Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 13. ledna 2008

Trnitá je cesta,

ale ještě to nevzdám.Přišel mi balíček z internetu.
Mám to ráda.
Vždycky někam zabrousím, něco mě zaujme, udělám párkrát KLIK a šup, druhý den mi to zvoní u dveří. Dokonce se stalo, že jsem čarovné KLIK udělala ráno a u dveří mi to zvonilo odpoledne.
Ale to se stalo jen jednou a tenhle rekord asi zůstane dlouho nepřekonán.  Taky asi nepřekonám kamaráda Galahada, který na svém blogu již shromáždil slušnou sbírku článků o tom, jak mu zboží objednané v srpnu, dorazilo v prosinci.
Ale to jsem odbočila.
Já chtěla napsat, co bylo v tom balíčku. Samé bláto, písek a nějaké chaluhy. Samozřejmě z Mrtvého moře, takže to má hned jiný význam a užitnou hodnotu a především cenu.
Jen to peelingové mýdélko stálo 159 korun, jenže marketingový slib, že po jeho použití budu ještě krásnější než předtím se prostě ignorovat nedal.
Je to jasné, tenhle večer si udělám pěstícím večerem a ten, kdo mě znal jen do dneška, bude koukat, jak budu zítra úžasná.
Umyla jsem si na to konto vanu-zebru, vyvoněla koupelnu a vrhla se  na věc. Nevábné procedury, jako třeba matlání mrtvého bahna po obličeji, elegantně přeskočím, následné zapráskání té umyté vany oním bahnem také není nic zajímavého a příjemné to začíná být až ve chvíli, kdy vezmu ono mýdélko, co je v něm zapracován pravý mrtvý písek jako významný peelingový činitel a kousek po kousku, začnu se pečlivě mydlit.
Bohužel, jsem ovšem člověk na mýdlo již dávno odvyklý, sprchovými gely zkažený, takže se slizkým mýdlem se to začíná pěkně měnit v grotesku. Poprvé mi vyklouzlo do řady naskládaných pěn, šampónů a gelů dalších členů rodiny a psa na okraji vany a pěkným dominovým efektem se mi to vše skácelo na všechny strany. Nevadí, alespoň to postavím tam, kam to patří, do poličky k tomu koupené a kam to nikdy nikdo po použití nevrátí.
Okraj vany uklizen a mohu pokračovat.
Při mydlení druhé nohy mýdlo vyletělo jako hlemýžď Julie Roberts v Pretty Woman a odskákalo po dlaždičkách na druhý konec koupelny. Normálně bych ho tam raději nechala, než lézt z vany mokrá a hledat tu svini klouzavou, ale přece nenechám půl těla bez té zázračné péče.
Pomalu mi začínala být zima a chtělo to trochu přidat nebo v té koupelně zmrznu. Zrychlila jsem pohyby a to jsem neměla dělat. Poslední pokus mýdla o útěk před mým násilím měl za následek, že mýdlo dopadlo nějak nešikovně na hranu a roztříštilo se na mnoho maličkých kousků...
Sbohem zázraku z Mrtvého moře, tohle už dohromady nikdo nedá. Ještě jsem se chvíli snažila něco vyvést s těmi kousíčky, ale snaha marná, 159 korun v pytli a já krásnější zase nebudu..

18 komentářů:

  1. Baru...navrhuju uplácat si nové za Solviny... ta se tváří velice písčitě *od ucha k uchu*

    OdpovědětVymazat
  2. Galahade,dík! Trocha klihu do toho a je to a já hloupá vyhazuji takové prachy!

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, to bahno rejpaj tady u Labe, pak ho osolej, přidaj sklářskej písek, přibalej sušený sinice a nějaký další hovadiny. Prej to jde docela dobře na odbyt... ;)

    OdpovědětVymazat
  4. [3]...dokud jim nějakej dobrák na firemní počítač nenainstaluje Wolfa...

    OdpovědětVymazat
  5. úplně to vidím a směju se nahlas (dík!) - to se mi to směje, když nemusím mokrá z vany :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To je dobře, žechceš být krásná, to je moc dobře, ale proč potom zahazuješ to mýdlo? ***udivený smajlík s drzým úsměvem a šaškovskou čepicí***

    OdpovědětVymazat
  7. Báro,nač vyhazuješ prachy za takové krámy.Já ještě ošklivou barmanku neviděl :)

    OdpovědětVymazat
  8. Galahade,to se sice Solvina [1] tváří, ale jinak je na bázi dřevěných pilin ,-)

    OdpovědětVymazat
  9. souhlas s Gombou, barmanky jsou krásné tak nějak \"samy od sebe\" a není je třeba dále dokrášlovat.Svině klouzavá je jediný moment který na Pretty woman můžu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Báro,já bych potřeboval spíše vydrhnout tu vanu po všech těch zbytcích malby a špíny. Kde si můžu ráno kliknout, aby mi to někdo přijel odpoledne vyčistit? Jen ne Alex!!! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Gombo,ad [9] - tak to asi málo chodíš po bááárech... já už jich viděl takových:)

    OdpovědětVymazat
  12. @Teo,tak nějak si to v reálu představuji, že to bude.Pájo, to se ti to směje nám suchozemcům, to já vím. /mrk/Riamon, není nic horšího než lézt z vany když:zvoní telefon, zvoní domovní zvonek a uteče mýdlo...Mikine, ono se zahazovalo samo.Gombo, já ti úplně rozumím. Každá žena, držící flašku s whiskou je krásná, že?Motoneználkovi by mohla ještě držet kus motorky, nejlépe náhradní díl na Ducati a je to absolutní jednička.Kamio, v objednávkách služeb moc kovaná nejsem, já spíše jen ty spotřební blbosti. Ale Alex by šla učitě ráda, ha ha!

    OdpovědětVymazat
  13. jaká to změna vztahu: \'mýdélko\' ---> \'svině klouzavá\' :-DOno bohatě stačí, aby člověku nepříliš omydlené mýdlo spadlo rovnou na palec... deset deka z metru padesáti, no, nic příjemného.

    OdpovědětVymazat
  14. Ještěže už jsem stará, nejsem barmanka a doma v těch teplákách nepotřebuju bejt krásná.... *smích*

    OdpovědětVymazat
  15. zcr,to mi takhle jednou spadl na nárt z půl metru nerezový hrnec a týden jsem kulhala. Není nad dobře mířenou ránu.Kashiko, neříkej, že tě občas nerafne záchvat sebezušlechťování! A pokud, v rámci takového záchvatu, koupím nějakou kravinu, pak ji za dva roky vyhazuji, protože na to obvykle zapomenu a ona tomu projde záruka. Ale musím se pochválit, už se mi intervaly mezi takovými záchvaty docela prodlužují.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak jsem si vzpomněla, že jsem taky kdesi uložila nějaký podobný kauf, jdu kouknout, jestli tomu už neprošla záruční lhůta a začne zušlechťování. Smích.

    OdpovědětVymazat
  17. jenio,hodně zdaru! *ještě větší smích*

    OdpovědětVymazat