Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 25. listopadu 2007

Usměvavý pohodář

Někdy se mi po něm ráno stýská a těším se, až se probudí, protože jsme se hroznou dobu neviděli, naposledy den předtím večer..

4 měsíce, 7 kg a 65 cm, to je stručná bilance minulého pondělka.
Pochváleni paní doktorkou za pěkné boty (samozřejmě mrňouskovy):"Jééé, tohle se dá koupit..?"
A posléze i za to, že děťátko krásně komunikuje, usmívá se jako sluníčko a to i ve chvíli, kdy do něj sestra zezadu rve jehlu kvůli očkování proti něčemu.
Zatajila jsem všetečné paní doktorce, že také už umíme číst, protože bych mohla vypadat v jejích očích dost nevěrohodně. To proto, že se tato schopnost pravidelně opakuje zatím jen u jednoho článku z internetu, když jsme spolu nedávno surfovali po oblíbených bloggerech. Štěpánek už dokonce umí některé pasáže zpaměti, neboť byl několikrát přistižen členy rodiny, jak si opakuje celé pasáže, i když nemá monitor s textem v zorném poli.

V sobotu předtím jsme si užili vítání nových občánků, kde jsem s překvapením zjistila, že za dobu od ledna do října se v rajónu našeho matričního úřadu rodily samé holčičky, dokonce někdy i po dvou zároveň, a kluci jenom dva. Díky za takovouhle informaci, protože z toho plyne, že mrňous bude mít za pár let ve školce a posléze i ve škole, docela zajímavé složení spolužáků, neboli samé baby, dokonce hned tři Jůlinky.
Uvažuji, že ho na to budu muset začít pomalu připravovat speciální výchovou, neboť v takové sešlosti má jen dvě možnosti.

Buď bude dívkami hýčkán nebo terorizován.

Projeví-li se u něj mé geny alespoň částečně, je možnost, že by byl přehlížen, zcela vyloučena.
Není takovéhle podhoubí vhodné k vypěstování zdatného sňatkového podvodníka? Byla by škoda to hned v počátku nepodchytit a nechat si skvělou možnost protéct mezi prsty.
Vedením pečlivých zápisků o jednotlivých krocích vývoje, pak ještě nečekané zbohatnutí vydáním bestseleru Jak se stát miláčkem žen.

Šumy, probíhající naší domácností o zámečníkovi a opraváři aut a nutnosti zakoupit již co nejdříve alespoň jedny pidimontérky, nechávam bez odezvy.

Taky nesmím zapomenout na to, že konečně nebudu muset na Velikonoce
barvit padesát vajec, kupovat kilometry pentlí  a pak tahat za nohu vzpouzející se dceru z důmyslných skrýší, aby si nechala dobrovolně nabančit.
Poprvé v životě tenhle zoufalý rituál uvidím z druhé strany, jako matka toho chudáka, který se bude muset naučit nějakou trapnou rýmovačku, naparádit se do svátečního a s těžkým sebezapřením obejít po dědině své sestřenice, vlastnice a kamarádky, donese spoustu vajec, z nichž ujíme maximálně tak prvních deset, čokoládu a pentičky, což jen prvních pár let, aby za další roky dostal u každých vrat panáka a já pak budu kolem poledne obíhat autobusové čekárny, a hledat, ve které z nich společensky znemožněn usnul.
Ale to hodně předbíhám.
Zatím si užívám třeba toho, že jedl dnes poprvé bramborovou kaši, připravenou z rozmačkané půlky malého vařeného bramboru a dvou lžiček Nutrilonu.

$$OBR295044$$

$$OBR295045$$


 

26 komentářů:

  1. Katchabo,oblečený v autosedačce, vleču dvanáct kilo... a bude hůř. Ale ať je, nemusím do posilovny.

    OdpovědětVymazat
  2. Je nádherný a krásně spokojený:o)

    OdpovědětVymazat
  3. Báro,tolerantně všechápající výraz v tváři, a hlavně v očích, Tvého chlapečka na tom prvním snímku je doslova fascinující!

    OdpovědětVymazat
  4. Neboj sa - ak je po tebe, tak terorizovanzý nebude! Nebudú mať inú možnosť, len hýčkať.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty, Bároa není škoda zůstat jen při jednom, když umíte takovou kvalitu?

    OdpovědětVymazat
  6. felixo,díky.Ahoj Mirko! Ano, mám pocit, že mě chápe ze všech lidí nejvíc.lojzo, nemysli si, někdo hýčkal, někdo týral. Vždyť dát najevo náklonnost třeba v první třídě, je nejlepší pořádně praštit penálem po hlavě. Nebo jsi to měl jinak? *úsměv, plný starých modřin*buteo, já myslím, že stačí, není nutné kvalitu přebíjet kvantitou.

    OdpovědětVymazat
  7. Báro: Áno, tiež ma všetky pekné baby bili.

    OdpovědětVymazat
  8. Teda... ze ten malej je ale fakt fesak!

    OdpovědětVymazat
  9. Ten malejsi určitě nic nenechá líbit:a) v očičkách má výraz \"všecky vás mám v paži\"b) držení ručiček neklamně prozrazuje budoucího fightera K1c) a ano, je to Bárec [11]

    OdpovědětVymazat
  10. lojzo,ale doufám, že jen tak do páté třídy. Pak už by ta náklonnost měla mít jiný charakter.Gino, uvidíme, jak to půjde dál.Borec ano, Bárec je trefný, ale už má příliš blízko k Bourci. A žádný moruše teda nebudou!Gombo, podpořím tvou vizi fightera K1

    OdpovědětVymazat
  11. Má ten tvůj mrňousek takový zodpovědný a přemýšlivý pohled. :)

    OdpovědětVymazat
  12. [13] a nezapomeňho v přestávkách mezi jednotlivými koly naučit hezky česky *spiklenecky mrkám*

    OdpovědětVymazat
  13. Sharkane,celá maminka! *veselý mrk*Gombo, ještě raději bych ho učila hezky anglicky. *vypočítavý mrk*

    OdpovědětVymazat
  14. Mnóóóco dodat *smutný pohled*Zkus i ten ČJ, třeba se mu bude hodit ...

    OdpovědětVymazat
  15. Fotky dědice trůnu hltám. Proto děkuji za další dávku. :-)Dnes u nás byli synovci, nějak ty malý lidi nezvládám. Ale je s nimi legrace. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Báro,místo posilovny to není, protože tohle je jednoznačně jednostranná zátěž (a to i kdyby jsi jej nosila střídavě v levé a v pravé:) Medvídek, žirafka a takový velký uzlík!! Je už fakt tak velký...

    OdpovědětVymazat
  17. Štěpánku, čti hezky:PIOBKKAOKOPADMMNoo vidíš jak ti to jde!!! :))

    OdpovědětVymazat
  18. Kamio, prečo myslíš, že pozná len veľké písmená? Či ho ty náhodou trochu nepodceňuješ...

    OdpovědětVymazat
  19. teda, to je už pěknej kus chlapa :)

    OdpovědětVymazat
  20. moc pěkný miminko, festovní a miloučký

    OdpovědětVymazat
  21. na ty prvni fotce vypada velice moudre, az skoro skepticky ;) Kolibka je krasna! Tak bramboru rikas? Parada ;) Tady krmej maly deti toustama, to je asi specifikum jen v anglii LOL

    OdpovědětVymazat
  22. Ale predpokladám, že kolíska je úradná, uvítacia, či nie?

    OdpovědětVymazat
  23. Mikine,hlavně nepoňoukat, ať sem dám víc fotek, to byste vy, milý moji čtenáři, nemuseli přežít!Gombo, prvních pár let se mu čeština bude hodit, to uznávám. *souhlasný úsměv*lojzo, Kamio na něj jde opatrně, příště už to bude švabachem.sedmi, už se pronese, když spolu chodíme po nebezbariérových úřadech.zuzi, ale když ho svléknu z těch všech vrstev, tak je to jako větší štěpánská kačena.spoon, lojzo to poznal, je to \"úřední\" kolébka. A tady se příkrmy s bílou moukou kvůli lepku dávají až od roku. Kde jsou ty doby, když každé batole žmoulalo v ruce rohlík!

    OdpovědětVymazat