Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 3. července 2007

Přehazuji priority

Co se stané poté, když se rozklepu strachy.


Vlastně to začalo už pátkem, kdy jsem byla za hrdinku a jela s Alex do Pardubic stěhovat její věci z privátu na prázdniny domů.
Ten pátek nebyl vybrán náhodou, byl spojen s její poslední zkouškou ze statistiky a vůbec nám nedošlo, že je to první den prázdnin a doprava zpět domů podle toho bude vypadat.
Cesta tam neměla chybu, zkoušku zmákla Alex do 10ti hodin dopoledne a celý den před námi. Stěhování z privátu šlo rychle, měla vše nachystané a kromě televize a lůžkovin, to bylo vlastně jen pár igelitek s věcmi.
Zlatý hřeb programu byla procházka po hlavní třídě, kde mi od poslední návštěvy postavili multikino a krásně upravili prostory kolem včetně různých vodotrysků a fontánek... líbilo se moc.
Jenže pak mě nějak zradilo miminko a začalo mi být hodně nefajn, museli jsme vypustit návštěvu muzea s výstavou historie té krásné hračky, jakou byl bezvadný a tvůrčí Merkur.
Také posezení v oblíbené kavárně u Bajera už jsem nezvládala a v hlavě měla jen jedinu myšlenku: "Domů, pane Berka, domů..."
Cesta zpět byla pro mě šílená i na sedadle spolujezdce. Hned před Holicemi kolona a ta se táhla skoro až k tunelu nad Moravskou Třebovou.
Jelo se krokem, místy ani to ne. Poprvé jsem si užila tak plnou silnici, že už prostě nešlo jet. Myslím, že to bylo poprvé, ale v dnešní době asi ne naposledy.
Sobota i neděle byla divným kompromisem mezi snahou něco dělat a nutnou potřebou odpočívat, stále mi bylo divně.

A včera do vyvrcholilo u paní doktorky v poradně.
"Proboha, co to máte za tlak? Cítíte pohyby?"

Co mám za tlak?

Úplně normální tlak, potom, co jsem se k ní přiřítila s půlhodinovým zpožděním, kdy jsem mezitím měla vyřizování na Finančním úřadě, stání půl hodiny na slunci při nákupu na trhu a pitomou dopravní nehodu, která se mi stala přímo před mýma očima na protější straně křižovatky.
Tak v tomhle stavu mi měřila tlak, jen co jsem u ní dosedla na tu mrňavou černou židličku.

"Napíšu vám žádanku na porodnici, počítejte s hospitalizací. Tady přestává legrace, při tomhle tlaku by plodu mohly klidně vyhasnout srdeční ozvy."

COOO?!

Vzhledem k tomu, že mi toho říkala ještě spoustu, co už jsem zapomněla, jsem odjela pěkně vyděšená a jen mi v hlavě blikalo ono "vyhasnutí srdečních ozev."
Miminko, pohni se, prosila jsem ho, ať vím, že je v pořádku. Jenže ono se dopoledne nikdy nehýbe. Spíš vždycky až večer a v noci.
Do toho strašák hospitalizace, ale já teď přece nemohu, mám rozdělaných tolik věcí!
Bože, co dřív?
Dvě domluvené schůzky jsem už odříct nemohla, ale bylo to plné nervozity a do nemocnice jsem se dostala stejně až po 13té hodině.
Zlatá Alex šla se mnou, vzala si na sebe sestřičkovký mundúr a tím mi příjemně zajistila i větší vlídnost při všech procedurách, které následovaly.
No, zkrátím to, hodinové čekání a ležení mě asi uklidnilo natolik, že vše naměřené a natočené vyplivovalo ta správná čísla a na hospitalizaci to nakonec nebylo. Jen mě budou častěji hlídat.
Hurááá.
Ale jednu věc jsem pak doma udělala.

Vzala diář a začala proškrtávat.
A hustě.
Za své vzaly i akce naplánované skoro rok.

Například i tuto sobotu (7.7.2007) plánovanou návštěvu autodromu v České Lípě, kde se koná ojedinělá akce - Setkání Lotusů 7 a všech jeho replik u příležitosti 50.narozenin tohoto úžasného kultovního vozu.
Ach...tam bude Kaipanů!!!
ŠKRT! (Ukecat se nenechám)
Společná, jednou za rok pořádaná dvoudenní akce s kamarády na Drahanech.
ŠKRT! (Jednou mě omluví)
Předsezónní velký úklid na baru a přilehlých sálech.
ŠKRT! (Máme na to firmy a šup s fakturou do nákladů)
Renovace kuchyně.
ŠKRT! (Manžel vymaluje, Alex uklidí)
 
Atd...atd...
Abych si nemusela v pláči někdy něco vyčítat...

35 komentářů:

  1. No, koukám, že jsi na tom stejně jako já. Taky jsem se chystala na spoustu letních akcí, dokonce měla i lístky atd., chtěla jsem jezdit spin a spoustu dalších věcí - a pak mi dr. skoro všechno zakázala... je lepší se ale šetřit, odpočívat doma v klidu atd., než pak toho třeba litovat... přeju ti, ať to všechno dobře dopadne, chce to brát s optimismem a nadhledem a prostě se nenechat vynervovat.

    OdpovědětVymazat
  2. sedmi,naštěstí na to mám lidi kolem sebe, co mají trochu víc rozumu než já :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To abys začala háčkovat, aby ses nudou neukousala, viď? ;-) Bane, jen se hezky šetři, je to potřeba. A taky se snaž být v klidu, na mímo to má opravdu hoooodně velkej vliv, to mi věř! Tak zatim tfuj tfuj tfuj, ať to všechno dobře dopadne...

    OdpovědětVymazat
  4. Báro,takové to ŠKRT! není většinou spojeno s něčím příjemným. Jeden se těší a pak toto... Ale tohle ŠKRT! mi zní jako rajská hudba.

    OdpovědětVymazat
  5. Gleep,kdybys jen viděla tu hromadu ponožek k zašívání! Taková hodně klidná, nenáročná činnost ;-)).Kamio, a to jsem zapomněla, že už byly od jara domluvené letenky do Anglie na začátek září. Ale to už jsem zrušila dřív. To by nešlo vůbec.

    OdpovědětVymazat
  6. Báro,zase jedno pozitivní ŠKRT! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Báro......nezlob a začni se chovat tak, jak se patří k tvému stavu!:-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Že bys dostala rozum,maminko? Nebo ho za Tebe dostalo miminko ,-)Klid, Kaipani Ti neujednou.Minulý týden jsem si na Tebe vzpomněl, když jsem jednoho potkal v protisměru v Brně.Krááása!

    OdpovědětVymazat
  9. Pánové,přivedli jste mě k novému optimismu.Perex měl být jinak: \"Všechno si to později stonásobně vynahradím!\"

    OdpovědětVymazat
  10. Hergot, ta lékařská čeština ale umí mít grády :oOJen se pěkně hlídej a šetři...

    OdpovědětVymazat
  11. Báro my se všichni těšíme na mimčo s tebou, tak fakt na vás dávej bacha. Ještě, že máš Alex, aby tě ohlídala..

    OdpovědětVymazat
  12. zcr,oni ti lékaři kolikrát umí něco šíleného tak kulantně zaobalit, že se člověk lekne až doma... je to jejich profese.Gino, vždyť jsme se o tom bavili, jak se chyslám, zapomněl jsi?Helazd, mám u sebe anděla strážného, on je stále se mnou a já o něm dobře vím a moc mi pomáhá. Leni, díky :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Hej, hoď si nohy na stůl a nic nedělej.. Jinak špatně skončíte a co budu potom číst? :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Báronějak mi uniko, ve kterém tt vlastně jsi?

    OdpovědětVymazat
  15. Baníčku,s nohama na stole, dala jsem si tvoji reportáž z pařby v Žabčicích a vrátila se ve vzpomínkách do loňského léta, kdy jsem se na stejném místě měla také hodně dobře! (Jen asi v jiné sestavě)sedmi, lehce to uniká i mě, ale říkám si, že až bude chtít Vetřelec na svět, určitě si toho všimnu.

    OdpovědětVymazat
  16. Dostala rozum. Doufám, že Ti to chvíli vydrží. Kde je to v ty Lípě?

    OdpovědětVymazat
  17. Lotusy pro Tebebych jel nafotit, pokud auto nepojede někam do Tramtárie. Dcera má přivézt na prázdniny Wehrmacht.Až Ti bude dobře, napiš nějaké propozice.

    OdpovědětVymazat
  18. buteo,je to od rána 7.7. v Č.Lípě na autodromu. A protože ČL neznám, tak nic bližšího nedokážu napsat, ale víc autodromů tam asi nebude. Ale po pravdě řečeno, cloumá to se mnou pěkně, abych se tam nerozjela. Poprosím je doma, aby mě přivázali ke stolu.spoon, díky moc!

    OdpovědětVymazat
  19. Hmmm ponožky! Jak vzrušující ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. VetřelecTak tenhle vetřelec se určitě sám včas ozve, až bude chtít na svět. :)http://www.sharkan.net/barmanka.jpg

    OdpovědětVymazat
  21. Sharkane,tak zlé to snad nebude (nebyla mimo planetu Zemi - teda snad, Báro?!), ale pobavils:)

    OdpovědětVymazat
  22. Sharkane!!!Jen co Jago odjede na dovolenou, tak takhle zlobíš! Počkej až se vrátí!:-))))Musím si to vytisknout a vložit do těhotenské průkazky ;-).Kamio, co myslíš, jde to četbou?

    OdpovědětVymazat
  23. Báro,četbou to určitě nejde. Leda bys měla tak silnou schopnost autosugesce... Že bys cestovala v rámci nějaké lepší sci-fi třeba po povrchu Měsíce a pak v botech reálně našla řekněme regolit, tak to by už bylo na pováženou:))

    OdpovědětVymazat
  24. Kamio,člověk si umí vsugerovat ledacos...ale ten ultrazvuk je fakt na pováženou. Teď o něj mám strach, když vidím, že mu ocásek začal vrůstat do tkáně!

    OdpovědětVymazat
  25. Nezapomel, Baro... prave, ze nezapomel...

    OdpovědětVymazat
  26. Já zlobím,i když je Jago tady. Načasování je náhodné. Tomuhle prostě nešlo odolat. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Z důvodu jemného upozornění na zavádějící komentář č.28 musím zdůraznit, že vrůstající ocásek do tkáně byl diagnostikován na přiloženém obrázku a ne u MĚ!!!:-)))Sharkane, ale takhle já si představuji odjakživa malého Sharkánka. To budu těžko vysvětlovat :-D

    OdpovědětVymazat
  28. Pssst,raději to nikde nevysvětluj. Bude to takové naše malé zubaté tajemství s ocáskem vrůstajícím do tkáně. ;)

    OdpovědětVymazat
  29. Sharkane,tak jo. Bude to taková hádanka ultrazvuková.A tak pěkně lichotivý rok narození, to je určitě za to, že jsem ti pár článků zpátky málem koupila v Brně na Autosalónu tak pěkné a praktické auto!

    OdpovědětVymazat
  30. Se proškrtáním souhlas. Já se na jaře nechala vystrašit natolik, že jsem zalehla a sekala dva měsíce latinu. Myslela jsme, že to nezvládnu, ale naní nad správnou motivaci - z postýlky se na nás teď zubí krásná slečna Koblížková, takže škrtej, škrtej :-)

    OdpovědětVymazat
  31. alloro,už jsem dohnala časový skuz a objevila krásné fotky slečny Koblížkové, takže maličká závist, že už to máš za sebou a veliká gratulace, jak se to všechno povedlo.

    OdpovědětVymazat