Skvělý koktejl do horkého dneVždy, když přemýšlím, čím své milé potěšít a překvapit, prolistuji tu hromadu kuchařek co se mi v knihovně nasbíralo, tam kouknu, tam si založím, pak přijde ta správná inspirace a někdy se to povede, někdy je první pokus zároveň posledním.
Ale když se něco povede obzvlášť, může z toho být na baru trvalka přes celou sezónu. Takové je i POMERANČOVÉ SLUNCE.
100 ml vermutu bitter
šťáva z půlky limetky
šťáva z jednoho středního pomeranče
3-4 kostky ledu
Do vyšší sklenice se silným dnem dám led, přeliju vermutem (může být i campari), pak šťávu z limetky a opatrně po stěně sklenice šťávu z pomeranče. Dozdobí s etenkým plátkem pomeranče.
Jen ten horký letní den se dnes jaksi nedostavil, za oknem prší a je nevlídno a tak nevím, jestli jsem neměla hodit do placu spíš sklenici punče...
Tajemství?Já jsem nikdy nikomu žádný recept nedal. Když se mi něco dobře podařilo, tak jsem rtealizoval sám, když se to nepovedlo, tak bych to nevypustil. Nejedná se pochopitelně o žádné kulinářství, ale o prozaický technický obor.
OdpovědětVymazat