Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 22. srpna 2007

O smutném pejskovi

Ano, ke vší práci, ještě musím rozveselovat psa.


Začalo to nenápadnou zmínkou, když za mnou můj muž přišel na skok do porodnice, že pes nežere.
Řekla jsem, že je to asi těmi šílenými vedry a ať má alespoň pořád dost čerstvé vody a granule v misce a jak se ochladí, tak to bude zase v pořádku.
Po pěti dnech jsem se vrátila domů a Ťapka se mohla zbláznit, jak mě vítala. Jenže já byla smrtelně unavená, tak jsem ji jen okřikla a už se jí nevěnovala, jak byla zvyklá. Pak si všimla něčeho velmi divného a neznámého. Nemluvněte v autosedačce. Začala vrtět ocasem a štěkat a vysloužila si další okřiknutí.
Vše se točilo kolem miminka a Ťapky si celý den nevšimla živá duše.
Tak to šlo první tři dny. Samozřejmě, že dostala nažrat a měla dost prostoru k proběhnutí, celý den i noc jsou otevřené dveře do zahrady a na dvůr, ale nikdo si s ní nepohrál, nešel na pravidelnou procházku a nepodrbal za ušima. A hlavně si nikdo nevšiml, jak je smutná.
Nějak samo jí došlo, že udělá nejlépe, když si vůbec nebude všímat Štěpánka, což naprosto dodržuje a nechá ho, i když malý leží na posteli, kam ona umí vyskočit.
Že se něco děje mi došlo, když nechala na misce i svou nejoblíbenější konzervu Chappi-zvěřina. Začala jsem ji pozorovat a zjistila, že chodí jako tělo bez duše. Pochopila, že už přestala být tím mazlíčkem jako dosud a její místo zaujal někdo nový, divně řvoucí a převážně voňavý. Jediné kladné na něm mohla najít jen to, že občas lákavě smrdí.
Ťapka dokonce přestala zlobit a skákat nám v ložnici do postele a uléhá ve svém pelíšku, který normálně měla až jako poslední zoufalou štaci.
Jak to honem napravit?
Alex na dovolené, ta nepomůže, manžel nemá čas, tak nezbylo než zkusit udělat ten kaskadérskohazardní kousek a vzít na procházku s kočárem i psa.
Milá Gleep, nejde to!
Zvolím-li variantu "bez vodítka", musím na Ťapku neustále křičet až řvát, aby se vrátila a neletěla jako praštěná, že jí s kočárem nestačím. Ona sice vzorně poslechne, ale probudím si dítě a to není účelem procházky.
Varianta "s vodítkem" je pro Ťapku nuda nejtěžšího klibru, nehledě na to, že pak má tendence mě neustále někam vláčet, hlavně když si potřebuje zaštěkat s nějakým spřáteleným psem. A být vláčena s kočárem, to mě taky nebere.
Jediné možné jsou DVĚ procházky. Kočárková a psí.
A tak tedy obíhám dědinu dvakrát denně, odpoledne a večer nebo si to někdy rozdělíme a jednou jdu já, jednou manžel.
K procházkám je třeba ještě tak dvakrát denně přidat pořádné podrbání na hřbetě a chvilku házení starou bačkorou.
Terapie se osvědčila, Ťapka se kouká méně smutně a já se po těch procházkách cítím kolikrát odpočinutější, než kdybych si sedla.
Ale je to honička.
Snad proto se na mě v Tescu tak přátelskotrpitelsky usmál jeden tatínek, který měl ve vozíku pytel s psími granulemi a autosedačku s miminkem, zrovna tak, jako já. 

$$OBR265312$$

44 komentářů:

  1. Zrovna jsem se nadechovala, že se zeptám, jak to jde (trochu potutelný úsměv). Tak jsi další důkaz, že to nejde. Ale co jsem chtěla podotknout, to samé jsme měli doma my s Myší (naší kočkou). Taky byla jak tělo bez duše a skoro nežrala. Ale včas jsme to podchytili, věnuju se jí hlavně, když malej spí, a teď už je -sice kapku vážnější- zase veselá a dnes si dokonce s Vampírem chtěla hrát, on po ní leze samozřejmě pořád. Chuděra, stala se z ní válenda, ale ona ne a ne utéct do bezpečí. Bohužel zatím ale není možné, že by si hráli oni dva dohromady, protože Myš má drápky a Vampír zas nezná hranici, kdy toho má číča dost. No snad se to podá. Držim palce i vám s Ťapkou, je to moc hezkej pejsek!

    OdpovědětVymazat
  2. Uvažovala\'s o dvojkočáru? :o]

    OdpovědětVymazat
  3. zcr,vozit psa v kočárku se téměř jistě neosvědčí taky.

    OdpovědětVymazat
  4. No...když se jeden narodí jako čokl a ještě mu za trest dají hanlivé jméno Ťapka, pak si ten jeden nezaslouží slitování...

    OdpovědětVymazat
  5. Gleep,ony Ťapce ještě začnou galeje, až mrňous povyroste, ještěže to ona zatím neví.zcr, máš velké štěstí, že jsi se nezeptal, zda jsem neuvažovala o remosce. *vyděšený mrk*@Teo, donutil jsi mě svým opakovaným komentářem k tomu, že nechám svého psa vystoupit z anonymity a nenechám ho urážet tím, že jsem mu vybrala pitomý nick. Můj voříšek se ve svém občanském životě jmenuje KIMBA a má tohle krásné vzletné ušlechtilé lví jméno uvedeno i v počítači svého veterináře i na psí hlášence u obecního úřadu. Tak!!!*roztlemený psí úsměv*

    OdpovědětVymazat
  6. No mě se Kimba líbí o tak 98% víc než Ťapka! Souhlas (mrkáč)

    OdpovědětVymazat
  7. Nechci provokovat za každou cenu, ale co nejlevnějc. A tak se omezím jen na konstatování, že s přihlédnutím ke zveřejněnému portrétu by mu (jí) asi víc seděla ta Ťapka... ;o)

    OdpovědětVymazat
  8. Gleep,ono dát kočce jméno Myš, taky stojí za to!Teo, to je přece jasná Kimba, bílá lvice, ne? Sakra, no jasně, vždyť já ji fotila bez polarizačního filtru!

    OdpovědětVymazat
  9. aTeo,já myslím, že to je věc psychologické války. Srovnej rozkazy: \"Ťapko trhej!\" a \"Kimbo trhej!\" a podumej, který z těch dvou tě coby zloděje do zahrady se v přítmí všedního večera kradoucího přinutí rozmyslet si, jestli půjdeš dál... (mrk)

    OdpovědětVymazat
  10. Galahade,kamaráde, děkuji ti!!!

    OdpovědětVymazat
  11. galahade,taková situace nemůže nastat, páč já se kradu do zahrad akorát o víkendech, o všedních večerech mám jiné starosti. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Baru,kamarádko...rádo se stalo (mrk)Teo...já myslím, že popsaná situace nemusí být nutně závislá na tom, zda je víkend, či všední den a proto tě se svědomím čistším právě rozkvetlé lilie ujišťuji, že nejen v den všední, ale i o víkendu byses při zaslechnutí rozkazu \"Kimbo trhej!\" vyděsil, že ti utrhne prdel minimálně dobrman...

    OdpovědětVymazat
  13. Báronenech se vyvést z rovnováhy, ta zelená Ťapce moc sluší:-)) Naše Geri má v techničáku napsáno Gora...... no nikdo se přece nemůže jmenovat Gora a Tina, ta je chudinka podle TP Rapa:-(

    OdpovědětVymazat
  14. Jo a jinak nevím co k tomu říct:-), naše Gerinka se od chvíle co se narodili Gremlini, zcela odmítla zdržovat ve \"své\" domácnosti, měsíce ležela jen nalepená na dveřích z bytu a vzít si nechtěla ani piškoty. Venku je v kočárku hlídala a nebyl problém, jen v tom bytě, tak jsme ji přčestěhovali na chalupu. Ještě pár měsíců se občas chtěla jet podívat domů, jestli tam ta návštěva ještě je a když zjistila, že jo, otočila se a zas šla:-)))

    OdpovědětVymazat
  15. Po narození mé první vnučky naše fena žárlila, jak smyslů zbavená. Kdykoliv s malou přišli, byla zlá, čumákem si vynucovala pozornost, kníkala, kňučela, prostě otravovala aby si jí někdo všímal jako dřív.

    OdpovědětVymazat
  16. Dítě... pes... dítě... pes... Beru dítě. Pes se o mě v důchodu nepostará.

    OdpovědětVymazat
  17. sunfreedomdítě s největší pravděpodobností taky ne.

    OdpovědětVymazat
  18. Mod,to je ono povlečení z televizní reklamy. Chtělo se mi dát titulek:\"Náš pes nakupuje výhradně v IKEA\", ale nedomluvili jsme se na honoráři, takže nic. Fakt by mě zajímalo, co si ti psi o miminku myslí.sunfreedom, taky beru dítě, je s ním lepší pokec. Mod má pravdu, ale stejně je lepší dítě, máš komu dávat důchod. Ach, co to melu, to už vlastně žádné důchody nebudou.

    OdpovědětVymazat
  19. Úžasná debata o jménu pro psa, ale napadlo vás pojmenovat počítač? Že by má Káča byla v tomto průkopnicí? A můj foťák Vojta také??

    OdpovědětVymazat
  20. Pojmenovat počítačje snadné: Zatracená Bestie!

    OdpovědětVymazat
  21. no a co teprv pojmenovat dítě...

    OdpovědětVymazat
  22. sedmiŽe by také Zatracená Bestie?

    OdpovědětVymazat
  23. Jago......já svýmu počítači řikám jinak...Dědku plesnivej!

    OdpovědětVymazat
  24. Koukám,že i slušivý přístřih Kimbě vydržel. Před přístřihem spíše Ťapka, po něm už určitě Kimba(mrk). Šaty dělaj psa, fenu obzvlášť!

    OdpovědětVymazat
  25. Aleko, to už je zabraný, pro zlváštní příležitosti pro naše kočky (vychechtaný ksichtík)

    OdpovědětVymazat
  26. Aleko,zatím mi přišla nejblbější Felicie Milada mojí tety.sedmi, kdybych měla popsat tu šílenou peripetii s pojmenváním dítěte, tak mi to ani nikdo věřit nebude.Ještěže už je to za mnou!Galahade, pak se ale nediv, že ti Dědek plesnivej stále padá.Kamio, takový slušivý kožíšek, jak to má slečna pejsková jednodušší..

    OdpovědětVymazat
  27. Obávám se, že pojmenovávání věcí okolo sebe jsem dotáhl do extrému. Nejen že bych pojmenovával počítače - mám Amidalu a Nabukadnesara, ale dokonce pojmenovávám i svoje zbraně. \"Ty jako tý MP5 říkáš jménem?\" \"To není MP5, to je Sandy.\" \"A-ha, myslím, že potřebuješ pomoc...\"Popojedem (mrk).

    OdpovědětVymazat
  28. sunfreedomSandy? Tak teď jsem se hodně zasmál (nikdy_nekončící_záchvat_smíchu). To máš z Pomády?Báro, to my jsme se jměny dětí neměli problém. Kluk bude Honzík, holka Klárka. Přiznám se, že jsem chtěl Barborku, ale vyměnil jsem jí za Honzíka...

    OdpovědětVymazat
  29. Aleko: No tak to mě nikdy nenapadlo (smějící se smajlík s duhovou čelenkou). Ale já je většinou pojemenovávám podle jejich technického označení. A jelikož mám MP5 SD2 (mimochodem mooooc hezky kousek, pevná pažba, tlumič, zásobník 200), tak jsem z toho SD udělal Sandy... nic lepšího mě nenapadlo (mrk).

    OdpovědětVymazat
  30. Dědek plesnivej......nepadá samovolně. Podráží mu nohy ICQ... chuligán jeden...

    OdpovědětVymazat
  31. sunfreedom, mě první taky napadla Pomáda. Pěkně jsi nás tady rozesmál. Já měla v životě pojmenovanou jen jednu věc a to kapesní nůž, protože na něm byl vyobrazený krásný kovboj a ten si jméno zaloužil. Jméno jsem vybírala podle libozvučnosti a po významu jsem ve svých sedmi letech nepátrala. Jmenoval se Brewery.Aleko, Barborku bych já nedala *mrk*Galahade, já kdybych pojmenovala něco Dědek plesnivej, tak by si to mohli někteří u nás doma vzít osobně a urazit se *zlomyslný škleb*

    OdpovědětVymazat
  32. Prooooč...???...mamka tak tatíkov řiká celkem běžně... I když pravda je, že tak činí s takovým tónem v hlase, který vylučuje jakýkoliv odpor...(mrk)

    OdpovědětVymazat
  33. sunfreedom,ty airsoftíš? Kde, s kym? MP5 je solidní volba. Ale osobně bych dal přednost variantě SD6 (mrk)...

    OdpovědětVymazat
  34. galahad: Že váááhááááááš. Ale momentálně mám vyhlášen úpadek. Nicméně Sandy, Sig Sauer P228, komplet výstoroj s taktickou vestou a kuklou čeká na opětovné povolání do boje... Ty taky?????

    OdpovědětVymazat
  35. Jéééé...Baru - když jsme u toho pojmenovávání věcí - jak bych mohl zapomenout na meč jménem Matilda???? (mrk)

    OdpovědětVymazat
  36. Inu......jednoujsem zkusil a nejni to špatný!V jaký uniformě? K tý co mam já by se P228 hodila...MP5 asi taky...jen by to chtělo změnit barvu baretu z červený na pískovou. (drobná nápověda pro případ, že by tu byl zájem zvědět, v jaký uniformě čas od času běhám já)

    OdpovědětVymazat
  37. galahade,běhám v český, vz. 95 mám ho komplet + squad taktickou vestu + když jde do tuhýho namanévrech, nosil jsem i kulku s odváděním potu od hlavy, jen kanady jsem nechal ležet a používám goretexový speciály do vody (i když už jsou hooodně starý a už spíš jen dojíždím). S čím střílíš ty? Jestli ještě střílíš... a kde? Já už rok nevystřelil jinam než na terč, a upřímně řečeno, chybí mi to.

    OdpovědětVymazat
  38. Já to zkusil jednou......a střílel sem s tim, co mi kdo půjčil - SA-80 v manuálu. Jedna krátká akce tři roky nazpátek... od tý doby jsem zbraň v ruce nedržel.Ale ta SA-80 se mi vyloženě líbila... kdyby jí někdo chtěl dělat v elektrice...(slint)

    OdpovědětVymazat
  39. Ach so. No v každém případě je to silně návykové (smajlík po pařbě)

    OdpovědětVymazat
  40. Tomu rád věřím......za to, že jsem tomu tehdy nepropadl, může více-méně jen fakt, že jsem neměl desítku na elektriku a z ostatnívýstroje kromě maskáčů vlastně taky nic... ale to už by asi nebyl problém až tak palčivej......a od tý doby, co jsem výdělečně činný po airsoftshopu brouzdám čím dál častěji...(tik v levém oku)

    OdpovědětVymazat
  41. Když se mi narodilo první dítě, chodili mi vedle kočáru vlkodav, německá ovčačka a střední knírač. Kupodivu všichni jsme přežili.Hlavně, že jsi fenku nakonec úspěšně rozveselila. /normální smajlík/

    OdpovědětVymazat
  42. Heli,to jste byli teda pěkná sestava. Vlkodava měla známá a jednou ho přivázala k sušáku na prádlo (tomu otočnému)a on sušák vytrhl a běhal s ním 2 hodiny po městě, až se zašprajcoval mezi dvěma sloupky u plotu v úzké uličce. To bylo diváků a smíchu a ostudy!Teda pánové, budu si muset vygůglit, o čem jste se to bavili, abych pochopila (veselý nechápavec)

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Bára, si to vyriešila geniálne! ;-)Ťapinke posielam pusinku na čumáčik :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Baru......no přece o airsoftu...(mrk)

    OdpovědětVymazat