Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 23. srpna 2007

Dnes nemám čas na blbosti.

Stavím sněhuláka!

Dnes je to přesně dva roky. 

Někam jsme s Alex jely, ona řídila a protože v tu dobu měla ještě teplý řidičák, tak to pro ni byl svátek, na který je potřeba se pořádně vyfiknout, aby každý viděl, jaká krásná kočka řídí to úžasné auto. Jenže tahle logika má i své stinné stránky.
Koho asi zastaví policajt, když si vybírá svou oběť v řadě projíždějících aut a svítí všichni?
No jistě.
Mladou telecí blondýnu!
Vychutnal si ji pěkně.
Obíhala auto, ukazovala lékárničku i trojúhelník, až padl policejní zrak na zelenou známku na espézetce.
Technická do 8/2005 a ono bylo dvacátého třetího!
Nemeškal hajzl dobrý člověk, zavolal si někam na jejich dispečink, aby se mu v křesílku hnijící kolegyně podívala do registru, kdy nám končí technická.
Dvacátého druhého srpna. Smích té bestie ze sluchátka dolehl až k našim uším. 
Nastalo velké kázání o tom, kterak majitel auta bez technické hradí veškerou škodu i u nehody, kterou nezaviní a skončilo to požadavkem jednoho tisíce korun.
Sakra.
Asi už neumím brečet jako za mlada nebo měla Alex houby výstřih, protože výsledná smlouvací akce nás jako ženy nesmírně urazila, mladík změkl jen na pětset.

Letos, poučena z krizového vývoje, jela jsem na technickou už včera, abych se potupně nechala vyhodit za sjeté gumy.
Argument, že jsou sjeté jen malinko a jen na krajích nikoho neobměkčil.
Tak dopadne každý, kdo si, jako já, jede koupit pneumatiky a místo toho si přiveze domů notebook.
Nemám teď čas na objíždění pneuservisů, o penězích ani nemluvě, a proto jsem nechala dnes ráno přehodit kola se zimními gumami, které jsou s krásným vysokým vzorkem a jedu na druhý pokus.
Snad projdu, i když venku krásně svítí sluníčko a já nebudu mít kožich a čepici.


 

64 komentářů:

  1. určitě projdeš (povzbudivý ksichtík)

    OdpovědětVymazat
  2. No jo. Některé hluchavky, ehm, dopravní policisté, prostě mají snížené ego. Já vyznávám metodu \"zpříjemnit pracovní dobu\". Dělám to v obchodech i s hluchavkama. Zastavili mě za můj život asi třikrát. Neplatil jsem ani jednou, a to jsem pokaždé měl přestupek. Poprvé jsem to valil 80 kde byla 70 a holka vzadu navíc neměla pás, podruhé to bylo už s novými předpisy - Kryštof, nesvítil jsem.. zase nic... nevím, asi mám dobrou auru nebo co. Ale tenhle byl asi fakt divnej, protože normálně co slýchám, tak na hokly jsou hodně mírný. Jako, nechávaj vycukat, to ale i mě, každýho kdo nmá řidičák tejden, ale, výjimky jsou všude.

    OdpovědětVymazat
  3. Volba je jasná,buď za volant v hubertusu nebo s pořádným výstřihem a push-upkou!!

    OdpovědětVymazat
  4. Báromožná ti tu technickou dají aspoň pro zimní provoz:-)))

    OdpovědětVymazat
  5. technická...to mně si před lety se škodou 100 taky vychutnali na technické: řekl mi, že mám něco s přední nápravou, mám to nechat spravit a přijít, že už se na to nebude ani koukat. Tak jsem to nechala spravit, a když jsem s ní přišla, vzpomněl si na CO a neprošla jsem zas. Vůbec se nedivím těm, co si technickou radši koupí.

    OdpovědětVymazat
  6. Jo jo,jednou mě nechal jeden takovej se sníženým egem přeházet celej nákup v kufru, abych mu ukázala, že s sebou vozím výstražnej trojúhelník. I kolega do něj nenápadně hučel, že to snad jako není třeba ... No, asi podle něj bylo. Zřejmě vypadám jako potenciální zločinec :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Magrátkopo mně jednou chtěli mermomoci techničák, který byl někde v kufru a já nevěděla kde, protože sem měla půjčené auto od muže. Byla tma a pršelo a on, že buď techničák a nebo pokuta a tak jsem jednomu dala do ruky otevřený deštník, druhý svítil a dalším dvěma /přepadli mě ve dvou autech, když jsem odjížděla od hospody/ jsem nakládala do náručí všechny ty věci z kufru, asi po 10ti minutách už mě prosili ať ten techničák nehledám a jedu, ale já vytrvala a našla:-)))))

    OdpovědětVymazat
  8. Modono,jo, smrtící důslednost na ně :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Hned po převratujsem si výhodně přivezl z Němec rozumně bouchnutý ten největší Opel /2 litry/. Celnice, ocenili a já hned na technickou. Vyhodili mě pro sjeté gumy. Já měl v kufru ještě 4 kolečka /docela malinkaté/, co jsem přivezl známému na nějakého sporťáka. Gumy byly skoro nové, přezul za vraty, tenkrát to ještě bylo Na Mičánkách a zkusil znova a prošel. Pak jsem měsíc jezdil po známých servisech, jak to bylo bouchlý, tak to šíleně táhlo doleva. Nikde nic naštěstí nekapalo, brzdilo to a svítilo, tak mi to dali. Je tomu 17 let a ten velikánský dvoudveřový Opel pak ještě sloužil 5 let a chlastal a chlastal, ale jel. Správné veliké gumy jsem tenkrát sehnal hravě, ale dodnes nezapomenu, jak vypadal ten vůz s těmi malinkými koly legračně.

    OdpovědětVymazat
  10. No......policajti se vždycky seznamovali dost svérázně...

    OdpovědětVymazat
  11. Galahade,máš nějakou osobní zkušenost? Třeba se svým dekoltem? :)))

    OdpovědětVymazat
  12. Ne Kamio,bratranec je policajt... A jeden jeho seznamovací úlet je skutečně něco extra... a dekolt nenosím, je na mě moc těžký. Takže prozatim musím vystačit s koltem...

    OdpovědětVymazat
  13. Galahade,tož to ja:) Docela jsem si oddechl. Ty a dekolt, to mi nějak neštymovalo (lišácký mrk)

    OdpovědětVymazat
  14. Kamio,ty šťourale (mrk), to ti neštymovalo naprosto správně...

    OdpovědětVymazat
  15. Bára: To tě nenapadlo, že ten dopravák byl prachobyčejná bukwa? (úsměv)

    OdpovědětVymazat
  16. galahade,fakt by mě zajímalo, jak se může dopravák při vší snaze seznámit při silniční kontrole s někým, kdo by s ním potom chtěl být mimo službu déle jak pár vteřin. Možná by o tom měl napsat, pokud se mu to fakt podařilo, do věštníku nebo do svodky (smajlík s červenou plácačkou).

    OdpovědětVymazat
  17. Sedmi,jóóó, prošla jsem. Vlastně projela a všem byla jasná ta komedie, že přijedu domů a pneu se opět přehodí.sunfredom, původně jsem k tomu chtěla vyfotit svoji sbírku pokutových bloků, ale je to příliš potupné (mrk)Kamio, já s push-up v žádném případě. Zejména né teď *rozpačitý smích*alenec, já zapomněla, že nové auto má staré gumy.Magrátko, určitě ses tomu policajtovi také líbila.Mod, sama žena v noci za deště v Hummeru, to by chtěl techničák každej!Buteo, myslíš Opela Senátora? Ten měl dokonce i třílitrovou verzi-šestiválec, to muselo být úžasné na těch malých kolech. *veliký smích*

    OdpovědětVymazat
  18. sunfreedom,bratranec není dopravák a ten úlet,oněmž jsem mluvil, proběhl mimo službu. Když budu chvíli přemlouván, napíšu sem, jak vše proběhlo... (mrk)

    OdpovědětVymazat
  19. Bára: Tak pokutové bloky žádné nemám. A nemá je ani můj nevlastní otec, v onom krajském městě totiž jeho auto každý zná, a dávat pokutu krajskému vyšetřovateli se nenosí (policejní mrk).Galahad: Tak já bych si dovoli l přemlouvat (lancelotův úsměv).

    OdpovědětVymazat
  20. Inu dobrá......tak se děti posaďte...Bylo nebylo - dostal jeden policista chuť na čokoládu. I šel do supermarketu, sáhl po své oblíbené tyčince Milky Way a odebral se ke kase. Tam zjistil, že u pokladny sedí přenádherná bytost s níž by se mu budoucnost sdílela jedna radost. A když ne budoucnost, tak alespoň lože... Fronta se rychle zkracovala, času na přemýšlení nebylo, tak udělalpolicista první věc, která mu na mozek vlezla - vytáhl z kapsy fixu a na zabalenou čekuládu napsal své telefonní číslo. Když posléze přišel na řadu, tyčinku zaplatil a tuto posléze se slovy \"To je pro vás\" vsunul do drobné ručky zmatené pokladní a odešel...A abyste věděli, tak ta pokladní mu asi po třech dnech opravdu zavolala...

    OdpovědětVymazat
  21. Sněhuláka??????????Báro, když jsem si přečetl ten titulek tak mě napadlo že to mateřství musí být teda masakr :-)))))Až pak jsem si přečetl zbytek a je to pravda, policajti to je naprosto odlišný živočišný druh.

    OdpovědětVymazat
  22. galahade,a jestli neumřeli, žijí dodnes?

    OdpovědětVymazat
  23. Sunfreedom,nikolivěk... nebyl by to bratránek, kdyby to nějak neposr...nezkazil...

    OdpovědětVymazat
  24. Galahade,třeba to posr..azila ona. Neměla ráda čokoládu;-)Báro, já myslel Alex [3], o Tebe bych se podobným komentářem ani neodvážil otřít!! :))

    OdpovědětVymazat
  25. Kamio......asi měla, neb na tu zareagovala pozitivně...

    OdpovědětVymazat
  26. Na mně ještě daleko za totáče chtěli nějaký náhradní matky na kolo, či co. Já vůbec nevěděla, kde že je mám hledat. A jelikož auto bylo automechanika, a ten tam vozil spoustu náhradních dílů, začala jsem se tam před nimi v tom přehrabovat. To je tak rozčílilo, jako že si z nich utahuju, že mne nahnali předjet na stanici ke štábnímu. Pak jsem si dovolila zavolat mému strýci ( on byl jejich nějaký nejvyšší nadřízený) a ještě mně div nedovezli s omluvou domů.

    OdpovědětVymazat
  27. Bároto nebyl Hummer ale N.Beatel:-))

    OdpovědětVymazat
  28. Když jsme u těch aut......musím se vás (prost jakékoliv snahy vyvolat všeobecné zděšení) dámy zeptat, jak by se vám souložilo v Transitu?

    OdpovědětVymazat
  29. Báro,horký srpen a sněhuláci:http://www.vypravimpribehy.bloguje.cz/index.php

    OdpovědětVymazat
  30. Galahade,[20]moc pěkně jsi to vystihl \"Když s ním nebude sdílet budoucnost, tak alespoň lože\" takové ze života... (mrk)Elizo, to je pak takové pěkné zadostiučinění.. určitě museli pak pěkně skřípat zuby.Mod, tam je vcelku malý kufr, tam se muselo hledat lépe.Galahade, [28] určitě dobře. Proč se ptáš, koupil sis Tranzita? Mirko, díky za odkaz. Každý má ty sněhuláky v létě postavené jinak.

    OdpovědětVymazat
  31. Baru......Transita jsem nekoupil, leč...viz vzkazovník...(spiklenecký mrk)

    OdpovědětVymazat
  32. Galahade,ježyš(c)! Teď to vypadá jako něco neřestného! Prosím tě, honem to nějak naprav!

    OdpovědětVymazat
  33. Možná by stačilo změnit Transita na Masserati... (teď nevím, co je víc neřestného)...

    OdpovědětVymazat
  34. sunfreedom,Masserati je lepší, to je přece jasné, že tam by to nešlo. (úlevný oddechující úsměv)

    OdpovědětVymazat
  35. Sunfreedom,v tom Masserati na to neni klid. To si musíš najít místo, zastavit a pak dotyčnou ohnout přes blatník.S tim Transitem to je jiný - vevnitř je místa dost a když si to šikovně zařídíš, někdo tě při tom hezky povozí...(mrk)Baru...ale ono to je něco neřestného...přeci...(bezelstný úsměv)

    OdpovědětVymazat
  36. Galahade,ty ještě chceš, aby tě u toho někdo vozil? Já mám nápad - třeba dolů po schodech! (ještěbezelstnější úsměv)

    OdpovědětVymazat
  37. Že ještě ruším vaše dohadování kde a za jakých okolností se to teda uskuteční... To s tím vozením mi připomíná Knoflíkáře (\"Jel moc pomalu. - Jel úplně normálně, ale ty nežereš maso, v tom to je...\") Ale hlavně si teda myslím, že problém bude v tom, že na Transita nikoho nesbalíš. Takže bych možná risknul ten blatník...Jo a btw. maminka má takovej upravenej Transit na spaní, jezdí se s ním potápět. Kdyžtak by ti ho možná půjčila, aby sis splnil svůj sen (nejbezelstnější z bezelstných úsměvů)

    OdpovědětVymazat
  38. Baru...a co z velvysranectví na letiště...???(mrk) A dost už...nebo řeknu víc než musim dřív než musim...Sunfreedom - až dojde na Transit, dotyčná již bude sbalená. (Mimochodem - Barbínka, co roztáhne nohy za svezení ve sporťáku /a ještě navíc italskym/, nestojí za dlouhé dumání... co řikáš?)

    OdpovědětVymazat
  39. galahade,nedávno jsem četl rozhovor s prodejcem Masserati v ČR (mimochodem, mám tu prodejnu sto metrů od baráku). Řekl hrozně zajímavou věc - když přijedete někam v Mercedesu v plné výbavě, dnes už skoro nikdo ani nehlesne, ale můžete přijet v nejlevnějším ojetém Masserati a otočí se všichni. Síla značky (mrk). Takže, barbínka, která roztáhne nohy za svezení v italskym sporťáku... až příjde krize středního věku... proč ne? (čtyřicetiletý smajlík)

    OdpovědětVymazat
  40. Hele, Galahade, ta nabídka od Sunfreedoma je lákavá! Obojživelný potápěcí Tranzit, to je skoro jako \"Vykupitelova bizarní vozidla vlastní konstrukce\". Do toho bych šla! (chtivý mrk)

    OdpovědětVymazat
  41. ...Sunfreedom, uvidím, až mi bude čtyřicet. Zatím si na barbínky nepotrpím...Baru... Obojživelný potápěcí...Lotus Esprit. Hádej, kdo s ním jezdil(mrk)

    OdpovědětVymazat
  42. galahade,že by to byl Knight Rider? Jediný Esprit, který si bezpečně pamatuju je \"standartní háčko\" z Pretty Woman (smajlík Richard Gerea)...Jinak Báro, asi si to mos idealizuješ, je to jen obyčejný Transit v lůžkové úpravě schopný převozu veškéré potápěčské výstroje, tří lidí a elektroniky pro 21. století. Hmm, teď jsem vlastně napsal inzerát, že jo...

    OdpovědětVymazat
  43. Sunfreedom,jediný Esprit, který si pamatuju já, byl bílý vůz občas se měnící v ponorku, za jehož volant si obvykle sedal Bond...James Bond. Pak měl teda ještě jednoho červenýho, ale ten byl zásahem vestavěného velmi speciálního bezpečnostního systému znepojízdněn při pokusu o vloupání......prej Knight Rider... no toto...

    OdpovědětVymazat
  44. galahade,kdo si to má pamatovat, já do Bonda nedělám. Myslel jsem, že měl jen Aston Martin a BMW. No toto (mrk). A na Michaela Knighta mi nesahej, můj dětský hrdina. Kdo by nechtěl mít to auto. Pamatuju si, že jsem přebarvil pár angličáků na černo, aby to vypadalo jako Kitt (černý, temný, spravedlivý smajlík)

    OdpovědětVymazat
  45. No toto......to jsou zásadní mezery ve vzdělání! Auta Bentley (supercharged), Aston (DB5/6/S;V12), Lotus (Esprit) a BMW (M-roadster, 7, Z8), hodinky Omega Seamaster, Walther PPK v podpažním pouzdru... To jsou ikony natolik bondovské, že s kteroukoliv z nich si to jméno snad můžeš napsat i do občanky člověče...No toto......a přiznávám, že Knight Ridera jsem taky měl rád. A krom něj ještě Airwolfa...

    OdpovědětVymazat
  46. No ježíííííš,ty bys zase nevyjmenoval barvy světlených mečů z epizod I - VI. Tak tady moc nemachruj s jedním britským... charismatickým... elegantním... ach jo, asi ho taky miluju...

    OdpovědětVymazat
  47. sunfreedom,pamatuju si zelenou, červenou a modrou... jestli tam byly ještě nějaký jiný, netušim...(mrk)Co ten Airwolf?

    OdpovědětVymazat
  48. Airwolf?To jsou ty manící, co vylétávali s vrtulníkem ze skály, že jo? Pamatuju si, že jsem to párkrát viděl, ale nijak moc mě to nezaujalo. Ale vzpomenu si. Nejvíc ale asi ten Knight Rider a pak Zmije, jooo to byly časy. Jinak si zapomněl na FIALOVOU. Jediný fialový meč celé ságy patřil mistrovi Mice Windu, ale to už zabíháme do podrobností (may the force be with you smajlík)

    OdpovědětVymazat
  49. To bude tim......že fialovou nerad...(mrk)

    OdpovědětVymazat
  50. Fialovou taky nééé,ale Lotus Esprit, to je jiná. V tom bych se nespletla! *toužebný úsměv*

    OdpovědětVymazat
  51. Báro,ale fialovej meč je nejlepší, protože ho má ten největší borec (mrk).Jinak ten Lotus... ach jo...

    OdpovědětVymazat
  52. Tak jo,fialovej meč beru. Ale fialovou barvu na fasádě fakt nerozdýchám!!!

    OdpovědětVymazat
  53. Alláhu...TO NĚKDO JAKO MÁ? Někdo, kdo není barvoslepej???????

    OdpovědětVymazat
  54. sunfreedomto klidně má. a největší katastrofa je, když to je soused, jehož barák máš přímo před sebou. Nebo růžová... fuuj!!

    OdpovědětVymazat
  55. Fialovo-růžová......to je smrtící kombinace! (smíííích)

    OdpovědětVymazat
  56. Božíííínku,fialový domeček s růžovámi okeničkami. To byl vždycky můj sen (ironický smích). Naštěstí v okolí ani jednoho z domů, kde se zdržuji, nežije takové individum.

    OdpovědětVymazat
  57. Buďte rádi, že se vám takové přírodní katastrofy vyhýbají, já to snad vyfotím a předvedu...nebo raději ne, mohl by mi spadnout program...

    OdpovědětVymazat
  58. Baru......tos neměla říkat! Slyším celou blogosféru skandovat: \"VY-FO-TIT! VY-FO-TIT! VY-FO-TIT!\"

    OdpovědětVymazat
  59. Galahade,co kdyby sem zabloudil majitel onoho domu? To bych nerozchodila.Ale poskytnu náhradní hrůzu:http://www.novinky.cz//12/09/15.html

    OdpovědětVymazat
  60. Co bys nerozchodila?Vždyť máš bodyguarda, co by ho zabil hranou ruky...přeci...

    OdpovědětVymazat
  61. Báro,že já blbec na ten odkaz vůbec klikal!! Udělalo se mi poněkud šoufl... žádné fotky! Přísný zákaz! Ve jménu duševního zdraví blogosféry! :)

    OdpovědětVymazat
  62. Gakahade,bodyguard je placený, ten by mě zadarmo určitě nechal ležet na chodníku.Kamio, dlouho to asi funkční nebude, ta tvoje garáž, jak jsem o ní psala se také časem ztratila a teď když kiknu na odkaz, tak se jen objeví \"není k dispozici\".

    OdpovědětVymazat
  63. Který hovadosi dá modrou střechu??????? No to snad radši fialovej barák, k tomu ty tmavý tašky jdou alespoň barevně... No velebnosti... však to všichni známe co následuje...

    OdpovědětVymazat
  64. Ale no tak Kelišová!

    OdpovědětVymazat