Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 10. srpna 2007

New look!

Myslela jsem si, že bude...

 ... a ono nic.
Ale to jsem hned na začátku prozradila pointu a to se nedělá.
Tak znovu:
Hrubě jsem podcenila úpravu svého účesu a v tom fofru posledních týdnů jsem nechala neposlušnou kštici přerůst obvyklou délku. Do toho vynucený pobyt v porodnici, pak další týden, než jsem se zmátořila a najednou koukám, já mám už jakési polodlouhé vlasy a není to vůbec špatné.
Pěkně jsem si to upravila a uzrál ve mně pocit, že takhle bych to mohla nějakou dobu klidně nosit. Jen trochu vytvarovat a je to.
Zavolala jsem své kamarádce - kadeřnici, že já teď přijít nemohu, ale ona by si mohla vzít nářadíčko a navštívit miminko a při té příležitosti mě trochu poupravit.
Tak jo.
Přijela v sobotu a prý mi nebude dělat svinčík v kuchyni, ale vezmeme židli na dvůr a tam to ostříhá.
Namočila jsem si vlasy, vysvětlila jsem jí, že chci vlastně jen lehkou úpravu nahoře a na bocích a šly jsme na dvůr. Trochu jsem se bránila, protože tam peklo sluníčko, ale to prý nevadí.

A pak to začalo:

"Sakra, nějak mi ty vlasy rychle uschly, dělat to za sucha je na houby, ale máčet to už nebudeme, já to nějak dodělám."

Věřila jsem jí.

"Ten vítr mi to pořád převrací na druhou stranu, vůbec nevím, jak to vypadá."

Trochu jsem se lekla.

"Škoda, že to nevidím v zrcadle, no, snad to bude na obou stranách stejné..."

To už jsem se děsila.

Děsila jsem se právem, což jsem pochopila při závěrečné hlášce:

"Tak ta tvoje představa vůbec nevyšla."

Pohled do zrcadla v koupelně mi to jen potvrdil a já jsem zase nakrátko jako obyčejně.
No nevadí, vlasy mi rostou rychle...

20 komentářů:

  1. Taky se chystám na návštěvu kadeřníka, ale o berlích to není ono, musím ještě vyčkat...

    OdpovědětVymazat
  2. sunfreedom,já bych šla hned a s berlemi. Ono takové výhrůžné poťukávání berlí může motivovat kadeřníka k zodpovědnosti za to co dělá.(závistivý úsměv, že jsem v sobotu neměla u ruky berlu)Baníčku, i to už málem bylo, když jsem jednou omylem řekla \"hodně nakrátko\".Ale teď je to o něco delší.

    OdpovědětVymazat
  3. nakrátko,jak já bych chěla nakrátko... ale když ten můj vždycky úpí, že se chci nechat ostříhat, a žádná kadeřnice ještě nenašla odvahu mi udělat opravdu sportovní účes. No jo, asi mají všichni pravdu, kdybych si pak stoupla za kufr, asi bych vypadala jako razítko. Holt každý chce to, co nemá.

    OdpovědětVymazat
  4. Skorobych řekl, že je to jedno (potměšilý škkleb), stejně Tě nevidíme (posmutnělý výraz), ale není nám/mně to jedno, hlavně, když se cítíš dobře (procítěný pohled)

    OdpovědětVymazat
  5. Krátkosrstá ženská vypadá zezadu jak chlap s velkou prdelí... (naivně-odzbrojující úsměv)

    OdpovědětVymazat
  6. Bárono hlavně žes aspoň mlčela:-))

    OdpovědětVymazat
  7. alenec, já jsem nosila dlouhé vlasy hodně dlouho, ale pak se pořád zkracovalo a zkracovalo... a je to tak, chci to, co nemám!Gombo, to je to, že bych se asi citila líp, kdyby se to povedlo, ale protože se máme s milou kadeřnicí rády, tak mlčím a počkám až to zase doroste (nadějeplný mrk)@Teo a ještě když k tomu má taková krátkosrstá chlupatý záda, tak už jí to neodpáře nikdo!A měníš častěji avatary nebo spodní prádlo?Mod, co bych nemlčela..vždyť to bylo za meruňky! (koňský řehot)

    OdpovědětVymazat
  8. Buď ráda......že máš co stříhat. Mě za chvíli bude stačit včelí vosk :-)Ale dneska jsem v Horažďovicích viděl firmu Bierhansel ... Bierhanslova mast, na lysinu past :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Armine,i kožka od slaniny se dá použít.To víš, není nad vlastní zkušenost!(posmutnělý výraz s jistou jiskřičkou veselí v oku)

    OdpovědětVymazat
  10. Armine, Gombo,dobře víte, že u mužů to o vlasech vůbec není..*veselý mrk*jóó, teď jsem si vzpomněla, že stačí inteligentní mozek!

    OdpovědětVymazat
  11. 1) Nebudeš mi věřit, ale pokud jde o to prádlo, chodím zásadně \"naostro\"...2) Avatar se mi za chvilku okouká a tak udělám jinej. Je to v souladu s mými levidly. :)

    OdpovědětVymazat
  12. @Teo,co bych nevěřila... a chápu, že jsi to musel vysvětlit, protože kdybys tím pádem napsal jen, že častěji měníš avatary, vypadalo by to divně až blbě.*potměšile veselé kuk*

    OdpovědětVymazat
  13. koukám, že v tom nejsem sama :D vždycky čekám půl roku až mi dorostou vlasy do délky, kterou mám ráda (tak 10cm nad pas) a pak mi hrábne a nechám se ostříhat... načež si další půlrok nadávám :D http://www.campaignforrealbeauty.com/

    OdpovědětVymazat
  14. krátký vlasy jsou taky fajn ;)

    OdpovědětVymazat
  15. sedmi, kdyby to bylo 10 cm nad pas... to je tak 5 cm pod krk. Ale i to mě mrzelo, člověk pracně překoná tu pitomou délku/nedélku, kdy to nejde nijak upravit a pak je to k ničemu.ještěrko, díky

    OdpovědětVymazat
  16. no, já jsem teď taky ve fázi dorůstání... :) ještě že ty vlasy rostou relativně rychle :D

    OdpovědětVymazat
  17. sedmi,jak psal Armin, buďme radi, že vůbec rostou. *mrk*

    OdpovědětVymazat
  18. Báro,pořád lepší delší, než kratší, ale i ty kratší můžou slušet více,než ty delší..jsem se do toho zamotal:)

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio,do osidel dlouhých vlasů už se zamotala spousta mužů... no ale já mám teď krátké, takže nehrozí (posmutnělý mrk)

    OdpovědětVymazat