Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 23. října 2007

Dvě slepice na jednom dvorečku

... takové ze života

Poté, co jsem zjistila, že pro @Tea už nikdy nebudu atraktivní, neboť jsem žena velmi chemicky dotčená, díky hodinám stráveným v dětství u  Mladého chemika, se mohu klidně přiznat, jak to u nás doma chodí.
Vezmu to od praotce Čecha.
Před mnoha lety jsem čekala miminko a moc jsem si přála holčičku.
Abych nebyla zklamaná, celou dobu těhotenství jsem si nakecávala, že se narodí chlapeček, až jsem tomu opravdu uvěřila tak silně, že jsem šla do porodnice se jménem jen pro kluka.
Na svět vykouknuvší holčička bylo nesmírné překvapení a já byla šťastná. Narodila se mi kamarádka, se kterou se dá dělat vše společně, budeme si rozumět stylem, kterým si rozumí jen ženy naladěné na jednu vlnovou délku, bude mým spiklencem a já jejím.

V duchu jsem litovala různé spolumatky hloupých chlapečků, co v létě potřebují jen kus klacku a jedny trenýrky a to jim stačí, aby celý den lítali kolem baráku a řvali na celé kolo.
Moje ušlechtilá holčička zatím krásně oblékala houf barbinek a šily jsme na ně šatičky a voněly je voňavkami a užívaly si všechny holčičí hrátky.

Přeskočím pár let a do pohledu na věc se mi vplížila divná myšlenka, že by nebylo špatné mít raději za dítě chlapečka, protože ten by s kusem klacku lítal kolem baráku a večer bych ho jen umyla a vyprala jedny zablácené trenýrky, zatímco v případě mé jemné holčičky musím neustále bránit území svého vlastnictví, prát pět triček a sukýnek, jak se během dne "musela" neustále převlékat a v jednom kuse někde hledat své lodičky, dětskou nožkou vyšmajdané.
Tenhle stav trvá dodnes.
S láskou a něhou si koupím řasenku, abych ji za dva dny už nenašla, parfémy si musím schovávat tak důkladně, že už je obvykle ani sama nenajdu a některé věci už rovnou koupím víckrát, aby mi alespoň jedna zbyla.
Při návštěvě Alexina privátu se shledávám se svými korály, šátky a šálami, o kabelkách ani nemluvím.
Díky bože, že máme tak rozdílné postavy, že mé oblečení je jen moje a že obě máme jistou hranici, kterou nepřekročíme, i když máme stejné číslo bot.

Konečně jsem šťastná matka chlapečka!
 

44 komentářů:

  1. Akurát nechápem, prečo sa furt zaoberáš kadejakými dupačkami a čapicami a nekúpiš mu rovno jedny poriadne trenírky a klacek.

    OdpovědětVymazat
  2. \"Mladý chemik\" se nepočítá... :) Svoje kouzlo mají holčičky i kluci. Ale je fakt, že kluci jsou (alespoň pro mě) uživatelsky přátelštější. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Lojzo,už to chystám na léto - malinkou motorku, autodráhu, hvězdářský dalekohled... a jedny trenýrky.Teo, já se těším, že teď poznám ten klukovský svět, snad budu stíhat.

    OdpovědětVymazat
  4. Motorku a autodráhu iste ocení, ale hvezdársky ďalekohľad namiesto klacku - to mi pripadá ako zbytočne drahé riešenie. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Lojzo!!!Klacek si někde sebere sám, to bych ho degradovala, kdybych mu takovou důležitou věc dala rovnou já. Ale jinak jsi mě nesmírně rozveselil!

    OdpovědětVymazat
  6. Bárotos popsala moc hezky:-)))))Já chtěla holčičku a mám chlapečka, který si ode mne pořád něco půjčuje a většinou už to nevrátí, ale dělá, že by rád:-)). Pak jsem chtěla holčičku, tak mám holčičku, ta si ode mě taky pořád něco půjčovala, ale nejen, že to nikdy nepřiznala, nikdy jsem ty svoje věci už ani nenašla.

    OdpovědětVymazat
  7. tak já nemám ani holčičku, ani chlapečka a zatím ani nevím, jestli si přeju víc holčičku, nebo chlapečka :)) ještě holt netikaj...

    OdpovědětVymazat
  8. Mod,jasně mi dokazuješ, že v konečném efektu na tom ani nesejde.Ještěrko, až začnou tikat, jistě to poznáš. Ale já do toho mám nejmíň co mluvit, já už jsem se viděla dotikaná a jak to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  9. Bárono, já jen potvzuju teorii, že chlapečci jsou uživatelsky přijatelnější:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mod,to já zatím nejsem schopna posoudit, navíc Alex mi chodí na blog... *mrk*

    OdpovědětVymazat
  11. Báromně choděj na blog všichni \"mrk mrk\" :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Prostě to chce zavřít, zamknout a fertyk!

    OdpovědětVymazat
  13. Kam.proč? dyť ať si počtou, kvalitní literatury nemůže být nikdy dost:-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Kamio,zavřít, zamknout to už tu také bylo, ale malé holčičky toužící po maminčiné parádě, nemáme překážkyBaru, vzala jsem si na privát jednu z tvých nových hřebínkových řasenek *mrk*

    OdpovědětVymazat
  15. Bárochlapeček, holčička a chlapeček kdysi běhávali v letě kolem chalupy v trenkách a s klackem v ruce. Po té co holčička odložila klacek a místo trenek nasadila sukýnky začaly se mi ztrácet řasenky, stíny, oční tužky, trička, svetry... a ještě, že má větší nohu než já. Svým způsobem jsou chlapečkové uživatelsky přátelštější ještě dnes, neboť nemají PMS. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Báro,ty se vlastně u Alex musíš cítit jako doma, všude tvoje věci:-))Maminka moje milovaná mi vykládala že moje nejoblíběnější oblečení v létě byly trenýrky a gumáky.

    OdpovědětVymazat
  17. tiež by som si v budúcnosti želala mať chlapca. asi preto, že som vždy skôr dávala prednosť chlapčenskej spoločnosti, a kaviarňové klábosenie, s dievčatami ma nikdy nebralopekne napísané :)

    OdpovědětVymazat
  18. Alex,tak pokud to byla ta úplně nová hřebínková řasenka, co si ji Bára úspěšně schovávala 16 minut a 40 vteřin, tak bys měla spíše napsat *dlouhý, novou řasenkou nařasený mrk* , ne?Báro, co popřemýšlet nad nějakou komoditou, která by měla opačný prostorový průběh... od Alex k Tobě... aby se to nějak vyrovnalo;-)

    OdpovědětVymazat
  19. [18]Kamio, takú komoditu netreba vymýšľať. Myslím, že sa ňou stane tých 16 Alexiných potomkov.

    OdpovědětVymazat
  20. Chtěla jsem kluka a mám kluka, co si hraje s klackama a někdy smrdí, takže šatník uchráněn. A protože dlouhý vlasy má on a ne já, tak se ani o gumičky netaháme ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Ehm, s tím oblečením je to pravda, ještě někde mám fotku, kdy mi mohlo být tak pět let, jak stojím u samošky u nás na dědině jenom v červených trenýrkách. Z těch trenýrek mám dneska hadřík na čištění monitoru :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Happy end...co vic si muze clovek prat? ;)

    OdpovědětVymazat
  23. najzabavnejsia je situacia, ked chces chlapceka /alebo diavcatko/ a mas oboje. poznam aj take pripady. ale tiez myslim,ze sa to neda takto zovseobecnit na chlapcov a dievcata. ja som napr bol ako decko strasny asocial, a teda sa mi o program musela postarat ostatna rodina. no aspon som nekradol mame malovatka.

    OdpovědětVymazat
  24. Mod.,to mě začíná zajímat, co za kvalitní literatura se přibaluje k řasenkám:)lojzo, 16 jich nedá, neboj;-) A jestli jo, chudák holka... nebo Bára... nebo obě:)

    OdpovědětVymazat
  25. Kamio,k tomu zamykání, to je problém, já na zámek nic nemám.Alex, ještě jsem tu řasenku nepostrádala, víš, že jsem koupila dvě!Ale stejně jsi příšera!!!Helazd, to se vše ještě uvidí, ale díky za tu vizi, třeba to bude s chlapečkem fajn.Motoneználku, já u Alex nevycházím občas z údivu, ale ať dělá, co dělá, stejně ji mám ráda.Gumáky a trenýrky... už se těším!Kamio, přemýšlela jse, co Alex beru, ale nic mě nenapadlo. I sluneční brýle raději rozbila, než by mi je půjčila, a tak mi slušely.Lojzo, hlídat ty dětičky bude druhá babička, ta se tak těší, že je asi nikdy neuvidím. Nevadí! Stačí, co mám.Magrátko, představ si, že ti jde taková dceruška kramařit do skříně, přijdeš domů a tam všechna tvá sárí a 5 holčiček za sousedství... ježyš(c)!

    OdpovědětVymazat
  26. Kamio,k nejlepším řasenkám se přibaluje tištěná podoba Avocode, přece!Aleko,to jsi buď hodně mladý nebo ty trenýrky byly z dobrého materiálu.ovko, mladý asociál nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  27. Já mámě kradl vomalovánky......a ta pak byla bez sebe (radostí samozřejmě) když viděla, jak galahádě čmárá na desátej papír dvacátý úplně stejný auto její tužkou na oční stíny nebo na co to je...

    OdpovědětVymazat
  28. Báro,tak to už chápu, proč Avocodona hovoří o kvalitní literatuře;-)

    OdpovědětVymazat
  29. Kam.no třeba už proto, že o zamykání věcí se mi moc nechce, mám s tím vlastní velkou zkušenost, která obnáší i to, že člověk by potřeboval možná tak 10 let na to, aby se naučil zamykat vždycky všechno, to pak totiž žiješ v holobytě,kde je všechno nacpané v jedné zamčené místnosti:-)Avocodona to je pěkné:-)))

    OdpovědětVymazat
  30. Galahade,na to už jsem se také psychicky připravila. Tank malovavý tužkou na obočí a přejetí vojáci krvácí mojí rtěnkou.Avocodona se opravdu povedla. *úsměv veliký, zachráněnou rtěnkou zdobený*

    OdpovědětVymazat
  31. Báro,nevím co je to \"hodně mladý\", ale Husák mi vždycky připadal jako takový dědeček z pohádek (smích) Ty trenyrky jsem objevil asi před dvěmi, třemi lety u našich ve skříni a v rámci akce \"co se nevyhodí to se využije\" jsem je rozstříhal :-)) Na utření prachu lepší jak švédská utěrka :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Báro,a teď si představ, že některé sáríženy, obdařené dcerami mají právě tohle v reálu :-))

    OdpovědětVymazat
  33. Clovek neni zrozen aby byl spokojen. A zvlas se svymi detmi ne.No ja se domnivam, ze narodivsi chlapecek (ac ma take sve kouzlo) urcite zas nebude tak uslechtily. A az se bude zablacen a usmudlen branit jakekoli ociste, tak si vspomen na barbinky...

    OdpovědětVymazat
  34. Aleko,z tvé šalamounské odpovědi usuzuji, že jsi asi chytil poslední vlnu červených trenýrek, takže si jich teď važ, náhradu bys asi těžko sháněl. Magrátko, já kvůli Alex rozstříhala své svatební šaty, aby mohla být za krásnou princeznu.

    OdpovědětVymazat
  35. Já jsem dnes jenom přišel říci\"hezký dobrý večer\"páč nic vtipnějšího mne dnes nenapadá.

    OdpovědětVymazat
  36. Gombo,to je milé, taky hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  37. baro, neni nad to mit oboje! Ja byla nestandardni holcicka nebot jsem litala s klackem a v trenyrkach, prolezala venkovske smetaky a stavela bunkry, bracha si zas hraval s mymi panenkami...

    OdpovědětVymazat
  38. My sme sestru nemali, ale na hranie s bábikami som mal brata - keď mal asi osem rokov, napísal Ježiškovi o žmurkaciu a česaciu bábiku. Dostal ju a bol to darček, ktorý ho potešil najviac.

    OdpovědětVymazat
  39. lojzo,já jsem si s panenkami vyhrála asi až s malou Alex... opožděně, ale přece. A stále toužím po tom koberci, jak jsou na něm cesty, křižovatky, domy.. teď bude důvod ho koupit mrňousovi.

    OdpovědětVymazat
  40. Báro, ale na ten ho púšťaj len v trenírkch! Zodraté kolená sa hoja sami, ale tepláky treba plátať!

    OdpovědětVymazat
  41. lojzo,ale na tom koberci budu přece hlavně já!

    OdpovědětVymazat
  42. já mám smíšené pocity z holčičky, bojím se, aby to nedopadlo jako mezi mnou a mojí máti... uvidíme. btw Báro, nechtěla bys někdy napsat, jak jsi to udělala, že máte s Alex tak dobrý vztah?

    OdpovědětVymazat
  43. sedmi,nějak se to stalo, ani nevím. Snad je to tím, že nikdy nedělám Alex to, co mi doma u rodičů vadilo. Ale to asi nestačí, řeknu Alex, ať se k tomu vyjádří, od ní to bude objektivnější.

    OdpovědětVymazat