Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 17. září 2007

Záchytné body

Musela jsem si ten krásný oranžový kostýmek koupit, prostě fakt musela.

Jsou chvíle, kdy se nedaří a jsou chvíle, kdy se nedaří dost podstatně a protože nejsem zrovna miláček štěstěny a moje sudičky byly baby zlomyslné a potměšilé, musím si občas radosti způsobovat sama, dokonce až tak, že je si je plánovaně vymýšlím. Maličké drobnosti, které pomáhají zahnat tmavě hnědé myšlenky.

Těším se z různých důvěrně známých věcí, mám je ráda.
 
vůně horké silné černé kávy...
očistná sprcha, proud osvěžující vlažné vody dopadající mi na tělo...
zvláštní atmosféra v baru, kdy je ještě zavřeno a já si chystám nápoje...
zamávání někoho známého a vyměněné úsměvy...
příjemná jízda serpentinami v autě, se kterým jsem srostlá v jeden organismus...
milý mail, esemeska...
otevření knihy, na kterou se dlouho těším...
horká koupel s obláčky voňavé pěny...
bezmezná důvěra psa, přituleného ke mně vždy, když si sednou do křesla...
otevření schránky a v ní rukou psaný osobní dopis... (už je to dlouho, ale pocit to byl krásný)
večerní rituálek s hebkým tělovým mlékem...
noční ticho pracovny a první ranní křik ptáků...

Je toho dost, co mě posouvá v čase a nedovolí být smutná.

Ale stejně si pak lehnu a už nepomůže lehkost čerstvě povlečených peřin, aby mi nestekla slza nad neschopností dvou dospělých lidí se domluvit.
Kladu si otázky na které nenalézám odpověď, kladu je svému nejbližšímu okolí a odpovědí je mi ticho.
Kam se ztrácí láska?

29 komentářů:

  1. Ztrácí se jenom zamilovanost, láska se zabíjí... ;)

    OdpovědětVymazat
  2. @Teo,asi jsem tedy nestihla postřehnout, kdy se ta zabijačka konala. Rozhlédnu se a je mrtvo a já nevím proč.

    OdpovědětVymazat
  3. No... protože to, co se ztratilo, nebyla láska. A když, tak jednostranná. A to se nepočítá! ;) Já to napíšu natvrdo... ten, kdo opustí partnerku před porodem či těsně po něm, si nezaslouží ani tu zamilovanost, natož lásku.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, ztrácí se zamilovanost, někdy přejde v lásku, někdy v přátelství v kterém se dá žít desítky let, někdy přejde v nic. Někdy všechno může zabít mlčení, nevyslovení pochybností, otázek, námitek, někdy pak neschopnost jim naslouchat, to když je mlčení jednostranné, to už jsme si řekly.Taky to řeknu natvrdo, možná, že by lidi, kteří se už nemilují, ani do sebe nejsou zamilovaní a nejsou ani přátelé, spolu neměli spát.

    OdpovědětVymazat
  5. Mod, ale to by zkrachovaly nevěstince! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Teonaopak, to by byl boooom:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Modono,v tom případě je potřeba napsat, že by spolu neměli spát ZADARMO...

    OdpovědětVymazat
  8. galahadeto je snad jasné, nic není ZADARMO

    OdpovědětVymazat
  9. Ale přiznáváš, že i SMS dokáže potěšit? Umím ještě kytku mailem když by potěšila, ale to je tak skoro vše. Jdu honem vyfotit něco na zahradu, než zítra začne padat slibované \"bílé\", čemuž zas nevěřím.

    OdpovědětVymazat
  10. [7] Blogování je ZADARMO, přece. No ni?! ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Modono,vážně nic? Já sice slyšel tvrzení, že manželka je nejdražší děvka, ale považoval jsem to za špatný vtip...Teo...blogování je sice zadarmo, ale jsou tací, kteří platí i za to...A ještě dodám: ...aby následně svoji velkorysost okázale vystavili...

    OdpovědětVymazat
  12. @Teo,[3]řekl jsi to za mě hezky, já se vyjadřovat k problému nemohu, bylo by to značně jednostranné a neobjektivní.*posmutnělé pokrčení ramen*Mod, zapomněla jsi na kategorii \"manželské zvyklosti\" ...Ale jinak máš jako vždy pravdu.Galahade, zadarmo to nebylo. Budu za to platit ještě dlouho.Buteo, ty víš, že mě vždycky potěšíš!Galahade, blogování mě stojí času a tím i potažmo peněz a dobrovolné příspěvky ani nepočítám, aby to nevypadalo, že něco vystavuji na odiv.

    OdpovědětVymazat
  13. Báronezapomněla, ty v to počítám.

    OdpovědětVymazat
  14. galahadejistěže nic:-) Co z věcí které Tě napadnou máš zadarmo? A blogování, mno, co platby za připojení? za nějaký stroj přes který se připojíš? atd. Zadarmo nejsou ani věci které za moc nestojí, natož ty ostatní:-)

    OdpovědětVymazat
  15. btwco je na placení \"blogování\" špatně? znám horší weby na kterých si musím platit doménu a provoz a nejsem schopna tam zadat ani písmeno a musí za to platit dohromady kolem 1500 ročně

    OdpovědětVymazat
  16. Mod,[13]já už bych to raději víc nekategorizovala, mohla bych spadnout do vlastní pasti.A já na placení bloguje nic špatného nevidím, ba naopak.Proč bych občas nepustila nějakou šestku na příjemný relax.

    OdpovědětVymazat
  17. Něco mi uniklo?Asi jo, ale to se na blozích stává. Měj se moc dobře a pokud ještě znáš adresu, klidně napiš. :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Předpokládám,že Ti ten kostýmek sluší. Oranžovou barvu mám rád.

    OdpovědětVymazat
  19. Modono,neříkám, že je na tom něco špatně.

    OdpovědětVymazat
  20. Mikine,myslím, že nic podstatného ti neuniklo.Někdy nahoře, někdy dole, to je na blozích také běžné. *potěšený úsměv, že ses ozval*Gombo, je moc hezký, je tam i trochu bílé na okrajích a to vypadá tak čistě a jednoduše elegantně a to mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  21. Láska prochází mnoha podobenstvími,dala by se přirovnat k vodě. Buď jen tak plyne, zurčí, pění, hladí, nebo ztvrdne na neproniknutelný led, po kterém to klouže, nemůžeš na něm najít rovnováhu, dělá si s tebou co chce, nebo v tom bruslíš jedna báseň. Následky mohou být směšné, bolestivé, nepříjemné i povznášející. Ale pak zase přeměna a voda se sublimuje v páru a ta se může vznášet v růžových červáncích, a nebo vysublimovat do ztracena. Někdy je špinavá, spíše blátivá, čvachtáme se v ní a ne a ne to smýt, ta špína se lepí na nás a jsme v tom zabředlí , ale jindy působí očistně jako balzám a působí nám potěšení jako zrození něčeho nového, a odplavení těch problémů, které nám předtím nadělala.Ale bez vody není život, z vody jsme se zrodili a voda nám dává naději, že i náš život budě procházet její další očistnou koupelí. Bez vody bys zemřela po max. 7 dnech. A tak i ta tvoje láska po sedmi dnech dozná změny. Přijde nový déšť a s tím i nové rozjasnění. Ty už se jenom těš, jak zase znovu zaprší, a budeš hltat plnými doušky novou vláhu, ať už to bude v jakémkoliv skupenství. Tak teď si dej zatím 2+1/2 kostky ledu a počkej až ...

    OdpovědětVymazat
  22. Elizo,to je mooooc pěkné jaks to napsala.. fakt moc...

    OdpovědětVymazat
  23. Eliza udělala krásné podobenství.Mě připadá, že někdy ve vztahu se jeden snaží udržovat pomyslný oheň, aby alespoň rozchvěle hořel, když už neplane a druhý se jen tak přihřívá a polínko nepřihodí. Pak je to moc těžké. Přeju ať je lépe..

    OdpovědětVymazat
  24. a kdepak je fotečka toho oranžádového kostýmku, hm??? :))

    OdpovědětVymazat
  25. No jo, no.Já sem chodim, Barborko, docela často, možná častěji než bych měl a vždycky mám pocit, že nejlepší by bylo vyrazit a obrazit všechny bary tam u Vás a třeba na Tebe natrefit, ale teď je to těžký, navíc nevím jestli bych zvládl tolik minerálek. :-)

    OdpovědětVymazat
  26. tohle mi nedelej...smutnim s tebou

    OdpovědětVymazat
  27. Elizo,to jsi napsala tak hezky! Sedm dní se dá vydržet *úsměv*Helazd, momentálně chladno a voda zamrzlá. ještěrko, dnes jsem si ho oblékla, a když jsem si natřásala peří před zrcadlem, tak se mé sprosté dítě zeptalo, co to mám na sobě za ručník... máme totiž v koupelně podobné froťáky. Už dlouho mě nikdo tak nedostal *veliký smích od ucha k uchu*Mikine, vážím si toho, že by se někdo kvůli mně nechal odrovnat třemi minerálkami, protože déle by to trvat v tomhle maloměstě nemohlo. *veselý mrk*sponn, prosím nesmutni, stačí, když smutním já. A já už taky nebudu, bych se z toho mohla leda zbláznit.

    OdpovědětVymazat
  28. Tak vám přeju ať brzy rozdmýcháte aspoň malý plamínek.

    OdpovědětVymazat
  29. Helazd,*rozpačitý úsměv s pokrčením ramen*

    OdpovědětVymazat