Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 25. září 2006

Fakt nejsem líná

jen provádím selektivní volbu činností

Já na tom dělám...
Ano, Marku Ebene Tvá písnička je o mně, dokonale jsem se v ní poznala a jenom doufám, že mě v ní nepoznali všichni ti, kteří ode mě pořád něco očekávají a ono nic.
Mám pocit, že se mi to dřív nestávalo, ale poslední dobou je z toho téměř pravidlo. Odsunout něco, do čeho se mi vůbec nechce a odsouvat to tak dlouho, až se musím vymlouvat, proč už to není hotové. Kdo je ta druhá hnusná osoba ve mně, která mi nabízí spoustu jiných atraktivnějších činností a našeptává mi, že to odkládané určitě stihnu udělat zítr...pozítří...popozítří?


Udělala jsem si ve svém okolí malinkou anketu, jak to mají s tímhle moji kamarádi. Z 12ti respondentů jen jeden! řekl, že napříjemné věci dělá hned jako první, aby je měl z krku. Dokonce mi ten vzorňák vzornej řekl, že když si má vybrat ze dvou věcí, vždy udělá napřed tu protivnější.


No, není tohle už masochismus?


V pátek jsem si řekla: V pondělí se odevzdává DPH, udělám si ho večer, ať mám klidný víkend. Jenže umlácená z veletrhu se mi do ničeho nechtělo, takže jen klasika: večeře - nádobí - kniha - internet - umýt - spát.

V sobotu jsem se pustila do velkého úklidu, to jako abych na to DPH neměla čas. Dokonce jsem nejspíš podvědomě vařila i složitější jídla (hodně nádobí - málo času na jiné).

V neděli jsem se věnovala  dlouhodobě plánovanému úklidu kolem šicího stroje - probrat nové látky, zařadit střihy, probrat zbytky látek, co vyhodit, co schovat, jednu chvilku už hrozilo, že začnu rovnat špendlíky v krabičce jedním směrem (třeba hlavičkou k severu), jen abych, proboha, nemusela jít do té pracovny a začít s tím hnusem.


A teď už tedy sedím v té pracovně a už mi opravdu nezbývá, než začít, protože podatelna má otevřeno do 17ti hodin.
Ale když to odnesu na poštu, tak ta zavírá až ve 20!
Už se tam u té přepážky potkáváme samí známí. A nezdravíme se klasickým AHOJ nebo DOBRÝ DEN, ale lajdákovským:"No jo, už je zase pětadvacátého."


Takže zavírám prohlížeč a jdu na tu hromadu ... brrrr  

3 komentáře:

  1. Dělat napřed to horší není masochismus, nýbrž sebeobrana. Existuje totiž sorta lidí, kterou představa čekajících nepřijemností irituje natolik, že si nic předtím nedokáží pořádně užít. Zato potom, když je to hotovo...Vím to. Patřím mezi ně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wu, nejsi náhodou ve znamení ryb nebo vodnáře? Závidím lidem, co dokážou nejdřív udělat to \"horší\". Ale pracuji na sobě. Možná z jejich pohledu jsem masochista já.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo jo, ryba, dobrý odhad :) Lidé co to dělají naopak nejsou z jejich pohledu masochisti, nýbrž lehkomyslní :)

    OdpovědětVymazat