v ulici v které se mi to nepodařilo uř asi 10 let. Myslím v centru- v ulici:-))

    OdpovědětVymazat
  11. Teo,Galahad vezme Matildu a proseká se. *obdivný kukuč*Kashiko, já to nebyla!!! SPZ nervu!*smích*Galahade, v jaké je to měně? To mě eminentně zajímá.sedmi, to je můj sen, ale kdyby nás to udělalo víc, můžeme pořádat zápasy. O diváky by jistě bylo postaráno.sunfreedom, parkování mi nedělá problémy, ani podélné. Kopřivku mívám jen na technické, když se najíždí na rampu...brrrMod, nemusiš mi děkovat, že jsem ti to tam projela tím tankem. Když budeš potřebovat, zase se ozvi. *silácký mrk*

    OdpovědětVymazat
  12. Baru......v korunách přeci... Snad si nečekala nějaký blbý dolary?

    OdpovědětVymazat
  13. Galahade,není to málo? To by se vyplatilo koupit a prodat do šrotu!

    OdpovědětVymazat
  14. Za kulomet, kterej neumí střílet?...myslim, že to neni málo...

    OdpovědětVymazat
  15. Soused si asi před měsícem koupil něco podobného a tu zalitou hlaveň zprovoznil, hodiny práce a prý už mu to střílí. Tak teď nevím, zda se ho nemám bát.

    OdpovědětVymazat
  16. No samozřejmě......když oni ty zbraně \"likvidujou\" tim, že tomu závěr zalejou roztavenym cínem. Ten má výrazně nižší teplotu tavení, než železo a tim pádem se s trochou úsilí dá vyšťourat nožíkem... Ale bát se ho asi netřeba - střelivo neni zadarmo...

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,Ty nepotřebuješ kulomet, Ty potřebujeě tank :-))

    OdpovědětVymazat
  18. extrémně odolná......sem chtěl napsat...

    OdpovědětVymazat
  19. Mohu-li i zde přijít s doporučením...Chieftain - velká těžká a extrémně bestie. Zřejmě bude docela levná, neb již není v aktivní službě *mrk*

    OdpovědětVymazat
  20. Není nutno hned jít variantou \"obité dveře\". Nasměruj své opilce na zákazníky megavetešárny a vyhlaš soutěž \"nejlépe oblité dveře\".

    OdpovědětVymazat
  21. Chieftain?Tady za rohem stojí hrst nepoužívaných \"téček\", jistě budou levnější. Bára potřebuje zválcovat chucpaný parkoviště co nejlevnějc, nikoli za každou cenu.

    OdpovědětVymazat
  22. Gombo,to máš sice pravdu, ale pro Báru přeci jen to nej... Když už bude válcovat, tak ať je to stylový. Navíc - s tim Chiefem se bude válcovat možná i líp, než s tim téčkem, poňáč on je o nějkých dvacet tun těžší a bude dělat placky ještě placatější... Víš?

    OdpovědětVymazat
  23. Báro, ak aj nikoho z hňupov majiteľov megaobchodu nenapadlo, kde budú zákazníci parkovať, malo to napadnúť príslušných orgánov pri povoľovaní. Galahade, placatejších paciek sa potom na parkovisko zmestí viac, však?

    OdpovědětVymazat
  24. lojzo...jedině pokud tam nebude stát Bářin Chieftain. Oni by se mu ty placky krčily o pásy, kdybys je pod něj zkoušel zasunout...

    OdpovědětVymazat
  25. Galahade,oni to musí znefunkčnit opatrně, aby to šlo zase dobře vrátit do původního stavu a nedalo to moc práce. To je jasný!Ano, souhlasím s tankem a zavrhuji oblité dveře, co kdyby se opilci spletli...fuj!Lojzo, příslušní orgáni zhodnotili parkovací plochy za dostačující a nevím, kolik peněz je k takovému úsudku zapotřebí.Neví někdo, kolik stojí tank? Dělat placičky by bylo nesmírně zábavné a určitě bych dostala hlavní čas v televizních novinách!

    OdpovědětVymazat
  26. Do pytle!Když to člověk potřebuje, tak to nenajde... Ale nepropadám panice - ono to na mně zas odněkud vyskočí, tak ti pak řeknu *mrk*

    OdpovědětVymazat
  27. Tak jsem jedentank ve výprodeji našel, třeba by Báře seknul.Viz URL vašich stránek ...

    OdpovědětVymazat
  28. Galahade,do pytle! Hledej!Gombo, ty mi snad čteš myšlenky. Já teď obíhám obchody, potřebuji se slušně (čti slušivě) obléknout do fitka a nikde nic nemají! Ale spíše než TANK, potřebovala bych ty kalhoty.

    OdpovědětVymazat
  29. Dle rozkazu, Baru!Gombo, to je hodně slušivej tank. Prodává se to už takhle hezky tvarovaný nebo to potřebuje nějaký doplňkový sety?

    OdpovědětVymazat
  30. Galahade,jak pro který model.Některé typy už jsou s výbrojí, některé nikolivěk. Znáš přece moji leteckou srovnávací teorii, není-liž pravda?Těm bez ale stejně nepomůže ani svěcená, natož nějaké sety. Kouknu a vidím, sáhnu a mám.

    OdpovědětVymazat
  31. Gombo, Gombo......mě v podstatě zajímal ten předváděcí model na fotce... ten mi ani moc bezbranný nepřijde čéče...

    OdpovědětVymazat
  32. Galahade, Galahade ...Ten předváděcí model na fotce je figurína a ten TANK na ní má vevnitř gumu, aby to podrželo sebevědomí i těm méně disponovaným.Ale proti gustu žádný dišputát, ěši teda jako seš na tu umělotinu ...

    OdpovědětVymazat
  33. Tak to je teda story. Myslim si, že páni projektanti udělali práci jen na půl a na parkování zcela zapoměli. Napadá mě snad jen jediný nápad a to, pronajímat si jedno parkovací místo před podnikem za nějaký poplatek.

    OdpovědětVymazat
  34. O parkování radši nemluvit, je to v dnešním světě chlívárna, bez jakéhokoliv ladu a skladu...

    OdpovědětVymazat
  35. Gombo,co sem motáš otázky vkusu...? Já shánim něco, na co bych pověsil svou zbroj...*smíchy padá ze židle*

    OdpovědětVymazat
  36. d_michalek, už jsem to zažila jednou, pronajmout si parkovací místo a vyřízení tehdy před 2 roky trvalo 8 měsíců. To raději vsadím na to, že megaobchod zatím zkrachuje. *mrk*Gombo, Galahad fakkt shání jen figurínu bez vedlejších erotických podtextů, aby mu doma na co pověsit brnění.Osobně si od toho slibuji, že až mě přestane bavit to, co dělám, mohl by mě Galahad k tomuto účelu angažovat, zejména přes zimu, pokud mají doma teplo.Galahade, co?

    OdpovědětVymazat
  37. Taky bych volila spíš ten kulomet:-DPárkrát se mi něco podobnýho stalo a myslim,že to ani nepotřebuje komentář

    OdpovědětVymazat
  38. noo supr, bejt někdo na střeše a koukat dalekohledem jak vylejzáš z auta, tak asi musela bejt podívaná;) hmmm?:D

    OdpovědětVymazat
  39. No já nevím, Baru......jestli by sis pomohla. *stydlín*

    OdpovědětVymazat
  40. d.a.w.e. to by se pobavil! Jediné oko by nezůstalo suché!Galahade,měla bych klid, teplo, prima hudbu a kdybys mě postavil vhodně do kouta, mohla bych se i vyspat. *těšík*

    OdpovědětVymazat
  41. A co posadit ke vjezdu na parkoviště rodinného příslušníka s kasičkou a od návštěvníků obludného megaobchodu vybírat parkovné? Výrazně jich ubyde. A Když neubyde, vyděláš. :)

    OdpovědětVymazat
  42. Sharkane,toť pozemek města, skončila bych určitě v šatlavě za nedovolené obohacování *mrk*

    OdpovědětVymazat
  43. Tak pozemek města, to je smůla. A teď si představ, jak mě dneska rozpálil do běla nějaký \"píp\", který postavil auto na parkoviště, za které si PLATÍME, tak, že zabral hned tři místa. To je na vraždu. Nebo hrst hřebíků pod kola... Kde že prodávají ty tanky? :)

    OdpovědětVymazat
  44. Sharkane,umím si představit ledacos, ale tebe rozpáleného do běla moc ne... fakt až do běla?!

    OdpovědětVymazat
  45. Báro,ty taky přijdeš na všechno. Kdybych neměl strach, že o mně budou říkat, že jsem flegmatik, tak přiznám, že je mi to vlastně jedno. :)

    OdpovědětVymazat
  46. Ano!To je ten správný Sharkan, kterého znám!

    OdpovědětVymazat
  47. Báro,tak teď nevím, jestli mě ta moje průhlednost má těšit nebo ne. Ale ono je to asi jedno. :)))

    OdpovědětVymazat
  48. Sharkane,vzpomeň si, když jsem chtěla bráchu, jak jsi se v něm poznal... co k tomu víc psát *mrk*

    OdpovědětVymazat
  49. No vidíš,Báro, já málem zapomněl, že mám někde pod Kosířem třetí sestřičku. Jsem to ale hlava děravá. :)

    OdpovědětVymazat
  50. Nooo,sestřička už se těší na jaro!

    OdpovědětVymazat
  51. Jaj,brácha taky. Tuhle zimu by nejraději přeskočil. Bude mít v zimě moc starostí a stejně to skončí průšvihem. :/

    OdpovědětVymazat
  52. Brácho,mi poslední dobou končí průšvihem skoro všechno, vítej v klubu!

    OdpovědětVymazat
  53. Fakt jsi taková průšvihářka? Jsi mi čím dál sympatičtější. :)))

    OdpovědětVymazat
  54. Nooo jééé,to by bylo nadlouho povídání!

    OdpovědětVymazat
  55. Nebudu si to brát osobně a nebudu si myslet, že je nádhera to, že má někdo tak velký průšvih, že by o něm mohl povídat hodně dlouho. *smíšek, co háže malé průšvihy za hlavu a pamatuje si jen ty velké*

    OdpovědětVymazat
  56. Nádhera je, že si chceš dlouho povídat. ;)

    OdpovědětVymazat
  57. To je jen taková teorie,já mám pocit, že ty jsi věčně v takovém kalupu, že pojem \"dlouhé povídání\" bychom asi vnímali každý jinak. *mrk*

    OdpovědětVymazat