Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 25. září 2007

Před barem za barem,

hlavně se nenudit.

Je to stále stejný boj.
Když už se mi podařilo vytlačit kuřáky provozovat si svou rozkoš na zdravý venkovní vzduch, taktéž lehce umravnit chronické přežvýkavce, máme tady letos další veselé povyražení, které se jmenuje "rozhazovači brček a zálohovaných lahví po okolí".

Oni asi tuší, jak ráda chodím v noci po místních trávnících a sbírám ta brčka a tříkorunové flašky.
Vajgly se lehce dají svést na zákazníky, co chodí do blízké trafiky, ale s těmi brčky mi na to nikdo, ale opravu nikdo, neskočí.
Paní trafikantka umí velmi zřetelné vyčítavé pohledy a na moje "dobrý den" hodí beze slov očima "podívej se, co tady ti tvoji miláčkové zase v noci udělali" a já už pobíhám a sbírám.
Moje mazaná metoda spočívá v tom, že to uklidím raději hned v noci, abych se nemusela tvářit provinile, když k ní následující den odpoledne půjdu pro nějaké čtivo.
Na rovinu, brčka snesu, ale tříkorunové flašky tahat z keřů kolem dokola, to mě teda štve. Když už bych přežila pár tříkorun, tak nepřežiju toho dealera od Cola-loky, který mi nevezme přepravku, pokud není plná. Nedělám si srandu, chybí-li jedna flaška, mohu si bednu leda nasolit.
Občas si připadám jako zmámená bludička, brouzdám kolem městské okrasné zeleně, svítím si baterkou (nejlepší by byla čelovka, abych měla volné obě ruce) a to i přesto, že pouliční osvětlení osvětluje docela kvalitně.
Jenže jistota je jistota a já ráda vidím, kam šlapu, že pejskaři?
 
Korunu tomu nasadil v pátek jeden obyvatel nedalekého činžáku. Chápu, že když jsou občas večer nějaké tanečky, že musí slyšet každou notu, ale sms, která mi přiletěla na mobil neměla chybu:

"Zdravím, Báro. Nemohla byste pouštět do éteru něco lepšího a poslouchatelnějšího? Třeba Beatles nebo Uriah Heep? Jinak přeju hezký večer."

Ach jo...

"Drahý příteli, už jste zkoušel někdy na Uriáše tančit walz či tango? Přijďte mi to předvést a já vám je začnu pouštět!"

Nic mi na tuhle mou odpověď už nenapsal, zdá se, že trénuje...

24 komentářů:

  1. Posílám Ti 2 smajlíky:*soucitný pohled při pohledu na podrážku s rozšlápnutým ...**ze zbytku se válím smíchy*

    OdpovědětVymazat
  2. (smích)No, tohle mi po ránu docela zvedlo náladu, děkuju Báro (děkovník)

    OdpovědětVymazat
  3. Skús zálohovať fľaše za viac - cca tak za stovku. Myslím, že sa ti ich vráti viac. A nebudeš musieť dokupovať chýbajúcu kolaloku v hypermarkete (alebo to snáď riešiš nejako inak?)Ale beatles a waltz - to sa dá, nie?

    OdpovědětVymazat
  4. Bározkus provozovat něco při čem se lidem newvydávají žádné komodity, třeba informační středisko ovšem bez letáků:-))))

    OdpovědětVymazat
  5. No......na Uriáše se tančit asi nedá, ale na druhou stranu proč si kazit dojem z příjemné hudby nějakými podivnými pohybovými kreacemi...

    OdpovědětVymazat
  6. Báro,to by bylo veselé, kdyby to nebylo smutné:) Čuňata jsou všude. I ti pejskaři, pokud neuklízejí po svých čtyřnohých miláčcích. Takže bych asi zkusil vyfasovat od Kolaloka mana plastové kelímky... ty jsou v trávě líp vidět;) Ta zpětná sms se povedla:)

    OdpovědětVymazat
  7. JéééééKamio se objevil hurááááá:-))))

    OdpovědětVymazat
  8. Gombo,soucitného smajlíka si schovám na někdy, zatím se nestalo. A za toho smích rozváleného dík.Aleko,kdo by nepotřeboval po ránu zvednout náladu, že? Tak ať se daří.Lojzo, já právě láhve nezálohuji, to snad nedělají nikde v hospodě a ty malé 0,25l lahve jsou k mání jen ve velkoobchodě zase po celých bednách... Naštěstí beru pořád to stejné, tak se to doplňuje a zbývají prázdné bedny a ty už zase JO. Na Beatles by šlo možná něco láskyplně pomalého, ale taneční hudba to není.Mod, informační středisko bez letáků je nápad hodný na patent! Takové hodně ekologické. *veliký smích*Galahade, to máš pravdu, ale zase když si tam někdo jde zatančit...Kamio, plastové kelímky se špatně leští, to neberu!

    OdpovědětVymazat
  9. Lidi sou strašný sobci...Jeden by si poslechnul Uriášky ale voni neee...voni musej tančit... *smích*

    OdpovědětVymazat
  10. Otevři si banku. Peníze snad nikdo po parku pohazovat nebude. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Teo......otevři si nevěstinec. Tam ti nebude po parku pohazovat nikdo nic...

    OdpovědětVymazat
  12. galahadeale to jsi konfrontační za každou cenu:-)))

    OdpovědětVymazat
  13. Příslušné nádobyurčitě máš, ale možno Ti chybí nějaké provokativní heslo, že by just tam ty flašky házeli. Jen ho vymyslet, tolik bystrých a vtipných lidí kolem ??

    OdpovědětVymazat
  14. Báro,ty leštíš zálohované flašky od Kola-loky? :)Modono: Kamio se objevuje více sporadicky, jelikož má po svém životním rozhodnutí horší (někdy žádný) přístup k netu. Bude líp:))

    OdpovědětVymazat
  15. Galahade,přiznávám bez mučení: jsem sobec!Teo, musela by to být banka bez bankomatu, není většího čurbesu, než rozházené stvrzenky s nulovým zůstatkem kolem každého z nich.Buteo, myslíš jako dát tam někam bedničku a na ni nápis \"Nevhazujte flašky\"...? To by možná zabralo.Kamio, já když jsem v tom, tak leštím všechno! *mrk*

    OdpovědětVymazat
  16. [12] Já? Já jsem etalon nekofliktního jedince *opovaž se odporovat*Baru... jako by to šlo jinak...*mrk*

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,ad [16], když jsi v tom, leštíš i kliky? (Původně jsem se chtěl zeptat \"když jsi v čem?\", ale to se nezeptám;)

    OdpovědětVymazat
  18. Kamio,kliky moc né. Nejraději ebonitovou tyč liščím ohonem! (a smajlíka ani nepíšu, protože už se směju rovnou)

    OdpovědětVymazat
  19. Aháá, tak zase jsme u toho - to je tak zvané \"periodické téma\" - třeči liščích ohonů je prostě evergreen, tedy věčně zelený třeč, který je zelený z toho, jak v té elektrárně tře a tře a z ebonitu musí vytřít za směnu přes 1 kWh!! Jo a třeči se poznají lehce - mají jednu ruku stále do ruličky a biceps jako stehenní sval;-)

    OdpovědětVymazat
  20. Kamio......s rukoudo ruličky souhlas, ale s bicepsem nikolivěk. Tření ebonitové tyče liščím ohonem nepřináší zátěž v podobě vysoké hmotnosti a tudíž sval nabývá extrémní vytrvalosti, kterážto se na jeho objemu příliš neprojeví... Víš?

    OdpovědětVymazat
  21. Jsem mimoJá věřil, že se někdo najde a pomůže řešit problém něčím vtipným a fungujícím. Kdepak, v Čechách jenom srandičky a maximálně jak to obejít.

    OdpovědětVymazat
  22. Kamio,moji třeči už jsou populární i na baru. Zejména, když vypadne elektřina, máme partičku třečů... a ti zapálí svíčky, neboť nemáme ty ebonitové tyče.Galahade, ty se vyznáš, copak děláváš ve svém volném čase? Buteo, tady to už lepší nebude. Ale aspoň je veselo!

    OdpovědětVymazat