Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 21. srpna 2007

A tak to máte paní každej den...

Čas letí jako šílenec a já propásla jednoměsíční narozeniny svého mrňouse. Takže  bilanci prvních zkušeností už nestihnu a sesumíruju to až k šestinedělnímu datu, což je z nějakého důvodu víc magické datum pro mě nežli pro to nevinné dítko. 

"Jééé, to je moje panenka!" vrhla se mi v Globusu na Štěpánka asi tříletá holčička.
Rodiče si ji ale hned odtáhli, takže jsem se jen usmála a se mnou ještě tak pět lidí, co si toho roztomilého "útoku" také všimli.

Dovoluji zřídit si novou rubriku "Deník infantilní matky", abych si měla kam zapisovat věci, které se zdají být dnes banální, ale za pár let mi možná připomenou chvíle, dávno zanesené přívaly jiných událostí.
Uvažovala jsem i o dalším blogu, ale to bych nestíhala, to už tu jednou bylo a velmi se to neosvědčilo.
A pokud by někoho napadlo "aby si se z toho spratka nepo...", tak to já se klidně po..., tak jako se nám jednou stala drobná příhoda s mojí mamkou, když jsem měla asi pět let.
Měli jsme takovou hodně zlostnou sousedku, která musela pořád někomu nadávat. A jednou jsme se s mamkou kočkovaly na balkóně a ona z vedlejšího balkónu na nás chvíli koukala a pak zařvala:"Abyste se láskou nesežraly!"
Mamka zůstala jako opařená, ale neztratila glanc a začala se smát a já se pamatuji, jak jsme pak skákaly na velkých polštářích a do rytmu si skandovaly:"My-se-láskou-žereme-my-se-láskou-žereme..."
Tolik tedy na vysvětlenou, že my se teď se Štěpánkem taky láskou žereme a občas to tady budu ventilovat, protože nemohu jinak.
Děkuji za pochopení.

$$OBR265026$$

$$OBR265027$$

$$OBR265028$$

$$OBR265029$$

40 komentářů:

  1. Správně. Děti máme proto, abychom je láskou žrali a aby sme se z nich po..A chudák, kdo to nechápe. ¨/velký usměvavý smailík/

    OdpovědětVymazat
  2. Nemůžu si pomoct, ale tvůj Štěpánek má moc hezkej výraz v obličeji, moc se povedl. (rozněžnělý úsměv)

    OdpovědětVymazat
  3. Helazd,vidím, že mě chápeš správně (široký úsměv).Adél, akorát si jen teď nemohu pořídit toho kocoura.(mrk)

    OdpovědětVymazat
  4. Co bys nemohla?On je Štěpán alergickej? ...na kočky... (mrk vícesmyslný)

    OdpovědětVymazat
  5. Jééééééééten je hezoučký.Z toho bych se taky po...toto.(spiklenecké zamrkání)Rubrika se schvaluje. Odklepnuto.

    OdpovědětVymazat
  6. jj, krásnej :-) určitě po mamince :)

    OdpovědětVymazat
  7. paja-ostrovanka21. srpna 2007 v 19:17

    chce-me-vi-det-i-ma-min-ku!!! /skandovaci zvolani/

    OdpovědětVymazat
  8. Malaďéc !Synátor v poho, ale... úplně mě viděsily ty nastavované nehty. Mám neodbytný pocit, že jej též. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ježyš mimino:-)) no já viděla za poslední 3 roky už tolik miminek, že mě děsí víc než jakékoliv nehty:-)))

    OdpovědětVymazat
  10. He he... tak nejdyl za tejden muzem rozjet soutez o nejinfantilnejsi rozneznovani se ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. [9] \"viděsily\"je důkazem mého zděšení... jinak hrupky nedělám! ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Hele Báro,vždyt on Tě ten tvůj \"malej chlap\" taky žere. Jesli samou láskou nebo má prostě hlad ale klidně si Tě ochutnává :-))))Jinak je to sympaták a pohodák, typuju že pujde do Harleje nebo Indiana.

    OdpovědětVymazat
  13. Galahade,kombinace kojenec-pes-kocour-had je smrtelná...Pajo, hele, postupně, jo? (stydlivý rozpak)@Teo, NIKDY v životě jsem neměla nastavované ohavné cizí nehty. http://www.barmanka.bloguje.cz/395349-o-drapech.php

    OdpovědětVymazat
  14. Mod,mě teď nejvíc ze všeho děsí hejna komárů, co mi v noci mrňouse ohrožují.Johnny, jasně: žirafky vesrus medvídci@Teo, moje normální barva je výrazně umírněnější. Tohle byla jen taková inspirace na hraní.motoneználku, ty si založ věštírnu!Bude harley i indian scout! Jak to sakra víš?!

    OdpovědětVymazat
  15. Motoneználku...Ty víš o někom, kdo by prodal Indiána? (údiv) Neuhodil se dotyčný do hlavy?

    OdpovědětVymazat
  16. Mrňousek je opravdu k sežrání, nehtíky elegantně působivé ( je pravda že jsem snad ještě neviděla mamku na mateřské takto krásně pěstěnou) o to více gratuluji, že to tak zvládáš. Ale na druhé straně ,já si nedovedu představit, jak že s tím pracuješ. Já s mnohem menšími jsem tak neohrabaná, že raději pouze zkrácenou formu. Ručky máte tedy oba jako z alabastru.

    OdpovědětVymazat
  17. Galahade,Indiáni se prodávají docela čile. Jen ty se nesmíš uhodit do hlavy, jak budeš padat, až ti řeknou za kolik.Elizo, je to možná divné, ale s těmi nehty dělám úplně všechno a vždycky držely a nelámaly se. Asi mám dobrý stavební materiál a naplňuje mě to nadějí, že až budu v pekle, narostou mi pěkné pevné rohy i kopýtko.

    OdpovědětVymazat
  18. Báro,to je naprosto oduševnělý výraz mrněte:) A ty nehtíky-paráda. Nevím, co aTea tak mohlo rozhodit(mrkací smajl)..že by preferoval žlutozelenou barvu laku?

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio,já se obávám, že to Teovi asociovalo psychorachejtli. Možná bych mu při jemném přejetí nehty pomalu kolem páteře a pod lopatkami ty archetypy zpřeházela. Ale taky možná ne... kdo ví..

    OdpovědětVymazat
  20. Áách, ten je takovej hlaďoučkej a určitě voňavoučkej, prostě k sežrání :-)) Jo a takový nehty měla jedna sestra v porodnici. Tenkrát u ní mě to vyděsilo, u tebe ne ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Baru,tak mě připrav... Jaký číslo můžu čekat?

    OdpovědětVymazat
  22. Galahade,přece ti nezkazím snídani.Magrátko, jen ten levý malíček jsem si musela v porodnici ustřihnout, protože jak nás učili krmit děti \"přes prst\", tak na tom sestra trvala.

    OdpovědětVymazat
  23. Bároon Teo asi nemyslel ani tak barvu, jako spíš gel, nebo co:-)

    OdpovědětVymazat
  24. Krásný mimčo, vůbec se ti nedivím (přející usmívající se ksichtík) a taky krásný nehty (mrk). Btw s těmi dvěma blogy mám taky docela problém, ale ten můj druhý je natolik odlišný, že to vůbec nešlo dohromady... nevím, možná to hodím do jednoho, začínám z toho mít tak trochu schizofrenní pocit (rozpačitý škleb).

    OdpovědětVymazat
  25. Mod,gel jo, ale ne na nehty.... třeba na vlasy.sedmi, nechci ti do ničeho kecat, tvé blogy jsou velmi odlišné, to je pravda, ale stejně bych je hodila dohromady.Kdo bude chtít, přebere si to podle rubrik.

    OdpovědětVymazat
  26. Máme v Irsku švagrovou, na začátku června porodila prcka. Protože její matka žije tady, v Praze, pořídili jsme si (resp. bylo mi pořízena, ona internet nemá) webkamera. Takže přibližně jednou týdně koukáme na mrně. Mě je to docela volné, ale jeho babička (má tchýně) je z něj docela paf. Zrovna včera: \"A Lukášku, ukaž nám hovínko. Lukášku, ukaž nám faldíky\" Slyšel jsem \"Tomášku\" a chtěl jsem tedy ukázat hovínko a faldíky, protože tchyně se přece musí poslouchat, ale byl jsem včas zadržen svou ženou. A tak je to u nás furt.Zkusím tchyni navrhnout, ať taky bloguje a zavede rubriku (Tý)Deník infantilní babičky...

    OdpovědětVymazat
  27. Panebožekam to směřuje..! Přejíždění po páteři nehty a pak ještě gel. A nakonec třeba dojde i na Gastrogel(smích)

    OdpovědětVymazat
  28. .....třeba s jahodovou příchutí:-))))

    OdpovědětVymazat
  29. Aleko,nahlas se tu směju, na to se nedá ani nic říct. Přeju hodně statečnosti, abys tchýni vydržel.Kamio, to se ani neptej, kam to směřuje. Ke Gastrogelu s jahodovou příchutí.

    OdpovědětVymazat
  30. Bároto taky není blbej nápad:-)

    OdpovědětVymazat
  31. No......přestávám se ori-entovat - was ist das diese \"gastrogel\"???

    OdpovědětVymazat
  32. Galahade,to je dobrota, kterou moje babička mlsala, když ji pálila žáha.Mod, to bude nějakej omyl, já mám dnes výhradně blbý nápady!

    OdpovědětVymazat
  33. Napříkladjít na technickou s ojetýma gumama. Zítra to musím zkusit znovu se zimními a budu dělat jako že mrzne.

    OdpovědětVymazat
  34. Jééé (smích)...hodně štěstí...

    OdpovědětVymazat
  35. novou rubriku vitam, presne jak rikas, kdo chce najde si svy a od toho rubriky jsou aby usnadnily orientaci (i kdyz ja toho v posl.dobe nejvic mastim do \'Ostatni\' ;))Jinak dlouhy nehty jsem nosivala na prumce, pak uz z toho nejak \'vyrostla\' i kdyz material mam obdobne kvalitni...kratky jsou precejenom praktictejsi a lip se s nima mazli a hladi. Ale proti gustu zadnej disputat ;)

    OdpovědětVymazat
  36. spoon,když byla Alex malinká, našla jsem si každý večer chvilku a psala deníček skoro až do jejích čtyř let. Bylo to pěkné a občas se k tomu ráda vracím.Uvidíme, jak to půjde teď, začátek už jsem propásla.

    OdpovědětVymazat
  37. :) ja jsem si prvni tejden zapisovala intervaly vstavani kojeni a vubec celej prubeh veci vcetne presnyho casu, coz mne vydrzelo asi jen dva dny a nikdy jsem z toho nic nevyhodnotila ani se k tomu nevratila a ted jsme vsichni tak zrelaxovany ze kdyz se probudime ani uz nevim kdy jsem naposled kojila a obcas se skoro prekvapim kdo to lezi vedle mne a zaplavi mne tak mohutnej pocit stesti ze tohle krasny dite je moje a smeje se na mne a je happy....neuveritelny!

    OdpovědětVymazat